Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Χειμερινή κολύμβηση: τολμήστε την!‏




Το χειμερινό κολύμπι μοιάζει για κάποιους τρελό αφού ακόμα και εκτός των παγωμένων νερών νιώθουν έντονα το κρύο.  Ωστόσο, άλλοι τολμούν και συνεχίζουν τα μπάνια τους όλο τον χειμώνα αδιαφορώντας για τη θερμοκρασία η οποία αγγίζει πολύ χαμηλούς βαθμούς.

Τι προσφέρει στον οργανισμό η χειμερινή κολύμβηση;

Καλύτερη κυκλοφορία του αίματος

Η καρδιά δείχνει να εργάζεται περισσότερο όταν το σώμα βρίσκεται σε ακραίες θερμοκρασίες. Στο κρύο, το αίμα κυλάει πιο γρήγορα, καθαρίζοντας τις αρτηρίες, τις φλέβες και τα τριχοειδή αγγεία. Βοηθάει έτσι στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, στην απολέπιση του δέρματος και στην αποβολή των τοξινών.

Αύξηση του μεταβολισμού

Το κολύμπι στο κρύο νερό κάνει τον οργανισμό να καταναλώσει περισσότερη ενέργεια προκειμένου να φτάσει σε μια μέση και ζεστή θερμοκρασία. Με αυτόν τον τρόπο καίγονται περισσότερες θερμίδες και ο οργανισμός αυξάνει σταδιακά το μεταβολισμό του.

Καλύτερη διάθεση και ερωτική ζωή

Στις κρύες θερμοκρασίες το σώμα παράγει ενδορφίνες οι οποίες βελτιώνουν τη διάθεση και τονώνουν την ψυχική σας υγεία. Έρευνα μάλιστα, έχει δείξει πως με τα χειμερινά μπάνια αυξάνεται η παραγωγή τεστοστερόνης στους άντρες και των οιστρογόνων στις γυναίκες, γεγονός που βοηθάει πολύ τη σεξουαλική ζωή και των δύο.

Βελτίωση ανοσοποιητικού συστήματος

Θα έχετε σίγουρα ακούσει πως όσοι κάνουν πολλά μπάνια, λιγοστεύουν πολύ τις πιθανότητες εμφάνισης κρυολογήματος. Στο κρύο νερό το σώμα αναπτύσσει περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια τα οποία καταπολεμούν τους ιούς και τις λοιμώξεις ενώ παράλληλα, γίνεται σταδιακά πιο ανθεκτικό στις απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου