Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ανιστόρητοι ή κάτι … Άλλο;

Έγραψε η Μαίρη Παπανδρέου, στην εφημερίδα ΠΡΟΟΔΟ (Ρόδου)

Πολλές οι δυσάρεστες καθημερινές διαπιστώσεις, για πολιτικούς που θεληματικά ή αθέλητα, από άγνοια ή σκοπιμότητα, παραποιούν, ή έστω, αδιαφορούν για την Ιστορία μας. Κάποιες φορές, προβληματιζόμαστε για το πόσο είναι «άγνοια» ή «εσκεμμένη» η όποια παραποίηση της Ιστορίας μας, που όμως και η «άγνοιά» της, μπορεί να έχει απρόβλεπτες, αλλά και ‘προβλέψιμες’ συνέπειες. Πρόσφατα, στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, παρουσιάστηκε και ιθύνων, ο οποίος παλαιότερα είχε δηλώσει απερίφραστα, αφελώς ή όχι, πως δεν κατανοεί, γιατί τόσοι πολλοί έχουν εκφράσει δυναμικά τις αντιρρήσεις τους, να αυτό-ονομαστούν οι κάτοικοι των Σκοπίων «Μακεδόνες» και η χώρα τους, τα Σκόπια, «Μακεδονία». Τι ύβρης!!! Να φρεσκάρομε χρειάζεται τη μνήμη μας, για το θέμα αυτό.
     
Κατ΄  αρχήν, η έκταση των Σκοπίων είναι 25.713 τ.χιλμ, δηλαδή όσο και η Πελοπόννησός μας και κατοικείται από 25 εθνικές ομάδες, που είναι: Βούλγαροι, Αλβανοί, Έλληνες, Σέρβοι, Τούρκοι, Τσιγγάνοι, Ρουμάνοι, Αρμένιοι, Εβραίοι και άλλοι. Για τους Ελληνικής καταγωγής, κατοίκους των Σκοπίων, είναι γνωστό πως μερικοί βρίσκονται εκεί από την περίοδο του Εμφυλίου και με ποικίλες πιέσεις των εκάστοτε ιθυνόντων, μετέτρεψαν τα ονόματά τους σε σλαβικά, για ν’ αποφύγουν τους διωγμούς. Είναι ιδιαίτερα σοβαρό κι επικίνδυνο – που φανερώνει και τις προθέσεις των Σκοπιανών – που στα σχολεία τους διδάσκουν τα παιδιά για «Αλύτρωτες Πατρίδες» και ότι οι Σκοπιανοί είναι οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Επίσης εκδίδουν χάρτες της ονομαζόμενης από αυτούς χώρα τους, ως «Μακεδονία», που φτάνει μέχρι τη Θεσσαλία και ονόμασαν το αεροδρόμιο των Σκοπίων, με προκλητικό και αναίσχυντο τρόπο,  «Μ. Αλέξανδρος»!  Κι εδώ πρέπει να θυμηθούμε και τους χάρτες που εκδίδονται στην Αλβανία, οι οποίοι επίσης δείχνουν τη «Μεγάλη Αλβανία», όπως την ονειρεύονται, και φτάνουν μέχρι τη Λάρισα. Να μην ξεχνάμε και τους Αλβανούς, που όταν έρθουν σε «τσακίρ κέφι», ‘βαφτίζουν’ Αλβανούς όλους τους μεγάλους μας Αγωνιστές του ’21. Ας προσέξουν…..

* Οι Μακεδόνες, ήταν πανάρχαιη Ελληνική Φυλή, όπως ήταν και οι Ίωνες και οι Αιολείς κλπ. Γλώσσα τους ήταν πάντα τα ελληνικά, συγγενική της Δωρικής και της Αιολικής διαλέκτου. Στα θέατρα της Μακεδονίας, παίζονταν όλες οι αρχαίες τραγωδίες και οι επίσημες επισκέψεις από άλλα μέρη της Ελλάδας, δεν είχαν ανάγκη διερμηνέων, εφόσον όλοι μιλούσαν την ελληνική γλώσσα. * Το όνομά τους οι Μακεδόνες το πήραν από τον χαρακτηρισμό «Μακεδνός», που σημαίνει «υψηλός» ή «αυτός που έρχεται από ψηλά/από βουνά» και προέρχεται από τη λέξη ‘μάκος’, που είναι η δωρική λέξη «μήκος» (δηλαδή, μακρύς, ψηλός).  

* Η θρησκεία των αρχαίων Μακεδόνων, ήταν το Δωδεκάθεο, όπως όλων των Ελλήνων και θεωρούσαν τον Όλυμπο ως κατοικία των θεών.  * Ο έγκριτος Ιστορικός Ηρόδοτος, γράφει ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες: «…έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία».  * Οι αρχαίοι Μακεδόνες, γίνονταν μέλη της Αμφικτιονίας των Δελφών, που ήταν αποκλειστικό προνόμιο μόνον των Ελλήνων.  * Οι αρχαίοι Μακεδόνες έπαιρναν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου δικαίωμα συμμετοχής, είχαν μόνον οι Έλληνες.  

* Στο Εθνικό Κέντρο της Αθήνας, υπάρχουν 5.000 επιγραφές της Μακεδονίας και ανάμεσά τους, δεν υπάρχει ούτε μία, γραμμένη σε μη ελληνική γλώσσα.  * Ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε την εκστρατεία του εναντίον των Περσών, ως Αρχιστράτηγος όχι των Μακεδόνων, αλλά ΟΛΩΝ των Ελλήνων. Στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Κορίνθου το 335 π.Χ. όλοι οι Έλληνες «πλην των Λακεδαιμονίων», του παραχώρησαν την εξουσία.  * Και οι διάδοχοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έδρασαν ως Έλληνες, διέδωσαν επίσης την ελληνική γλώσσα. Από τη Μεσόγειο μέχρι την περιοχή Πάντζαμπ της Ινδίας. Ας θυμηθούμε και την ξεχασμένη πανάρχαια φυλή των Καϊλας, που μέχρι σήμερα η γλώσσα τους έχει ελληνικές ρίζες, όπως και η φορεσιές τους θυμίζουν έντονα τις στολές των Μακεδόνων.  

* Ο Μ. Αλέξανδρος, μετά τη νικηφόρα μάχη στο Γρανικό ποταμό, εναντίον των Περσών και των συμμάχων τους, έστειλε στη θεά Αθηνά 300 περσικές πανοπλίες ως ανάθημα, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ελλάδας, στην Αθήνα, και όχι στην γενέτειρά στην Πέλλα, με την επιγραφή: «Αλέξανδρος Φιλίππου και Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων από των βαρβάρων των εις Ασίαν κατοικούντων».  

* Η Ιστορική Περίοδος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των διαδόχων του, ονομάστηκε «Ελληνιστική Περίοδος» και όχι «Μακεδονική».  * Τα αρχαιολογικά ευρήματα στα Δίον, στην Πέλλα, στην Βεργίνα, στην Σίνδο, στην Αιανή κλπ. είναι όλα Ελληνικά, όπου υπάρχουν και οι μεγαλοπρεπείς τάφοι των αρχαίων Μακεδόνων Βασιλέων, με ελληνικά ταφικά έθιμα και ελληνικές επιγραφές.  * Όλες οι παραστάσεις στα αρχαία Μακεδονικά νομίσματα, έχουν ελληνική θεματολογία, ελληνική τέχνη και ελληνική γλώσσα.  * Η Μακεδονία πάντοτε ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας. 

Ας θυμηθούμε και τους Κρητικούς, που ταξίδεψαν από την Κρήτη, για να υπερασπιστούν ή να απελευθερώσουν τα «πάτρια εδάφη» της Μακεδονίας.  * Ο Μακεδόνας, πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε βροντοφωνήσει (όπως συνήθιζε): «Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική».
     
Χρειάζεται να γίνει σαφές, ότι η γλώσσα των Σκοπιανών είναι ένα μίγμα βουλγαρικού ιδιώματος. Μέχρι το 1944 η περιοχή των Σκοπίων ονομαζόταν Vardaska, που σημαίνει  Βαρδαρική, από τον ποταμό Vardar, που σημαίνει Αξιός. Ιστορικοί ερευνητές, όπως ο Π.Ν. Παντελάκης,  βεβαιώνει ότι: «Το κρατικό υβρίδιο των Σκοπίων κατασκευάστηκε από την Σοβιετική ηγεσία στις 2.3.1944 και τον δικτάτορα της Γιουγκοσλαβίας Τίτο, ο οποίος συνέστησε ομόσπονδο κρατίδιο και του έδωσε σκόπιμα το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», με άμεσο και προφανή στόχο την απόσπαση της Μακεδονίας απ’ την Ελλάδα και την ένταξή της στο τότε Σοβιετικό Μπλοκ. 

Πάντα στόχος των Σλάβων ήταν η ‘έξοδος’ στη Μεσόγειο. Ιστορικά, λαογραφικά, γλωσσολογικά και γενετικά είναι αποδεδειγμένο, ότι εθνολογικά οι Σκοπιανοί είναι απόγονοι των Σλάβων, που έφτασαν στη Βαλκανική χερσόνησο τον 6ο μ. Χ. αιώνα. Το 1944, οι ΗΠΑ αντέδρασαν έντονα στην ονομασία διατυπώνοντας: «Οι ΗΠΑ ουδέποτε θα δεχθούν την δημιουργία στο χώρο αυτό κράτους με το όνομα Μακεδονία». 

Το 1992, το Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Λισσαβόνα, αποφάσισε ν’ αναγνωριστούν τα Σκόπια χωρίς τη λέξη «Μακεδονία». Το ίδιο δήλωσε και ο Μπιλ Κλίντον και ο τότε υπουργός του των εξωτερικών Έντουαρντ Στετίνιους. 

Ο κορυφαίος Ιστορικός Μακεδονολόγος Nicolas Hammond, έγραψε: «Η αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία, συνιστά βιασμό της Ιστορικής Αλήθειας.» Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Ανδρέας Παπανδρέου, είχε δηλώσει: «Για μένα, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να δεχθώ τον όρο – Μακεδονία – υπό οιανδήποτε μορφή αυτός περιέχεται.» 

Πρέπει να σέβονται την Ιστορία μας, οι εκάστοτε 'οραματιζόμενοι’ τη διακυβέρνηση της χώρας, διότι οι ψηφοφόροι, προφανώς γνωρίζουν την Ιστορία μας καλύτερα από τους κενόδοξους πολιτικούς.




     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου