Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Η Ελλάδα χρειάζεται έργα και όχι λόγια.

Δεν χρειαζόμαστε παραπληροφόρηση

Οι επικοινωνιακές δηλώσεις πάνε σύννεφο αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύει η Χώρα μας και καλά θα κάνουμε να είμαστε προσεκτικοί και να βάζουμε μπροστά από τα κομματικά συμφέροντα, το συμφέρον της Πατρίδας μας.

Θα φέρω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε τι εννοώ.

Όταν άρχισε ο έλεγχος των αποδείξεων και αντιλήφθηκαν ότι πρέπει να επιστρέψουν μπόνους σε φορολογούμενους, πάνω από 600 εκατομμύρια Ευρώ, βγήκε η αντιπολίτευση και ιδίως η Αξιωματική, κατηγορώντας την Κυβέρνηση ότι έκανε ένα τεράστιο λάθος, που επιστρέφει αυτά τα χρήματα σε απλούς φορολογουμένους.

Κατ’ αρχήν, για να επιστρέψει 600 εκατομμύρια σε μπόνους, φανταστείτε σε πόσα Δις εισπραχθέντος φόρου αυτό αντιστοιχεί, που αν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι, δεν ζητούσαν αποδείξεις, το κράτος δεν θα εισέπραττε ούτε ένα Ευρώ.

Καλό θα ήταν βέβαια, να μην υπήρχε φοροδιαφυγή και να ζούσαμε σε μια Χώρα όπου όλοι οι πολίτες θα ήταν νομοταγείς, όπου δεν θα υπήρχε αδήλωτη εργασία, όπου δεν θα υπήρχαν τα ρουσφέτια, όπου δεν θα υπήρχαν οι λαμογιές, κ.λ.π.
Τότε απλά δεν θα βρισκόμασταν και στην κατάσταση που είμαστε σήμερα.

Μια δεύτερη αναντιστοιχία στη φιλοσοφία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είναι ότι ενώ κραυγάζει ότι ο απλός φορολογούμενος λεηλατείται με τους υψηλούς φόρους και αυτό βυθίζει την οικονομία της Ελλάδας, μόλις άκουσε ότι θα επιστραφούν φόροι με τον τρόπο αυτό, βγήκε να κατηγορήσει την Κυβέρνηση, ότι σπαταλάει τα χρήματα του Ελληνικού λαού, επιβραβεύοντας αυτούς που βοήθησαν για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι πρέπει να καθιερωθεί ένα σύστημα, με το οποίο οι συναλλαγές που θα γίνονται με ηλεκτρονική κάρτα, θα επιβραβεύονται με ένα ποσοστό επί της αξίας των αγορών που θα κάνει ο πολίτης, όπως γίνεται και από πολλές τράπεζες σήμερα και με τον τρόπο αυτόν ο έμπορος θα έχει αυτομάτως δηλώσει όλες τις συναλλαγές του, χωρίς δυνατότητα φοροδιαφυγής.

Αν δεν βάλουμε όλοι, το συμφέρον της Χώρας πάνω από τα οποιαδήποτε συμφέροντα, προσωπικά, πολιτικά, κομματικά, συντεχνιακά, συνδικαλιστικά, κ.λ.π. δεν υπάρχει περίπτωση να βγει η Χώρα από την κρίση, τουλάχιστον όχι για τα επόμενα χρόνια.

Χ. Κονταξάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου