Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Αεροψεκασμοί: Ποιοι μας ψεκάζουν και γιατί;

   Ένα από τα πλέον «αγαπημένα» θέματα συζήτησης είναι οι ψεκασμοί. Θεωρίες επί θεωριών, συζητήσεις, επιχειρήματα, «αποδείξεις», απόψεις κατακλύζουν τις ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Κουβέλης και Βορίδης κατέθεσαν σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή. Ο πρώην αρχηγός του FBI και πρώτος που έβγαλε στη φόρα το θέμα των χημικών αεροψεκασμών και είπε πως μας σκοτώνουν δολοφονήθηκε με αρσενικό!!!
Οι συζητήσεις έχουν λάβει τη μορφή de facto παραδοχής του φαινομένου και πολλοί είναι αυτοί που καθημερινά παρατηρούν με τρόμο τον ουρανό και όταν βλέπουν λευκές γραμμές να... κρύβονται.
Ρακοβαλής Αθανάσιος (Φυσικός- συγγραφέας)
Η παρατήρηση         
Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2012 στις 8 π.μ., ο ουρανός πάνω από την Θεσσαλονίκη ήταν καταγάλανος. Τότε είδα ένα αεροπλάνο να διασχίζει τον ουρανό αφήνοντας πίσω του μία τεράστια λευκή ουρά. Συνήθως η ουρά που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα, λόγω ψύξης των καυσαερίων, είναι λευκή και έχει μήκος είκοσι με τριάντα φορές το μήκος του αεροπλάνου, πολύ μικρή σε σχέση με τις διαστάσεις του ουρανού και εξαφανίζεται μέσα σε πέντε λεπτά. Αυτή η ουρά ήταν τεράστια, έπιανε από την μία άκρη του ορίζοντα μέχρι την άλλη και δεν εξαφανιζόταν. Απλά άνοιγε, πλάταινε και γινόταν ένα λευκό μακρύ σύννεφο. Ενώ κοίταζα εμφανίστηκαν άλλα δύο αεροπλάνα, σε παράλληλες πορείες, που άφηναν και αυτά τις ίδιες τεράστιες ουρές, που έμοιαζαν με σύννεφο καθώς άνοιγαν σιγά –σιγά και ενωνόταν μεταξύ τους. Εντυπωσιάσθηκα και άρχισα να παρατηρώ τον ουρανό. Μέχρι της δύο το μεσημέρι θα είχαν περάσει γύρω στα είκοσι τέτοια αεροπλάνα καλύπτοντας όλο τον ουρανό που δεν ήταν πια γαλανός αλλά είχε καλυφθεί περίπου ο μισός, από ένα αραιό λευκό σύννεφο που είχε σχηματισθεί από τις ουρές των αεροπλάνων.

Ο τεράστιος κοινωνικός ψίθυρος και η σιγή των ΜΜΕ
Με επιφύλαξη άκουγα διάφορους, γιατρούς νοσοκομείων, δασκάλους, αστυνομικούς, καθηγητές, ιερείς, εφοριακούς, φοιτητές, πολιτικούς, δημάρχους, μαθητές, απλό κόσμο στην στάση να μιλούν διστακτικά για τους ψεκασμούς,  αλλά σήμερα ήταν τόσο εντυπωσιακό και ολοφάνερο που όχι μόνο πίστεψα ότι έχουν δίκιο αλλά αγανάκτησα κιόλας.

Ποιοι είναι αυτοί που μας ψεκάζουν; Με τι μας ψεκάζουν; Γιατί μας ψεκάζουν;  
Αυτά τα ερωτήματα δεν πρέπει να τίθενται. Γι’ αυτό ασκείται ψυχολογική βία (γελοιοποίηση),  για να μη  τολμούν οι άνθρωποι να τα ξεστομίζουν. Αρχίζουν να μιλούν και να κοροϊδεύουν τα παπαγαλάκια και οι χρήσιμοι ηλίθιοι για συνωμοσιολογία, για γραφικότητες και άλλα τέτοια εκφοβιστικά που υποσκάπτουν το κύρος του προσώπου που τολμά να πιστεύει αυτό που βλέπουν τα μάτια του. Είναι γνωστή αυτή η συμπεριφορά σαν μία   μέθοδος καταστολής και ψυχολογικού  πολέμου.

Μία άλλη μέθοδος για να γελοιοποιήσουν ένα θέμα είναι να βάλουν κάποιο γελοίο να μιλά για αυτό. 
Οι υπερβολές, τα αστήριχτα επιχειρήματα, τα λογικά κενά, ο φανατισμός και με ένα λόγο η προβληματική προσωπικότητα του παρουσιαστή ταυτίζεται με αυτό καθαυτό το θέμα και το συμπαρασύρει στο χώρο του γελοίου. Οι θεατές που έχουν ‘φάει’ αυτή την προπαγάνδα, μόλις θιχτεί το επίμαχο θέμα, αντιδρούν λέγοντας, ε… καλά, αυτά τα λέει ο τάδε (γελοίος) και δεν μπαίνουν στην διαδικασία να σκεφτούν.

Έτσι το θέμα γελοιοποιείται χωρίς καν να συζητηθεί, χωρίς να ακουστούν απόψεις ή επιχειρήματα. Μια διανοητική ταφόπλακα στο νού των ανθρώπων.
Αυτός που μπορεί να διαμορφώνει και να ελέγχει τον νού των ανθρώπων αυτός τους εξουσιάζει κιόλας. Το 80% αυτής της δουλειάς το κάνει η τηλεόραση. Υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που πιστεύουν ό,τι τους λέει η τηλεόραση. Σχεδόν σίγουρα αυτοί οι άνθρωποι αν ζούσαν την εποχή του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου θα θεωρούσαν συνομωσιολογία τις φήμες ότι οι Ναζί κάνουν σαπούνι τους Εβραίους ή ότι ο Στάλιν έχει κάνει στρατόπεδα εξόντωσης στη Σιβηρία (τα γκούλακ)  και ότι εκεί στέλνει τους κάθε είδους αντιφρονούντες.  Εεε… ναι, υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι.

Με τι μας ψεκάζουν ;             
Όχι δεν έκανα χημική ανάλυση των αερίων πού αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα. Δεν μπορώ να σας το αποδείξω με σιγουριά, όπως δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι τα καυσαέρια του εργοστασίου κάνουν κακό στην δημόσια υγεία

Σίγουρα θα βρεθούν κάποιοι πληρωμένοι επιστήμονες να θολώσουν τα νερά. 
Όπως βρέθηκε καθηγητής πανεπιστημίου να υποστηρίξει στο δικαστήριο, ότι η καμινάδα της βιοτεχνίας που βρόμιζε τον αέρα ολόκληρης συνοικίας και βρισκόταν δίπλα στην αυλή ενός Γυμνασίου, δεν είναι αποδεδειγμένα επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων της περιοχής, και ας κλείναμε όλοι τα παράθυρα για να αποφύγουμε την βρώμα και την σκόνη χωρίς να το κατορθώνουμε βέβαια. Τι να κάνουμε αυτοί είμαστε οι άνθρωποι και τέτοιος είναι ο κόσμος που φτιάξαμε  για μας και τα παιδιά μας.

Μερικοί λένε ότι είναι ψεκασμός με βαρέα μέταλλα για να πετύχουν την μείωση του πληθυσμού της γης από τα 6 στα 2 δισεκατομμύρια, που θεωρείτε ένα must για από τους θεωρητικούς της Νέας Εποχής  (New Age). Το πρόσχημα είναι ότι έτσι θα επιτευχθεί η οικονομική και κοινωνική σταθερότητα του πλανήτη, την εποχή της παγκοσμιοποίησης, της παγκόσμιας κυβέρνησης και της παγκόσμιας θρησκείας.

Άλλοι λένε ότι είναι χημική καταστολή για να μην αντιδρούν οι πληθυσμοί στα  άγρια οικονομικά και κοινωνικά μέτρα που παίρνουν. Μαζική χημική καταστολή γίνεται σε διάφορες περιπτώσεις π.χ.  στη Βραζιλία υπάρχει η μεγαλύτερη ανοικτή φυλακή όπου πολλές χιλιάδες κρατούμενοι φυλάσσονται από λίγους φρουρούς. Τους ψεκάζουν συχνά με ηρεμιστικά για να κάθονται φρόνιμοι…Τι να πω; Οι τεχνολογίες της μαζικής καταστολής μπορεί να έχουν ‘προοδεύσει’ μετά από τόσα χρόνια.

Η ‘καλή’ άποψη είναι ότι ψεκάζουν με μέταλλα, για να προστατέψουν τον πλανήτη από την υπερθέρμανση λόγω της τρύπας του όζοντος και τους ανθρώπους από τις βλαβερές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας.

Ποιοι είναι αυτοί που μας ψεκάζουν;        
Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Φήμες, υπάρχουν πολλές φήμες, τουλάχιστον εγώ μόνο φήμες γνωρίζω. Αλλά τις τεράστιες ουρές στον ουρανό τις βλέπω και ακόμα εξακολουθώ να πιστεύω αυτό που βλέπουν τα μάτια μου. Τον ουρανό μπορούμε να τον παρατηρήσουμε όλοι, αν βέβαια δεν μας έχει κλείσει το μυαλό η τηλεόραση.
 

Ποιοι θα μπορούσαν να το κάνουν;…Τέτοιοι ψεκασμοί δεν γίνονται μόνο στην Θεσσαλονίκη ούτε μόνο στην Ελλάδα, γίνονται σε πολλές χώρες, ακόμα και στις Η.Π.Α. Άρα μιλάμε για κάποιο παγκόσμιο κέντρο εξουσίας, υπεράνω των κρατικών κυβερνήσεων.

Θέμα δημοκρατίας
Αν λειτουργούσε η δημοκρατία θα έπρεπε να υπήρχε υπεύθυνη ενημέρωση, μια και ανησυχούν τόσοι άνθρωποι, ή ακόμα περισσότερο θα έπρεπε να ερωτηθούν οι λαοί της γης, μέσω ενός δημοψηφίσματος. Αλλά εδώ δεν μας ρωτάνε για άλλα και άλλα. Ψηφίζουμε μόνο για ασήμαντα δευτερεύοντα θέματα, ίσα- ίσα για να συντηρείται η ψευδαίσθηση της δημοκρατίας. Οι πραγματικές αποφάσεις παίρνονται ερήμην και αντίθετα στην θέληση του ‘κυρίαρχου λαού’. Το σύστημα μέσα στο οποίο ζούμε λέγεται δημοκρατία αλλά δεν είναι. Είναι κάτι σαν την ψηφιακή ‘πραγματικότητα’, υπάρχει μόνο μέσα στην φαντασία των αδαών και ανυποψίαστων ανθρώπων.

‘Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης.’    Stephen Hawking
Η πίεση της κοινής γνώμης και τα δημοσιεύματα περί αεροψεκασμών, εξηγούν και το γεγονός ότι δύο κατά τεκμήριο έμπειροι πολιτικοί, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης έχουν καταθέσει σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή των Ελλήνων, ζητώντας απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς.

Ερώτηση Βορίδη

Ο κ. Βορίδης, στις 25 Νοεμβρίου του 2010, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ τότε ρωτούσε τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Άμυνας και Υποδομών:

«Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερη Ωρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, διάφοροι επιστήμονες, ερευνητές και πολίτες,έχουν παρατηρήσει ένα συχνό και ταυτόχρονα ανησυχητικό φαινόμενο στους ουρανούς, και μάλιστα στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Πρόκειται για μεγάλου μήκους,πυκνές και λευκές ή υπόλευκες νεφελώδεις γραμμές οι οποίες ξαφνικά παρατηρούνται στον ουρανό της περιοχής.

Από τα ευρήματα και τις γνώμες των ειδικών,έχει διευκρινιστεί ότι δεν πρόκειται για ψεκασμούς παρασιτοκτόνων (αφού αυτοί λαμβάνουν χώρα σε πολύ χαμηλό ύψος και πάνω από αγροκαλλιέργειες) αλλά ούτε και για υδρατμούς από αεριωθούμενα αεροσκάφη,αφού αυτοί ερχόμενοι σε επαφή με την ατμόσφαιρα, διαλύονται σύντομα,το πολύ εντός ολίγων λεπτών, χωρίς να αφήνουν κανένα ίχνος.

Αντίθετα στην περίπτωση των παρατηρηθέντων αεροψεκασμών, οι μεγάλου μήκους πυκνές γραμμές, όχι μόνο δεν διαλύονται σύντομα αλλά αιωρούνται στην ατμόσφαιρα επί αρκετές ώρες και σταδιακά διαστέλλονται, δημιουργώντας λεπτά τεχνητά νέφη που μπορούν να καλύψουν μιας μεγάλης έκτασης περιοχή.

Και ο βουλευτής ρωτούσε:

Δεδομένου τους γεγονότος ότι υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες και βίντεο που καταγράφουν αυτή τη δραστηριότητα πάνω από Ελληνικές πόλεις είναι σε γνώση της Κυβέρνησης, αυτοί οι αεροψεκασμοί; Αν όχι, γιατί και αν ναι, ποια είναι η αποστολή τους και από ποιους διενεργούνται;

Εντάσσονται οι ψεκασμοί στο πρόγραμμα της λεγόμενης «Γεωμηχανικής» που επικαλείται το δημοσίευμα, δηλαδή της τεχνικής παρέμβασης στη φύση για τον έλεγχο των κλιματολογικών συνθηκών;

Ποια είναι η σύσταση του ψεκαζόμενου υλικού και από ποια αρχή έχει αδειοδοτηθεί η διενέργειά τους; πότε άρχισα, με τις πρόγραμμα εκτελούνται και πότε θα ολοκληρωθούν;

Ερώτηση Κουβέλη

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Κουβέλης, όπως είναι καταγεγραμμένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνασπισμού, στις 5 Φεβρουαρίου του 2007 ρωτούσε τους υπουργούς Μεταφορών, ΠΕΧΩΔΕ, Αμυνας και Υγείας:

Πολίτες διαμαρτύρονται ότι παρατηρείται το φαινόμενο (πολιτικής ή πολεμικής αεροπορίας) συχνά να πραγματοποιούν αεροψεκασμούς πάνω από την Αθήνα αλλά και πάνω από άλλες πόλεις, χωρίς να είναι γνωστό γιατί προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, ποιο είναι το περιεχόμενο των υλικών με τα οποία ψεκάζουν και ποιο σκοπό εξυπηρετούν οι αεροψεκασμοί αυτοί.

Επειδή από την παρατήρηση αυτών των φαινομένων δημιουργείται ανησυχία στους πολίτες για πιθανές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και την υποβάθμιση της ποιότητας του περιβάλλοντος.

Και ο κ. Κουβέλης ρωτούσε:

Πραγματοποιούνται αεροψεκασμοί; Από ποιους φορείς και για ποιο λόγο πραγματοποιούνται και εάν το περιεχόμενο αυτών εμπεριέχει κινδύνους για τους κατοίκους και το περιβάλλον.
  
Ο πρώην αρχηγός του FBI και πρώτος που έβγαλε στη φόρα το θέμα των χημικών αεροψεκασμών και είπε πως μας σκοτώνουν δολοφονήθηκε με αρσενικό!!! 

Όπως διαβάζουμε στην "Νέα Αρχή" ο Τed L Gunderson, πρώην επικεφαλής του FBI στο Λος Άντζελες, Μέμφις, και το Ντάλας, δηλητηριάστηκε με αρσενικό, λέει ο Δρ Εντ Lucidi που είδε το σώμα του TED πριν πεθάνει. Επίσημα ο κ. Gunderson, υπέστη καρκίνο της ουροδόχου κύστης και πέθανε ως αποτέλεσμα της εξάπλωσης του.
Φέρεται ο κ. Gunderson είχε ένα πολύ μεγάλο φάκελο του FBI για την ύπαρξη καταγγελιών κατά του οργανισμού.


Σάββατο 29 Απριλίου 2017

«Φωτιά» στο Αιγαίο: Ο Ερντογάν ξεκινά άσκηση δεσμεύοντας ελληνικά νησιά.

«Φωτιά» στο Αιγαίο: Ο Ερντογάν ξεκινά άσκηση δεσμεύοντας ελληνικά νησιά.


Γράφει ο Πέτρος Ούτσης

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται Αθήνα και Λευκωσία για την αντιμετώπιση της κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας, δίχως κάποιος από τους πολιτικούς και στρατιωτικούς αρμοδίους να μπορεί να εκτιμήσει μέχρι που θα το τραβήξει η Άγκυρα.

Η μαζική δέσμευση περιοχών σε Ελλάδα και Κύπρο με παράνομες ΝΑVTEX και ΝΟΤΑΜ από την Τουρκία προϊδεάζει για θερμή περίοδο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Με νέα NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία δεσμεύει εκτεταμένη περιοχή στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο για τη διεξαγωγή άσκησης Έρευνας και Διάσωσης (Search And Rescue-SAR) από σήμερα, 27 του μηνός έως και τις 3 Μαΐου.

Η περιοχή που δεσμεύει μεταξύ Σκύρου, Ψαρών και Λέσβου και μεταξύ Χίου και Λέσβου είναι επιβεβαιωτική της πάγιας πρόθεσης της να επιβάλει de facto (και στη συνέχεια de jure) επιχειρησιακή διχοτόμηση του Αιγαίου στον 25ο μεσημβρινό.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τουρκία απορρίπτει την τήρηση των προβλεπόμενων κανονισμών, σε συμμόρφωση με τους οποίους καλείται από ελληνική ΝΟΤΑΜ (υποβολή σχεδίων πτήσης κ.λπ.) και ισχυρίζεται ότι η περιοχή στην οποία θα διεξάγει την άσκηση εμπίπτει στη δική της περιοχή ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης.

Η Τουρκία εκμεταλλευόμενη τη διαφορά εύρους μεταξύ ελληνικών χωρικών υδάτων και εθνικού εναέριου χώρου, 6 ν.μ. και 10 ν.μ. αντιστοίχως, αναφέρει μεταξύ άλλων, σε απαντητική ΝΟΤΑΜ, ότι «η πρωτοφανής και προκλητική πρακτική της Ελλάδας με ορισμό 6.ν.μ. χωρικών υδάτων στη θάλασσα και 10 ν.μ. στον αέρα είναι σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο και παραβιάζει το δικαίωμα της ελεύθερης χρήσης του διεθνούς εναέριου χώρου»…

Την ίδια ώρα συνεχίζει την παράνομη δραστηριότητα και στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Barbaros» πραγματοποιεί ήδη έρευνες ανοιχτά των Κατεχομένων, ενώ έχει αναγγείλει διεξαγωγή ασκήσεων με πραγματικά πυρά, αλλά και την πόντιση και ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής (από πλοίο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού) εντός της κυπριακής ΑΟΖ, και μάλιστα μέσα σε θαλάσσια οικόπεδα που έχουν εκχωρηθεί κατόπιν διαγωνισμού σε ξένες εταιρείες οι οποίες πρόκειται να ξεκινήσουν έρευνες για υδρογονάνθρακες το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πηγή: www.real.gr


Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Πίνετε αναψυκτικά; Δείτε τι μπορεί να συμβεί στον οργανισμό σας



Μία ακόμα μελέτη έρχεται να ενοχοποιήσει τα αναψυκτικά για συσσώρευση λίπους σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος.

Η μελέτη έγινε σε 1.000 ενήλικες, στη Μασαχουσέτη, και οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σχετικά με τη συχνότητα κατανάλωσης αναψυκτικών με ζάχαρη και αναψυκτικών διαίτης.

Στην αρχή της μελέτης οι εθελοντές είχαν υποβληθεί σε απεικονιστική τομογραφία για την μέτρηση του όγκου και της ποσότητας του κοιλιακού λίπους. Έξι χρόνια αργότερα επανέλαβαν την εξέταση.

Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, ο όγκος του σπλαχνικού λίπους αυξήθηκε κατά 658 κυβικά εκατοστά στους μη καταναλωτές αναψυκτικών, ελαφρώς περισσότερο στους περιστασιακούς και συχνούς πότες και κατά 852 κυβικά εκατοστά σε όσους έπιναν καθημερινά αναψυκτικά με ζάχαρη. Στους τελευταίους, η αύξηση αυτή αναλογούσε σε 800 γραμμάρια κοιλιακού λίπους.

Τα αναψυκτικά διαίτης δεν σχετίστηκαν με την αύξηση του σπλαχνικού λίπους.

Το σπλαχνικό λίπος στην περιοχή της μέσης αναπτύσσεται κυρίως γύρω από τα εσωτερικά όργανα της κοιλιάς, όπως το ήπαρ και το πάγκρεας και επηρεάζει την λειτουργία ορμονών, όπως η ινσουλίνη. Η δυσλειτουργία της ινσουλίνης και η αντίσταση σ’ αυτήν σχετίζεται άμεσα με τον διαβήτη τύπου ΙΙ και τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακής νόσου.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, η Δρ Καρολιν Φοξ παραδέχεται ότι «η διαφορά στην αύξηση του σπλαχνικού λίπους είναι μεν μικρή, αλλά αρκετή να κάνει την διαφορά ως προς τον μεταβολικό κίνδυνο».



Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

10 τροφές που θα φροντίσουν το συκώτι σας να είναι πάντα υγιέστατο.



Σκόρδο

Είτε σας αρέσει είτε όχι το σκόρδο περιέχει πολλές ουσίες που κάνουν καλό στην υγεία μας. Είναι πλούσιο σε σελήνιο, το οποίο ενισχύει την επίδραση των αντιοξειδωτικών και αποτοξινώνει το σώμα.

Επίσης, το σκόρδο περιέχει αργινίνη, ένα αμινοξύ που βοηθά στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και μειώνει την αρτηριακή πίεση στο ήπαρ.

Επιπλέον, περιέχει βιταμίνη Β6 που δρα ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας και βιταμίνη C, η οποία είναι ο κύριος προστάτης του σώματός από την κυτταρική οξείδωση.

Ελαιόλαδο

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει το συκώτι, αν το παίρνετε με μέτρο. Παρέχει την βάση των λιπιδίων που καταναλώνει τις τοξίνες στο σώμα.

Βότανα και λαχανικά

Έχει αποδειχθεί, ότι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά προστατεύουν το συκώτι, εξουδετερώνουν τα μέταλλα, τα χημικά και τα φυτοφάρμακα τόσο από τα τρόφιμα που τρώμε όσο και από το περιβάλλον. Η ρόκα και το σπανάκι ενισχύουν την ροή της χολής, που βοηθάει στην απομάκρυνση των αποβλήτων.

Τα παντζάρια καθαρίζουν με φυσικό τρόπο το αίμα, γεγονός που ενισχύει την αποτελεσματικότητα του συκωτιού και βοηθά στην παραγωγή θρεπτικών συστατικών.

Το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα λαχανάκια Βρυξελλών βοηθούν το συκώτι στην παραγωγή ενζύμων για την απομάκρυνση των τοξινών.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, δηλαδή τις κατεχίνες που ανήκουν στην οργανική ομάδα των φλαβονοειδών. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν, ότι εξαιτίας των κατεχίνων το πράσινο τσάι προστατεύει το σώμα από διάφορες μορφές καρκίνου.

Γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ όχι μόνο περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, αλλά και γλουταθειόνη που εκκρίνεται από το συκώτι. Συμμετέχει στην καλλιέργεια και αποκατάσταση των ιστών, στην παραγωγή χημικών στοιχείων και πρωτεϊνών και στην αποκατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το γκρέιπφρουτ περιέχει παραπάνω από 70 mg γλουταθειόνης, βοηθώντας το ήπαρ να παράγει ένζυμα αποτοξίνωσης.

Καρύδια

Όπως και το σκόρδο, τα καρύδια περιέχουν αργινίνη, γλουταθειόνη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που ενισχύουν την αντιοξειδωτική δράση του συκωτιού.

Επίσης, τα καρύδια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και υγιή ακόρεστα λιπαρά, που εμποδίζουν την συσσώρευση λίπους στο συκώτι.

Μήλα

Τα μήλα είναι πλούσια σε πηκτίνη, η οποία είναι απαραίτητη για τον καθαρισμό του σώματος και την απομάκρυνση των τοξινών από το πεπτικό σύστημα.

Κουρκούμη

Η κύρια δραστική ουσία της κουρκούμης είναι η κουρκουμίνη, ένας ισχυρός αντιοξειδωτικός και αντιφλεγμονώδης παράγοντας. Βοηθά στην προστασία των χολικών αγωγών, επιταχύνει τη ροή της χολής και καθαρίζει το συκώτι. Επίσης, η κουρκουμίνη αναζωογονεί τα ηπατικά κύτταρα, εμποδίζοντας τις τοξίνες και το αλκοόλ να μετατραπούν σε επιβλαβείς ενώσεις.

Λεμόνι και λάιμ

Τα λεμόνια και τα λάιμ περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, η οποία είναι γνωστή για την ιδιότητα της να μετατρέπει τις τοξικές ουσίες σε υδατοδιαλυτές ενώσεις που απομακρύνονται εύκολα από το σώμα.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι μια σούπερ τροφή, που περιέχει γλουταθειόνη, βιταμίνες C και H, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική δράση και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. Οι βιταμίνη Κ έχει αντιφλεγμονώδη δράση που προστατεύει το ήπαρ από επιβλαβείς επιδράσεις.



Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Αλιμιά: Η ιστορία ενός περιζήτητου νησιού στην εσχατιά του Αιγαίου



Ανάμεσα στη Ρόδο και στη Χάλκη

Τον Οκτώβριο του 2105 ο επενδυτικός όμιλος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έστειλε έναν από τους δικηγόρους του στη Χάλκη για να συναντηθεί με τον δήμαρχο του νησιού Μιχάλη Πατρό με σκοπό να αγοράσει ένα νησάκι, λίγο έξω από την Χάλκη. Πρόσφερε (και μάλιστα σε μετρητά) δύο δισ. ευρώ είτε να το αγοράσει ολόκληρο, είτε να το ενοικιάσει για μακρό χρονικό διάστημα. Σκοπός του ήταν να το μετατρέψει σε χώρο θαλάσσιας άσκησης, όπως το ονόμαζε με την οικοδόμηση πολυτελών παραθαλάσσιων οικισμών. Τόσο πολύ νοιαζόταν ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας γι΄ αυτό το νησάκι.

Τον περασμένο Μάρτιο στη Χάλκη έφθασε ένας μεγαλοκατασκευαστής (απ΄αυτούς που γνωρίσαμε στα μεγάλα έργα και στην κατασκευή των εθνικών οδών) και ζήτησε από το δήμαρχο του νησιού να αγοράσει μία έκταση από το συγκεκριμένο νησάκι, ώστε να κτίσει σ΄ αυτό μεζονέτες («τόπους ησυχαστηρίου»- όπως τις ονόμασε). Ήταν διατεθειμένος να δώσει ότι του ζητούσε ο δήμαρχος για να το αγοράσει, πλην όμως ο κ. Πατρός του είπε ότι ένας νόμος επί υπουργίας Νίκου Σηφουνάκη, το μόνο που επιτρέπει να γίνει στο νησάκι αυτό είναι η... μελισσοκομία! Επιπλέον του εξήγησε ότι το νησάκι είναι ενταγμένο στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών «Natura 2000».

Τον περασμένο Οκτώβριο στο νησάκι αυτό, στην εσχατιά του Αιγαίου γυρίστηκε ένα βελγικό Survivor και 20 παίκτες έζησαν σαν ερημίτες σε δύο παραλίες, στις οποίες δεν είχε μείνει άνθρωπος τα τελευταία 75 χρόνια. Ποιο είναι λοιπόν αυτό το νησάκι που έγινε περιζήτητο;

Πρόκειται για το νησάκι (ή βραχονησίδα) Αλιμιά που βρίσκεται ανάμεσα στη Ρόδο και στη Χάλκη στο σύμπλεγμα της Δωδεκανήσου και διοικητικά ανήκει στο Δήμο Χάλκης. Η επιφάνεια του νησιού είναι 7,4 τ. χλμ και το μήκος των ακτών του είναι 21 χλμ. Το νησί διατηρούσε έναν μικρό πληθυσμό έως την περίοδο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ τις τελευταίες δεκαετίες τους μόνους κατοίκους που διαθέτει είναι μερικές εκατοντάδες κατσίκες.

Ο Μουσολίνι το χρησιμοποιούσε ως βάση υποβρυχίων, λόγω της θέσεώς του στη Μεσόγειο και ως βάση ανεφοδιασμού των πλοίων του ιταλικού πολεμικού ναυτικού. Στην αρχαιότητα και συγκεκριμένα στην ελληνιστική περίοδο η Αλιμιά οχυρώθηκε με την κατασκευή ενός φρουρίου, τμήματα του οποίου διασώζονται ακόμα και σήμερα, ενώ άλλα τμήματά του χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή ενός μεσαιωνικού κάστρου, όταν η Ρόδος βρισκόταν υπό την κατοχή των Ιωαννιτών Ιπποτών. Εχουν βρεθεί, στην ακτή Εμπορειού του νησιού τάφοι ρωμαϊκών χρόνων και είναι ορατοί αρχαίοι τοίχοι και η θεμελίωση παλαιοχριστιανικής βασιλικής.

Αυτό το νησάκι το θέλουν οι πάντες, αλλά το ΦΕΚ με υπογραφή του κ. Σηφουνάκη εμποδίζει τις όποιες επενδύσεις. Να σκεφτείτε ότι ένας Βέλγος επιχειρηματίας πρόσφερε όσο- όσο για να του παραχωρηθεί μία έκταση στην Αλιμιά (στην περιοχή που ονομάζεται «Τηγάνι») για να κατασκευάσει ένα ησυχαστήριο, αλλά ο νόμος δεν του επέτρεψε.

Ήταν τόση μεγάλη η επιτυχία του Survivor στην Αλιμιά που οι Βέλγοι παραγωγοί του ανακοίνωσαν πριν από λίγες ημέρες ότι θα επιστρέψουν στο νησάκι τον Οκτώβριο και μάλιστα θα κάνουν δύο κύκλους παιχνιδιών με 20 παίχτες κάθε φορά. Το βελγικό Survivor είχε ονομαστεί «The Island» και ήταν πρώτο σε θεαματικότητα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Ο δήμαρχος Χάλκης αν και του πρόσφεραν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό ως αντάλλαγμα για την χρησιμοποίηση της Αλιμιάς δεν δέχτηκε τα λεφτά, αφού γνώριζε πολύ καλά πόση μεγάλη θα ήταν η διαφήμιση και της Χάλκης αλλά και της Αλιμιάς στην Ευρώπη. Κυρίως όταν προεβλήθη το επεισόδιο με την...«τρελή σούπα» που προκάλεσε σοκ στους παίκτες, αφού έπρεπε να υποστούν τη δοκιμασία του... πατσά.

Δύο μεγάλες κατσαρόλες με πατσά στήθηκαν και ολόκληρα αρνίσια κεφαλάκια βρέθηκαν μπροστά στις ομάδες και οι παίκτες έπρεπε να τις φάνε. Ορισμένοι που ήταν vegetarian έφυγαν πάραυτα από το παιχνίδι, ενώ οι πιο τολμηροί που δοκίμασαν με δηλώσεις τους on camera είπαν πως δεν πρόκειται ποτέ να ξαναφάνε τέτοιο φαγητό. Η διαφήμιση όμως του νησιού ήταν εξαιρετική. Ένας άλλος Βέλγος επιχειρηματίας ζήτησε να του παραχωρηθεί ένα μεγάλο κομμάτι του νησιού και πρόσφερε 50 εκατ.

Ένας ιταλικός επενδυτικός όμιλος έδινε 70 εκατ. ευρώ για να δημιουργήσει στο νησάκι πρότυπο τουριστικό οικισμό, ενώ δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητο από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης το γεγονός ότι το καλοκαίρι του 2014 ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα Δούκισσα της Κορνουάλης έκαναν ολιγοήμερες διακοπές στο νησάκι αυτό.

Στη διαδρομή από την αρχαία Κάμειρο προς την Αλιμιά με προορισμό την Χάλκη τον ταξιδιώτη συνήθως συντροφεύουν κοπάδια από δελφίνια, τα οποία έχουν τόσο εξοικειωθεί που πολλές φορές βάζουν το κεφαλάκι τους στην κουπαστή της βάρκας.



Τρίτη 18 Απριλίου 2017

ΤΑ TEΣΣΕΡΑ ΚΕΡΙΑ



Τέσσερα κεριά αναμμένα στο σαλόνι ενός σπιτιού έλιωναν αργά-αργά...
Ο χώρος ήταν τόσο ήσυχος που μπορούσε να ακουστεί η συζήτηση τους.
Το πρώτο έλεγε:
-Εγώ είμαι η ΕΙΡΗΝΗ μα οι άνθρωποι δεν πετυχαίνουν να με διατηρήσουν.
Πιστεύω ότι δε μου μένει άλλο από το να σβήσω!»
...κι έτσι αφέθηκε σιγά-σιγά να σβήσει ολοκληρωτικά...

-Εγώ είμαι η ΠΙΣΤΗ, είπε το δεύτερο, δυστυχώς δε χρειάζομαι από
κανένα. Οι άνθρωποι δε θέλουν να ξέρουν για μένα κι έτσι δεν έχει
νόημα να παραμείνω αναμμένο».
...μόλις ολοκλήρωσε τα λόγια του, ένα αεράκι φύσηξε και το έσβησε...

-Εγώ είμαι η ΑΓΑΠΗ είπε το τρίτο κερί λυπημένο, δεν έχω τη δύναμη να
συνεχίσω να παραμένω αναμμένο. Οι άνθρωποι δε μου δίνουν σημασία και
δεν καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είμαι. Αυτοί μισούν ακόμη και
εκείνους που τους αγαπούν περισσότερο». ...και χωρίς να περιμένει
άλλο, αφέθηκε να σβήσει...

Ξαφνικά ένα μωρό μπήκε στο δωμάτιο και είδε τα τρία κεριά σβηστά.
Φοβισμένο από το μισοσκόταδο είπε:
-Μα τι κάνετε! Πρέπει να παραμείνετε αναμμένα, εγώ φοβάμαι το
σκοτάδι!»...και ξέσπασε σε κλάματα.

Τότε το τέταρτο κερί είπε με συμπόνια:
-Μη φοβάσαι μωρό μου , μη κλαις. Όσο θα είμαι εγώ αναμμένο θα μπορούμε
πάντα να ξανανάβουμε τα άλλα τρία κεριά...

Εγώ είμαι Η ΕΛΠΙΔΑ»
Με μάτια λαμπερά και γεμάτα δάκρυα, το μωρό πήρε το κερί της ελπίδας
και ξανάναψε όλα τα άλλα κεριά..

ΕΚΚΛΗΣΗ:

Ας μη σβήσει ποτέ η ελπίδα απ’ τις καρδιές μας. και ο καθένας ας
θυμάται σαν εκείνο το μωρό να ανάβει ξανά με το κερί της ελπίδας,
την πίστη, την ειρήνη και την αγάπη...

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Η Αυστραλιανή ΥΠΕΞ κατά της Ρωσίας: Είναι καιρός να αποσύρει την υποστήριξη της στον Άσαντ.



Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Τζούλι Μπίσοπ κάλεσε τη Μόσχα να πάψει να υποστηρίζει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, προκειμένου να αναζητηθεί από κοινού με τα κράτη της Δύσης μια διευθέτηση της συριακής κρίσης.

«Είναι καιρός η Ρωσία να αποσύρει την υποστήριξη στον Άσαντ ώστε να μπορέσουμε να επεξεργαστούμε μια πολιτική λύση ώστε να υπάρξει ειρήνη σε αυτή τη χώρα», δήλωσε η Μπίσοπ στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ελπίζει ότι οι ΗΠΑ θα πείσουν τη Ρωσία να πάψει να υποστηρίζει τον Άσαντ, πρόσθεσε η επικεφαλής της αυστραλιανής διπλωματίας.

Για τη Μπίσοπ, τα πλήγματα με 59 πυραύλους Τόμαχοκ που εξαπέλυσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εναντίον του συριακού στρατού ήταν μια «αναλογική αντίδραση», αφού τα στρατεύματα του Άσαντ κατηγορήθηκαν για μια επίθεση με χημικά όπλα στην Ιντλίμπ.

Χθες Κυριακή η πρεσβευτίνα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συζητά με στελέχη της κυβέρνησής του το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και του Ιράν διότι υποστηρίζουν τη συριακή κυβέρνηση.

Το μπαράζ των πυραύλων Τόμαχοκ έπληξε το βράδυ της Πέμπτης την αεροπορική βάση Ας Σαϊράτ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ποιο είναι το λαχανικό στο κόσμο που «προλαμβάνει» τον καρκίνο.



Σύμφωνα με ένα νέο βαθμολογικό πίνακα, ο οποίος συντάχθηκε από ειδικούς ερευνητές διατροφολόγους του πανεπιστημίου William Paterson του Νιου Τζέρσεϊ και ο οποίος δείχνει τη θρεπτική πυκνότητα των διαφορετικών φρούτων και λαχανικών, το νεροκάρδαμο είναι το λαχανικό που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Έχει την επιστημονική ονομασία Ναστούρτιο το φαρμακευτικό και είναι γνωστό ως νεροκάρδαμο. Η καταγωγή του είναι από την Ευρώπη και σήμερα βρίσκεται σε πολλές περιοχές της γης κοντά σε λίμνες, ρυάκια ποταμούς και χαράδρες. Ως φρέσκο τρώγεται σε διάφορες σαλάτες και σάντουιτς ενώ βράζεται και τρώγεται ως λαχανικό, σε σούπες κ.λ.π.

Ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά του είναι τα εξής:

Κάλιο, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, ασβέστιο, σίδηρο (περισσότερο από το σπανάκι), θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, φυλλικό οξύ, ψευδάργυρος και οι βιταμίνες Α, Β6, Β12, C (περισσότερη από τα λεμόνια και τα πορτοκάλια), D, E και KA.

Το νεροκάρδαμο ήταν γνωστό από την αρχαιότητα. Ο Ιπποκράτης το είχε περιγράψει ως διεγερτικό και αποχρεμπτικό. Εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί από τη λαϊκή ιατρική για τη θεραπεία του βήχα και της βρογχίτιδας. Επίσης, έχει αναφερθεί ότι όταν τρώγεται ωμό μπορεί να προλάβει ή να επιδράσει θεραπευτικά στον καρκίνο. Στην Κινέζικη ιατρική χρησιμοποιείται για συρρίκνωση όγκων, βελτίωση της νυχτερινής όρασης και την παραγωγή της χολής, ενώ η δράση του επεκτείνεται και σε περιπτώσεις πονόλαιμου, δυσκολίας στην ούρηση, παρωτίτιδας και κακής… αναπνοής, όπως αναφέρει το invitromagazine.gr.


Παρασκευή ροφήματος με νεροκάρδαμο:


Για να προετοιμάσετε ένα ρόφημα, προσθέστε 2 κουταλάκια του αποξηραμένου βοτάνου σε μία κούπα νερό που έχετε βράσει (μέχρι 3 φορές την ημέρα). Επειδή το Ναστουρτιο έχει διουρητικές ιδιότητες η χρήση του δεν πρέπει να ξεπερνάει τη προτεινόμενη μέγιστη ημερήσια δόση (6,0γρ.) και δεν θα πρέπει να καταναλώνεται από παιδιά κάτω των 4 ετών.

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Aυστηροποιούνται τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα της Ελλάδας



Aυστηροποιούνται τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα της Ελλάδας, όπως και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ύστερα από την εφαρμογή της τροποποίησης του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν (2016/399), σε μία προσπάθεια να ενταθούν οι έλεγχοι για τυχόν διελεύσεις τζιχαντιστών.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται ότι «τα κράτη – μέλη Σένγκεν υποχρεώνονται να διεξάγουν συστηματικούς ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. (χερσαία, θαλάσσια και εναέρια) τόσο κατά την είσοδο, όσο και κατά την έξοδο, και στους πολίτες της Ε.Ε.».

Η απόφαση αφορά και στους ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι για πρώτη φορά τόσο κατά την έξοδό τους όσο και κατά την επιστροφή σε χώρα εκτός Σένγκεν θα υποβάλλονται σε έλεγχο για το κατά πόσο έχουν απασχολήσει ή απασχολούν τις Αρχές.

Ουσιαστικά τα αρμόδια στελέχη των διωκτικών Αρχών θα περνούν τα στοιχεία του κάθε ταξιδιώτη σε ηλεκτρονικό σύστημα που έχει τη δυνατότητα να εξετάζει το κατά πόσο ο διερχόμενος έχει απασχολήσει για οτιδήποτε ή είναι ύποπτος. Οι βάσεις δεδομένων στις οποίες θα γίνεται ο έλεγχος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν (SIS) και η βάση δεδομένων της Interpol για τα κλεμμένα και χαμένα ταξιδιωτικά έγγραφα (SLTD).

Η ένταση των μέτρων ασφαλείας συνδέεται άμεσα με την ανησυχία που διακατέχει τις υπηρεσίες ασφαλείας όλης της Ευρώπης για το ενδεχόμενο επιστροφής τζιχαντιστών (ιδιαίτερα αυτών που είναι Ευρωπαίοι υπήκοοι) από τις εμπόλεμες ζώνες σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Η τροποποίηση του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν επικυρώθηκε στο τελευταίο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. στις 7 Μαρτίου 2017 στη Μάλτα και ήταν αποτέλεσμα της απόφασης των Ευρωπαίων ηγετών για ένταση των μέτρων ασφαλείας μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι το 2015 και το αιματοκύλισμα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

«Η ενίσχυση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορά μας είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής απειλής στην Ευρώπη και τη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών μας. Συστηματικοί έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα θα μας δώσουν και τα μέσα για την αντιμετώπιση των πιθανών κινδύνων για την εσωτερική ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που τίθενται από ξένους τρομοκράτες επαναπατριζόμενους μαχητές» είχε δηλώσει ο Καρμέλο Αμπέλα, ο Μαλτέζος υπουργός Εσωτερικών και Εθνικής Ασφάλειας και προεδρεύων του Συμβουλίου Εσωτερικών υποθέσεων για το τρέχον εξάμηνο.