Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Ευρωπαϊκές πόλεις που πρέπει να επισκεφθείτε αποκλειστικά με φίλους


Σε αυτές τις πόλεις θα ζήσετε μοναδικές εμπειρίες με την παρέα σας.
Ο σχεδιασμός ενός ταξιδιού με την παρέα σας μπορεί να φαίνεται αρκετά αγχωτικό στην αρχή. Ωστόσο, ένας καλός προορισμός σίγουρα θα ανταμείψει τον κόπο σας.
Ποιες είναι όμως οι επιλογές των ταξιδιωτών; Η ιστοσελίδα κρατήσεων RoutePerfect.com συνέλεξε τα στοιχεία για τις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις με βάση 900.000 κρατήσεις που πραγματοποιούνται μέσω του διαδικτύου.
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε διάσημες πόλεις που πρέπει να επισκεφθείτε αποκλειστικά με φίλους:
1. ΡΩΜΗ, ΙΤΑΛΙΑ

Η Ρώμη είναι ο «παράδεισος» του πολιτισμού. Η ιταλική πόλη φιλοξενεί αξιόλογα αρχιτεκτονικά κτίρια, όπως η Φοντάνα ντι Τρέβι και το Κολοσσαίο, ενώ είναι δεδομένο ότι θα βιώσετε με την παρέα σας μια από τις πιο ευχάριστες εκδρομές της ζωής σας.
·                                          
                                       2. ΠΑΡΙΣΙ, ΓΑΛΛΙΑ

Για όσους αγαπούν τα γλυκά και τις κρέπες, η γαλλική πρωτεύουσα είναι ένας ιδανικός προορισμός. Σε κάθε γωνιά της πόλης μπορείτε να βρείτε γραφικά μαγαζιά, τα οποία σερβίρουν τις πιο λαχταριστές λιχουδιές, αλλά και εστιατόρια που προσφέρουν τα καλύτερα γαλλικά κρασιά. 

3. ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ


Το Άμστερνταμ είναι μια πόλη γεμάτη με λουλούδια. Μάλιστα, μπορείτε να βρείτε αλλά και να αγοράσετε τις πιο σπάνιες τουλίπες στην αγορά της πόλης. Εάν δε οι φίλοι σας είναι λάτρεις της μπύρας, είναι ευκαιρία να επισκεφθείτε το μουσείο της Heineken. 

4. ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ, ΙΣΠΑΝΙΑ


Η Βαρκελώνη φημίζεται για τον πλούσιο πολιτισμό της. Εάν βρεθείτε ποτέ στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Καταλονίας θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα αριστουργήματα του Gaudi, αλλά και να απολαύσετε ένα πικ νικ στο πάρκο Guell. 

5. ΠΡΑΓΑ, ΤΣΕΧΙΑ


Εάν σας αρέσει να τριγυρνάτε, η Πράγα είναι ο ιδανικός προορισμός σας, καθώς μπορείτε να ανακαλύψετε όλη την πόλη με τα πόδια. 

6. ΛΟΝΔΙΝΟ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ


Η βρετανική πρωτεύουσα είναι γεμάτη με μαγαζιά διασκέδασης. Εάν θέλετε να ζήσετε ένα φανταχτερό βράδυ, μπορείτε να επισκεφθείτε το Sky Garden στην κορυφή του ουρανοξύστη Walkie Talkie και να απολαύσετε το ποτό σας με θέα τον ποταμό Τάμεση. 

7. BΕΡΟΛΙΝΟ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Μιλώντας για αρχιτεκτονική, η γερμανική πρωτεύουσα είναι γεμάτη με ασυνήθιστα κτίρια, όπως το Ράιχσταγκ και η αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, ενώ η πόλη είναι γνωστή για το εκπληκτικό street art, ιδιαίτερα στην περιοχή Kreuzberg, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο trendy σημεία της πρωτεύουσας.  

8. ΒΕΝΕΤΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ


Εάν με την παρέα σας απολαμβάνετε τα έργα αρχιτεκτονικής, προγραμματίστε το επόμενό σας ταξίδι στη Βενετία. Θα μείνετε έκπληκτοι με το σχεδιασμό των κτιρίων, αλλά και με τις γραφικές γειτονιές της πόλης.

9. ΜΟΝΑΧΟ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Εάν συχνάζετε με την παρέα σας σε μπυραρίες, τί θα λέγατε να προγραμματίσετε το επόμενο ραντεβού σας στο…Μόναχο! Εκεί θα βρείτε μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά ζυθοποιίας στον κόσμο.  

10. ΒΙΕΝΝΗ, ΑΥΣΤΡΙΑ


Η Βιέννη είναι η ανεπίσημη «πρωτεύουσα της όπερας» και ένα μοναδικό μέρος για να επισκεφθείτε με την παρέα σας.  

11. ΜΑΔΡΙΤΗ, ΙΣΠΑΝΙΑ


Kατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο Prado, το οποίο προσφέρει στους επισκέπτες έργα από την ευρωπαϊκή τέχνη, ενώ έχετε τη δυνατότητα να δείτε από κοντά όλα τα αξιοθέατα της πόλης, όπως το Βασιλικό παλάτι ή το Plaza Mayor, με ποδήλατο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου