Το
χοτ-ντογκ είναι ένα νόστιμο (και ανθυγιεινό) έδεσμα που λατρεύουν οι
κρεατοφάγοι.
Δεν
είναι αδικία για τους χορτοφάγους να χάσουν αυτή την απόλαυση; Κυκλοφορούν
κάποια «ψεύτικα» λουκάνικα αλλά καλό είναι να αποφεύγουμε τα επεξεργασμένα
τρόφιμα. Πιο κάτω ακολουθούν πέντε επιλογές που δεν διεκδικούν το «θρόνο» του
λουκάνικου, αλλά μπορούν να γεμίσουν ένα γευστικό μακρόστενο ψωμάκι και μαζί με
τα παρελκόμενα να δώσουν ένα γευστικό αποτέλεσμα εφάμιλλο του πραγματικού
hot-dog.
—Μαριναρισμένα
καρότα
Καρότα
αντί για λουκάνικο; Μαρινάρετε καρότα με υλικά όπως σάλτσα σόγιας, καπνιστή
πάπρικα και σησαμέλαιο προσθέστε καραμελωμένα κρεμμύδια και άλλα κλασσικά υλικά
του χοτ-ντογκ. Το αποτέλεσμα δεν θα σας απογοητεύσει.
—Ψητό
αβοκάντο
Κόψτε
ένα αβοκάντο στη μέση και βγάλτε το κουκούτσι. Στύψτε πάνω του μερικές σταγόνες
λεμόνι και αλείψτε μια στρώση ελαιόλαδο. Βάλτε το στο γκριλ με τη φλούδα προς
τα κάτω και ψήστε το για τρία λεπτά. Κόψτε κάθε κομμάτι στη μέση, βγάλτε τη
φλούδα, προσθέστε αλατοπίπερο κατά προτίμηση και γεμίστε το ψωμάκι του
χοτ-ντογκ.
Συνδυάζεται
άριστα με τουρσιά (πίκλες) και σαλάτα κόλσλοου ή κέτσαπ με κρεμμύδια ή
μουστάρδα και άλλες νοστιμιές (πχ τσάτνεϋ).
—Μελιτζάνα
με γκρατιναρισμένο μίσο
Το
μίσο είναι ένα είδος πάστας, το οποίο θυμίζει ταραμά στην υφή και τη γεύση και
παρασκευάζεται κυρίως από φασόλια
σόγιας, θαλασσινό αλάτι και ρύζι ή κριθάρι, τα οποία έχουν υποστεί μακροχρόνια
ζύμωση με ειδικά ένζυμα. Το τρώμε συνήθως σε ασιατικά εστιατόρια.
Ψητή
μελιτζάνα στο γκριλ με γκρατιναρισμένο μίσο σε συνδυασμό με μαγιονέζα, κινέζικο
λάχανο και καρότα φτιάχνουν τη γέμιση για ένα πολύ εξωτικό, ασιατικό χοτ-ντογκ.
—Μανιτάρια
πορτομπέλο με ξηρή μαρινάδα (dry rub)
Απομακρύνετε
το μίσχο από τα μανιτάρια, κόψτε σε φέτες μέτριου πάχους και βουτήξτε τις σε
ένα μπωλ με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια τρίψτε τα με το αγαπημένο σας μείγμα
μυρωδικών προτού ψήσετε στο γκριλ για 6-8 λεπτά.
Για
το μείγμα μπορείτε να ανακατέψετε μια κουταλιά της σούπας τριμμένο ξερό
κόλιανδρο, ένα κουτάλι του γλυκού σκόνη μουστάρδας, ένα κουτάλι του γλυκού
καπνιστή πάπρικα κι ένα κουτάλι του γλυκού αφρό αλατιού.
—Μπανάνα
ντογκ
Σε
αυτό το hot-dog δεν ταιριάζει κέτσαπ ή μουστάρδα εκτός αν είστε περιπετειώδης
τύπος.
Αλλά
μια ολόκληρη μπανάνα σε ψωμάκι του χοτ-ντογκ περιχυμένη με φυστικοβούτυρο και
μέλι φτιάχνει ένα «κολασμένο» αποτέλεσμα.
Μπορείτε
να πασπαλίσετε τριμμένο αμύγδαλο, θρυμματισμένους σπόρους κακάο, πραλίνα
φουντουκιού, ψιλοκομμένες φράουλες, καραμέλα και αφρό αλατιού, νιφάδες
ινδοκάρυδου (καρύδας), σταφίδες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.
Πηγή:
http://www.econews.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου