Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Η ατυχία του να είσαι Έλληνας.

Τύχη είναι: Το τυχαίο γεγονός,…η μοίρα, το ριζικό, το πεπρωμένο.

Άτυχος είναι: Αυτός που δεν έχει καλή τύχη, ο κακομοίρης, ο κακορίζικος, αυτός που έχει κακό πεπρωμένο, που ατυχεί, που δεν τα βγάζει πέρα, που  αποτυχαίνει, που προσπαθεί αλλά δεν τα καταφέρνει να πετύχει τον σκοπό του.

Η εθνικότητα του ανθρώπου, είναι τυχαίο γεγονός. Δεν επιλέγει ο ίδιος τη χώρα που θα γεννηθεί, και άρα δεν επιλέγει το πεπρωμένο, το ριζικό που του προσδίδει η εθνικότητα του. Άραγε αν τύχει και γεννηθεί σε μια από τις ωραιότερες χώρες του κόσμου, σαν την Ελλάδα, είναι τυχερός; Ζει σε μια χώρα ηλιόλουστη, με απερίγραπτες φυσικές ομορφιές, με θαυμάσιο κλίμα, με  φύση φιλική στη ζωή φυτών ,ζώων και ανθρώπων. Με χρώματα και αρώματα που πλανεύουν το νου και προκαλούν χιλιάδες συναισθήματα. Που παροτρύνουν τον άνθρωπο να ερωτευθεί, να γελάσει, να γλεντήσει, να γίνει ένα με την Διονυσιακή φύση που τον περιβάλλει, να καλοτυχίσει. Ζει σε μια χώρα, που το περιβάλλον ευνοεί την πνευματική ανάπτυξη, αναπτύσσει την ευφυΐα και εκλεπτύνει τις δεξιότητες.

Δεν είναι τυχαίο, ότι δημιούργησε έναν, από τους σπουδαιότερους πολιτισμούς του κόσμου. Ίσως τον σπουδαιότερο μέχρι σήμερα. Δεν είναι τυχαίο που δίδαξε την δημοκρατία, τις τέχνες, τα γράμματα, και  τις επιστήμες. Όλα όσα απολαμβάνει σήμερα η ανθρωπότητα, «καλύφθηκαν» από την Ελληνική διανόηση και «ανά- καλύφθηκαν από την ανθρωπότητα, κατά την «ανά-γέννηση». Το γνωρίζουν αυτό όλοι, εκτός από κάποιους βαρβάρους. Το γνωρίζει και ο Ζαν Κλώντ  Γιούνγκερ, αφού δήλωσε πρόσφατα πώς: « Η Ευρωπαϊκή ένωση θα ήταν ατελής χωρίς την Ελλάδα.

Έχουμε γίνει αλαζόνες. Δεν γνωρίζουμε ιστορία. Δεν συμπαθούμε αυτούς που δεν είναι σαν εμάς…. Αυτοί που βρίσκονται στον Βορρά και θεωρούν ότι είναι ενάρετοι, θα πρέπει να κοιτάξουν τα δικά τους δημοσιονομικά στοιχεία. Από την άλλη, οι χώρες του Νότου έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες για να ενταχθούν στην Ε.Ε. Oι χώρες του Βορρά δεν είναι περισσότερο ενάρετες από τις χώρες του Νότου».Προφανώς, σκόπιμα δεν αναφέρει τις αθλιότητες των πολιτικό-οικονομικών κατεστημένων των χωρών της Ε.Ε και ιδιαίτερα της Ελλάδας.

Την ιδιαιτερότητα μα και σπουδαιότητα του Ελληνικού λαού την γνωρίζει και ο Βρετανός ευρωβουλευτής, που σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο  διακήρυξε: « Η Ελλάδα είναι ένα έθνος με ψυχή, ένα έθνος με υπερηφάνεια, με ιστορία… Για το θεό επινόησαν πρώτοι την δημοκρατία. Υποφέρουν, η ανεργία στους νέους είναι 50%. Κι’ αυτό κύριε Βαν Ρομπάι, γιατί βρίσκονται στο Ευρώ. Εσείς προκαλείτε την αθλιότητα σ’ αυτή τη χώρα και λέτε μπούρδες για θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Τίποτα απ’ αυτά δεν θα γίνει στην πραγματικότητα. Και θυμηθείτε. Αυτοί οι άνθρωποι οδηγούνται στην εξαθλίωση και την απόγνωση. Και οι απεγνωσμένοι άνθρωποι, κάνουν απεγνωσμένες πράξεις. Φοβάμαι πραγματικά για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν συνεχίσομε αυτή την τρελή πορεία και φυσικά όπως ξέρει ο κύριος Μπαρόζο, ακολουθεί η Πορτογαλία».

Να λοιπόν που είμαστε άτυχοι που είμαστε Έλληνες γιατί γεννηθήκαμε σε μια τυχερή χώρα, και δεν μας συμπαθούν οι άλλοι. Είναι ατυχία μας που έχομε πλουτοπαραγωγικές πηγές, αλιεία, κτηνοτροφία, γεωργία, ήλιο, αλλά και γλέντια, ανοιχτό μυαλό, εφευρετικότητα, χαρά της ζωής. Έχομε την ατυχία να διαθέτουμε ανθρωπιά, αγάπη, φιλία, στοργή, για τα παιδιά μας, τους γέροντες, τους αδύνατους τους άρρωστους, τους άπορους. Απαγορευμένες σήμερα, ηλίθιες ευαισθησίες. Να λοιπόν που είμαστε άτυχοι γιατί δουλεύουμε περισσότερο από τους άλλους Ευρωπαίους, (σύμφωνα με τη Ευρω-Στατ), αλλά είμαστε αμαρτωλοί γιατί αντίθετα μ’ αυτούς, δουλεύουμε κάτω από έναν θαυμάσιο ήλιο, μέσα στην ωραία φύση και το γλεντούμε συγχρόνως.

Για όλα αυτά είμαστε άτυχοι που γεννηθήκαμε Έλληνες και πρέπει να γίνομε ίδιοι με τους ενάρετους Βόρειους. Διαφορετικά πρέπει να εξαφανιστούμε από το πρόσωπο της γης, γιατί χαλούμε την σούπα της παγκοσμιοποίησης. Πρέπει να μας πάρουν την χώρα μας οι τυχεροί που διαθέτουν μηχανάκια που τυπώνουν τα χωρίς αντίκρισμα μέχρι να γίνουν χρέος, χαρτονομίσματα τους.

Πρέπει να πάρουν τη χώρα μας, οι τυχεροί Βόρειοι, που γεννήθηκαν σε χώρες κρύες , ανήλιαγες, παγωμένες. Που δουλεύουν σε λαγούμια ορυχείων, σαν τυφλοπόντικες. Σε εργοστάσια που παράγουν τεχνολογικά προϊόντα που σκλαβώνουν τον άνθρωπο, αντί να τον απελευθερώνουν για να χαρεί την μικρή ζωή του  ευτυχέστερος.

Είναι αδιάφορο στους Βόρειους, εάν δεν επιδιώξαμε να γεννηθούμε Έλληνες. Συγνώμη κύριοι Βόρειοι, τυχαία γεννηθήκαμε Έλληνες. Μας συγχωρείται δεν επιδιώξαμε να σας προσβάλλουμε  Δεν φταίμε για την άχαρη ζωή σας εμείς. Έπρεπε να έχετε την αξιοπρέπεια να ζήσετε στη χώρα που σας έδωσε ο θεός. Όχι να αρπάξετε τη χώρα , τη χαρά και τη ζωή άλλων λαών. Έπρεπε να δεχθείτε την ιδιαιτερότητα μας και όχι να μας κάμετε σαν τα μούτρα σας. Μπορεί να είστε εσείς οι καλοί κι εμείς οι σκάρτοι. Αλλά αυτοί είμαστε. Χωρίς τους δοσίλογους συνεργάτες σας, θα ήμασταν καλλίτεροι. Σας το λέει ο δικός σας κύριος Γιούγκερ. «Δεν μας συμπαθείτε γιατί δεν είμαστε σαν εσάς…»

Είμαστε άτυχοι γιατί επινοήσαμε την δημοκρατία και αναδείξαμε πολιτικούς που την απαξίωσαν τελείως.
Ήμαστε άτυχοι γιατί μένουμε υπερήφανοι ακόμη κι’ όταν δεν έχομε να φάμε.
Άτυχοι γιατί έχομε βαριά κι’ αξιοζήλευτη, δυσβάσταχτη πολιτιστική κληρονομιά, που δεν τσιγκουνευτήκαμε να σας την δανείσουμε για να μάθετε τι είναι ουμανισμός και πολιτισμός.
Άτυχοι γιατί σας διδάξαμε ότι τον άνθρωπο ξεχωρίζει από το ζώο η αγάπη , ο πολιτισμός η καρδιά, η ψυχή και το μυαλό κι όχι τα νύχια , τα δόντια, το στομάχι και το χρυσάφι.
Ήμαστε άτυχοι γιατί από ιδιοσυγκρασία, χωρίς να παραμελούμε τη δουλειά μας, διασκεδάζουμε γεμάτοι από τη χαρά της ζωής, προκαλώντας άθελα μας την ζήλια σας.

Αλλά μην ανησυχείτε το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο μας θα σας βοηθήσει να πάρετε όλη τη χώρα μας, να μας κάμετε εργατικό πολτό σαν τους ενάρετους λαούς σας, που ζουν για να τρώνε αντί να τρώνε για να ζουν. Θα σας βοηθήσουν, να μας κάμετε να σερνόμαστε βουτηγμένοι στην δυστυχία, την κατάθλιψη, την πείνα, την ανέχεια, άστεγοι άπλυτοι και ρακένδυτοι κάτω από τον υπέροχο ήλιο μας και μέσα στην εξαίσια φύση της χώρας μας. Θα σας βοηθήσουν να μας τιμωρήσετε, επειδή είχαμε το θράσος να γεννηθούμε Έλληνες και να ζούμε σαν τζιτζίκια που τραγουδούν τη χαρά της ζωής και όμως ζουν, όσο και όπως ζουν. Και όχι σαν παμφάγα στρατοκρατικά μυρμήγκια που δουλεύουν σιωπηλά, ασταμάτητα, σκληρά, για να ζήσουν στα λαγούμια τους, τρώγοντας. Χρεώστε μας λοιπόν, υποδουλώστε μας, με την βοήθεια των ντόπιων δοσίλογων. Θα το πετύχετε ίσως μόνο για τα σώματα μας. Τις ψυχές μας δεν θα τις πάρετε, γιατί εμείς ξέρομε καλά πως: Κι’ απού ‘χε τα πολλά κι’ απού ‘χε και τα λίγα, μεγάλη είχε σκοτούρα. Μα όποιος δεν είχε τίποτα  , έκατσε κι’  ετραγούδα.

Ρόδος 26/1/2013                                                  

Πηγή: Χ. Βουτυράκης   ( h_vout@yahoo. Gr )

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα Ροδιακή 31/1/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου