Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Κρατήστε τους μικροοργανισμούς σε... απόσταση!

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά, 21/05/2014


Κρατήστε τους μικροοργανισμούς σε...απόσταση! Βακτήρια, ιοί κρύβονται στα πιο απίθανα μέρη θέτοντάς μας σε κίνδυνο. Για το λόγο αυτό γίνετε λίγο πιο προσεκτικοί αλλά και πιο σχολαστικοί με την υγιεινή καθαριότητα σας. Έτσι τα μικρόβια θα κρατηθούν όσο το δυνατό περισσότερο μακριά από το σπίτι σας.

Κρατήστε μακριά τους μικροοργανισμούς...

Όταν τρώτε έξω:

Το ξέρατε ότι οι κατάλογοι των εστιατορίων είναι φορείς 185.000 μικροβίων;
Γι’ αυτό το λόγο να πλένετε τα χέρια σας αφού έχετε δώσει την παραγγελία σας. Αν κάτι επιπλέον είναι πηγή μικροβίων στα εστιατόρια, αυτό είναι οι αλατοπιπεριέρες καθώς και τα μπουκαλάκια του λαδιού και του ξυδιού.
Για το λόγο αυτό καλό θα ήταν μετά τη χρήση τους να καθαρίζετε τα χέρια σας με απολυμαντικά μαντηλάκια....

Από το μπάνιο σας:

Σ’ ένα υγρό μέρος όπως είναι το μπάνιο, οι συνθήκες είναι πολύ πιο ευνοϊκές για την ανάπτυξη μικροβίων. Το ιδανικό θα ήταν η λεκάνη της τουαλέτας να είναι μακριά από το νιπτήρα. Αν πάλι όχι, εκμεταλλευτείτε το ντουλαπάκι της τουαλέτας και αποθηκεύστε εκεί τις οδοντόβουρτσες σας.

Σημαντικό είναι επίσης να κατεβάζετε το καπάκι της λεκάνης κάθε φορά που πατάτε το καζανάκι. Ο λόγος είναι πως πετάγονται σταγονίδια. Μην ξεχνάτε να ρίχνετε όσο πιο συχνά γίνεται απολυμαντικά στη λεκάνη.

Τέλος, το ιδανικό είναι ο καθένας να έχει την πετσέτα του μέσα στο σπίτι και να την αλλάζετε 2-3 φορές την εβδομάδα....

Από την κουζίνα σας:

Τα σφουγγαράκια είναι οι πιο επικίνδυνες εστίες μικροβίων. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να τα αλλάζετε συχνά αλλά και να τα πλένετε κάθε δυο με τρεις μέρες στη χλωρίνη και να τα βάζετε στυμμένα για 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να μειώσετε κατά 99% τον κίνδυνο μικροβίων.

Κλείστε τους την πόρτα έξω από το σπίτι!

Τα παπούτσια αποτελούν επικίνδυνη εστία μικροβίων, αφού με αυτά μεταφέρουμε στο σπίτι μας 90% μικροβίων από το δρόμο. Γι’ αυτό εφαρμόστε τον κανόνα «Βγάζω τα παπούτσια μου πριν μπω σπίτι». Αντικαταστήστε τα με παντόφλες ή σαγιονάρες που θα φοράτε αποκλειστικά μέσα στο σπίτι.

Tips:

Καλό θα ήταν να αγοράζετε απορρυπαντικά που έχουν απολυμαντική δράση, ώστε να διατηρείτε υγιεινά καθαρά τα ρούχα της οικογένειας σας.

Σημαντικές εστίες μικροβίων αποτελούν οι διακόπτες των φώτων, τα χερούλια από τις πόρτες, τα χειριστήρια των ηλεκτρικών συσκευών αλλά και τα τηλέφωνα. Για το λόγο αυτό, καθαρίζετέ τα συχνά με υγρά πανάκια που έχουν και απολυμαντική δράση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου