Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Φωνάζει ο κλέφτης Να φοβηθεί ο νοικοκύρης


Χαβά Λιμανί.  Δηλαδή στα τουρκικά «Αερολιμήν», δηλαδή αεροδρόμιο.

Δυό λέξεις προερχόμενες από δυό Λαούς αναγκαστικά αδελφωμένες , στην γλώσσα του κατακτητή. Το χαβά (αέρας) έρχεται από τα Αλτάϊα και Ουράλια βουνά της χώρας των Μογγόλων, απ’ όπου ξεκίνησαν οι Σελτζούκοι, που δεν είναι Τούρκοι. Και το (Λιμανί) από τα λιμάνια της Ιωνίας , της χώρας των Ιώνων (Γιουνάν) που κατοικούσαν στην Μικράν Ασία 1500 χρόνια πριν τους περάσουν δια πυρός και σιδήρου όλες οι διαδοχικές Μογγολικές φιλές. 

Γύρω στα 1067 με 1070 νικήσανε τον τότε Βυζαντινό Αυτοκράτορα Ρωμανό τον Δ΄ και με αρχηγό τους τον Αλπ Ασλάν κατακτήσανε τα Ιωνικά λιμάνια και μαζί μ’ αυτά αφομοίωσαν και την Ελληνική ονομασία τους. Σε ανταπόδοση, αυτοί  μας χάρισαν τον Χαβά (Αέρα). Η διαδρομή ανάμεσα στα βουνά και τα λιμάνια ποτίστηκε με    αίμα. Αυτή η μοιρασιά, μου παίρνεις λιμάνι μου δίνεις αέρα, λέγεται «καζάν-καζάν» που σημαίνει εσύ κερδίζεις «λιμάνι» εγώ κερδίζω «αέρα» και είμαστε «πάτσι». Ίδρυσαν λοιπόν το πρώτο τους κράτος με την ονομασία «Ρούμ πατισαχλιί» που θα πει Ελληνικό Βασίλειο, γιατί το διοικούσαν οι χριστιανοί Αιρετικοί. 

Γύρω στα 1200 μια άλλη ορδή μογγολική οι Ογιούζοι καταχτούν ένα μεγάλο μέρος της Μικράς Ασίας και ιδρύουν το Σουλτανάτο του Ικονίου. Αυτοί είναι οι πρόγονοι των Τούρκων. Από αυτούς προήλθε η δυναστεία των Οσμανλήδων ή Οθωμανών από  τον  ιδρυτή της δυναστείας Οσμάν ή Οθμάν. 

Κατάκτησαν το Βυζάντιο και την Ευρώπη και ίδρυσαν την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο Οθωμανός όμως, δεν σημαίνει ότι είναι και Τούρκος. Οθωμανός δεν είναι εθνικότητα, ούτε θρησκεία, είναι καθαρά πολιτική ιδιότητα, και αναφέρεται στον πολίτη που είχε δεχθεί οικειοθελώς η με την βία την υπαγωγή του έθνους του στην εξουσία του Σουλτάνου. Έτσι διακρίνομε Οθωμανούς Μουσουλμάνους (Μουσλίμ θα πει πιστός). Οθωμανούς χριστιανούς, Έλληνες, Αλβανούς,  Γεωργιανούς, Κρητικούς, Μακεδόνες, Δωδεκανήσιους κλπ. Κάθε μιά εθνότητα είχε την δική της Γλώσσα, τα δικά της ήθη , έθιμα και παραδόσεις.  Οι  σημερινοί Τούρκοι είναι επομένως τα υπολείμματα των Εθνοτήτων που έμειναν στην Μικράν Ασία μετά την  διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, και δέχθηκαν σαν Θρησκεία  τον Ισλαμισμό. Αυτές τις Εθνότητες, τις ονόμασαν οι Νεότουρκοι Τούρκους από το 1926. 

Η Εθνογένεση αυτή, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ο αρχηγός των Νεότουρκων Μουσταφά Κεμάλ επονομάστηκε  Ατατούρκ, δηλαδή πατέρας των Τούρκων. Άρα οι τούρκοι όπως τους ξέρομε σήμερα, είναι έθνος, τα τελευταία 90 χρόνια. Είναι αξιοσημείωτο, ότι οι Οθωμανοί  μέχρι τον προηγούμενο αιώνα αποστρέφονταν το όνομα Τούρκος γιατί τον θεωρούσαν Βάρβαρο. Από το 1826 έως και το 1926 οι Οθωμανοί πέρασαν μια μεταβατική περίοδο αισθανόμενοι ότι δεν ανήκουν ούτε στην Ανατολή ούτε στην Δύση και ένοιωθαν να τρέμει η ξένη γη κάτω από τα πόδια τους . Αυτή η ξένη γη έχει στοιχειώσει και τους σύγχρονους Τούρκους,  εσφαλμένα, γιατί δεν κινδυνεύουν τουλάχιστον από τους Έλληνες. Αλλά καλού κακού «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης» και η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. 

Στα 2013 με ένα καινούργιο «Καζάν–καζάν» ο Νεότουρκος  Ερντογάν ο Μεγαλοπρεπής θέλει να ρίξει τον Σαμαρά τον Νεόπτωχο, παίρνοντας με τσαμπουκά το μισό Αιγαίο, πατρογονικό οικόπεδο των Ελλήνων (Γιουνάν). Γι’ αυτόν τον λόγο οι γείτονες μας Νεότουρκοι «φωνάζουν» , σύμφωνα με την καθημερινή ειδησεογραφία, ώστε να φοβηθούμε και να πετύχουν το «Καζάν–καζάν». Διαβάζομε λοιπόν: Τουρκική ασυδοσία στο Αιγαίο με την Ελληνική Κυβέρνηση να σιωπά. Κατά τον κύριο Νταβούτογλου τα μαχητικά Ελληνικά αεροσκάφη προέβησαν το 2010 σε 4.500 παραβιάσεις στο Αιγαίο πετώντας πάνω από τα νησιά του, που δεν είναι Ελληνικά!!! 

Η Τουρκία από την εποχή των Ιμίων, θεωρεί ότι η κυριαρχία και κατοικημένων Ελληνικών νησιών είναι αδιευκρίνιστη! Στην Τουρκική Βουλή αποκαλύφθηκε πως πολλές πυρκαγιές στην Ελλάδα είχαν ανάψει από τουρκικό χέρι! Καλύτερο μέσον εξηλιθιοποίησης από την τηλεοπτική Τουρκοφιλία δεν θα μπορούσε να βρεθεί.. Επικίνδυνη πραγματικότητα κάτω από τις ψευδαισθήσεις που δημιουργούν οι επισκέψεις Νταβούτογλου. Απαγορεύεται ειδικά για τους Έλληνες η αγορά ακινήτων σε 28 περιοχές της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων στην Κωνσταντινούπολη, Ανδριανούπολη, Σμύρνη, Δαρδανέλια, κ.α. Η Τουρκία απειλεί με πόλεμο «Casus belli» την Ελλάδα, αν τολμήσει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, που δικαιούται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο κλπ.. Εύλογα αναρωτιέται κανείς . Και το κράτος μας τι κάνει; Μα ότι κάνει συνήθως, δηλαδή την πάπια. 

Οι διδαχές των προγόνων μας σε σχέση με την επί αιώνες εμπειρία τους για τους τούρκους, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βασικούς άξονες εξωτερικής πολιτικής. Αλλά  φαίνεται πως οι καλαμαράδες του αρμόδιου Υπουργείου δεν έχουν τα κότσια να κάμουν πράξη αυτή την εμπειρία του λαού. Οι Κρητικοί π.χ. γνώριζαν και έλεγαν ότι «ο Τούρκος μοιάζει με το ανδρικό μόριο . Όσο το χαϊδεύεις σηκώνεται» . Στην λοιπή Ελλάδα γνώριζαν και έλεγαν ότι, «όταν δείξεις στον Τούρκο τον πισινό σου, σου δείχνει τον μπροστινό του. Αν του δείξεις τον μπροστινό σου θα σου δείξει τον πισινό του». Δυστυχώς αυτές τις διπλωματικές μεθόδους δεν τις διδάσκονται οι διπλωμάτες μας. Ας τολμήσουν επί τέλους να  κόψουνε τον «τσαμπουκά» στους τούρκους. 

Ας τους δώσουν να καταλάβουν ότι έχομε αποδεχθεί την ύπαρξη τους στα ξένα χώματα της Μικράς Ασίας και δεν τους απειλούμε. Ας αποδεχθούν κι’ αυτοί ότι το Αιγαίο είναι αναντάμ παπαντάμ δικό μας οικόπεδο. Θέλουν να συνεργαστούμε στην εκμετάλλευση του; «Οσκελντίν», καλώς να ορίσουν. Θα βάλομε το οικόπεδο και θα βάλουν την αντιπαροχή και τα συμβόλαια θα υπογραφούν  με διεθνώς αποδεκτούς όρους . Όχι με τσαμπουκά και αντάλλαγμα «Χαβά». 

Όσον αφορά το μαντρόσκυλο τους το «Κάζους μπέλλι», που μας γαυγίζει όποτε πούμε να επεκτείνομε νόμιμα τα χωρικά μας ύδατα, ας το αφήσουν λυτό για να δουν τι φόλα θα φάει. Έχομε χάσει πολλά από τους Ευρωπαίους συμμάχους μας, και κινδυνεύομε να χάσομε τα πάντα. Όμως αυτό ακριβώς να φοβούνται οι Τούρκοι , αλλά και οι Ευρωπαίοι. Να φοβούνται αυτόν που δεν έχει να χάσει τίποτα. Είναι πολύ επικίνδυνος. Να θυμούνται επίσης ότι τους γνωρίζει όλη η ανθρωπότητα, ανεξάρτητα από το πώς τους συμπεριφέρεται από σκοπιμότητα. 

Ενδεικτικά , γράφει στο βιβλίο του «Η μάστιγα της Ευρώπης» ο Γενικός πρόξενος της Αμερικής Τζωρτζ Χόρτων το 22, αυτόπτης μάρτυρας της εξολόθρευσης 1,5 εκατομμύριων Αρμενίων και του ξεριζώματος 2 εκατομμύριων Ελλήνων. « Οι Νεότουρκοι καταρτίζουν με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο εξόντωσης των υπόδουλων λαών. Ανοίγουν δρόμο γεμάτο αίμα δάκρυα και κραυγές απελπισίας. 

Οι διωγμοί των Ελλήνων και των Αρμενίων,  αρχίζουν με ιδιαίτερο ζήλο. Οι κηφήνες βάλθηκαν να εξοντώσουν τις εργατικές μέλισσες σκοτώνοντας τες.» Το Φόρουμ Μελετών του ΟΗΕ, τονίζει απροκάλυπτα « Η Τουρκία, μια χώρα βρικόλακας που έχει πιεί το αίμα άλλων Εθνών και φυλών, επί χρόνια, είναι μεταξύ των εκτός νόμου χωρών της υφηλίου που δεν πρέπει να υπάρχουν και πρέπει να εξαφανιστούν από τον χάρτη της Υδρογείου. 

Κάθε εκατοστό του εδάφους της Τουρκίας έχει κλαπεί από άλλους.» Σωστά είναι αυτά και άλλα πολλά αλλά ότι έγινε ,έγινε. Ας συμμορφωθούν επί τέλους οι γείτονες μας με το διεθνές δίκαιο από τώρα και μετά για να ζήσομε επί τέλους  ειρηνικά και να προκόψομε όλοι μαζί «Καζάν-Καζάν», όχι μόνον αυτοί.

Ρόδος 12/04/20013                                                      Χ.Βουτυράκης
                                                                                  h_vout@yahoo. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου