Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.


Κύριε πρωθυπουργέ.

Θέλω να σου εκφράσω τις ευχές μου, για μια γόνιμη και δημιουργική τετραετία, για το καλό του Ελληνικού λαού. Είναι η πρώτη φορά, που στις καρδιές μας γεννήθηκε η ελπίδα ότι με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, κάτι καλό θα προκύψει για τον ταλαιπωρημένο και μονίμως διωκόμενο Ελληνικό λαό.

Περάσαμε, από πολλές σκέψεις μέχρι να αποφασίσουμε να σας στηρίξουμε με την ψήφο μας, και αυτό λόγω της θολούρας που τα ΜΜΕ, προκάλεσαν όλον αυτόν τον καιρό, με την παραπληροφόρηση, και τις ψευδείς εικόνες που διοχέτευαν στην κοινωνία. Παρά ταύτα, πήγαμε στις κάλπες με αποφασιστικότητα και αναδείξαμε τον ΣΥΡΙΖΑ, πρώτη πολιτική δύναμη, με συνέπεια να προχωρήσει για πρώτη φορά, στον σχηματισμό μιας γνήσιας λαϊκής κυβέρνησης.

Να ήξερες κύριε Πρωθυπουργέ, πόσες ελπίδες φώλιασαν στην ψυχή μας το βράδυ, μετά τα αποτελέσματα! Και να, την επόμενη ημέρα, μας έκανες υπερήφανους, όταν ορκίστηκες σαν Έλληνας, και αργότερα όταν, με την συμβολική σου επίσκεψη, στο μνημείο των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, έστειλες το μήνυμα στους σημερινούς δυνάστες μας.

Δυνάστες οι οποίοι ότι δεν κατάφεραν με τα όπλα την καταραμένη περίοδο του 40, προσπαθούν να το πραγματοποιήσουν, με το ψεύτικο χρήμα που τυπώνει σε αστρονομικά νούμερα, η σημερινή τους πολεμική μηχανή, που είναι οι κεντρικές τράπεζες, και οι τοκογλύφοι γύρω από αυτές. Κύριε Πρωθυπουργέ.

Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ στην επιστολή μου, με αυτά που περιμένει από την κυβέρνησή σου ο Ελληνικός λαός, διότι λίγο πολύ, αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και συμπληρώθηκαν μεταγενέστερα με διάφορες δηλώσεις. Θα ήθελα όμως να σου εκθέσω διάφορες σκέψεις, που με απασχολούν.

Κατά πρώτον δεν έχεις δικαίωμα να αποτύχεις, γιατί η αποτυχία σου θα σημάνει και την οριστική καταστροφή της πατρίδας μας. Ένα όπλο σε αυτήν την μάχη, είναι , η θέληση των συμπατριωτών σου , να μην υποχωρήσεις στις πιέσεις των τοκογλύφων, και να αλλάξεις το πρόγραμμά σου, χωρίς να ρωτήσεις τον φυσικό ιδιοκτήτη αυτής της χώρας, τον Ελληνικό λαό.

Με λίγα λόγια, ο λαός περιμένει από σένα, να βάλεις στην λήθη, τις πρακτικές όλων των προηγούμενων καταστάσεων, που άλλα έλεγαν προεκλογικά, και άλλα έπρατταν μετά. Και αυτό, για το καλό δήθεν του λαού, αλλά χωρίς αυτόν.

Μέσα από την ψυχή μας, βγαίνει μια δραματική έκλυση. Μην μας προδώσεις και εσύ κύριε Πρωθυπουργέ. Είναι πιο γλυκό το συναίσθημα , που θα σε κυριέψει, αν κερδίσεις την αγάπη μας, παρά η ικανοποίηση που θα σου φέρει η εμπιστοσύνη που θα σου δείξουν οι εχθροί μας και τα λύτρα που θα σου προσφέρουν. Βλέπουμε ότι προσπαθείς να γεφυρώσεις τις διαφορές, με τις αντίθετες πολιτικές απόψεις, και καλά κάνεις, γιατί αυτό είναι και το συμφέρον του λαού.

Όμως κύριε Πρωθυπουργέ, η συμφιλίωση αυτή δεν θα πρέπει να γίνει σε βάρος του Ελληνικού λαού, όπως έγινε στο παρελθόν, που εξελίχτηκε μετά σε έναν εφιάλτη χωρίς τέλος.

Θα πρέπει να καταλάβουν οι βαρόνοι της χώρας μας, και οι σκληροί εκμεταλλευτές του λαού, ότι δεν μπορεί να συνεχίσει μια κατάσταση , στην οποία ο λαός πληρώνει πάντα τον λογαριασμό. Και ακόμη να καταλάβουν, ότι η συμφιλίωση θα αποκτήσει στέρεες βάσεις, αν γίνει με γνώμονα, το συμφέρον και την αγάπη προς την πατρίδα.

Ξέρουμε ότι σε περιμένει ένα πολύ δύσκολο έργο. Σε αυτό το έργο θα έχεις δίπλα σου την αγάπη και την συμπαράσταση όλων των κατοίκων της χώρας, καθώς και των εκατομμυρίων που ζούνε σκορπισμένοι, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Είναι ευκαιρία, κύριε Πρωθυπουργέ, σήμερα που στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται ένα γνήσιο τέκνο του Ελληνικού λαού, να εκδηλωθεί επί τέλους, το ενδιαφέρον για τους απόδημους Έλληνες. Οι απόδημοι, ήμουν για αρκετά χρόνια ένας από αυτούς, έχουν κλισμένη στην ψυχή τους, την γλυκιά πατρίδα, την δικιά τους πατρίδα , και όχι την μητριά, αυτή που σκοτώνει τα παιδιά της.

Ένα άνοιγμα σε αυτόν τον Ελληνισμό, να είσαι σίγουρος κύριε Πρωθυπουργέ, θα βοηθήσει την πατρίδα μας, να μπει σε έναν δρόμο που θα την κάνει ξανά πρωταγωνίστρια στον πολιτισμό και στην προστασία των ανθρωπίνων αξιών. Θα ήθελα εδώ, να αναφέρω μια προσωπική ιστορία, που δείχνει μια μικρή πλευρά, της δυνατότητας για προσφορά, των αποδήμων Ελλήνων.

Τον καιρό της ξενιτιάς μου στην Αμερική, αναμίχτηκα στον αντιδικτατορικό αγώνα των Ελλήνων, και από πρώτο χέρι, γιατί ήμουν μέλος αυτού του περιβάλλοντος, άκουσα την υπόσχεση, του πιο επίορκου ηγέτη των τελευταίων χρόνων, σε μια πρόταση που του υποβάλλαμε, όλοι εμείς οι ανόητοι που τον είχαμε πιστέψει.

Προτείναμε την δημιουργία ενός κέντρου κλασικών σπουδών στην Ελλάδα, με παράλληλη οργάνωση των γνήσιων ολυμπιακών αγώνων σε φοιτητικό επίπεδο, ( Μια μεγάλη οργανωμένη περιοχή σπουδών, αθλητικών δραστηριοτήτων και έρευνας).

Κάτι τέτοιο θα προσήλκυε την συμμετοχή σε αυτές τις δραστηριότητες, όχι μόνων των Ελλήνων της διασποράς, αλλά και των μυρίων φιλελλήνων, που είναι και οι μόνοι που γνωρίζουν , δυστυχώς, καλλίτερα από εμάς το χρήσιμο μεγάλο όπλο της καλλιέργειας της Ελληνικής κοσμοθέασης. Κλίνοντας τούτην την επιστολή, αγάπης, εμπιστοσύνης και παραινέσεων, θα ήθελα κύριε Πρωθυπουργέ, να προβώ σε μια τελευταία πρόταση.

Επειδή είναι δύσκολο σε κάποιον να είναι παντογνώστης, και αν υπάρχει βούληση να πετύχει στο έργο του, ( δεν έχει σημασία ποιος έχει την ιδέα, σημασία έχει ποιος την πραγματοποιεί.), σου προτείνω, να συγκροτήσεις μια επιτροπή σοφών , με διαφορετικές γνώσεις το κάθε μέλος , που θα είναι όργανο του πρωθυπουργού, και θα τον βοηθά να αντιμετωπίζει τα πολλά και διαφορετικά θέματα που θα συναντήσει.

Η πατρίδα μας, έχει πολλούς που θα μπορούσαν να είναι μέλη αυτής της επιτροπής. Δυστυχώς όμως, οι φελλοί που επιπλέουν μόνιμα, με τον όγκο που αποκτούν λόγω της μεγάλης «μάσας», δεν αφήνουν τις μεγάλες αλλά ταπεινές αξίες να φανούν. Δάσκαλοι του πνεύματος, καταξιωμένοι στην κοινωνία όπως , οι Καζάκης, Κοντογιώργης , Κασιμάτης, Σταύρος Καλεντερίδης, Δελαστίκ και πολλοί άλλοι, θα μπορούσαν να είναι μέλη αυτής της επιτροπής.

Ελευθερώσου από τις μικρότητες, αν…., και τόλμησε κύριε Πρωθυπουργέ.

Η ιστορία σε περιμένει να σε δαφνοστεφανώσει. Σου εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στο έργο σου, για το καλό όλων των Ελλήνων!


Κώστας Βέρμπης Ηγουμενίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου