Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Δείτε το ελληνικό... θαύμα με τον ζητιάνο ...

Το τι σκαρφίστηκε, δεν μπορείτε να το συνειδητοποιήσετε... Και το τι χρήμα βγάζουν κάθε μέρα, δεν περιγράφεται!  Και δεν είναι μόνο ένας, αλλά ολόκληρο κύκλωμα που θυμίζει τους «άθλιους των... Αθηνών». Από το spirospero.gr διαβάζουμε για ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και προκαλεί την οργή με το τι μπορεί να σκαρφιστεί κάποιος προκειμένου να κερδίζει χρήματα εκμεταλλευόμενος την αφέλεια των συνανθρώπων του!

Δεδομένου πως... δεν μπορεί να υπάρχει έλληνας που να μην έχει να φάει.. Καθότι αν δεν έχει κάποιους συγγενείς, γονείς, ή αδέλφια, ή εξαδέλφια κτλ, τουλάχιστον υπάρχει μεγάλο πλήθος ενοριών που από τις εκκλησίες τους, προσφέρουν σε αναξιοπαθούντες καθημερινά αρκετό και ποιοτικό φαγητό. Άλλωστε ένα πιάτο φαγητό, οποιοδήποτε γειτονικό ελληνικό σπίτι έχει με ευχαρίστηση να προσφέρει σε όποιον το ζητήσει. Εν κατακλείδι οι ζητιάνοι δεν απλώνουν το χέρι για να πάρουν ένα πιάτο φαγητό αλλά το κάνουν αποκλειστικά για χρήματα και μόνο.

Πράγματι ένας ζητιάνος που εκ πρώτης τουλάχιστον όψεως δεν έχει πόδια. Βρίσκεται έξω από το σταθμό του μετρό στο Φιξ και ζητιανεύει. Το σημείο είναι πολυσύχναστο, χιλιάδες κόσμου περνάει κάθε μέρα! Οι περισσότεροι τον λυπούνται και σπεύδουν να τον βοηθήσουν αφήνοντας στο κυπελάκι του χρήματα.

Ο "ανάπηρος" άντρας παραμένει στο σημείο μέχρι που νυχτώνει οπότε και τον πλησιάζει ένας άλλος που όταν παρατηρεί πως δεν υπάρχουν τριγύρω πολλοί πεζοί του δίνει σήμα να σηκωθεί!

Και τότε γίνεται το θαύμα! Ο "ακρωτηριασμένος" ζητιάνος σε δευτερόλεπτα όχι μόνο "βγάζει" πόδια αλλά στέκεται όρθιος και περπατάει!

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gfx-VYztU7c


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου