Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Διάλυση η ΠΑΕ, ερασιτεχνική η ΑΕΚ





Το ρεπορτάζ της «Α», του περασμένου Σαββάτου, για την ΑΕΚ σας ανέφερε πως πολύ δύσκολα η Ένωση θα κατόρθωνε να μείνει στην κατηγορία και πως επρόκειτο είτε το βράδυ της Κυριακής, είτε αυτό της ερχόμενης Τετάρτης να πει το δικό της «τετέλεσται», αφού στη φετινή σεζόν έζησε τον δικό της Γολγοθά.

Τελικώς, το τελικό χτύπημα δόθηκε το βράδυ της Κυριακής, όπου οι «κιτρινόμαυροι» έζησαν τη δική τους Μεγάλη Παρασκευή, πρόωρα φέτος, αφού η προσπάθειά των παικτών δεν ήταν αρκετή για να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στο Περιστέρι. Η ήττα με 1-0, λύγισε άπαντες. 

Οι παίκτες έκλαιγαν σαν μικρά παιδιά και οι περίπου 500 οπαδοί που βρέθηκαν στις εξέδρες είπαν το τελευταίο «αντίο». Στην ΑΕΚ που «πέθανε» φέτος και πήρε μαζί της όλες τις αμαρτίες που έκαναν οι προηγούμενοι διαχειριστές της και την έφεραν στο χείλος του γκρεμού…

Η επόμενη ημέρα; Σας τα έχουμε ξαναπεί… Το σενάριο για Football League δεν υπάρχει ούτε καν σαν σκέψη. Τα έσοδα μηδαμινά, τα έξοδα πολλά και τα χρέη παραμένουν ως έχουν. Άρα, πάμε παρακάτω και συγκεκριμένα στη Football League 2. 

Εκεί η κατάσταση έχει ως εξής: Βάσει του νέου νόμου που ψηφίστηκε και έχει τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2013 (Ν. 2725/99) η ομάδα μπαίνει σε καθεστώς εκκαθάρισης, δηλαδή θα μπει στην ομάδα ορκωτός λογιστής, ο οποίος θα εκποιήσει κάθε περιουσιακό της στοιχείο (πούλμαν κι ότι άλλο ανήκει στην ΠΑΕ), με τους υπάλληλους να έχουν προτεραιότητα στο να λάβουν τα δεδουλευμένα τους. Από εκεί και πέρα τα χρέη προς το δημόσιο «σβήνονται» με εξαίρεση το 10% που μένει στην Ερασιτεχνική. Δηλαδή από τα 35 εκατ. ευρώ αυτή τη στιγμή, μειώνονται στα 3,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, διατηρούνται οι οφειλές προς τους ξένους ποδοσφαιριστές, βάσει της νομοθεσίας της FIFA. Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες, θα πρέπει να κινηθούν νομικά εναντίον των προηγούμενων προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων, αλλά και των μετόχων για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους. Το ίδιο ισχύει και για μάνατζερ, αλλά και λοιπούς πιστωτές της εταιρεία.

Όσον αφορά το προπονητικό κέντρο, αυτό ανήκει στην εταιρεία «Μεσογαία ΑΕ» του Νίκου Νοτιά και μόνο αν το κράτος κινηθεί εναντίον του τελευταίου, δηλαδή του αποδώσει ευθύνες για την πτώχευση της ΠΑΕ, θα δεσμευτεί κι αυτό.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, μια νέα έδρα πιο «μαζεμένη» από το ΟΑΚΑ, ας πούμε τη Ριζούπολη, με τόσο κόσμο να παραμένει στο πλευρό της, η ΑΕΚ μπορεί να γίνει η νέα Ρέιντζερς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Άλλωστε, επενδυτή μπορεί εύκολα να προσελκύσει και λόγω του ονόματός της και λόγω του κόσμου, αλλά και επειδή πλέον θα είναι «καθαρή» από χρέη. 

Μάλιστα, δεν υπάρχει πλέον ο περιορισμός για παραμονή δύο ετών στην ερασιτεχνική κατηγορία, αφού η διαχείριση τελειώνει σε τρεις μήνες, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει το δικαίωμα να ανέβει με τη μία. Και αν υπάρξει σωστός προγραμματισμός, τότε η Ένωση σε δύο χρόνια θα επιστρέψει ξανά στη Super League. «Καθαρή» όμως. Απαλλαγμένη από τα χρέη και ο «δικέφαλος» θα είναι ξανά έτοιμος να αρχίσει τις «πτήσεις» του… Σίγουρα πιο ψηλά από τα τελευταία 19 «πέτρινα» χρόνια…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου