Η απόψυξη του κοτόπουλου κρύβει πολλούς κινδύνους εάν δεν
γίνει σωστά, γι΄ αυτό δώστε προσοχή!
Το κρέας από κοτόπουλο παγώνει γρήγορα, αλλά απαιτεί πολύ
χρόνο για να ξεπαγώσει.
Σε περίπτωση που θα πρέπει να προετοιμάσετε το κρέας
γρήγορα, μην το ξεπαγώσετε ποτέ μέσα σε καυτό νερό. Αντ” αυτού, χρησιμοποιήσετε
έναν φούρνο μικροκυμάτων στην αντίστοιχη ρύθμιση για ξεπάγωμα κοτόπουλου.
Αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, ξεπαγώσετε το
κατεψυγμένο κρέας μέσα στο ψυγείο. Αλλά να θυμάστε, ότι αυτό θα χρειαστεί
τουλάχιστον 24 ώρες για να γίνει σωστά από την στιγμή που θα το βγάλετε από την
κατάψυξη και θα το βάλετε στην συντήρηση του ψυγείου.
Ένας τρίτος τρόπος είναι να το ξεπαγώσει σε κρύο νερό.
Μην ξεχάσετε όμως ότι θα πρέπει να αλλάζετε το νερό κάθε 30 λεπτά.
Η απόψυξη σε θερμοκρασία δωματίου ή σε ζεστό νερό
απαγορεύεται επειδή το κρέας θα χάσει την ποιότητα του. Επίσης, κινδυνεύει να
μολυνθεί με επιβλαβή βακτήρια που αναπτύσσονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες,
ειδικά το καλοκαίρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου