Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Τάξη στο χάος


Δηλώσεις από τον Νικόλαο Νικολόπουλο.

Ξεκίνησε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας η δημοπρασία για τη διεκδίκηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών. Μετά από 27 χρόνια και για πρώτη φορά θα μπουν στα κρατικά ταμεία χρήματα που οφείλουν οι χρήστες του δημόσιου αγαθού των τηλεοπτικών συχνοτήτων.

Τους κοστίσαμε 50 εκατ. ευρώ από φόρους οι οποίοι δεν εισπράχθηκαν κατά το παρελθόν ενώ ήταν ψηφισμένοι από τη Βουλή. Τους κοστίζουμε ακόμα περισσότερο με την τάξη που βάζουμε στο χαώδες τοπίο το οποίο με μαεστρία ήλεγχαν.

Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση προσπαθεί να χαλιναγωγήσει τα ασύδοτα ολιγοπώλια και να βάλει κάποιους κανόνες για να δαμάσει το, για πολλούς ευνοϊκό, χάος.

Από το ποδόσφαιρο μέχρι τις άδειες των καναλιών και τον έλεγχο των δανείων των ΜΜΕ, είναι φανερό πως οι κακομαθημένες, ανεξέλεγκτες, κρατικοδίαιτες ελίτ, τα έχουν βρει μπαστούνια.

Και η αντιπολίτευση μας κατηγορεί για διαγωνισμό παρωδία και μας απειλεί ότι όταν επανέλθει στα πράγματα θα ακυρώσει τον διαγωνισμό. Δηλαδή δεν ήταν παρωδία η ανοιχτή μεθόδευση, με την οποία παρέδωσαν κοψοχρονιά τον αέρα της χώρας στη Digea, την σύμπραξη των ιδιωτικών καναλιών, βγάζοντας «εκτός» την «σπάταλη» ΕΡΤ; Δηλαδή επιτέλους μετά από 30 χρόνια θα δοθούν για πρώτη φορά, νόμιμες άδειες κι αν ποτέ πάρει την εξουσία η ΝΔ θα τις ανακαλέσει και θα επιστρέψει τα λεφτά;

Όσο και αν δεν αρέσει στην αντιπολίτευση, στην ελίτ και σε όλους αυτούς που συγκροτούν το πολυδάπανο τρίπτυχο της διαπλοκής, οι νόμοι πρέπει να ισχύουν γι’ όλους ανεξαρτήτως ονόματος, κύρους και βάρους τσέπης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου