Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστολή Αθανασίου σε Λαγκάρντ για τη «μαφία της φοροδιαφυγής»


Επιστολή στη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ απέστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου ζητώντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αναφορές της για απειλές κατά της ζωής της από πλούσιους φοροφυγάδες στην Ελλάδα.

Η Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας στους Financial Times, όταν ρωτήθηκε για φοροδιαφυγή των πλουσίων στην Ελλάδα απάντησε: «Καλύτερα να μην λέω πολλά για αυτό το θέμα γιατί όταν μίλησα στην Ελλάδα για το θέμα των πλουσίων που φοροδιαφεύγουν δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Χρειάστηκε να αυξηθεί η προσωπική μου ασφάλεια». «Πληρώνει όντως η ναυτιλιακή βιομηχανία τους φόρους της; Το κάνουν άλλοι; Δεν νομίζω», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως βουλευτές της ΔΗΜΑΡ με ερώτησή τους ζήτησαν τη δικαστική και διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει την «σιωπή» της ελληνικής κυβέρνησης. Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ είχε αναφερθεί στο ζήτημα υπογραμμίζοντας πως και εκείνος έχει δεχτεί ανάλογες απειλές. Μετά τις αντιδράσεις το υπουργείο αποφάσισε να κινηθεί ζητώντας περαιτέρω πληροφορίες από την επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, είναι αναφέρει πως «η ελληνική μαφία δεν διστάζει να απειλεί την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και η ελληνική κυβέρνηση σιωπά». «Η αποκάλυψη της Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνδυασμό με τη σαφή υστέρηση της Ελλάδας ως προς την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, παραπέμπει περισσότερο σε πλαίσιο άνομων σχέσεων «τύπου μαφίας» παρά σε ευνομούμενο κράτος δικαίου», ανέφεραν στην ερώτησή τους οι  βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

Οι εισαγγελικές αρχές φέρονται να εξετάζουν το ενδεχόμενο να διατάξουν τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις απειλές που ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και για τις αντίστοιχες αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: http://tvxs.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου