Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Η λίμνη Παμβώτιδα, χρειάζεται προστασία

Η κάθε λίμνη και σε όποια χώρα κι αν βρίσκεται, αποτελεί ένα βιότοπο, στον οποίο αναπτύσσονται και επιβιώνουν διάφορα είδη της παγκόσμιας πανίδας και χλωρίδας.

Οι περισσότερες είναι μάλιστα χαρακτηρισμένες, ως προστατευμένοι υδροβιότοποι και εμείς οι άνθρωποι, δεν έχουμε το δικαίωμα να αναπτύξουμε δραστηριότητες, που πλήττουν την ισορροπία και την διατήρηση της ποιότητας ζωής, σ’ αυτούς τους χώρους.

Μπορούμε λοιπόν να πούμε, ότι η λίμνη Παμβώτιδα του νομού Ιωαννίνων, χρειάζεται προστασία από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με τρόπο ώστε να μην κινδυνεύσει σε καμία περίπτωση αυτός ο ωραίος υδροβιότοπος, από άστοχες ενέργειες και ανθρώπινες  δραστηριότητες που τελικά μόνο κακό μπορούν να της προκαλέσουν.

Νόμοι υπάρχουν σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, όμως εμείς οι άνθρωποι, είτε από αμέλεια, είτε από σκοπιμότητα, τους αγνοούμε και τότε οι καταστροφικές επιπτώσεις είναι αναπόφευκτες.

Αυτό λοιπόν που χρειάζεται, είναι να δοθεί έμφαση στην τήρηση των κανόνων προστασίας και ανάπτυξης αυτής της περιοχής, δίνοντας ίσως και την δυνατότητα σε εθελοντικές ομάδες κατοίκων, να συμμετάσχουν σε αυτό το έργο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου