Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Μια ιστορική και αρχαιολογική πόλη στο νότιο κυβερνείο του Ma'an της Ιορδανίας.

Πέτρα (στα ελληνικά, σημαίνει « πέτρα »Στα αραβικά λέγεται:. «Al-Batra ") είναι μια ιστορική και αρχαιολογική πόλη στο νότιο κυβερνείο του Ma'an της Ιορδανίας, που φημίζεται για την αρχιτεκτονική του ροκ-cut της.

Ένα άλλο όνομα για την Πέτρα είναι το Rose City, λόγω του χρώματος της πέτρας από την οποία είναι χαραγμένη.

Είναι ένα σύμβολο της Ιορδανίας, καθώς και το πιο επισκέψιμο τουριστικό αξιοθέατο της.
Η περιοχή παρέμεινε άγνωστη στο δυτικό κόσμο μέχρι το 1812, όταν επροβλήθη από τον Ελβετό εξερευνητή Johann Ludwig Burckhardt.

Απολαύστε μερικές όμορφες φωτογραφίες και πληροφορίες σχετικά με αυτόν τον καταπληκτικό ταξιδιωτικό προορισμό!

Βλέποντας την Πέτρα από το φως των κεριών. Οι όμορφες κόκκινες αποχρώσεις της βραχώδους πόλης λαμβάνουν προστιθέμενη ζεστασιά από τα περισσότερα από 1.500 κεριά φωτισμού της πόλης, ενώ στο φόντο, παίζει μουσική Βεδουίνων.

Η Πόλη Πέτρα είναι ένα θέαμα που πολλοί δεν έχετε ξαναδεί.

Η όμορφη κόκκινη πέτρα της περιοχής κάνει αυτό το μέρος τόσο εντυπωσιακό, και παραμένει όπως ήταν όλους αυτούς τους αιώνες.

Ο Hadrien Πύλη και η μέγιστη Cardo στην Πέτρα. Η βραχώδης πόλη άρχισε να υποχωρεί μετά τη ρωμαϊκή κατάκτηση της περιοχής.

Ακόμα και σήμερα, εδώ υπάρχουν τα λουλούδια που ανθίζουν.
Η αρχαία πόλη των Ναβαταίων της Πέτρας έγινε ένα από τα νέα επτά  θαύματα του κόσμου.

Μια πόλη των αρχαίων τάφων και ξεχασμένη ιστορία.

Σύμφωνα με τα ιστορικά ειλητάρια, η Πέτρα ήταν μια πολυσύχναστη πόλη με πάνω από 20 με 30.000 κατοίκους. Μαθηματικά δείχνει ότι περίπου 10 άνθρωποι ζούσαν σε κάθε λαξευτή κατοικία.

 Μια άποψη της Μονής Πέτρας (Al-Deir).

Ο μεγάλος ναός της Πέτρας υποτίθεται ότι χτίστηκε τον αιώνα πριν από τη γέννηση του Χριστού - 1ο π.Χ.. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια στην Πέτρα.

Αυτοί οι τυχεροί ταξιδιώτες που επισκέφτηκαν το θησαυροφυλάκιο της Πέτρας.

 Το μικρό πέρασμα, σχεδόν κρυμμένη διαδρομή προς την πόλη της Πέτρας.

Αφού περάσετε μέσα από μια ρωγμή στο βράχο, ένα μακρύ μονοπάτι (3300 πόδια) οδηγεί στο μνημείο του ταμείου, το οποίο πλαισιώνεται από βράχια 262 πόδια (80 μέτρα) ψηλό. Η περιοχή αυτή ονομάζεται Siq και είναι το πιο διάσημο σημείο στην Πέτρα.

Το αμφιθέατρο που, κατά την αρχαιότητα, ειπώθηκε ότι δεχόταν πάνω από 8.000 θεατές. Χτίστηκε σε αυτό το σημείο για να προσφέρει την καλύτερη θέα των τάφων, που ακόμη και πριν από 2000 χρόνια ήταν αρκετά πολυάριθμοι.

Η Πέτρα είναι μια από τις πιο συναρπαστικές τοποθεσίες για την αρχαιολογική έρευνα και το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να σπουδάσουν αρχαία λαξευτή αρχιτεκτονική.

Οι τουρίστες με σκυμμένο το κεφάλι διασχίζουν τον κάτω δρόμο των προσόψεων της  Πέτρας, μετά την επίσκεψη του θησαυροφυλακίου. Αυτός ο δρόμος είναι επενδεδυμένος  με τάφους και το ίδιο το φαράγγι είναι γεμάτο με μεγάλους τάφους για τους πλούσιους και ισχυρούς, καθώς και μικρούς τάφους για τους φτωχούς.

Ο τάφος μετάξι.

Λαξευτοί τάφοι από Ψαμμίτη, στο εσωτερικό της Πέτρας.

Ένα μεσονυχτικό προσκύνημα στην Πέτρα.

Το θησαυροφυλάκιο της Πέτρας. Ακόμα φρουρείται.

Για να φτάσει μερικούς από αυτούς τους τάφους, ένας ταξιδιώτης θα πρέπει να ανέβει το βουνό.

Πρόσοψη του Al Khazneh στην Πέτρα. Το θησαυροφυλάκιο της ημέρας του φωτός.

Το θησαυροφυλάκιο υπό το φως των κεριών το βράδυ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου