Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ένας Υπερήφανος Έλληνας

Υπερήφανος ως Έλληνας, μια απάντηση στον Monde

Διερωτήθηκε ο χθεσινός Monde εάν η Ελλάδα είναι μέλος ή όχι της Ευρώπης. Σίγουρα έχουμε πολλά να ντραπούμε.Ναι, δικό μας δημιούργημα είναι το πελατειακό Κράτος, η κακάσχημη Αθήνα των πολυκατοικιών, τα σκάνδαλα, το άθλιο πολιτικό προσωπικό μας.

Δικιά μας και η χούντα, η Μικρασιατική καταστροφή, ο εμφύλιος, η γενιά του Πολυτεχνείου που «κονόμησε». Όμως μέχρις εδώ με το αυτομαστίγωμα. Τέρμα με τη φθηνή κριτική των Ευρωπαίων που ψάχνουν άλλοθι για τις δικές τους (και τις δικές μας) αμαρτίες. Τέρμα με την κα. Μέρκελ και τις προσβολές της.

Αν θέλουν οι Γαλλογερμανοί να παίξουμε με τους ίδιους όρους απλά θυμίζουμε:

- Οι Έλληνες δεν έβαλαν τον πλανήτη δις σε πόλεμο, ούτε ευθύνονται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Δεν οδηγήσαμε εμείς αναίτια στον θάνατο Εβραίους, Σλάβους,Τσιγγάνους κ.ά. Οι "πολιτισμένοι" Γερμανοί έκαναν αυτά. Οι παππούδες της κ. Μέρκελ δηλαδή.

- Οι Έλληνες δεν συνθηκολόγησαν μετά από σαράντα μόλις ημέρες πολέμου όπως οι Γάλλοι. Πολέμησαν ηρωικά επί έξι μήνες.

- Οι Έλληνες αντιστάθηκαν μαζικά, με τεράστιο κόστος σε θανάτους στους Γερμανούς. Οι Γάλλοι έσκυψαν το κεφάλι και μετά από τέσσερα χρόνια υποδέχθηκαν ως ήρωα τον Ντε Γκολ για να τους ξεπλύνει από την αδράνειά τους.

- Οι Έλληνες είναι λαός φιλεύσπλαχνος που δεν θα άφηνε ποτέ να πνίγονται μπροστά στα μάτια τους οι διωκόμενοι από τους Κεμαλιστές Μικρασιάτες. Οι Γάλλοι τί έκαναν το 1922; Απλά και ...πολιτισμένα κοιτούσαν.

- Οι Έλληνες δεν έχουν κλέψει πολιτιστικούς θησαυρούς των Γάλλων και των Γερμανών. Και οι δύο χώρες αυτή τη στιγμή μετά το πλιάτσικο που έκαναν διαφημίζουν Ελλάδα στα μουσεία τους.

- Οι Έλληνες πήραν τα χρήματα της Siemens άρα είναι λαμόγια και κλέφτες. Οι «καλοί» Γερμανοί που τα έδωσαν όμως τί είναι;

- Οι Έλληνες μαγείρεψαν τα στατιστικά. Οι Ιταλοί με τη σειρά τους μήπως δεν είναι Ευρωπαίοι μετά τη «μακαρονάδα» αριθμών που έφτιαξαν για να μπουν στο Ευρώ;

- Οι Έλληνες είναι ένας λαός που μετρά την ιστορία του γι' αυτό δεν πουλά την Μακεδονία. Πως θα φαινόταν στους «πολιτισμένους» Γερμανούς εάν οι Πολωνοί βάπτιζαν Βαυαρία μια περιοχή τους στην οποία κανείς δεν μιλά γερμανικά ή οι πάγια σωβινιστές Γάλλοι βλέπανε τους Βέλγους να διεκδικούν με χάρτες τη Λιλ ως δική τους;

- Οι Έλληνες τέλος σε όποιο μέρος της Ευρώπης και να πάνε ως τουρίστες φέρονται κόσμια. Αν δεν απατώμαι η λέξη χουλιγκανισμός δεν είναι ελληνική. Όπως δεν είναι ελληνικό το θέαμα των βορειοευρωπαίων που ξερνάνε στους δρόμους των πανέμορφων νησιών μας κάθε καλοκαίρι και που ντύνονται γυναικεία στα μπαρ.

Και τέλος για να μου βγει και λίγο η Ελληναριά: Βρε ουστ από δω που όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνας εσείς τρώγατε Βελανίδια!


Πηγή: http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου