Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Το Γαλατικό χωριό νίκησε.

Άρθρο του Χαράλαμπου Βουτυράκη στη Ροδιακή.

Ιδιαίτερα αυτό το νέο φρόντισαν, ο Καίσαρ Σαμάριος και ο πρώτος τη τάξει συγκλητικός Βενιζέλιους, να μην το μάθει ο Ρωμαίικος λαός.
Γιατί;; Μα για να μην αποτελέσει κακό προηγούμενο. Γιατί ενώ ο πραιτοριανός Εκατόνταρχος Δένδιους Αστυνόμικους είχε δεσμευθεί, υπερφίαλος όπως πάντα, ότι δεν θα δεχθεί την ανταρσία και θα τσακίσει την αντίσταση του «Γαλατικού χωριού», όπως ο ίδιος ονόμασε το χωριό της Ιερισσού στην Χαλκιδική, το χωριό νίκησε.  

Την έκφραση «Γαλατικό χωριό», την δανείστηκε ο Δένδιους από το κόμικ Αστεριξ, που διηγείται τις  περιπέτειες  ενός χωριού της Γαλατίας, με πρωταγωνιστές τον Αστερίξ και τον Οβελίξ. Αυτό το χωριό  ήταν ανίκανη να το νικήσει ολόκληρη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Στην ιστορία μας θα ακολουθήσομε και εμείς τους χαρακτήρες του κόμικ.  

Ο Εκατόνταρχος Δένδιους λοιπόν,  είχε βεβαιώσει κατηγορηματικά τον Καίσαρα Σαμάριο, ότι θα νικήσει τους ανυπότακτους Γαλάτες κατοίκους της Ιερισσού κατά κράτος. Το ανυπότακτο χωριό όμως αρνιόταν πεισματικά να υπακούσει στις διαταγές της Ρωμαίικης Αθήνας. Στο δάσος του στις «σκουριές», πλούσιο σε δένδρα, λουλούδια, ζώα, μελίσσια, ακόμη και αγριογούρουνα που αρέσουν στον Οβελίξ, εγκαταστάθηκε ο χρυσοθήρας Ελντοράντο Γκολντ με την άδεια της Ρωμαίικης  συγκλήτου( βουλής). 

Με την προστασία των Λεγεωνάριων(ΜΑΤ) του εκατόνταρχου Δένδιους, άρχισε να ανοίγει λαγούμια στο δάσος των «σκουριών» βγάζοντας από τα σπλάχνα του το χρυσάφι.. Για να πάρει το χρυσάφι, ξερίζωνε δένδρα, και μόλυνε με τα απόβλητα της επεξεργασίας του ορυχείου τα υπόγεια νερά και την θάλασσα της Ιερισσού με το δηλητήριο  αρσενικό, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή ανθρώπων, φυτών και ζώων.  

Έτσι οι κάτοικοι του χωριού, σε μερικά χρόνια, δεν θα μπορούσαν να πιούν νερό, ούτε να φάνε γεωργικά προϊόντα, ούτε μέλι, ούτε ψάρια ούτε άλλα χρειαζούμενα. Ούτε ο Οβελίξ θα μπορούσε να φάει τα αγαπημένα του αγριογούρουνα, και θα πέθαινε της πείνας ή θα έφευγε από το χωριό. 

Επειδή οι κάτοικοι του Γαλατικού χωριού(Ιερισού) εμπόδιζαν τις εργασίες του χρυσοθήρα και προσπαθούσαν να τις σταματήσουν, ο εκατόνταρχος Δένδιους Αστυνόμικους, πολιόρκησε με τους Λεγεωνάριους  του το χωριό, προστατεύοντας τον χρυσοθήρα, και ορκίστηκε να τους υποτάξει. Αμ δε…Ο αγώνας των Γαλατών κατοίκων της Ιερισσού, ήταν ανένδοτος, με σύνθημα «Διώξιμο του χρυσοθήρα ή θάνατος». 

Έτσι παρά τις επιθέσεις των δυνάμεων του εκατόνταρχου, οι Γαλάτες της Ιερισσού δεν υποχωρούσαν. Αυτό το πληροφορήθηκε ο Καίσαρας Σαμάριους , το ότι δηλαδή το Γαλατικό χωριό αγωνίζεται με νύχια και με δόντια και αποκρούει τις επιθέσεις των δυνάμεων  του εκατόνταρχου. Άστραψε, βρόντησε το χέρι του στο τραπέζι, ένδειξη μεγάλου θυμού και είπε με βροντερή φωνή. «Κανείς δεν μπορεί να αψηφήσει τις εντολές μου και να διώξει από τις σκουριές τον χρυσοθήρα που προστατεύει η Ελληνογερμανική αυτοκρατορία μας. 

Ο λόγος μου είναι νόμος και ο εκατόνταρχος  έχει διαταχθεί να τον επιβάλλει, με όλα τα μέσα που διαθέτει.. Εδώ κάνομε “κρα” για να προσελκύσομε επενδύσεις και την μοναδική που έχομε θα μας την διώξει ένα χωριό; Τολμά αυτό το χωριουδάκι να αντιστέκεται στην θέληση μου που σκοπό έχει την ανάπτυξη; 

Έδωσα εντολή στον εκατόνταρχο Δένδιους να τους τσακίσει.». Και να τα καπνογόνα, τα κλομπ, οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης , οι επιδρομές σε οικογενειακά άσυλα, οι προσαγωγές, οι ανακρίσεις και οι φυλακίσεις. Όμως το χωριό κρατούσε και δεν υποχωρούσε. Και ξαφνικά, σαν από θαύμα ο χρυσοθήρας ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις εργασίες του στο Χρυσορυχείο. 

Χαράς ευαγγέλια στο χωριό. Ελευθερώνεται ο τόπος , σώζεται η ζωή. Μήπως όμως ανακοίνωσε ο χρυσοθήρας ή οι άρχοντες των Ρωμιών ότι η αναστολή έγινε γιατί υπέκυψαν στον αγώνα του ηρωικού Γαλατικού χωριού; Μήπως παραδέχτηκαν οι αρμόδιοι ότι το Γαλατικό χωριό νίκησε; Όχι ποτέ τέτοια παραδοχή. 

Πώς να παραδεχτεί κανείς ότι ένα μικρό χωριό μόνο του αυτό,   από ολόκληρη την καταχτημένη Ρωμαίικη  χώρα του Ελλαδιστάν τόλμησε να σηκώσει κεφάλι κατά του κατακτητή χρυσοθήρα; Για να μην δημιουργηθεί μια τέτοια ασύμφορη εντύπωση στους Ρωμιούς πολίτες, ανακοινώθηκε πως ο χρυσοθήρας αναστέλλει δήθεν και όχι διακόπτει τις εργασίες του, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ρουμανία και στην Τουρκία, γιατί έπεσε, λέει, η τιμή του χρυσού και δεν συμφέρει η εξόρυξη του!! Γιατί καλέ:: Δεν θα μπορούσε να το στοκάρει το χρυσάφι; 

Όσο και να έπεσε η τιμή του πάλι στα ύψη ήταν, και ότι έχασε θα το ξανάπαιρνε. Μυστήριο!! Πάντως η αναστολή αυτή μοιάζει με την διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Η πρώτη είναι «οριστική διακοπή» και η δεύτερη «απόλυση», γιατί σήμερα έχουν συνηθίσει οι κρατούντες να βαφτίζουν το κρέας ψάρι. 

Την διαχείριση της είδησης της νίκης του Γαλατικού χωριού την ανέλαβαν εργολαβικά οι τελάληδες της Αυτοκρατορίας, Τηλεορασάκιους, Ραδιοφωνάκιους, Καιλοιπάκιους,  που κατόπιν εντολής  μουγκάθηκαν.  Εκτός από ορισμένους Κακοφωνίξ όπως οι Διαδίκτυους και ελάχιστους πληρωμένους τελάληδες της Αυτοκρατορίας, όπως ο Ραδιοφωνάκιος τελάλης του «Βήμα FM». 

Αυτός, όταν αναφέρθηκε στο θέμα, ήταν κλαμένος για τον  άδικο πόνο του χεριού του Καίσαρα όταν το βάρεσε στο τραπέζι και για την ξεφτίλα που προκάλεσε το Γαλατικό χωριό στον Εκατόνταρχο Δένδιους και τις λεγεώνες του. Επίσης θρήνησε με αναφιλητά τα χαμένα δήθεν χρήματα που δεν θα εισπράξει το κράτος από τον χρυσοθήρα. Μετά αγρίεψε και τρομοκράτησε την κοινωνία λέγοντας ότι αυτή θα υποχρεωθεί να  κλείσει την μαύρη οικονομική τρύπα, που έβλεπε μόνο αυτός, και που δημιούργησε το διώξιμο του χρυσοθήρα., ενώ είχε μυωπία και δεν μπορούσε να δει  την τεράστια μαύρη τρύπα του δημόσιου χρέους που  δημιούργησαν οι διαδοχικοί σωτήρες της.

Ηθικό δίδαγμα. Αφού μπόρεσαν οι κάτοικοι του,  κατά τον Δένδιους Αστυνόμικους , Γαλατικού χωριού της Ιερισσού, να νικήσουν ολόκληρη αυτοκρατορία και να μην υποκύψουν στις Λεγεώνες της, γιατί να μην μπορεί να κάνει το ίδιο και ολόκληρη η κατακτημένη Γαλατία του Ελλαδιστάν; Η απάντηση απαιτεί φυσιολογικούς, χωρίς πλύση εγκεφάλους, και στομάχια πολιτών που δεν καταναλώνουν ληγμένα.  


Ρόδος 27/08/2013    Χ. Βουτυράκης  (h_vout@yaxoo.gr) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου