Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Μας χειραγωγούν.

Γράφει ο Χαράλαμπος Βουτυράκης

Ακριβώς, μας χειραγωγούν δεν μας ψεκάζουν όσοι κρατούν τις ζωές και τις τύχες μας στα χέρια τους. 
Απλά αρνούμαστε να τις διαφεντέψομε εμείς. 
Τρόικα και κυβέρνηση, μας μεταχειρίζονται σαν να μην είμαστε ανθρώπινα όντα με λογική και συναισθήματα αλλά μηχανές παραγωγής, που πρέπει να έχομε τα χαρακτηριστικά που επιθυμούν οι Αγορές.. 
Οι μηχανές απαραιτήτως συνοδεύονται από εγχειρίδια λειτουργίας και συντήρησης. 

Επίσης για όλους τους λαούς (ή μάζες, κατά τις αγορές), υπάρχουν εγχειρίδια με οδηγίες  χειραγώγησης αλλά και κανόνες προσαρμογής(Μνημόνια) για την επισκευή των λαών που παρουσιάζουν «βλάβη». Ένας τέτοιος λαός «με βλάβη» είναι και ο δικός μας. 

Έχει λειτουργικά προβλήματα από κατασκευής του. Στην διάρκεια της προ αιώνων ύπαρξης του, όλοι προσπαθούν να τον  επισκευάσουν σύμφωνα με τα υπάρχοντα κάθε ιστορική περίοδο πρότυπα, αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να τον χαλούν περισσότερο. 

Όσες  προσπάθειες έγιναν μέχρι σήμερα απέτυχαν, γιατί αντιδρά στα ξενόφερτα πρότυπα, την ώρα που πολλοί άλλοι λαοί προσαρμόζονται. Σήμερα το σύνθημα των επισκευαστών του λαού μας είναι, προσαρμογή στα στάνταρ της παγκοσμιοποίησης ή θάνατος(δικός μας). 

Για να γίνει η προσαρμογή του χωρίς αντιδράσεις, χρειάζεται να χειραγωγηθεί. Υπάρχουν οδηγίες χειραγώγησης που γράφτηκαν για Αφρικάνικους λαούς με βάση τα συμπεράσματα από την επιτυχή εφαρμογή τους σε κράτη της Λατινικής Αμερικής αλλά τελικά εφαρμόστηκαν σε μας.. 

Τέτοιες οδηγίες χειραγώγησης κοινωνιών είναι αποτυπωμένες στο 13ο τεύχος 1966 του περιοδικού του Οργανισμού Οικονομικής συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Συντάκτης είναι το στέλεχος του οργανισμού Κρίστιαν Μόρισον και ο τίτλος του άρθρου, « οι δυνατότητες υλοποίησης των διαρθρωτικών αναπροσαρμογών». 

Επομένως η χειραγώγηση μας, δεν οφείλεται σε σενάριο της Τρόικας και τω διαδοχικών μνημονιακών κυβερνήσεων. Αυτοί σκηνοθετούν απλά  κατά το δοκούν το υπάρχον σενάριο, που είναι τα κωδικοποιημένα συμπεράσματα του ΟΟΣΑ από την Λατινική Αμερική. Αυτή η αντιγραφή- εφαρμογή επώδυνων μέτρων στους Έλληνες δεν τιμά φυσικά ούτε τις Ελληνικές κυβερνήσεις ούτε την Ευρωπαϊκή ένωση ούτε τους οικονομολόγους της σχολής του Σικάγου.. 

Όχι γιατί ο Ελληνικός λαός πρέπει να έχει διαφορετική μεταχείριση από οποιονδήποτε άλλο λαό, αλλά γιατί είναι ντροπή να εφαρμόζονται σε μια κοινωνία τόσο κυνικά και απάνθρωπα μέτρα με οδηγίες του ΟΟΣΑ, προκειμένου να κρατηθεί σε καταστολή.  Συμβουλεύει λοιπόν ο ΟΟΣΑ τις κυβερνήσεις.

α) «Καλύτερα να αποφεύγονται τα οριζόντια μέτρα. Από ένα σημείο και μετά να εφαρμόζονται στοχευμένα μέτρα».   Στην Ελλάδα, αφού κόψανε σε όλο τον πληθυσμό οριζόντια μισθούς , συντάξεις, δώρα ,επικουρικά, μας βάλανε χαράτσια, φορολόγησαν κινητά και ακίνητα κλπ , τώρα εφαρμόζουν στοχευμένα μέτρα   για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους,  για την παιδεία, για το επίδομα ανεργίας, για την υγεία, για την κατοικία, για τις καταθέσεις για τις τράπεζες, για την δημόσια και ιδιωτική περιουσία, τραίνα, λιμάνια, επιχειρήσεις κλπ.

β) «Απομονώστε και κτυπήσετε τους δημόσιους υπαλλήλους, είναι ποιο εύκολο». Σε μας, απολύουν χιλιάδες δημόσιους και δημοτικούς, μετακινούν χιλιάδες , καταργούν υπηρεσίες κλπ.

γ) «Η κυβέρνηση που εφαρμόζει πρόγραμμα προσαρμογής, υποχρεωτικά θα πάρει αντιδημοκρατικά μέτρα. Αν βάλει την χώρα στο ΔΝΤ, να το χρησιμοποιεί  σαν μπαμπούλα για να αποφύγει τις αντιδράσεις, λέγοντας πως αυτή είναι η συμφωνία για την δόση του δανείου». Θυμίζει τίποτα αυτή η οδηγία;

δ) «Πώς να πάτε από “τα λεφτά υπάρχουν”, στο  “ανάγκη για σκληρά μέτρα”. Εάν η κυβέρνηση εκλεγεί λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση, έχει περιθώριο 4-6 μήνες που μπορεί να ρίχνει τις ευθύνες στους προηγούμενους. Μετά στρέφει την κοινωνία εναντίον των συνδικαλιστών(συντεχνιών), και κερδίζει χρόνο. Μετά όμως , τα πράγματα δυσκολεύουν , γιατί ή κυβέρνηση θεωρείται υπεύθυνη για τα μέτρα και σταματά την αισιόδοξη ρητορεία για την επιτυχία του προγράμματος προσαρμογής, και παίρνει σκληρά μέτρα».(Θυμίζω, είναι γραμμένο το 1996).

ε) «Να διαχειριστείτε τα κυβερνητικά προβλήματα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Για να πετύχει αυτός ο τρόπος διακυβέρνησης θα πρέπει η κυβέρνηση να αποτελείται από ένα ή δύο μεγάλα κόμματα». Η ομοιότητα διακυβέρνησης στην Ελλάδα, δεν οφείλετε σε σύμπτωση.

στ) «Προσοχή στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης. Μπορεί να ξεσπάσουν μαζικές αντιδράσεις φοιτητών, γονέων και μαθητών. Είναι σημαντικό ζήτημα η περικοπή των λειτουργικών δαπανών της εκπαίδευσης.  Καλύτερα όμως, για να μη προκύψουν αντιδράσεις να υποβαθμίσετε την ποιότητα της εκπαίδευσης».  Σε μας, καταργούνται σχολεία, αυξάνουν οι μαθητές ανά τάξη, απολύονται καθηγητές, κλείνουν ανώτατα ιδρύματα, καταργούνται μαθήματα σύγχρονης τεχνολογίας όπως η διδασκαλία της πληροφορικής στη μέση εκπαίδευση κλπ.

ζ) «Εφαρμόσετε την στρατηγική της απόσπασης της προσοχή της κοινωνίας με την βοήθεια των ΜΜΕ από τα σπουδαία κοινωνικά προβλήματα  και την απασχόληση της με δευτερεύοντα προβλήματα και ελαφρά θέματα». Σε μας αυτή η οδηγία εφαρμόζεται με τις κοκορομαχίες στην βουλή, τις λίστες οφειλετών, την δίκαιη φυλάκιση εξιλαστήριων καταχραστών, την δίκαιη αλλά επιλεκτική διάλυση κομμάτων, τα πρωινάδικα, τις τηλεπερσόνες, τα Πρετεντερίζοντα παπαγαλάκια, την δημιουργία κεντρο-αριστεράς ή κεντρο-δεξιάς , δηλαδή μετεμφυλιακών φανταστικών σχηματισμών, αφού το κέντρο εξάντλησε τον ιστορικό ρόλο που είχε μετά τον εμφύλιο. Κερασάκι στην απόσπαση της προσοχής της κοινωνίας οι Τούρκικες σαπουνόπερες τύπου Φατμαγκιούλ.

Άλλες στρατηγικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα είναι:

Η στρατηγική της δημιουργίας προβλημάτων που δημιουργούν αντιδράσεις και μετά η λύση τους, όπως οι πλειστηριασμοί από 1/1/2014 και μετά η αναβολή για 1/1/2015 . 
Η στρατηγική της σταδιακής προσαρμογής στα μνημόνια για την αποφυγή κοινωνικής έκρηξης. 
Η στρατηγική της αναβολής, για να συνηθίζει η κοινωνία στην ιδέα εφαρμογής του μέτρου. 
Η στρατηγική της επικοινωνίας με τον λαό, σαν να αποτελείται από άτομα ανώριμα πνευματικά. Η στρατηγική της ενθάρρυνσης των πολιτών να είναι ικανοποιημένοι με την μετριότητα. 
Η στρατηγική της αυτοενοχής της κοινωνίας(μαζί τα φάγαμε). 

Συμπερασματικά όλα όσα μας συμβαίνουν είναι προδιαγεγραμμένα, με προφανείς σκοπιμότητες, η αποτροπή των οποίων μπορεί να γίνει μόνο με ανατροπή του πολιτικού στάτους κβό.

Ρόδος 15/12/2013  Χ. Βουτυράκης  ( h_vout@yahoo.gr )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου