Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ιντερνετικές Εξελίξεις


Ο Internet Explorer συνεχίζει να χάνει έδαφος στην Ευρώπη

Η Microsoft δεν μπορεί πλέον να σταματήσει την πτώση δημοτικότητας του Internet Explorer στην Ευρώπη.

Τον περασμένο Νοέμβριο η πτώση του ήταν μεγαλύτερη από το 50% της αγοράς των web navigateur και μόνο μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου, η πτώση του αντιστοιχούσε στο 1,6% , φτάνοντας στο 46,3%.
Μέσα στη χρονιά που πέρασε, σύμφωνα με τα δεδομένα της στατιστικής υπηρεσίας cabinet AT Internet, η πτώση έφτασε το 10%.

Η εμφάνιση της ένατης έκδοσης του Internet Explorer τον τελευταίο Μάρτιο, δεν άλλαξε τα δεδομένα. Ο καινούριος πλοηγός συγκεντρώνει μόνο το 5,6% της αγοράς, δηλαδή δυο φορές μικρότερη επισκεψιμότητα από τον Firefox 4 που είναι η τελευταία έκδοση δωρεάν λογισμικού του Mozilla, που κυκλοφόρησε περίπου την ίδια περίοδο.

Που έγινε το λάθος στρατηγικής της Microsoft;

Προκειμένου να στηρίξει την ανάπτυξη των Windows 7, η Microsoft κατέστησε τον IE9, μη συμβατό με τα Windows XP , γνωρίζοντας ότι αυτό το σύστημα χρησιμοποιείται ακόμα σε πολύ μεγάλο αριθμό Η/Υ στην Ευρώπη.

Με μεγάλη μας έκπληξη όμως, διαπιστώσαμε ότι αυτή την μεγάλη πτώση του Internet Explorer, δεν την καρπούται ο Firefox, του οποίου τα ποσοστά παρέμειναν σχεδόν σταθερά τον τελευταίο χρόνο στο 29,5%.

Στην ουσία, ο μεγάλος κερδισμένος είναι ο Chrome, ο οποίος αναπτύχθηκε από την Google και είδε το ποσοστό επισκεψιμότητάς του να υπερδιπλασιάζεται, από το 5,7 στο 12,8%.

ΠΗΓΗ: Capital.fr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου