Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Της τυραννίας τα δεκανίκια, πάντα τα ίδια είναι.


Τα καλά και συμφέροντα των τσεπών ημών παρά τω λαώ αιτησόμεθα , κατά παράφραση της εκκλησιαστικής έκφρασης. Αυτή είναι η κεντρική επιδίωξη της έκθεσης ιδεών που ανακοίνωσε ο κ. Προβόπουλος, στην 80η ετήσια Γ.Σ. των μετόχων (ποιοί νάναι;) της τράπεζας της Ελλάδας ( που δεν είναι της Ελλάδας). 

Μ’ αυτό το αίτημα ο μάντης Κάλχας της Ελληνικής οικονομίας, (μόνο οι κακοί χρησμοί του επαληθεύονται), επιδιώκει να μας πείσει για την ανάγκη να υποταχθούμε, αδιαμαρτύρητα, στην αφαίμαξη μέχρι τελευταίας ρανίδας του υστερήματος μας, για να μην πάνε χαμένες οι μέχρι σήμερα θυσίες μας. 

Αλλά επειδή εμείς γνωρίζομε πλέον, ότι οι θυσίες μας πήγαν ήδη χαμένες και για να υποστούμε ήρεμα το ασήκωτο οικονομικό φορτίο του 2013, μας κρεμά ο μάντης, στο καλάμι το καρότο της ανάκαμψης από το 2014, παραβλέποντας την αντίθετη διαπίστωση του ΔΝΤ, ότι η ύφεση θα συνεχιστεί κι’ αυτό το χρόνο. 

Στην πραγματικότητα εκείνο που φαίνεται καθαρά στην έκθεση του είναι η λαχτάρα του, να επιταχύνει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με τα 27 δις ευρώ οι οποίες ανυπομονούν να  καταβροχθίσουν, όπως έπραξαν και με τα προηγούμενα 230 δις σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή σε βάρος μας και των απογόνων μας, αφού εμάς βάζουν εγγυητές. Σιγά μη σκάσουν. 

Επειδή όμως το νόμιμο είναι και ηθικό, ο τέως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης καλώς έφαγε ισόβια για 18 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον νόμο, ενώ οι καταβόθρες δισεκατομμυρίων ζουν και βασιλεύουν και τον κόσμο κυριεύουν, αφού αυτοί πάλι βάσει νόμου, έχουν ασυλία . Εμένα πάντως εκείνο που με τρελαίνει  είναι ότι γέρασα με τον φόβο μην έρθει ο κουμμουνισμός και μας πάρουν οι κομμουνιστές το σπίτι, τα λεφτά και την περιουσία μας. Αλλά δυστυχώς την πατήσαμε, γιατί ενώ φροντίζαμε ν’ αποφύγομε τον «κουμουνιστικό κίνδυνο» δεν προσέξαμε τον καπιταλισμό των αγορών που μας έστησε το δόκανο και τώρα μας τα παίρνουν όλα  τα καπιταλιστικά συντρόφια  του κ. Προβόπουλου αντί για τους κουμουνιστές. 

Απροσμέτρητο το μέγεθος της ηλιθιότητας μας. Γι’ αυτό τον λόγο, η έκθεση του μάντη, δεν λέει τίποτα για την φτωχοποίηση δύο εκατομμυρίων Ελλήνων, για το ενάμιση  εκατομμύριο ανέργους που αβγατίζουν μέρα με την μέρα. Δεν λέει τίποτα για τους εκατοντάδες χιλιάδες χρεοκοπημένους μικρομεσαίους, μήτε για τους εξαθλιωμένους μισθωτούς και συνταξιούχους. Λέει όμως πως το 2014 όλοι αυτοί θα δουν φώς στην άκρη του τούνελ, γιατί αυτός συνομιλεί με τον θεό  Σόιμπλε, όπως ο Πρωθυπουργός συνομιλεί με τον πραγματικό θεό. Και τι του λέει ο Σόιμπλε; Του γράφει στην stuttgarter Zeitung, ότι.«Έπειτα από χρόνια όπου λίγα άλλαξαν, η χώρα (Ελλάδα) βρίσκεται σε καλό δρόμο(για ποιόν;) . 

Οι κοινές προσπάθειες αλλά και η εμμονή των εταίρων, βοήθησαν ώστε να σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα, (για τα Γερμανικά συμφέροντα προφανώς). Ώστε λοιπόν αυτοί μας παραμυθιάζουν πιστεύοντας, οι γραμματισμένοι αλλά αμόρφωτοι, ότι δεν ξέρομε τι μας γίνεται. Και όμως ξέρομε. Μας το έχει πει  δυόμιση χιλιάδες χρόνια πριν η μεγαλύτερη φιλοσοφική και επιστημονική διάνοια, ο θεμελιωτής του δυτικού πολιτισμού, ο πρόγονος μας ο Αριστοτέλης, στα πολιτικά του. Από τα βάθη των αιώνων η φωνή του βροντοφωνάζει στο θέατρο σκιών της βουλής, την κυβέρνηση, και τον τρικέφαλο τύραννο, την τρόικα. «Επιδίωξη της τυραννίας, είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος και αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες (με την φτώχεια τους)και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές (πονηρές σκέψεις). 

Σε αυτό το αποτέλεσμα(να μην κάνουν πονηρές σκέψεις) αποβλέπει η επιβολή μεγάλων φόρων , η απορρόφηση περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά». Μ’ αυτό το απόφθεγμα ο παμμέγιστος  Έλληνας φιλόσοφος, μας μαθαίνει πως χειραγωγούνται οι λαοί, όπως ο δικός μας σήμερα.. 

Έτσι η επιδίωξη του τρικέφαλου τύραννου, της τρόικας είναι να μας φτωχοποιήσει τελείως. Αφ’ ενός για να συντηρείται η φρουρά του τροικανού καθεστώτος τράπεζες, κυβέρνηση και πολιτικό κατεστημένο ,  με τα χρήματα που μας ληστεύουν από μισθούς, συντάξεις και περιουσίες δημόσιες και ιδιωτικές . Αφ’ ετέρου για να είμαστε απασχολημένοι με τον πόνο της φτώχιας μας και με την πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ ώστε να μην μας μπαίνουν ιδέες ν’ αποτινάξουμε την τυραννία. 

Για τον ίδιο λόγο, δηλαδή να μην έχουμε χρόνο και μυαλό να σκεφτούμε να αποτινάξουμε την τυραννία, μας έχουν γονατίσει στην φορολογία, και  ετοιμάζονται να πουλήσουν τα πάντα, απειλώντας μας και με φυλάκιση. Τον ίδιο στόχο είχε και η κατασκευή και όλων των μεγάλων έργων της μεταπολίτευσης  και το συνακόλουθο πάρτι των εργολάβων και μιζαδόρων,  με κορυφαίο παράδειγμα τους ολυμπιακούς αγώνες. 

Μετά από 2500 χρόνια ο Αριστοτέλης θυμίζει σε μας αλλά και στην τυραννική τρόικα καθώς και την φρουρά της, δηλαδή τον κ. Προβόπουλο και το πολιτικό μας σύστημα, πως υπάρχει η πιθανότητα ο λαός να ξυπνήσει και να του μπουν στο μυαλό κακές ιδέες (επιβουλές) όπως π.χ. ότι έχει την δυνατότητα της έκρηξης που θα σαρώσει το καθεστώς. 

Ο θεός να βάλει το χέρι του γιατί οι οιωνοί δεν είναι καλοί. Το καθεστώς έχει ξεπεράσει το μέτρο, κι ας γράφει εκθέσεις ιδεών ο κάθε μάντης, στηριζόμενος στο μαστίγιο και ευαγγελιζόμενος το ανύπαρκτο καρότο.  

Ρόδος 28/02/2013                                     Χ. Βουτυράκης ( E-mail: h_vout@yahoo. gr )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου