Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Και η ανακύκλωση έχει τους κανόνες της!

Τα 15 λάθη της ανακύκλωσης


Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι στον μπλε κάδο μπαίνουν αλουμινένιες, τσίγκινες, πλαστικές, γυάλινες και χάρτινες συσκευασίες. Τι γίνεται όμως όταν το γυαλί είναι σπασμένο ή το χαρτί λερωμένο; Διαβάστε τι δεν κάνουμε σωστά όταν ρίχνουμε τα σκουπίδια μας στους μπλε κάδους.

Καθώς η ανακύκλωση οικιακών αποβλήτων κάνει σημαντικά βήματα και όλο και περισσότεροι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών, είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγονται ορισμένα λάθη, που ενδέχεται, αντί να λύσουν, να δημιουργήσουν προβλήματα. Εμείς συγκεντρώσαμε 15 «περίεργα υλικά» που φαίνονται κατάλληλα για ανακύκλωση, αλλά δεν είναι.

1. Σπασμένα γυαλιά. Οι γυάλινες συσκευασίες ανακυκλώνονται, αλλά τα σπασμένα γυαλιά όχι. Ο λόγος είναι ότι, καθώς η διαλογή στα κέντρα γίνεται συνήθως με τα χέρια, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού των εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι, αν σπάσει ένα ποτήρι ή ένα μπουκάλι, δεν το πετάμε στους μπλε κάδους, αλλά στους κοινούς.

2. Κουτιά από πίτσα, συσκευασίες έτοιμου φαγητού. Τα κουτιά της πίτσας είναι από χαρτόνι, οπότε μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι είναι ανακυκλώσιμα. Οταν τα πετάμε όμως είναι γεμάτα λάδια και λίπη. Μάλιστα, όσο κι αν προσπαθήσουμε να τα καθαρίσουμε, αυτό δεν γίνεται ολοκληρωτικά, καθώς πάντα μένουν υπολείμματα, ενώ και το ίδιο το χαρτόνι μοιάζει να έχει «ποτίσει». Επομένως, όχι μόνο δεν ανακυκλώνονται, αλλά δημιουργούν πρόβλημα στη διαδικασία διαχωρισμού (διαμορφώνεται μια λερωμένη μάζα). Το ίδιο κάνουμε και τις συσκευασίες έτοιμου φαγητού.

3. Σακούλες βιοδιασπώμενες ή φωτοδιασπώμενες. Μοιάζουν με τις απλές πλαστικές σακούλες, αλλά δεν είναι ίδιες. Ενώ οι απλές πλαστικές σακούλες μπορούν να ανακυκλωθούν και να γίνουν πλαστικό φιλμ, οι βιοδιασπώμενες ή φωτοδιασπώμενες, που διατίθενται κυρίως από τα σούπερ μάρκετ, έχουν ημερομηνία λήξης και από ένα σημείο και μετά αρχίζουν να αποσυντίθενται. Επομένως, δεν ανακυκλώνονται. Επίσης, υπάρχει περίπτωση η διαδικασία αποσύνθεσής τους να ξεκινήσει ενώ βρίσκονται στους μπλε κάδους ή στο κέντρο διαλογής της ανακύκλωσης, δημιουργώντας πολλά μικροσκοπικά κομματάκια, που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πολτού σκουπιδιών, ο οποίος δυσχεραίνει την ανακύκλωση.

4. Κομματάκια χαρτί. Το σύστημα των μπλε κάδων δεν μπορεί να διαχειριστεί κομμάτια χαρτιού, που είναι μικρότερα από μια σελίδα μεγέθους Α4. Αυτό σημαίνει ότι σχισμένες σελίδες, εισιτήρια και άλλα χαρτάκια δεν πρέπει να ρίχνονται στους μπλε κάδους, γιατί δημιουργούν ένα χάρτινο κατακάθι που κάνει την όλη διαδικασία πιο χρονοβόρο.

5. Βρεγμένο ή λερωμένο χαρτί. Λερωμένες χαρτοπετσέτες ή κομμάτια λαδωμένου χαρτιού όχι μόνο δεν ανακυκλώνονται, αλλά αχρηστεύουν και τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα υλικά. Ακατάλληλο για ανακύκλωση είναι και το βρεγμένο χαρτί, ακόμη κι όταν στεγνώσει, γιατί οι ίνες του χαρτιού «μαζεύουν» όταν βρέχονται. Στους μπλε κάδους καλό είναι να μη ρίχνουμε χαρτί κουζίνας και χαρτί υγείας, ακόμα κι αν ειναι καθαρά.

6. Υλικά από πηλό. Αρκετά είδη καθημερινής χρήσης είναι κεραμικά, δηλαδή προέρχονται από ψημένο πηλό, όπως οι παλιές κούπες του καφέ, τις οποίες αντικαθιστούμε. Δεν πρέπει όμως να πεταχτούν στον μπλε κάδο, γιατί η ανακύκλωσή τους δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

7. Αφρολέξ και φελιζόλ. Και τα δύο είναι ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, καθώς μπορούν να πάρουν φωτιά σε οποιοδήποτε στάδιο της πορείας της ανακύκλωσης. Συνεπώς, η ρίψη τους στους μπλε κάδους δημιουργεί προβλήματα.

8. Συσκευασίες τοξικών υλικών. Πλαστικές ή μεταλλικές συσκευασίες, που περιείχαν ορυκτέλαια, αντιψυκτικά, εντομοκτόνα κ.ά., δεν πρέπει με τίποτα να ρίχνονται στους μπλε κάδους, γιατί τα κατάλοιπα των τοξικών δύσκολα απομακρύνονται.

9. Δισκάκια CD, DVD και βιντεοκασέτες. Παρότι κατασκευάζονται κατά κύριο λόγο από αλουμίνιο, τα ψηφιακά δισκάκια ή οι παλιές μας βιντεοκασέτες περιέχουν πολλές προσμείξεις, καθιστώντας αδύνατη την άμεση ανακύκλωσή τους. Το ίδιο ισχύει και για τις βιντεοκασέτες (όσες έχουν απομείνει), καθότι, εκτός από το πλαστικό περίβλημα, περιέχουν και την ταινία, η οποία δεν ανακυκλώνεται. Αν θέλουμε να τα ανακυκλώσουμε, θα πρέπει να τα στείλουμε στην Ανακύκλωση Α.Ε., Βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής (Τ/25310-58.100), ή να τα παραδώσουμε στην εταιρεία Eurosun (Kτίριο SANYO, 12ο χλμ. εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, Μεταμόρφωση).

10. Καλαμάκια και πλαστικά μαχαιροπίρουνα. Παρότι πλαστικά, τα συγκεκριμένα υλικά μιας χρήσης δεν διαχειρίζονται και δεν ανακυκλώνονται εύκολα από τα συστήματα ανακύκλωσης.

11. Πλαστικά έπιπλα. Οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης δεν είναι κατάλληλοι για πλαστικά έπιπλα, παρά μόνο για υλικά συσκευασίας. Τα ογκώδη πλαστικά αντικείμενα, τα οποία συχνά περιέχουν και άλλα υλικά, πρέπει να κατευθύνονται στα κέντρα συγκέντρωσης ογκωδών αντικειμένων που οφείλει να διαθέτει κάθε δήμος.

12. Συρμάτινες κρεμάστρες. Οι περισσότερες έχουν και πλαστικά μέρη με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ανάμειξης των δύο υλικών. Για να μη δυσχεραίνουμε τη διαδικασία ανακύκλωσης, είτε διαχωρίζουμε το σύρμα από το πλαστικό είτε τις ρίχνουμε στους κοινούς κάδους σκουπιδιών.

13. Τηλεκάρτες. Δεν θεωρούνται συσκευασίες γι' αυτό και δεν πρέπει να μπαίνουν στους μπλε κάδους. Aλλωστε, το κόστος ανακύκλωσής τους είναι μεγαλύτερο από το κόστος παραγωγής, γι' αυτό και η μόνη λύση είναι η επαναχρησιμοποίηση (π.χ. διακοσμητικά υλικά και παιχνίδια).

14. Καπάκια από πλαστικά μπουκάλια. Ενώ τα πλαστικά μπουκάλια είναι βασικό ανακυκλώσιμο υλικό, τα καπάκια τους ανακυκλώνονται με διαφορετικό τρόπο. Αρα πρέπει να τα αφαιρούμε και να τα πετάμε ξεχωριστά στον μπλε καδο.

15. Κουτιά χυμών. Υπάρχουν ορισμένα κουτιά χυμών που δεν ανακυκλώνονται, λόγω του συνδυασμού πλαστικού και χαρτονιού. Πριν το πετάξουμε στον μπλε κάδο, πρέπει να ελέγξουμε αν φέρει την ειδική σήμανση καταλληλότητας για ανακύκλωση.

Δεν ξεχνάμε.

1. Να διαχωρίζουμε καθημερινά τα υλικά συσκευασίας από τα υπόλοιπα απορρίμματα.
2. Να αδειάζουμε εντελώς τις συσκευασίες από τα υπολείμματα και, αν χρειάζεται, να τις ξεπλένουμε.
3. Να διπλώνουμε/ συμπιέζουμε τα χαρτοκιβώτια.
4. Δεν πετάμε στον κάδο τα υλικά συσκευασίας μέσα σε δεμένες σακούλες, αλλά τα ρίχνουμε χύμα.
5. Δεν πετάμε ποτέ κοινά σκουπίδια στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.
6. Κλείνουμε τους κάδους, για να προστατεύσουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά από τη βροχή.

4 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΗΚΛΟΣΕΙ !!!
    ΟΠΩΣ ΠΑΛΕΟΤΕΡΑ ΕΙΤΑΝ ΩΡΑΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΚΑΙΟΜΤΑ !!!
    ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!
    ΔΥΣΤΙΧΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΚΑΤΑΡΓΙΘΕΙΚΑΙ
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ !!!

    ΟΠΌΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΟΣΕΙΣ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΑΙΡΙΕΣ!!!

    ΒΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΤΡΕΪΛΕΡ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙΣ
    ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

    ΓΙΑ ΠΑΛΙΑ ΣΙΔΕΡΑ ΜΕΤΑΛΑ ΓΙΑΛΙΑ ΤΖΑΜΙΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΚΗΚΛΟΣΗ !!!

    ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΤΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΝΤΡΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΠΙΟΥΣΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΑΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΝΑΚΗΚΛΟΣΙΜΑ

    ΔΙΟΤΙ ΟΠΟΣ ΜΟΥ ΣΤΕΡΙΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΕΙΟΙ ΜΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΙΝΟΥΝ ΤΥΠΟΤΑ !!!

    ΦΥΣΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΗΝΗ ΚΑΝΟΝΑΣ ΟΙ ΑΝΑΚΙΚΛΟΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΣΕΙΜΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΝΗΣΦΕΡΗ

    ΚΗΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΜΑΡΙ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΥ ΣΥΝΗΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΗΚΛΟΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΧΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΣΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ Ν.Τ.Π !!!

    Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΜΕ ΜΕΝΑ ;

    Ο ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΥΟ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΔΙΟΤΗ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΙΑ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΗΚΛΟΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ !!!

    ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ

    ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΝΑ ΣΚΟΤΟΝΗ ΝΑ ΚΑΝΗ ΛΙΣΤΕΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΗ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΟΣΗ

    ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΥΡΗ ΣΕΙΜΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙ ΤΩΝ ΑΛΗΤΕΙΡΙΩΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΟΣΕΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΡΙΖΟΥΝ !!!

    ΕΓΩ ΔΥΣΤΙΧΟΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΚΟΠΕΥΟ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟ !!!

    ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΕΣΟ ΣΤΗΝ ΕΓΓΛΙΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΟΣΗ !!!

    ΠΑΛΕΟΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ Η ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΕΙΜΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΣ ΔΕΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΟΜΟΥΝ!!!

    ΕΛΕΓΑ ΣΤΗΝ ΓΥΝΕΚΑ ΜΟΥ ΜΗΝ ΑΝΕΙΣΗΧΕΙΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΤΑΕΙ ΠΑΛΙΑ ΠΛΥΝΤΕΙΡΙΑ ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΨΗΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ

    ΘΑ ΜΑΖΕΨΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ Η ΠΑΣΧΑ !!!

    ΔΥΣΤΙΧΟΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΟΝΗΣΤΗΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ Ν.Τ.Π ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΧΡΟ ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΣΩΤΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

    ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΟΠΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣΚΗΣ ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

    ΟΔΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΝΟΣΕΙ Η ΝΑ ΠΕΥΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΓΓΚΛΙΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ 2/2 !!!
    ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΙΟΝΗΣΜΟΥ ΜΕ ΠΑΡΙΣΙΑ ΔΕΙΛΟΝΟΥΝ, 180 000 ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΑΖΕΨΑΜΕ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΙΚΛΟΣΕΙ

    !500 ΤΟΝΟΥΣ ΜΑΖΕΨΑΜΕ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΑΝΑΚΗΚΛΟΣΕΙ
    4ΟΟ ΤΟΝΟΥΣ ΚΟΥΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΑΝΑΨΙΚΤΗΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνω φίλε μου την αγανάκτησή σου και τη δυσκολία για την επιβίωσή σου, όμως το άρθρο αυτό αναρτήθηκε για να επισημάνει τις λανθασμένες κινήσεις που πρέπει να αποφεύγονται στον τομέα της ανακύκλωσης, για να αποφεύγονται σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται κατά την διαδικασία.

      Διαγραφή
  2. ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΙΡΙΑ ΤΟΝΟΥΣ ΑΝΑΚΗΚΛΟΣΙΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΔΕΙΝΑ ΨΟΜΙ ΣΕ
    ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΕ ΦΤΟΧΟΥΣ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ

    ΒΡΕΘΕΙΚΑΝ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΔΕΙΘΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΞΕΠΛΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

    Η ΑΠΟΓΝΟΣΗ ΣΤΑ ΥΨΗ
    Η ΓΥΦΤΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΟΣΙΔΡΑ ΟΔΕΙΓΗΘΕΙΚΑΝ ΣΤΑ ΝΑΡΚΟΤΗΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ!!!

    Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΕΙΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ ΑΠΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΞΕΦΗΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ Ν.Τ.Π ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ !!!

    ΕΝΑ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΕΙΚΟ ΣΧΕΔΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΜΕΛΙΟΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΓΝΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΡΗ ΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΕΠΙΒΙΟΣΕΙΣ.

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΙΝΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΟΔΕΙΓΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΝΟΣΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΙΣΙΑ !

    ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΔΕΙΘΕΝ ΝΑ ΠΛΕΙΡΟΣΕΙ ΑΠΟ.....ΤΗΝ ΑΜΗΘΕΙΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΥΣ ΕΤΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΙΟΝΗΣΜΟΥ ΝΑ ΦΕΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΚΚΛΙΣΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟ Η ΕΚΚΛΙΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΙΣΙΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΦΙΛΟΠΤΟΧΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΗ ΑΠΟΜΑΚΡΙΝΗ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΟΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙΓΟ ΦΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΙΣ ΘΕΟΧΡΙΣΤΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΙΓΟΡΙΑ ΔΕΙΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΟΣΗ !!!

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΗΣΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΗ .

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΙΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΙΣΙΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΓΓΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ !!!

    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΗΚΛΟΣΙΣ ΚΑΛΗΜΕΝΟΣ ΠΙΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΗΧΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ !!!

    ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΔΥΓΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΕΠΕΣΑΝ ΣΕ ΑΠΟΓΝΟΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΕΙΝΑΝΕ ΜΕ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΣΚΕΥΤΗΚΑ !!!

    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗ
    Η ΑΡΧΕΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΤΑΣΕΣΑΙ Η ΠΑΙΘΕΝΕΙΣ !!!

    ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΟ ΝΑ ΝΑ ΠΕΣΟ ΣΕ ΑΠΟΓΝΟΣΗ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΟ ΝΑ ΜΕ ΠΟΥΝ ΜΑΛΑΚΑ ΘΑ ΠΕΡΑΟ ΟΣΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΞΕΡΟ ΜΑΖΙ ΜΟΥ !!!

    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΡΟΜΙΑΡΕΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!!

    ΑΝ ΧΤΥΠΕΙΘΗ ΤΟ ΣΠΙΤΗ ΜΟΥ Η ΠΡΟΤΗ ΔΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΥΒΟΣ ΤΟ ΙΔΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΙΣΤΕΟΦΑΣΙΤΟΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΣΑΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗ !!!

    ( ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΤΑΝ ΣΕΒΑΣΤΟ ΣΤΟ ΜΑΞΙ ΜΟΥ ΑΝ Η ΚΑΘΕ ΣΙΟΝΙΣΤΗΚΗ ΠΟΛΗΕΘΝΗΚΗ Η ΤΟ ΣΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΧΕ ΦΡΟΝΤΙΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΟΡΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΙΒΙΟΣΕΙΣ !!!

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΙΚΛΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΝ ΝΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΙΚΑ ΣΤΙΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟ ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΨΟΜΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και η Εκκλησία προσφέρει ένα τεράστιο έργο για την αντιμετώπιση της κρίσης και της απόγνωσης που έχει περιέλθει πολύς κόσμος της κοινωνίας, όμως υπάρχουν και άλλοι οργανισμοί και οργανώσεις, ακόμα και απλοί πολίτες που προσφέρουν πολλά αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο που περνά η Χώρα μας.
      Το τελευταίο που λες , περί κάδων που πρέπει να καίγονται για να μαζεύεις μετά υλικά που θα πουλήσεις για να πάρεις ένα κομμάτι ψωμί, νομίζω οτι είναι ακραία τοποθέτηση, γιατί όταν θα εξαφανιστούν οι κάδοι
      δεν θα έχεις πλέον ούτε αυτή τη δυνατότητα επιβίωσης.

      Διαγραφή