Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ντάισεμπλουμ: Δεν πρόκειται για νέο μνημόνιο



«Η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι νέο μνημόνιο ή νέα συμφωνία» δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην ενημέρωση της επιτροπής των οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, χαρακτηρίζοντας σοβαρή προσπάθεια τις μεταρρυθμίσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής του Eurogroup απέφυγε να σχολιάσει τη θετική στάση της Κομισιόν, ενώ μετέθεσε τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μετά την αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων ενώ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

«Λάβαμε την επιστολή αρκετά αργά χθες το βράδυ, αλλά έγκαιρα, και τώρα την εξετάζουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας, Γερούν Ντάισεμπλουμ, προσερχόμενος στην συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, όπου -μεταξύ άλλων- θα εξεταστεί η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής. Απαντώντας στο ερώτημα εάν κρίνεται επαρκής η συγκεκριμένη επιστολή, περιορίστηκε να δηλώσει: «θα σας ενημερώσουμε».

Ο Γερούν Ντάισεμπλουμ επεσήμανε πως η ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ενωμένη, κι απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο Grexit, συμφωνώντας απολύτως με τους Ντράγκι και Γιούνκερ.

Δήλωσε πως η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι ένα νέο μνημόνιο ή μια νέα συμφωνία κι ακόμη πως χρήματα θα εκταμιευθούν μόνο μετά από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου