Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ξέρεις ποιος καίει τα λεφτά σου;

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ;

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του νέου Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα λεφτά μας θα καταλήξουν στους κλιβάνους του λιγνίτη, του πετρελαίου και της καύσης απορριμμάτων, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές στο περιβάλλον, την υγεία και την οικονομία μας!

Με τι να συμβιβαστούμε;

•Με τα μέχρι και 7 δις € που ήδη ζημιώνεται η οικονομία μας, κάθε χρόνο, από τη χρήση λιγνίτη για ηλεκτροπαραγωγή;

•Με τις διοξίνες που θα εισπνέουμε από την πανάκριβη και επικίνδυνη καύση απορριμμάτων, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία μας;

•Με την πιθανότητα μιας διαρροής πετρελαίου και το ανυπολόγιστο κόστος της για τις ελληνικές θάλασσες, τον τουρισμό και τις κοινωνίες της παράκτιας και νησιωτικής Ελλάδας;

Γι’ αυτό οι ακτιβιστές της Greenpeace, βρίσκονται σήμερα έξω από το Υπουργείο ΠΕΚΑ δηλώνοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι οι επενδύσεις - «ευκαιρία» του κ. Παπακωνσταντίνου εντείνουν την οικονομική κρίση και στην ουσία υποθηκεύουν επικίνδυνα το μέλλον μας.

Με τη δύναμη που μας δίνουν οι υποστηρικτές μας, συνεχίζουμε να απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση ένα 100% καθαρό ενεργειακό σύστημα και ένα ορθολογικό μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου