Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Μπαλταδιά στον ασκό του Αιόλου.

Έγραψε ο  Χ.Βοοτυράκης  ( h_vout@yahoo.gr ), στην εφημερίδα Ροδιακή.

Ο μπαλτάς κτύπησε με σφοδρότητα τον ασκό του Αιόλου και απελευθέρωσε τον τυφώνα που συγκλονίζει το πολιτικό, οικονομικό και δικαιακό σύστημα του Ελλαδιστάν της Ν.Δ.

Ο τέως Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης κύριος Μπαλτάκος, έριξε την μπαλταδιά του,  την βιντεοσκοπημένη συνομιλία του με τον πρώτο στην τάξη βουλευτή της Χρυσής Αυγής, κύριο Κασιδιάρη. Η μπαλταδιά συνίσταται από λεκτικά λύματα κατά του Πρωθυπουργού της χώρας, της δικαιοσύνης και πρωτοκλασάτων υπουργών της κυβέρνησης.

Η μπαλταδιά  αποκάλυψε  την απαράδεκτη μεθόδευση εξαφάνισης από την πολιτική σκηνή, του νόμιμα εκλεγμένου πολιτικού κόμματος της ΧΑ, με απώτερος στόχο τον επαναπατρισμό  στην  ΝΔ εκείνου του ποσοστού ψήφων που ξεστράτισαν προς το συγγενικό κόμμα.  Κατηγόρησε  δηλαδή την ηγεσία της ΝΔ για πράξη πολιτικά απαράδεκτη, ανήθικη και παράνομη σε  κοινοβουλευτική δημοκρατία, λόγω των επικείμενων  εκλογών.

Φυσικά θα πρέπει να είναι κανείς αρκετά αφελής (οι Ευρωπαίοι πάντως κατάλαβαν) για να πιστέψει ότι οι επαφές του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης με την ΧΑ, γίνονταν με άγνοια του Πρωθυπουργού.

Αυτονόητα γνώριζε ο Πρωθυπουργός, γιατί ο Γενικός Γραμματέας σύμφωνα με τις αυξημένες αρμοδιότητες που τον περιέβαλλε η ΝΔ, ήταν υπέρ-υπουργός και το δεξί άκρο, (χέρι) του δεξιού πρωθυπουργού.

Αυτή την γνώση παραδέχεται και το συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ που μετά την μπαλταδιά, ανακοίνωσε « Δεν μπορεί να υπάρχει μέσα στον κοινοβουλευτικό μηχανισμό κανένας ακροδεξιός θύλακας που υπονομεύει την κυβερνητική πολιτική… Κατά τα λοιπά οι εκλεκτικές συγγένειες με τον φιλοναζισμό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά, αργά ή γρήγορα εκδηλώνονται και πληρώνονται»

Την γνώση αυτή αναγνωρίζει και η τέως συγκυβερνούσα ΔΗΜΑΡ, με την ανακοίνωση της «Οι συνομιλίες Μπαλτάκου- Κασιδιάρη, καταγράφουν τις παρασκηνιακές κινήσεις κύκλων της ΝΔ με το ακροδεξιό νεοναζιστικό σχήμα. Πρόκειται για τεράστιο πολιτικό ζήτημα που ανακύπτει μέσα στον κορυφαίο πυρήνα της κυβέρνησης».

Φαίνεται επομένως ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε τις επαφές Μπαλτάκου, καθώς και την δράση των κ.κ Δένδια και Αθανασίου να διαλύσουν με φυλακίσεις την Χ.Α ώστε να  επαναπατρίσουν ακροδεξιούς ψήφους. Μετά και εξ’ αιτίας της μπαλταδιάς, οι επικείμενες εκλογές , δημοτικές, περιφερειακές  και κυρίως ευρωβουλευτικές και πιθανότατα σύντομα εθνικές, αποκτούν τεράστια σημασία για την ελληνική κοινωνία.

Εάν στις Ευρωβουλευτικές εκλογές η ΝΔ συγκεντρώσει ποσοστό κάτω από 20% πράγμα πολύ πιθανό, θα υποχρεωθεί σε εθνικές  εκλογές τον Ιούνιο. Την εκλογική αναμέτρηση θα επιταχύνουν και οι εξελίξεις στο συγκυβερνών κόμμα του ΠΑΣΟΚ με την φαγωμάρα των Παπανδρεϊκών με τους Βενιζελικούς και αυτών των δύο με τους Σημιτικούς. Προς την ίδια κατεύθυνση σπρώχνουν και οι βιολογικές καλλιέργειες της ΕΛΙΑΣ στην άκρη του ΠΟΤΑΜΟΥ και η προσπάθεια νεκρανάστασης του Γιώργου, που αν συμβεί θα είναι ο τρίτος αναστηθείς μετά τον Λάζαρο και τον Κύριο.

Όλες αυτές τις αναταράξεις θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει κυβέρνηση. Σαν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο δυνατότητες. Η μία να χωνευτεί η κυβέρνηση του από το κατεστημένο, οπότε τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα.

Η άλλη να «υποχρεωθεί» να εξασκήσει πίεση στο κατεστημένο, οπότε αυτό, επειδή είναι ελαστικό προκειμένου να διασώσει όσα περισσότερα από τα προνόμια του, πολιτικά οικονομικά και δικαιακά, θα κάνει παραχωρήσεις στην κοινωνία. Για να «υποχρεωθεί» όμως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να πιέσει το κατεστημένο, θα πρέπει να βγει ο κόσμος στους δρόμους και να απαιτήσει να του επιστραφούν τα βασικότερα δικαιώματα που του στέρησαν από το 2010 μέχρι σήμερα.

Αν ο κόσμος δεν εγκαταλείψει τον καναπέ τότε θα του τον πάρουν κι αυτόν και θα εξακολουθήσει να είναι κοινωνία ραγιάδων, με μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα βασίζεται κι αυτή στον αυταρχισμό, τα ΜΑΤ,  τα καπνογόνα και τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να γνωρίζει ότι το «σύστημα» της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας , έχει προετοιμάσει την εξουδετέρωση της κυβέρνησης του, κοινώς του την έχει στημένη.

Αν τελικά οι εθνικές εκλογές γίνουν τον Ιούνιο ή όποτε γίνουν, το «σύστημα» θα φροντίσει να βρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άδεια ταμεία, να βρεθεί σε αδιέξοδο, και να αντικατασταθεί με κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου, ή συγκυβέρνησης,  ώστε να αποδείξει την μοναδικότητα του δρόμου του ραγιαδισμού που ακολουθούμε σήμερα, δηλαδή των δόσεων με αντάλλαγμα την απομύζηση της κοινωνικής ικμάδας και της δημόσιας  και ιδιωτικής περιουσίας. 

Μην ξεχνούμε εξ’ άλλου ότι όλες οι δόσεις πάνε κατ’ ευθείαν στην εξόφληση των δανειστών και οι τόκοι πληρώνονται από τα δημόσια και ιδιωτικά περιουσιακά μας στοιχεία. Για παράδειγμα, τέλος Μαΐου  μας δίνουν δόση 8,3 δις ευρώ, και πρέπει να πληρώσομε 4,1 δις στην ΕΚΤ για ομόλογα και 4,4 δις ευρώ για τα ομόλογα Αλογοσκούφη που έδωσε το 2009 η Ν.Δ για να σώσει τις τράπεζες. Συνολικά 8,5 δις ευρώ που λήγουν τέλος Μαΐου.

Μας δίνουν λοιπόν ακριβώς τα χρήματα που τους χρωστούμε και βάζομε κι’ από την τσέπη μας 200.000.000 ευρώ. Εάν η κοινωνία δεν αντιδράσει επομένως, θα επαληθευτούν οι απόψεις του Ισραηλινού προέδρου Σιμόν Πέρες για την παγκοσμιοποίηση όπως διατυπώθηκαν από τον ίδιο πρόσφατα. « Όλες οι χώρες αλλάζουν, γιατί άλλαξε ο κόσμος.

Κανείς δεν έχει επιλογή. Είτε θα περάσει στην σύγχρονη εποχή ή θα μείνει πίσω φτωχός και ασήμαντος. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι κυβερνήσεις δεν ελέγχουν τις οικονομίες τους. Ισχύει για την Ελλάδα και για όλες τις χώρες. Αντί για εθνική οικονομία, έχουμε παγκόσμια οικονομία. Καμιά χώρα δεν μπορεί να γλυτώσει από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομίας και καμία χώρα δεν μπορεί να ελέγξει την παγκόσμια οικονομία ( ο μοναδικός δρόμος ;) Έχουμε παγκόσμια οικονομία, χωρίς παγκόσμια κυβέρνηση και εθνικές κυβερνήσεις χωρίς έλεγχο των οικονομικών των χωρών τους.

Εάν θέλετε να συμμετέχετε, πρέπει να ακολουθήσετε τους νέους κανόνες οι οποίοι είναι παγκοσμιοποιοιμένοι.» Αν ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν ότι ο κύριος Πέρες είναι πρόεδρος του Ισραήλ και γνώστης της παγκόσμιας ισχύος του εβραϊκού οικονομικού λόμπυ, μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για το που οδηγούνται οι κοινωνίες των αριθμών αλλά όχι των ανθρώπων με τον μοναδικό δρόμο, και ποιος θα επικρατήσει αν οι άνθρωποι βγουν στους δρόμους εναντίον του μοναδικού δρόμου.

Αλλά και ποιος θα είναι ο νικητής. Οι αριθμοί ή οι άνθρωποι ; Ιστορικά μέχρι σήμερα νίκησαν οι άνθρωποι τους αριθμούς προς μεγάλη έκπληξη όσων υπηρέτησαν τους αριθμούς και παρ’ ότι σε κάθε τέτοιο αγώνα ποτέ δεν λείπουν οι εφιάλτες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου