Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΡΩΣΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΠΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΘΥΣΙΑΣ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ Β'ΠΠ.



Λίγες ώρες πριν το ταξίδι Α.Τσίπρα σε Ρωσία μήνυμα Μόσχας σε Βερολίνο μέσω ... Καλαβρύτων: "Έτσι θα σας πατήσουμε πάλι αν χρειαστεί".

Λίγες ώρες πριν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πατήσει το ρωσικό έδαφος, η Μόσχα με μία κίνηση που μόνο τυχαία δεν είναι για όσους ξέρουν τον αυστηρό κώδικα συμπεριφοράς των Ρώσων αξιωματικών, στέλνει το δικό της μήνυμα στο Βερολίνο: Ρώσος αξιωματικός επισκέφθηκε το μνημείο του Ολοκαυτώματος στα Καλάβρυτα φορώντας την κορδέλα των Νεορώσων επαναστατών, τον Σταυρό του Αγίου Γεωργίου, ανέβηκε πάνω στην προθήκη που ... βρίσκεται η γερμανική σημαία του Β'ΠΠ και την ποδοπάτησε!

Ο αξιωματικός ανήκει στο πλήρωμα του ρωσικού εκπαιδευτικού πλοίου «Kruzenshtern» που επισκέφθηκε το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Αφού αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και κληρωτοί άκουσαν με μεγάλη προσοχή τις διηγήσεις των φρικιαστικών πράξεων των Γερμανών κατακτητών του Δεκεμβρίου του 1943 στα Καλάβρυτα, τότε ένας Ρώσος αξιωματικός αποκόπηκε από τη λοιπή ομάδα και πάτησε επάνω στην προθήκη της γερμανικής σημαίας κοιτώντας με μίσος το λάβαρο των Γερμανών σφαγέων..

Η σκηνή απαθανατίστηκε και πλέον συμβολίζει την πίστη, την αποφασιστικότητα και τη δύναμη των ορθόδοξων λαών να αναχαιτίσουν για άλλη μια φορά τη νέα γερμανική κατοχή στην Ευρώπη...


Όλα αυτά ενώ ο Γερμανός πρόεδρος του "Γερμανοβουλίου", όπως αποκάλεσε περιπαικτικά Ρώσος αξιωματούχος της πρεσβείας στην Αθήνα το Ευρωκοινοβούλιο, ο Μάρτιν Σουλτς απαιτούσε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να αρνηθεί το πακέτο της ρωσικής βοήθειας και να μην σπάσει τις κυρώσεις που επεβλήθησαν στη Ρωσία γιατί ενέταξε την Κριμαία και πάλι στον εθνικό ρωσικό κορμό και να παραμείνει στο γερμανικό άξονα των Βρυξελλών.

Συγκεκριμένα ο Μ.Σουλτς ζητά από τον Α.Τσίπρα να αρνηθεί:

- Να εξαιρεθεί η Ελλάδα από το εμπάργκο των ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Πρόκειται για προϊόντα που η αξία τους φτάνει τα 125 εκατ. ευρώ ετησίως και θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικά για την αγροτική οικονομία της Βόρειας Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

- Να περάσει το ρωσικό φυσικό αέριο από την Ελλάδα και να μην μετατραπεί η Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο.

- Το ρωσικό τουριστικό κύμα που υπόσχεται να στείλει πάλι πίσω στην ελληνική αγορά το Κρεμλίνο.

- Ένα δάνειο 10 δισ. ευρώ με εμπράγματες εγγυήσεις τον ΟΣΕ, τον ΟΛΘ, ίσως την ΔΕΠΑ και εκμετάλλευση μέρους του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Πρακτικά θα είναι το αντίτιμο για την αγορά τους. Με τα χρήματα αυτά η Ελλάδα πληρώνει τα χρέη του 2015 και από το 2016 βγαίνει πάλι στις αγορές.

Θα τα αρνηθεί ο Α.Τσίπρας "για τα μάτια" των προστατευόμενων του Βερολίνου, νεοναζιστών και φιλοναζιστών του Κιέβου;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου