Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ένας Οδηγός Καθημερινής Διατροφής Δύναμης


Αναρτήθηκε από Aliki Alisa


Επειδή η ηλιθιότητα είναι ως γνωστόν αήττητη και την δικαιολογία την έχεις έτοιμη, για να μην ξεφύγεις από την βολή του «ασήμαντου εγώ», που αφήνεις να διαφεντεύει την ζωή σου, λες το γραφικό πως “τα βιολογικά είναι πολύ ακριβά”.  












Σε πληροφορώ, πως με 200 –260 ευρώ τον μήνα ζει πλουσιοπάροχα και υγιεινά μια τριμελής οικογένεια και με λογική διαχείριση και τετραμελής. 












Να σου φτιάξω κι ένα γρήγορο πρόγραμμα, για να μην κουράσεις το μυαλουδάκι σου, με τις κολλημένες από την γλουτένη και τα ναρκωτικά συνάψεις.






Συνεχώς με ξαφνιάζει, το πόσοι πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ναρκωτικές ουσίες δήθεν για πνευματική αναζήτηση, ενώ απλά χαντακώνονται και παρασέρνουν κι άλλους στην κατρακύλα τους. Ναρκωτικό νοείται από ένα τσιγάρο χασίς μέχρι τα ψυχοτροπικά, αντικαταθλιπτικά, κατασταλτικά φαρμάκια. 







Επιλογή τους, όπως και επιλογή μας να ζήσουμε και να πεθάνουμε υγιείς, με το Νου μας σε εγρήγορση και όχι σε ύπνωση. 














Με το ξύπνημα> μια κουταλιά μέλι και λίγο χλιαρό νερό με λίγες σταγόνες λεμόνι ΜΟΝΟ.















Πρωινό>  μια χούφτα από καρύδια, μύγδαλα, σταφίδες μαζί με μια κουταλιά λιναρόσπορου ή γύρης και ένα αφέψημα ή ένα ρόφημα δύναμης, με φρούτα, ή λαχανικά ή χλωροφύλλη, ή αλόη και ταχίνι με παξιμάδι ή μια φέτα χαλβά, με  μια κούπα καφέ βιολογικό από βότανα (όχι όλα μαζί).












Δεκατιανό >  1-2 φρούτα και ένα ρόφημα ή ένα ποτήρι χλωροφύλλη ή ένα μεγάλο παξιμάδι (χωρίς γλουτένη) με λάδι και ρίγανη (όχι ότι υπήρχε στο πρωινό) 














Μεσημεριανό > μια σαλάτα ζεστή ή κρύα με λαχανικά εποχής  και φακές, χόρτα, ρεβίθια, πλιγούρι, σιτάρι ή μια χορτόσουπα βελουτέ ή μη, ή λαχανικά, ή μακαρονάδα (χωρίς τυρί), παξιμάδι και φύτρα. Για γλυκό χαλβά ή κάποιο δικό σου με στέβια ή μέλι.












Απογευματινό > ένα φρούτο ή καρύδια με μέλι, ή μια χούφτα σταφίδες ή ένα ρόφημα με χλωροφύλλη ή λιναρόσπορο σπασμένο, παξιμάδια με ταχίνι ή φυστικοβούτυρο, ή παξιμάδια με χαλβά από μέλι και μύγδαλα.













Βραδινό > Κάτι από το χτεσινό μεσημεριανό, είναι  το σημερινό βραδινό.















Μισή ώρα πριν τον ύπνο > μια κουταλιά μέλι και μια κούπα χαμομήλι ΜΟΝΟ.















Πάρε συμπληρώματα διατροφής για να αποκτήσεις και διατηρήσεις, γερό ανοσοποιητικό. Γιατί τα τρόφιμα ακόμη και τα βιολογικά γίνονται σε φτωχό από τους συνεχείς αεροψεκασμούς χώμα. 






Για την επαρχία μιλώ, για τις πόλεις δεν το συζητώ καν. Μάθε τους συνδυασμούς, των τροφών, υπάρχει πολύ καλή βιβλιογραφία.














Τα όσπρια π.χ. είναι τροφές πλούσιες σε δύο αμινοξέα, τη λυσίνη και τη θρεονίνη, ενώ είναι πολύ φτωχά σε μεθειονίνη. 










Το ρύζι, αναποφλοίωτο και καστανό, όπως και άλλα δημητριακά, είναι πλούσιο σε μεθειονίνη, ενώ υπολείπεται σε λυσίνη. 

 Άρα, μαγειρεύοντας φακές ή ρεβίθια με αναποφλοίωτο ρύζι μπορούμε να καλύψουμε τις πρωτεϊνικές απαιτήσεις του οργανισμού με σωστά αμινοξέα, Απόλυτα αφομοιώσιμα από τον οργανισμό. Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν συνδυάσουμε φασόλια με μαύρο ψωμί ή αρακά και ψωμί σικάλεως, πάντα χωρίς γλουτένη.

Επιγραμματικό είναι το καθημερινό διατροφικό πρόγραμμα που παραθέτω εδώ, όταν λέω “σαλάτα” υπάρχουν εκατοντάδες συνδυασμοί για να μην είναι μονότονη, όπως και στις σούπες αλλά και στα πιάτα με λαχανικά. 

Ας πούμε με ένα κιλό σπανάκι, (πλουσιότατο σε ασβέστιο, μαζί με τις μπάμιες, μπρόκολο, ρεβίθια, ρύζι) γίνονται εκτός από  σπανακόρυζο, σπανάκι σε σαλάτα ζεστή και κρύα, σπανάκι με σάλτσα ντομάτας για μακαρονάδα, σπανάκι με όσπρια, σπανάκι σαν κύριο πιάτο η συνοδευτικό. Το ίδιο γίνεται και με τα ζυμαρικά, ή τα όσπρια.

Η σαλάτα στην εικόνα περιέχει. Σπανάκι ωμό, ντομάτα, πιπεριές, λιναρόσπορο σπασμένο, πλιγούρι μουλιασμένο, φακές, μαϊντανό, σέλινο, τσίκορε, Hemp, ξηρούς καρπούς και λάδι χτυπημένο με λεμόνι μια κουταλιά μουστάρδα σε σκόνη και MACA. Μπορεί αν είναι ζεστή ή κρύα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου