Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Η ΔΕΛΤΑ εναντίον ης Greenpeace

O Οδηγός Καταναλωτών συνεχίζει την κυκλοφορία του

Ο Οδηγός Καταναλωτών της Greenpeace συνεχίζει την κυκλοφορία του ως το μοναδικό εργαλείο που αποτυπώνει τη συνολική στάση των εταιριών παραγωγής ζωικών προϊόντων, απέναντι στα μεταλλαγμένα.

Μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΔΕΛΤΑ κατά της Greenpeace, η προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου ζητά, αποκλειστικά και μόνο, «να παραλείπεται προσωρινά από τον Οδηγό στην ιστοθέση» μας, η αποτύπωση της κατάταξης της ΔΕΛΤΑ, μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων που άσκησε η ΔΕΛΤΑ, η οποία θα εκδικαστεί στις 11 Μαρτίου 2011.

Η σήμανση στη συσκευασία των προϊόντων ζωικής προέλευσης είναι ο μοναδικός τρόπος που διασφαλίζει το δικαίωμα των καταναλωτών να μπορούν να επιλέγουν μεταλλαγμένα ή όχι.

Αποτελεί απαραίτητη απόδειξη αξιοπιστίας και ευθύνης της κάθε εταιρίας απέναντι στην κοινωνία και σε καμία περίπτωση δεν αντιβαίνει στη νομοθεσία της χώρας μας εφόσον ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Στη συσκευασία των προϊόντων γάλακτος της ΔΕΛΤΑ, δεν επαρκούν οι αόριστες αναφορές ότι περιλαμβάνει γάλα εγγυημένης ποιότητας.

Η ΔΕΛΤΑ δεν υλοποίησε τις επίσημες δεσμεύσεις της προς τη Greenpeace και τους καταναλωτές κατά τον προηγούμενο Οδηγό Καταναλωτών, ότι θα εντάξει στη συσκευασία τη θετική σήμανση και βαθμολογήθηκε ανάλογα με τα κριτήρια που ήδη γνώριζε.

Εμείς στη Greenpeace θα συνεχίσουμε τους αγώνες για να διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα να ξέρουμε όλοι μας τι τρώμε και να αγωνιζόμαστε για μια χώρα ελεύθερη από μεταλλαγμένα.

Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και χρειαζόμαστε τη δύναμη σας περισσότερο από ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου