Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Καλό ξημέρωμα, κύριε Πρόεδρε.

Άρθρο του Χαράλαμπου Βουτυράκη.

Κύριε τέως πρόεδρε, της ομοσπονδιακής δημοκρατίας της Γερμανίας, Ρόμαν Χέρτσοκ. 

Υποβάλλω τα σέβη μου στον θεσμό που υπηρετήσατε και διατηρώ επιφυλάξεις για την κατάσταση της μνήμης σας,  που αποδεικνύεται   επιλεκτική όταν αναφέρεται  στα επιτεύγματα ενός μικρού σε πλήθος, αλλά μεγάλου σε πολιτισμό λαού. 

Η επιφύλαξη μου  είναι μεγαλύτερη αν το ατόπημα σας προέρχεται από αίτια, που δεν ανήκουν στη ειδικότητα του σπουδαίου συμπατριώτη σας ψυχίατρου Αλοϊσιου Αλτσχάιμερ, αλλά σε άγνοια η ακόμη χειρότερα σε εμπάθεια. 

Επιτρέψετε παρακαλώ σε έναν απλό  πολίτη “υπάκουο” του προτεκτοράτου της κραταιάς χώρας σας, να  εκθέσει καλόπιστα, κάποιες σκέψεις και για σας και για την χώρα σας. Όπως συμβαίνει σ’ όλες τις «δημοκρατίες», η ανάδειξη σας σε πρώτο πολίτη της χώρας σας, οφείλεται  στην αναγνώριση από μέρους του λαού σας όλων των αρετών του μεγάλου ανδρός, όπως της ακεραιότητας, της μόρφωσης, της ευρύτητας αντιλήψεως, της ανεξικακίας, της μεγαλοθυμίας κλπ. Επίσης όπως σ’ όλες τις δημοκρατίες, ο πρώτος πολίτης και η κυβέρνηση, είναι κατ’ εικόνα και ομοίωση των λαών τους και η συμπεριφορά τους αντανακλά στους λαούς.. 

Επομένως αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση σας και η συμπεριφορά σας χαρακτηρίζει και την συμπεριφορά του Γερμανικού λαού. Έκπληκτη λοιπόν, η ανθρωπότητα και μαζί της οι Έλληνες, πληροφορήθηκαν την έγκριτη και πρωτότυπη δήλωση σας , όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Der handesblatt ότι, «η Ελλάδα δεν γέννησε την δημοκρατία, αλλά η Ελβετία και η Αγγλία». 

Έτσι απαξιώνετε μία  ιστορική χώρα,  με ανεπτυγμένο μεγαλειώδη πολιτισμό, αιώνες  προ χρηστού, και τιμάτε δύο άλλες με πολιτισμό που αναπτύχθηκε μετά την Αναγέννηση. Πριν την αναγέννηση   και για 2000 χρόνια πίσω, έχετε  σκοτεινές διαλείψεις. Όμως , κύριε πρόεδρε, σας διαφεύγει ότι η «Αναγέννηση» προϋποθέτει την ύπαρξη κάποιας προηγούμενης «Γέννησης», και δυστυχώς για τους λαούς που εσείς τιμάτε σαν γεννήτορες της Δημοκρατίας,  αλλά και για σας, άργησε 2000 χρόνια να ξημερώσει. 

Πολύ στενοχωρεί εμάς τους Έλληνες αυτή η μικρή σας αργοπορία, αλλά σας ευχόμαστε με συμπάθεια καλό ξημέρωμα. Αντίθετα εσείς και ο λαός σας, κύριε πρόεδρε, τολμάτε να μας υποβιβάζετε σε σφετεριστές της γέννησης της δημοκρατίας δηλαδή απολυταρχικούς, μαζί με τα νεότερα κοσμητικά επίθετα που πρόσφατα μας προσάψατε των τεμπέληδων, διεφθαρμένων, κλεφτών, ψευτών και πολλών άλλων, ιδιοτήτων αγνώστων  στον δικό σας λαό, τους πολιτικούς και τις επιχειρήσεις σας! 

Εδώ παρακαλώ να μου επιτρέψετε, να σας ρωτήσω. Πότε η χώρα σας υπήρξε δημοκρατική; Σαν Γερμανικά φύλα βαρβαρικά, εμφανίζεστε από το 58 μ.χ.  χωρίς κρατική οργάνωση, μέχρι το 800 μ.χ. που σας έθεσε  ο Καρλομάγνος κάτω από στρατοκρατικό απολυταρχικό καθεστώς. Αλλά και από τον Καρλομάγνο μέχρι την δημοκρατία της Βαϊμάρης (1919) δεν γνωρίσατε δημοκρατία. Δημοκρατία ανεχθήκατε μόνο από το 1919 έως το 1933 που με δημοκρατικές εκλογές αναδείξατε τον εκλεκτό σας Αδόλφο Χίτλερ και επαναφέρατε την απολυταρχία της ναζιστικής διακυβέρνησης. 

Την Δημοκρατία την αντέξατε μόλις 13 χρόνια. Μετά αφού αιματοκυλήσατε την Ευρώπη, το 1949 υποχρεωθήκατε σε δημοκρατική διακυβέρνηση, όχι με πρωτοβουλία σας αλλά γιατί σας την επέβαλαν σε τρείς ζώνες κατοχής οι νικήτριες δυτικές δυνάμεις, και μια ανατολική «δημοκρατία» της Δικτατορίας του προλεταριάτου. Συγνώμη, κύριε πρόεδρε αν δεν συμπεριφέρομαι με ευγένεια στην χώρα σας που για μια ακόμη φορά αδικεί την δική μου χώρα, υποδουλώνοντας την, αλλά καταλαβαίνω και τον πόνο σας για τα δάνεια πνευματικά, πολιτικά και υλικά που μας αρπάξατε. 

Αφήνω όμως κύριε πρόεδρε, το τι πιστεύω εγώ για τον εθνικό σας πόνο, και δίδω τον λόγο σε πολύ ποιο επιφανείς συμπατριώτες σας για να εξηγήσουν την συμπεριφορά σας. Ο μεγάλος συμπατριώτης σας ποιητής Φρίντριχ Σίλερ  λέει στο ποίημα του: 

«Καταραμένε Έλληνα, όπου να γυρίσω την σκέψη μου, όπου να στρέψω την ψυχή μου, εσένα βλέπω, εσένα βρίσκω. Λαχταρώ τέχνη, ποίηση, θέατρο, αρχιτεκτονική, εσύ είσαι μπροστά, πρώτος, αξεπέραστος! Αναζητώ επιστήμη, μαθηματικά, φιλοσοφία, ιατρική, εσύ είσαι οδηγός ανυπέρβλητος. Διψώ για δημοκρατία,  εντιμότητα και ισότητα, εσύ είσαι μπροστά μου αμίμητος και ασυναγώνιστος! Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη γνώση. Γιατί να σε αγγίξω; Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, άσημος και ασήμαντος; Γιατί δεν με αφήνεις στην δυστυχία μου και την ανεμελιά μου»; 

Σας εκφράζει μήπως, κύριε πρόεδρε ο λόγος του Σίλερ; Δεν μιλά πάντως ο Σίλερ, για το σύγχρονο προτεκτοράτο σας την Ελλάδα που κατακτήσατε πρόσκαιρα, με λογιστικό (ανύπαρκτο) χρήμα και ανεπαρκείς  Έλληνες πολιτικούς. 

Μιλά για την αρχαία Ελλάδα την μήτρα της Δημοκρατίας. Συμπατριώτης σας είναι και ο μεγάλος φιλόσοφος, ο Νίτσε. Στο βιβλίο του « Η γέννηση της τραγωδίας» (1872) και σε περίπτωση που δεν το έχετε διαβάσει, στο κεφάλαιο 15,αναφέρει για το Ελληνικό έθνος. 

« Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξης του, ο δυτικός ευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. 
Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη από βαθύτατη δυσαρέσκεια,  διότι οτιδήποτε κι’ αν δημιουργούσε , φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή, στην σύγκριση του με το Ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνόταν και κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα. Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικό ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφος του. Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς του δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε να απαλλαγούμε απ’ αυτό (το Έθνος) μια για πάντα. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως και του μίσους, έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά του.» 

Αναγνωρίζετε κύριε πρόεδρε τους εαυτούς σας σ’ αυτά τα λόγια του δικού σας Νίτσε, προκειμένου να απαλλαγείτε από εμάς;  Βέβαια σήμερα , κύριε πρόεδρε, μας ποτίζετε όχι με κώνειο αλλά με το δηλητήριο των χρημάτων και δόση στη δόση μας καταδικάζετε σε αργό βασανιστικό θάνατο αλλά δεν θα το επιτύχετε ούτε αυτή τη φορά. 

Αργά αλλά σίγουρα θα πέσετε εσείς στον λάκκο που μας σκάβετε, είναι ζήτημα χρόνου. Άλλωστε μας  είναι γνωστή η περιφρόνηση σας για τους λαούς της Ευρώπης. 

Α, και να μην ξεχάσω , κύριε πρόεδρε, να βρείτε παρακαλώ κάποια αποκλειστικά Γερμανική έκφραση για την περίφημη ανωτερότητα σας, και να μας επιστρέψετε το «Uber alles» του εθνικού σας ύμνου, γιατί κι’ αυτό είναι δικό μας, το Ελληνικό «Υπέρ Όλων» .


Ρόδος 08/12/2013   Χ.Βουτυράκης    ( h_vout@yahoo. gr )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου