Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Μήνυμα Τσίπρα προς Ερντογάν μέσω Γκουτέρες





 Μήνυμα Τσίπρα προς Ερντογάν μέσω Γκουτέρες: Απελευθερώστε γρήγορα τους στρατιώτες μας

 


Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Ταγίπ Ερντογάν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Βέβαιος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός ενώπιον των στελεχών της κυβέρνησης που μετείχαν στο άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο, πως “η Τουρκία αργά ή γρήγορα θα κατανοήσει ότι η όποια σκέψη να εκμεταλλευθεί και να αξιοποιήσει για άλλους σκοπούς ένα σύνηθες μεθοριακό συμβάν, είναι αδιέξοδη και θα αποβεί εις βάρος της».

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέστησε υπομονή και προσεκτικούς χειρισμούς ώστε το θέμα ρουτίνας με τους δύο στρατιώτες να μην εξελιχθεί σε μείζον διπλωματικό πρόβλημα.

Ο ίδιος επικοινώνσε και με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, με τον οποίο συζήτησαν για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις, καθώς και για τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον γγ του ΟΗΕ για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με την ΠΓΔΜ, αλλά και για την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το συμβάν με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Γκουτέρες να μεταφέρει μήνυμα στην τουρκική πλευρά για την ανάγκη για ταχεία και θετική έκβαση της υπόθεσης, με την απελευθέρωση και επιστροφή των στρατιωτικών στην Ελλάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ  Αθήνα 06/03/2018 17:47



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου