Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΟΧΙ στα GREEKLISH. Γράφουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Η συνείδηση της γλωσσικής μας ταυτότητας

Αγαπητοί φίλοι,

Έχω λάβει κατά καιρούς μηνύματα από ορισμένα μέλη της σελίδας μας, που εξακολουθούν να μην αντιλαμβάνονται την ουσιαστική σημασία της προσπάθειας που καταβάλλουμε για την περιστολή της επάρατης χρήσης των greeklish.

Φαίνεται ότι δε μπορούν όλοι να καταλάβουν πως η αντίθεσή μας γι' αυτά τα κορακίστικα δεν είναι έκφραση μιας ιδιοτροπίας ορισμένων αργόσχολων επιδειξιομανών, ούτε αποτελεί εκδήλωση εθνικιστικών τάσεων, με σκοπό την αναβίωση ενός πανάρχαιου κλέους...

Τέτοιου είδους ανοησίες βρίσκουν έκφραση σε ορισμένα blogs και σε ιστοσελίδες που κατασκευάζονται από και για αφελείς, που συνήθως έχουν έλλειμμα και της βασικής έστω ουσιαστικής παιδείας.

Είναι εύκολο να αναγνωρίσει κανείς αυτές τις εξάρσεις και τους εθνικισμούς από τις εικόνες, τα μυστικιστικά σύμβολα μιας δήθεν αρχαίας κληρονομιάς και από τα video που απεικονίζουν μορφές από αρχαία ερείπια, ναούς και αντικείμενα αρχαίας θρησκευτικής λατρείας.

Παρουσιάζουν αποσπασματικά αρχαίες λέξεις και ρήσεις, που ερμηνεύουν αυθαίρετα και προσπαθούν να προϊδεάσουν ότι τα πάντα έχουν προέλευση ελληνική! Όλα αυτά συνοδεύονται από εμβατήρια με επαναλαμβανόμενο ρυθμό!..

Τα αναφέρω αυτά φίλοι για να γίνει αντιληπτό ότι η δική μας προσπάθεια δεν έχει κοινά σημεία με τέτοιου είδους επιδιώξεις! Εμείς δεν κομπάζουμε για το αρχαίο κλέος, εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής κατάπτωσης, με όλες τις κοινωνικές και ηθικές της προεκτάσεις.

Εμείς προσπαθούμε να στηρίξουμε και να στηριχτούμε μεταξύ μας στις δεινές μέρες που διέρχεται η ελληνική κοινωνία.

Πιστεύουμε ότι, παρά τα αδιέξοδα όπου οδήγησαν τον τόπο οι πολιτικοί, στο τέλος θα επιζήσουμε χωρίς να χάσουμε την ελληνική μας συνείδηση και τον τρόπο ζωής, που μας διαφοροποιεί από κάθε άλλο λαό που μας περιβάλλει! Έχει εγνωσμένο δίκιο ο εθνικός ποιητής Δ. Σολωμός που έγραψε "η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει"!

Έχουμε ρίζες βαθιές. Το γνωρίζουν όλοι και γι' αυτό το λόγο ανθρώπινα πλήθη, δίχως εθνότητα και ιστορία προσπαθούν να ιδιοποιηθούν τη δική μας ιστορία. Γι' αυτό το λόγο, από τα ανατολικά μας, ο τουρκικός επεκτατισμός προσβλέπει σε μια νέα υποδούλωσή μας, με υφαρπαγή εδαφών.

Γνωρίζουν ότι είναι αδύνατο να πραγματοποιήσουν πλέον τέτοια σχέδια, αφού η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά προσβλέπουν σε μια de jure αναγνώριση δικαιωμάτων τους στην Ελλάδα, πληρώνοντας απίστευτα ποσά για προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου των Ελλήνων...

Προσπαθούν, ύστερα από τετρακόσια χρόνια υποδούλωσης, να μας πείσουν ότι είμαστε αδελφός λαός!!! Φανταστείτε: Τούρκοι και Έλληνες αδελφοί... Και δεν εννοούν βέβαια ότι θα μπορούσαν οι Έλληνες να επιστρέψουν στις πατρογονικές εστίες, στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, το Αϊβαλί... Όχι. Εννοούν αυτοί να έλθουν και να εποικήσουν τα νησιά μας, να εποικήσουν τη Θράκη, τη Ρόδο, την Κάρπαθο, την Κρήτη με τις ορδές των Μογγόλων και Βασιβουζούκων τους, όπως έκαναν και στην πολύπαθη Κύπρο μας...

Σ' αυτά τα ελληνικά μέρη προσβλέπουν και προτείνουν στην Ελλάδα να εγγυηθούν οι Τούρκοι την ...ασφάλειά μας. Από ποιους όμως; Έφθασαν πλέον τα πράγματα μέχρι αυτό τον παραλογισμό. Κι αυτό συμβαίνει επειδή, ψάχνουν και βρίσκουν μίσθαρνα ενεργούμενα, προδότες της φυλής (που πάντα υπήρχαν στην ιστορική διαδρομή μας).

Παρακολουθήσαμε σχετικά πρόσφατα με το "ντοκιμαντέρ" "1821" την προσπάθεια του sky να πείσει τους Έλληνες ότι μας συμφέρει να ζούμε υπό τον τουρκικό ζυγό! Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο προσπάθησαν να μας περάσουν το εκπληκτικό ότι "οι Έλληνες στα πρώτα 150 χρόνια της Οθωμανικής επικράτησης βίωσαν μια άνευ προηγουμένου οικονομική ευμάρεια...".

Από εκεί και ύστερα είπαν κι ερμήνευσαν πολλά στοιχεία ιστορίας υπέρ του Τούρκων. Την άλωση της Τρίπολης, με όλες τις συνακόλουθες συγκρούσεις την ονόμασαν δολοφονία των Τούρκων, ενώ τη σφαγή της Χίου την αποκάλεσαν δραματική εξέλιξη!..

Εκείνο το μίσθαρνο υπόλειμμα Έλληνα, ο αφηγητής Πέτρος Τατσόπουλος, έφθασε να αποκαλεί σε σχόλια για το "ντοκιμαντέρ" τον Κολοκοτρώνη ...κίναιδο (και μάλιστα ...αρραβωνιασμένον με κάποιον βουνίσιο !!! Φανταστείτε, εκείνη την εποχή, με τα τότε κοινωνικά και θρησκευτικά ήθη...
Αυτά δε θα μπορούσαν ούτε σήμερα να γίνουν!!! Και ο ελληνικός λαός έπεφτε στη μάχη, κατά τις υποδείξεις ενός κίναιδου !!!).

Φανταστείτε προδοτική κατάπτωση, να τα λέει αυτά "Έλληνας"!.. Για ποιον; Για τον σεπτό μέγα ήρωα του έθνους τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, που του οφείλουμε την απελευθέρωση του έθνους !!!
Κατέληξε το "ντοκιμαντέρ" στην άποψη ότι ο λαός δε γνώριζε και δε μιλούσε ελληνικά.

Δηλαδή δεν υπήρχαν Έλληνες. Κι αυτά που έγραψε ο Ρήγας Φεραίος, ο Κολοκοτρώνης, ο Μακρυγιάννης δεν ήταν ελληνικά; Δεν απευθύνονταν σε Έλληνες; Αντιλαμβάνεστε φίλοι το μέγεθος της προδοσίας!..

Παράλληλα, ο ANTENA "παίζει" από το πρωί ως το βράδυ τούρκικες τηλεοπτικές σειρές. Η "Ελευθεροτυπία" έκανε πανελλήνια "έρευνα" για το κατά πόσο θα μπορούσαν να ζήσουν οι Έλληνες με τους Τούρκους (να έρθουν δηλαδή οι Τούρκοι στην Ελλάδα)!

Θα ήταν αφελής όποιος θα πίστευε ότι όλα αυτά είναι συμπτωματικά. Στην πολιτική δεν υπάρχουν συμπτώσεις! Προσπάθησαν οι πληρωμένοι, αλλά η αντίδραση του ελληνικού λαού ήταν καθολική. Μεγάλος αριθμός από Blogs και ιστοσελίδες αντιστάθηκαν, έγραψαν, ξεκαθάρισαν... Και οι προδότες τα μάζεψαν!

Ο Sky τώρα παρουσιάζει σε σειρά τους πολέμους των Ελλήνων και παίρνει θέσεις έντονα φιλελληνικές... Κατάλαβαν οι υπεύθυνοι ότι η προδοσία δεν τους βγαίνει...

Κοινός παρονομαστής σε όλες αυτές τις συγκρούσεις είναι η ελληνική γλώσσα. Η γλώσσα μας καθορίζει την εθνική μας συνείδηση. Δεν υπάρχει λαός δίχως δική του γλώσσα. Επομένως, στηρίζοντας τη γλώσσα μας διατηρούμε την ελληνικότητά μας.

Η ελληνική γλώσσα είναι ο δημιουργός αλλά και ο φορέας του ελληνικού πολιτισμού, που τον αντιλαμβάνεται κανείς όχι μόνο μέσα από την ιστορία, αλλά από την καθημερινή κοινωνική ζωή των Ελλήνων, που πέρα των άλλων δεινών που υφίστανται έχουν δεχτεί και το βάρος των περίπου 4,5 εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, σ' έναν τόπο μικρό, με μια οικονομία με βαθιές πληγές!..

Την ελληνική γλώσσα λοιπόν πρέπει πρωτίστως να διαφυλάξουμε για να παραμείνουμε Έλληνες. Κι επειδή, ως γνωστόν, οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι είναι ενδογενείς, μπορεί ο καθένας εύκολα να κατανοήσει ότι τα greeklish αποτελούν μέγιστο κίνδυνο για τον ελληνισμό.

Πρόσφατα, σε μια εκπομπή του "Ράδιο Αρβύλα" μπήκε σαν θέμα και ο κίνδυνος από τα greeklish.
Λέτε και ο ANTENA να αλλάξει τώρα τροπάριο; Ο καιρός θα δείξει!

Από: Θόδωρος Καλαμπούκας

http://www.e-magazino.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου