Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Η GREENPEACE Eνάντια στις μεγαλύτερες εταιρίες της Ευρώπης

Κλείσαμε την πόρτα στις μεγαλύτερες εταιρίες της Ευρώπης, ανεβήκαμε και κρεμάσαμε πανό πάνω σε ένα τεράστιο κτίριο, οι αστυνομικοί μας κουβάλησαν, μας έσυραν, μας συνέλαβαν...

Κάθε στιγμή από την χθεσινή δράση ήταν μοναδική και άξιζε από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό γιατί έτσι η Greenpeace ανάγκασε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο της Ευρώπης να ακούσει το αίτημα για μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κατά 30% μέχρι το 2020.

Η αλήθεια είναι μία: κάποιες εταιρίες δεν επιθυμούν αυτή τη δέσμευση της Ευρώπης και ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ για να επηρεάσουν αρνητικά τις πολιτικές αποφάσεις.

Με τη χθεσινή μας δράση αναγκάσαμε τους διοργανωτές του European Business Summit, να μας δώσουν το λόγο στην προγραμματισμένη τους συνέντευξη τύπου και να καλέσουμε τις εταιρίες αυτές να ακολουθήσουν το παράδειγμα πολλών μεγάλων εταιριών που επιθυμούν μια πιο πράσινη και ανταγωνιστική ευρωπαϊκή οικονομία. Δεν ήταν λίγες αυτές που μας είπαν ότι θέλουν να αλλάξουν στάση!

Τίποτα από όλα αυτά δε θα μπορούσε να γίνει, χωρίς την οικονομική ενίσχυση των υποστηρικτών μας. Αυτή ακριβώς η υποστήριξη μας κάνει οικονομικά ανεξάρτητους και μας δίνει την ελευθερία να τα βάζουμε με εταιρίες και κυβερνήσεις και να απαιτούμε να αλλάξουν πολιτική.

Για να συνεχίσουμε την ανεξάρτητη δράση μας, χρειαζόμαστε κι εσένα.

https://secured.greenpeace.org/greece/el/support-us/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου