Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Αυτή είναι η μαύρη λίστα των εταιρειών που χρησιμοποιούν Γενετικά Μεταλλαγμένα,



Μούγκα τα ΜΜΕ!!!

Τα παρακάτω προϊόντα είναι εξαιρετικά βλαβερά για την υγεία ! Διαβάστε αναλυτικά!...

1. Σοκολάτες Hershey's Cadbury Fruit&Nut
2. Mars M&M
3. Snickers
4. Twix
5. Milky Way
6. Σοκολάτες ,..... κακάο Cadbury
7. Ferrero
8. Nestle
9. Ροφήματα....Nestle Nesquik
10. Ρόφημα Соса-Соla
11. Σπράϊτ, Φάντα, Κίνλι
12. Pepci-Со Pepsi
13. 7-Up
14. Φιέστα
15. ¨Όλα τα Kellogg's
16. Σούπες Campbell
17. Ρύζι Uncle Bens , Mars
18. Σάλτσες Knorr
19. Τσάϊ Lipton
20. Μπισκότα Parmalat
21. Μαγιονέζες , Σάλτσες κ.α. της Hellman's
22. Μαγιονέζες , Σάλτσες κ.α. της Heinz
23. Παιδικές τροφές Nestle
24. Παιδικές τροφές Hipp
25. Παιδικές τροφές Abbot Labs Similac
26. Γαλακτοκομικά, τυριά, παιδικές τροφές Denon
27. McDonald's
28. Σοκολάτες, πατατάκια, καφές, παιδικές τροφές Kraft
29. Σάλτσες , σούπες Heinz Foods
30. Παιδικές τροφές κ.α. της Delmi Unilever

Σημ. για ανήξερους : Τα γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα δεν είναι απλά πολύ επικίνδυνα για την υγεία, αλλά προκαλούν στείρωση.
Τα γενετικά μεταλλαγμένα φυτά δεν βιαστούν, δηλ. είναι στείρα. Και όπως είναι γνωστό «είσαι ότι τρως».
Σήμερα είναι όλο και πιο δύσκολο, σε μερικές περιοχές της χώρας μας ακόμη και αδύνατο, να βρίσκει κανείς παραδοσιακούς σπόρους που να βιαστούν.
Σχεδόν όλοι ο αγρότες αγοράζουν από τους λεγόμενους «γεωπόνους» και «φυτώρια» έτοιμους βλαστούς.
Μια φορά, όταν σκόπευα να αγοράσω βλαστούς ντομάτας, ρώτησα έναν «γεωπόνο» από πού είναι οι σπόροι η απάντηση με άφησε άφωνο:
από το Ισραήλ γιατί το Ισραήλ είναι πρωτοπόρος στον βιογενετικό τομέα…
Φυσικά ούτε και τα ΓΜ δεν έχουν σχέση με την συνομωσολογία και την τροφική γενοκτονία αλλά είναι και αυτά για το «καλό μας» …



Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ Τα γλυκόλογα του Κωλέττη



Posted by kalinda στο Μαρτίου 25, 2016

Κάποια μέρα, ο πολιτικός και συγγραφέας Νικόλαος Δραγούμης (1809-1879) συνάντησε έξω από τη Βουλή τον οπλαρχηγό Θεοδωράκη Γρίβα:

«Έλα μέσα να δεις τι θα κάνω σ’ αυτόν τον ψεύτακα (τον Ιωάννη Κωλέττη).

Είκοσι φορές με γέλασε. Θα τον λούσω πατόκορφα και δεν θα τον χαιρετήσω πλέον!»

Και έμπλεως οργής μπήκε στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Όταν, μετά από ώρα, βγήκε από το γραφείο, ο Δραγούμης τον ρώτησε:

«Τον ύβρισες δυνατά;»

Και ο Γρίβας του αποκρίθηκε:


«Με γέλασε πάλι! Με έπιασε με τα γλυκά λόγια και είμαι βέβαιος ότι ούτε λέξιν αληθινήν με είπεν!»

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ


Την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 οι Τσάμηδες της Αλβανίας προσέφυγαν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης. Το κάλεσαν να καταδικάσει την Ελλάδα ότι το 1943- 1944 διέπραξε γενοκτονία των Τσάμηδων υπηκόων της και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος το 1913-1945. Ζητούν επίσης να διατάξει τον επαναπατρισμό τους στην ελληνική Ήπειρο από τα σύνορα και την Ηγουμενίτσα μέχρι την Πάργα και την Άρτα καθώς επίσης να τους επιδικάσει αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων ευρώ.
Οι Τσάμηδες, Αλβανοί Μουσουλμάνοι, κατοικούσαν στη Παραμυθιά. Ειδική ρήτρα της Συνθήκης της Λωζάννης το 1923 τους αναγνώρισε πολίτες της Ελλάδος. Την πρόδωσαν. Την 28η Οκτωβρίου 1940 οδήγησαν τους Ιταλούς εισβολείς μέχρι τον Καλαμά ποταμό όπου τους ανέτρεψε ο ελληνικός Στρατός. Από την 6η Απριλίου1941 συνεργάσθηκαν με τους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές, σχημάτισαν ένοπλα σώματα, λαφυραγώγησαν τις περιουσίες των Ελλήνων και διέπραξαν εγκλήματα. Το 1943 οι τοπικές αντιστασιακές δυνάμεις του ΕΔΕΣ αντεπετέθησαν και οι Τσάμηδες κατέφυγαν στην Αλβανία. Το Στρατοδικείο Ιωαννίνων και το Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων καταδίκασε ερήμην σε βαρύτατες ποινές εκατοντάδες φυγάδες Τσάμηδες και δήμευσε τις περιουσίες τους.
Σήμερα οι απόγονοι εκείνων φυγάδων δοσιλόγων και οι ντόπιοι Αλβανοί Τσάμηδες μετέχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού με δικό τους κόμμα και Πρωθυπουργό τον ́Εντι Ράμα. Υπό την κάλυψη - ή και τη συμμετοχή - των αρχών εξαπολύουν επιθέσεις στη Βόρειο Ήπειρο, όπου τρομοκρατούν την ελληνική μειονότητα, λεηλατούν τις περιουσίες της και βεβηλώνουν βαρύτιμες εκκλησιές.
Ο ́Εντι Ράμα δεν έκρυψε ποτέ την εχθρότητά του κατά της Ελλάδος. Ως Αρχηγός της Αντιπολίτευσης κατήγγειλε στο Συνταγματικό Δικαστήριο την διμερή συνθήκη Ελλάδος- Αλβανίας για την οροθέτηση της ΑΟΖ και επέτυχε την αναστολή της. Ως Πρωθυπουργός απαίτησε πέρσι από την Αθήνα να του παραδώσει τους χάρτες γεωτρήσεων για τον εντοπισμό ενεργειακών κοιτασμάτων στο έδαφος της Ηπείρου ώστε να εξετάσει αυτός μήπως οι έρευνες «παραβιάζουν εθνικά κυριαρχικά της Αλβανίας» σε ελληνικά εδάφη!
Παρ’ όλα αυτά η Αλβανία είναι σύμμαχος της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ, με ελληνική εισήγηση άρχισε διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην Ε.Ε. και τον Ιούνιο 2013 έχει υπογράψει διεθνή συμφωνία με την Αθήνα και μεγάλες δυτικές δυνάμεις για να εισέλθει από την Ελλάδα και να διασχίσει την αλβανική επικράτεια ο αγωγός Trans-Adriatic Pipeline (TAP), που θα μεταφέρει στην Ευρώπη φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω Τουρκίας - Ελλάδος - Αλβανίας - Αδριατικής - Ιταλίας.
Στην πραγματικότητα ο ́Εντι Ράμα χρησιμοποιεί τους Τσάμηδες για να ιδρύσει την Μεγάλη Αλβανία που θα περιλαμβάνει την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, το μισό Κράτος των Σκοπίων, το Σαντζάκ του Μαυροβουνίου, την κοιλάδα Πρέσεβο της Σερβίας καθώς επίσης την μισή ελληνική Ήπειρο και όλη τη Δυτική Μακεδονία. Τον Οκτώβριο 2012 ο τότε Πρωθυπουργός Σαλή Μπερίσα όρισε δημόσια την Μεγάλη Αλβανία «από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από το Τέτοβο μέχρι το Σαντζάκ και από τα Σκόπια μέχρι την Πρίστινα».
Προστάτης των Αλβανών είναι η ομόδοξη Τουρκία. Ενοποιεί τον χώρο με δίκτυα. Τουρκικές εταιρείες κατασκεύασαν τους δύο διεθνείς αυτοκινητοδρόμους Πρίστινα-Τίρανα- Αδριατική και Πρίστινα-Σκόπια. Στην Αλβανία διαθέτει επενδύσεις 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια, 296 επιχειρήσεις και πολεμικό ναύσταθμο στον Αυλώνα.
Στο κέντρο των Τιράνων χρηματοδοτεί με 30 εκατομμύρια ευρώ ένα τζαμί το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια!

Στα Σκόπια η κολοσσιαία τουρκική TAV Airports Holding διαχειρίζεται τα δύο μοναδικά αεροδρόμια «Μέγας Αλέξανδρος» της πρωτεύουσας και «Απόστολος Παύλος» της Αχρίδας και τον μοναδικό Εμπορευματικό Αερολιμένα στο Στιπ. Η τουρκική Τράπεζα Χάλκ με το Μορφωτικό της Ίδρυμα διδάσκει στα σχολεία την τουρκική γλώσσα και το Κοράνι. Αναστηλώνει τα παλαιά οθωμανικά τεμένη και κτίζει δεκάδες νέα. Μέσα σε δέκα χρόνια έχουν ανεγερθεί περισσότερα από 300 νέα τζαμιά. Στην πρωτεύουσα Σκόπια λειτουργούν 27 τζαμιά και μόνον 15 εκκλησίες.
Ο Τούρκος Μεγάλος Αδελφός είναι παρών σε κάθε βήμα προς τη Μεγάλη Αλβανία. Στις 11.1.2014 Έντι Ράμα και ομόλογός Πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι συγκροτούν την πρώτη σύνοδο κορυφής για τη Μεγάλη Αλβανία στην Πρίζρεν - Πρισρένη - του Κοσόβου, όπου πρώτη φορά το 1878 προκηρύχθηκε το ενιαίο Αλβανικό Έθνος. Εκεί υποδέχονται τον Μεγάλο Αδελφό Ταγίπ Ερντογάν που διακηρύσσει: «Το Κόσοβο είναι Τουρκία και η Τουρκία Κόσοβο». Στις 23.3.2015 ο Έντι Ράμα και ο νέος Πρωθυπουργός του Κοσόβου Μουσταφά Ίσα συναντώνται στην Πρίστινα υπό το σύνθημα «Μία χώρα, ένα έθνος, ένα όνειρο». Υπέγραψαν ένδεκα συμφωνίες συνεργασίας και άνοιξαν το πρώτο κοινό προξενείο τους στο Μιλάνο της Ιταλίας. Αυθημερόν η Μόσχα ανακοίνωσε: «Η Ρωσία εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια με αφορμή τις φιλοδοξίες για την Μεγάλη Αλβανία». Αλλά η Άγκυρα συγχαίρει θερμά.
Οι Αλβανοί είναι το 25,3% του πληθυσμού στο Κράτος Σκόπια, συγκυβερνούν και, σε πρώτο βήμα προς τη Μεγάλη Αλβανία διεκδικούν την αυτόνομη Ιλλυρίδα. Οι αδελφοί τους Κοσοβάροι δημιουργούν τις προϋποθέσεις. Στις 9.5.2015 ένοπλοι Κοσοβάροι UCK εισβάλλουν στο Κουμάνοβο, μικτή πόλη Αλβανών-Σλάβων στο τριεθνές Σκοπίων-Κοσόβου- Σερβίας. Επί δύο 24ωρα μαίνονται άγριες οδομαχίες με βαριά όπλα ανάμεσα στην Αστυνομία και τον UCK. Νεκροί 22, βαριά τραυματίες 37. Παραδίδονται 30 Αλβανοί. Αρχηγοί τους είναι πέντε Κοσοβάροι UCK.
Μετά δυο ημέρες ο Αρχηγός των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Σερβίας δηλώνει: «Στόχος των Αλβανών στο Κουμάνοβο είναι η δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας που έχει συγκεκριμένη στήριξη από τη Δύση». Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σπεύδει στο Βελιγράδι και υπαινίσσεται σχέδιο της Δύσης. Και στα Τίρανα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σπάρτακ Νγκιέλα επιβεβαιώνει: «Τις συγκρούσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού ́Εντι Ράμα για την εθνική ενοποίηση των Αλβανών. Δεν χωράει ότι έχει πολύ ισχυρό σύμμαχο στη Δύση».
Στις 13.5.2015 ο Ταγίπ Ερντογκάν βρίσκεται στα Τίρανα. Θεμελιώνει το Μεγάλο Τέμενος και με τον ́Εντι Ράμα εγκαινιάζει νέο τζαμί στο οθωμανικό φρούριο Πρέζε. Διακηρύσσει: «Είναι το σύμβολο της κοινής κληρονομιάς μας». Οι δύο ηγέτες ετοιμάζουν «το συντομότερο δυνατόν ένα σύμφωνο στρατηγικής σχέσης».
Καμιά δημοσιότητα ούτε αντίδραση στην Αθήνα. Τι της μέλει; Αυτά συμβαίνουν πολύ μακριά από το αθηναιοκεντρικό «Κράτος» του πελατειακού Συστήματος!

Ν. Ι. Μέρτζος 

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Απλά Πρακτικά Μαθήματα "Εφηρμοσμένης Αρπαχτής Οικονομίας"

Σε Σύγχρονη Διεθνή Μεθοδολογία και Ορολογία. 

Exploit the opportunity

Κατά τη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στην πόλη Γουανγκτσού στην Κίνα, ο ληστής φώναξε στους πελάτες:

- "Μην κινηθείτε, τα λεφτά ανήκουν στο Κράτος! Η ζωή σας όμως ανήκει  
σε σας"!!!


Όλοι ξάπλωσαν κάτω ήσυχα.
Αυτή η μέθοδος ονομάζεται: "MIND CHANGING CONCEPT "
Ελληνιστί : ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ.

Όταν οι ληστές γύρισαν σπίτι με τα εκατομμύρια που έκλεψαν, ο μικρός  
αδερφός, με πτυχίο μάστερ στα Οικονομικά, λέει στο μεγάλο αδελφό,  
απόφοιτο Δημοτικού:

- "Έλα να μετρήσουμε τα χρήματα που αρπάξαμε."

Ο μεγάλος αδελφός του Δημοτικού του λέει:

- "Είσαι βλάκας! Είναι πολλά τα χρήματα και θα κάνουμε ώρες να τα μετρήσουμε.
Το βράδυ στις ειδήσεις που θα ανακοινώσουν τη ληστεία, θα πουν και το
  
ακριβές ποσόν που εκλάπη!"


Αυτή η συμπεριφορά ονομάζεται "EXPERIENCE" (=ΕΜΠΕΙΡΙΑ).
Είναι σαφέστατα χρησιμότερη στις μέρες μας από τα πτυχία μάστερ.

Στην τράπεζα, μετά τη ληστεία, ο ταμίας φωνάζει στο διευθυντή  
να καλέσει την αστυνομία.

Ο πτυχιούχος διευθυντής όμως, του λέει:

- "Μην τηλεφωνήσεις ακόμα! Ευκαιρία είναι κοντά στα 20 εκατομμύρια που  
μας έκλεψαν, να πάρουμε άλλα 10 εμείς και κοντά στα 70 που έχουμε
  
καταχραστεί, να πούμε ότι μας έκλεψαν 100" !!!


Αυτή η μέθοδος στα Πανεπιστήμια ονομάζεται:
"SWIM WITH THE TIDE"
Ελληνιστί "Κολύμπα με την παλίρροια" και σε παράφραση :
"ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ"

Ο ταμίας λέει:

- "Μακάρι, δηλαδή, να 'χουμε μια ληστεία κάθε μήνα" !!

Αυτό λέγεται: "ΚΙLLING BOREDOM " του λέει ο Διευθυντής.
Ελληνιστί "Σκοτώνοντας την πλήξη" και σε παράφραση σημαίνει:
"Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ"

Το βράδυ, στις ειδήσεις ανακοινώθηκε ότι εκλάπη το ποσόν των 100 εκατομμυρίων.
Οι καημένοι οι ληστές μετρούσαν και ξαναμετρούσαν, αλλά το ποσόν που  
είχαν στα χέρια τους ήταν 20 εκατομμύρια.

Θυμωμένος, λοιπόν, ο ένας ληστής λέει:

- "Ρισκάραμε τις ζωές μας για 20 εκατομμύρια, ενώ ο Διευθυντής με το  
πάτημα ενός κουμπιού, καθάρισε 80 εκατομμύρια!
Φαίνεται τελικά ότι είναι πιο επικερδές και ακίνδυνο να είσαι
  
Διευθυντής Τράπεζας παρά ληστής" !!


Αυτό λέγεται: "KNOWLEDGE IS WORTH AS MUCH AS GOLD!"
Ελληνιστί :" Η ΓΝΩΣΗ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ Ο ΧΡΥΣΟΣ" ! !

Ο Διευθυντής ήταν πολύ χαρούμενος, που με τη ληστεία κάλυψε τις  
καταχρήσεις του.

Αυτό λέγεται: "SEIZING THE OPPORTUINITY and DARING TO TAKE RISKS" ! ! 
Ελληνιστί σημαίνει : "ΑΡΠΑΖΩ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ και ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΡΙΣΚΟ"  ! !

Συγγνώμη αν είστε πτυχιούχος Οικονομολόγος ...

Κατά τα άλλα, φίλοι και φίλες ανησυχείτε !

Στις Βρυξέλλες, ακόμη μας επαινούν, ώστε να προλάβουν να μας φορτώσουν  
και όλα τα δικά τους λάθη, εν αναμονή μιας ευκαιρίας για να μας αδειάσουν, ... που σημαίνει : "EXPLOIT every OPPORTUNITY"
Ελληνιστί :"ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΕΙΤΕ κάθε ΕYΚΑΙΡΙA"!

Περαστικά μας ..!

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Χιλιάδες Σύροι πεθαίνουν για ένα ασφαλές σπίτι και 100.000 κλιματιζόμενες τέντες στη Σαουδική Αραβία παραμένουν στα «αζήτητα».



Χρησιμοποιούνται μόνο πέντε μέρες τον χρόνο για το ισλαμικό προσκύνημα στη Μέκκα! 

Τη στιγμή που καθημερινά χάνονται πολλές ανθρώπινες ζωές και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες δημιουργούνται τραγικές καταστάσεις με τους πρόσφυγες από τη Συρία, 100.000 κλιματιζόμενες τέντες που χρησιμοποιούνται μόνο 5 μέρες το χρόνο, παραμένουν «μόνες και έρημες» στη Σαουδική Αραβία.

Η υψηλής ποιότητας κλιματιζόμενες τέντες στήθηκαν στην πόλη Μίνα σε μια κοιλάδα 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Οι εγκαταστάσεις αυτές χρησιμοποιούνται μόνο πέντε μέρες το χρόνο από προσκυνητές Χάτζ για το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα στη Μέκκα.

Τον υπόλοιπο χρόνο η περιοχή ερημώνει και οι σκηνές παραμένουν αχρησιμοποίητες. 


Οι Χατζ συγκεντρωμένοι για το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα ...




Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Ο Οδυσσέας Ελύτης εξηγεί πως έγραψε το Άξιον Εστί!



«Όσο κι αν μπορεί να φανεί παράξενο, την αρχική αφορμή να γράψω το ποίημά μου την έδωσε η διαμονή μου στην Ευρώπη τα χρόνια του '48 με '51. Ήταν τα φοβερά χρόνια όπου όλα τα δεινά μαζί - πόλεμος, κατοχή, κίνημα, εμφύλιος - δεν είχανε αφήσει πέτρα πάνω στη πέτρα. Θυμάμαι την μέρα που κατέβαινα να μπω στο αεροπλάνο, ένα τσούρμο παιδιά που παίζανε σε ένα ανοιχτό οικόπεδο. Το αυτοκίνητό μας αναγκάστηκε να σταματήσει για μια στιγμή και βάλθηκα να τα παρατηρώ.

Ήτανε κυριολεκτικά μες τα κουρέλια. Χλωμά, βρώμικα, σκελετωμένα με γόνατα παραμορφωμένα, με ρουφηγμένα πρόσωπα. Τριγύριζαν μέσα στις τσουκνίδες του οικοπέδου ανάμεσα σε τρύπιες λεκάνες και σωρούς σκουπιδιών. Αυτή ήταν η τελευταία εικόνα που έπαιρνα από την Ελλάδα. Και αυτή, σκεπτόμουν, ήταν η μοίρα του Γένους που ακολούθησε το δρόμο της Αρετής και πάλεψε αιώνες για να υπάρξει.

Πριν περάσουν 24 ώρες περιδιάβαινα στο Ουσί της Λωζάννης, στο μικρό δάσος πλάι στη λίμνη. Και ξαφνικά άκουσα καλπασμούς και χαρούμενες φωνές. Ήταν τα Ελβετόπαιδα που έβγαιναν να κάνουν την καθημερινή τους ιππασία. Αυτά που από πέντε γενεές και πλέον, δεν ήξεραν τι θα πει αγώνας, πείνα, θυσία. Ροδοκόκκινα, γελαστά, ντυμένα σαν πριγκηπόπουλα, με συνοδούς που φορούσαν στολές με χρυσά κουμπιά, περάσανε από μπροστά μου και μ' άφησαν σε μια κατάσταση που ξεπερνούσε την αγανάκτηση.

Ήτανε δέος μπροστά στην τρομακτική αντίθεση, συντριβή μπροστά στην τόση αδικία, μια διάθεση να κλάψεις και να προσευχηθείς περισσότερο, παρά να διαμαρτυρηθείς και να φωνάξεις. Ήτανε η δεύτερη φορά στη ζωή μου - η πρώτη ήτανε στην Αλβανία - που έβγαινα από το άτομό μου, και αισθανόμουν όχι απλά και μόνο αλληλέγγυος, αλλά ταυτισμένος κυριολεκτικά με τη φυλή μου. Και το σύμπλεγμα κατωτερότητας που ένιωθα, μεγάλωσε φτάνοντας στο Παρίσι.

Δεν είχε περάσει πολύς καιρός από το τέλος του πολέμου και τα πράγματα ήταν ακόμη μουδιασμένα. Όμως τι πλούτος και τι καλοπέραση μπροστά σε μας! Και τι μετρημένα δεινά επιτέλους μπροστά στα ατελείωτα τα δικά μας! Δυσαρεστημένοι ακόμα οι Γάλλοι που δεν μπορούσαν να 'χουν κάθε μέρα το μπιφτέκι και το φρέσκο τους βούτυρο, δυσανασχετούσαν. Υπάλληλοι, σωφέρ, γκαρσόνια, με κοιτάζανε βλοσυρά και μου λέγανε: εμείς περάσαμε πόλεμο Κύριε! Κι όταν καμιά φορά τολμούσα να ψιθυρίσω ότι ήμουν Έλληνας κι ότι περάσαμε κι εμείς πόλεμο με κοιτάζανε παράξενα: α, κι εσείς έ; Καταλάβαινα ότι ήμασταν αγνοημένοι από παντού και τοποθετημένοι στην άκρη-άκρη ενός χάρτη απίθανου. Το σύμπλεγμα κατωτερότητας και η δεητική διάθεση με κυρίευαν πάλι.

Ξυπνημένες μέσα παλαιές ενστικτώδεις διαθέσεις άρχισαν να αναδεύονται και να ξεκαθαρίζουν.

Η παραμονή μου στην Ευρώπη με έκανε να βλέπω πιο καθαρά το δράμα του τόπου μας. Εκεί αναπηδούσε πιο ανάγλυφο το άδικο που κατάτρεχε τον ποιητή. Σιγά-σιγά αυτά τα δύο ταυτίστηκαν μέσα μου. Το επαναλαμβάνω, μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά έβλεπα καθαρά ότι η μοίρα της Ελλάδας ανάμεσα στα άλλα έθνη ήταν ότι και η μοίρα του ποιητή ανάμεσα στους άλλους ανθρώπους - και βέβαια εννοώ τους ανθρώπους του χρήματος και της εξουσίας. Αυτό ήταν ο πρώτος σπινθήρας, ήταν το πρώτο εύρημα. Και η ανάγκη που ένιωθα για μια δέηση, μου 'δωσε ένα δεύτερο εύρημα. Να δώσω, δηλαδή, σ' αυτή τη διαμαρτυρία μου για το άδικο τη μορφή μιας εκκλησιαστικής λειτουργίας.

Κι έτσι γεννήθηκε το «Άξιον Εστί».


Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Κάνε πλύσεις στο στόμα σου με 1 κουταλάκι της σούπας λάδι και δες τι εκπληκτικό θα σου συμβεί..



Η ελαιοθεραπεία είναι μια απλή αλλά πολύ αποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού του αίματος

Έχει αποδειχτεί ευεργετική για πολλές διαταραχές, όπως οι παθήσεις του αίματος,
πνευμονικές και ηπατικές διαταραχές
παθήσεις δοντιών και ούλων
πονοκέφαλοι
δερματοπάθειες
πεπτικά έλκη
εντερικές διαταραχές
ανορεξία
παθήσεις καρδιάς και νεφρών
εγκεφαλίτιδα
νευρολογικά προβλήματα
ένδεια μνήμης
γυναικολογικές διαταραχές και οίδημα στο πρόσωπο.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κρατήσουμε το λάδι στο στόμα μας για λίγα λεπτά

Θα χρειαστούμε ελαιόλαδο, ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο ψυχρής έκθλιψης

Το πρωί, πριν πάρουμε πρωινό, βάζουμε μία κουταλιά της σούπας λάδι στο στόμα μας, χωρίς να το καταπιούμε

Στριφογυρίζουμε την ποσότητα λαδιού μέσα στο στόμα μας και το περνάμε το μέσα από τα δόντια μας για 3 με 4 λεπτά.
Έτσι, το λάδι θα αναμειχθεί με το σάλιο και θα ενεργοποιηθούν ένζυμα τα οποία προσελκύουν τοξίνες από το αίμα.
Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να φτύσουμε το λάδι έπειτα από 3 με 4 λεπτά —δεν χρειάζεται να απορροφήσουμε ξανά αυτές τις τοξίνες

Θα διαπιστώσουμε ότι το λάδι αποκτά γαλακτώδες λευκό ή κίτρινο χρώμα, αφού είναι κορεσμένο από τοξίνες και
δισεκατομμύρια επιβλαβή βακτήρια Για καλύτερα αποτελέσματα το επαναλαμβάνουμε ακόμη δύο φορές
Κατόπιν ξεπλένουμε το στόμα μας με μισό κουταλάκι του τσαγιού μαγειρική σόδα ή φυσικό θαλασσινό αλάτι.

Αυτό το διάλυμα απομακρύνει τα υπολείμματα λαδιού και των τοξινών.
Μπορούμε, επίσης, να βουρτσίσουμε τα δόντια μας.
Συνιστάται να ξύσουμε και τη γλώσσα μας
Με την ελαιοθεραπεία θα πάψει η ουλορραγία, και τα δόντια μας θα λευκανθούν
Σε περιόδους νόσησης, μπορούμε να κάνουμε την ελαιοθεραπεία έως τρεις φορές την ημέρα, αλλά μόνο με άδειο στομάχι

Η ελαιοθεραπεία ανακουφίζει το ήπαρ καθώς αποβάλλει τοξίνες που το ήπαρ αδυνατούσε να αποτοξινώσει ή να απομακρύνει από το σώμα.

Αυτό είναι ευεργετικό για όλο τον οργανισμό.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ



«Περιμένετε και θα δείτε …τι θα γίνει στην Ευρώπη». Άνθρωπος του ISIS αποκαλύπτει… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!!!

Άνθρωπος που εργάζεται για Ισλαμικό Κράτος αποκάλυψε ότι η τρομοκρατική ομάδα έχει επιτυχώς εισάγει λαθραία χιλιάδες μυστικούς τζιχαντιστές στην Ευρώπη.

Ο Σύριος στην καταγωγή που εργάζεται για το Ισλαμικό Κράτος θεωρεί ότι περισσότεροι από 4.000 ένοπλοι μαχητές του ISIS έχουν εισαχθεί λαθραία στα δυτικά έθνη – κρυμμένοι ανάμεσα σε αθώους πρόσφυγες.

Ο διακινητής του ISIS, ο οποίος είναι γύρω στα 30 με κομμένα κατάμαυρα γένια, αποκάλυψε ότι η συνεχιζόμενη παράνομη επιχείρηση έχει στεφθεί με πλήρη επιτυχία.

“Απλά περιμένετε,” χαμογέλασε.

Ο άνθρωπος αυτός μίλησε αποκλειστικά στο BuzzFeed υπό τον όρο της ανωνυμίας και πιστεύεται ότι είναι ο πρώτος που επιβεβαιώνει τα σχέδια για διείσδυση στις δυτικές χώρες.

Αποκάλυψε επίσης, ότι το Ισλαμικό Κράτος εισάγει κρυφά ενεργούς θανατηφόρους ένοπλους μέσα από τα αραιά-φυλασσόμενα και έκτασης 565 μιλίων τουρκικά σύνορα και σε πλουσιότερα ευρωπαϊκά έθνη,.

Ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν τώρα πάνω από 4.000 ένοπλοι μυστικοί μαχητές του ISIS “έτοιμοι” σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η μυστική διείσδυση ήταν η αρχή ενός μεγαλύτερου σχεδίου πραγματοποίησης επιθέσεων εκδίκησης στη Δύση σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού.

«Αν κάποιος μας επιτίθεται», είπε «τότε είναι σίγουρο ότι θα του επιτεθούμε κι εμείς».

Οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους εκμεταλλεύονται τη γενναιοδωρία την ανεπτυγμένων κρατών της Δύσης απέναντι στους πρόσφυγες για να διεισδύσουν στην Ευρώπη, είπε.

Οι θανατηφόροι ένοπλοι του ISIS χρησιμοποιούν τους τοπικούς λαθρέμπορους για να ταξιδέψουν ανάμεσα σε μια τεράστια πλημμυρίδα παράνομων μεταναστών που κατακλύζουν την Ευρώπη.

Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια περίπου πρόσφυγες έχουν καταφύγει στην Τουρκία για να ξεφύγουν από την αιματοχυσία στη Συρία.

Από τα τουρκικά λιμάνια όπως η Σμύρνη και η Μερσίνα, χιλιάδες πρόσφυγες ταξιδεύουν σε όλη τη Μεσόγειο με στόχο για την Ιταλία, είπε.

Στη συνέχεια, η πλειοψηφία αναζητά πιο φιλόξενες χώρες όπως η Σουηδία και η Γερμανία, παρουσιαζόμενοι στις αρχές ότι ζητούν άσυλο.

«Φαίνονται ως πρόσφυγες», είπε.

Δύο Τούρκοι λαθρέμποροι προσφύγων επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς του Σύριου μέλους του ISIS.

Ένας παραδέχτηκε ότι έχει βοηθήσει περισσότερους από δέκα εκπαιδευμένους αντάρτες του ISIS να διεισδύσουν στην Ευρώπη υπό το πρόσχημα των αιτούντων άσυλο.

Είπε: «Στέλνω μερικούς μαχητές που θέλουν να πάνε και να επισκεφθούν τις οικογένειές τους.

“Άλλοι απλώς πάνε στην Ευρώπη για να είναι έτοιμοι.”

Ο Σύριος, πρώην μέλος των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας του, είπε ότι το ISIS έχει φιλόδοξα σχέδια.

«Είναι το όνειρό μας να υπάρχει ένα χαλιφάτο, όχι μόνο στη Συρία αλλά και σε όλο τον κόσμο», είπε. «Και θα το έχουμε σύντομα, με το θέλημα του Θεού».

«Υπάρχουν κάποια πράγματα που μου επιτρέπεται να σας πω και κάποια πράγματα που δεν μου επιτρέπεται», είπε.

Πιστεύει όμως ότι οι μελλοντικές επιθέσεις θα στοχεύουν μόνο τις δυτικές κυβερνήσεις – όχι αμάχους.

Η αποκάλυψη έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά το κάλεσμα ενός εκπροσώπου του Ισλαμικού Κράτους προς τους μουσουλμάνους στη Δύση, να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο τζιχαντιστής αυτός ονόματι Abu Mohammed al-Adnani, είπε στους δυτικούς οπαδούς ότι αν έχουν την ευκαιρία να “ρίξουν μια σταγόνα αίματος” στις δυτικές χώρες – τότε θα πρέπει να το πράξουν.

Ο αλ-Adnani επαίνεσε επίσης τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αυστραλία, το Βέλγιο και τη Γαλλία.

«Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τους μουσουλμάνους στην Ευρώπη, την άπιστη Δύση, και παντού να στοχεύσουν τους Σταυροφόρους στις πατρίδες τους και όπου και αν τους βρουν», είπε.




ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.



ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΩΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΕΩΣ ΤΟ 2015

Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών

Ο ιδιοκτήτης των Τραπεζών Ρότσιλντ τα παίρνει όλα και ο αφελής Λαός πληρώνει…

250 δις ευρώ έδωσαν στις τράπεζες οι τελευταίοι 5 πρωθυπουργοί που πέρασαν από την Ελλάδα, για να μην καταρρεύσουν και χάσουν τα λεφτά τους οι παγκόσμιοι σιωνιστές ενώ έκοβαν και συνεχίζουν να κόβουν μισθούς και συντάξεις των 300 και 400 ευρώ.



Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Όσοι δεν βλέπουν την πραγματικότητα, την πληρώνουν



Οι επιθέσεις του Ισλάμ προς τη Δύση, ο δημόσιος διάλογος και αυτοί που εθελοτυφλούν μπροστά σε αυτό που έρχεται

Γράφει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος (Νοέμβριος 28 2015 08:20)

Κάφιρ (κάφρος) στα αραβικά σημαίνει άπιστος. Στα ελληνικά σημαίνει βλάκας και άξεστος. Δυστυχώς οι οπαδοί της τυφλής εναντίωσης προς ό,τι αντιπροσωπεύει η Δύση, που τους δίνει ακριβώς το δικαίωμα της αντίθετης γνώμης, αγκαλιάζουν αυτό ακριβώς που δεν καταλαβαίνουν. Και δικαιολογούν έτσι τον χαρακτηρισμό του κάφιρ και στις δύο γλώσσες.

Οι επιθέσεις έτσι που κατευθύνθηκαν εναντίον μου, για το άρθρο μου σχετικά με τους μουσουλμάνους,  από τους οπαδούς της άγνοιας δικαιολογούν απόλυτα τις ανησυχίες μου. Είμαστε φαίνεται καταδικασμένοι να υποστούμε τις συνέπειες της ανόητα ανεκτικής μας στάσης.

Προσπαθούμε, με βάση τις δικές μας αξίες της ανοχής και αποδοχής του διαφορετικού, να συμπεριφερθούμε απέναντι σε ένα κίνημα που εκμεταλλεύεται τις ανοχές μας για να μας καταστρέψει. Και οι ισλαμιστές δεν το κρύβουν. Το διατρανώνουν με τις δηλώσεις και τις πράξεις τους.

Επιθυμούν να συντρίψουν τον δυτικό πολιτισμό και να φέρουν τις κοινωνίες μας πίσω στα χρόνια του μεσαιωνικού σκοταδισμού. Στο όνομα της δόξας ενός Θεού που επιθυμεί να μετατρέψει ολόκληρο τον κόσμο σε μιά κοιτίδα αφοσίωσης στις δικές του διδασκαλίες. Ο στόχος είναι να μετατραπεί ο οίκος του πολέμου ‘Νταρ αλ Χάρμπ’ (οι κοινωνίες δηλ που δεν πιστεύουν στο Ισλάμ) σε οίκο του θεού ‘Νταρ αλ Ισλάμ’ (δηλ. σε ισλαμικές).

Αυτό ακριβώς διδάσκουν οι σουνίτες στα τζαμιά τους, αυτό προπαγανδίζουν οι Ουαχάμπις Σαουδάραβες χρηματοδότες τους με κάθε ευκαιρία, αυτό βροντοφωνάζουν οι φανατικοί τζιχαντιστές πριν από κάθε αποτρόπαια πράξη τους.

Οι μόνοι που δεν το βλέπουν είναι οι Δυτικοί αριστερόφρονες «προοδευτικοί». Αυτοί ανακαλύπτουν απολογητές του καπιταλισμού και υπηρέτες του δυτικού ιμπεριαλισμού. Το μόνο που αδυνατούν να συλλάβουν είναι η απύθμενη βλακεία και η τυφλότητά τους.

Θυμάμαι ένα παλιό μου φίλο στα μαθητικά χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Ηταν Ιρανός και κομμουνιστής. Μισούσε τον Σάχη και πάλευε για την ανατροπή του. Εμαθα πως ενθουσιάσθηκε όταν κινήθηκαν οι κληρικοί εναντίον του Παχλεβί.

Συμπαραστάθηκε στις εκδηλώσεις τότε στην Τεχεράνη - στις κινητοποιήσεις των μουζαχεντίν. Πϊστευε πως πολέμαγε τον καπιταλισμό και την πλουτοκρατία. Το κόμμα του το (κομμουνιστικό) Τουντέχ πολέμησε ολόψυχα για την επιστροφή του Χομεινί. Μετά την φυγή του Σάχη και τον θρίαμβο των Αγιατολάχ είχαμε για τελευταία φορά νέα του.

Εκτοτε απόλυτη σιωπή. Πληροφορήθηκα από γνωστούς πως ήταν από τους πρώτους που εξαφανίσθηκαν. Προφανέστατα τον εκτέλεσαν. Αυτό που αγνοούν οι αφελείς οπαδοί της απανταχού Αριστεράς είναι πως μετά τους ‘αποστάτες’ (μουσουλμάνους που «μήδησαν» κι εγκατέλειψαν τον δρόμο του Αλλάχ) επόμενοι στην λίστα των προς εξόντωση από τους λογής ισλαμιστές είναι οι πολυθειστές (οι Σιίτες για τους Σουνίτες) και οι άθεοι (οι κομμουνιστές, για όλους αυτούς).

Οταν βέβαια το αντιλαμβάνονται είναι λίγο αργά. Και για την σωτηρία της ζωής τους ακόμη.

Αλλά και στο θέμα των προσφύγων-μεταναστών οι αριστεροί έχουν χάσει  τον μπούσουλα. Σύμφωνα με πολλούς έγκυρους αναλυτές στην Βρετανία, η εμμονή με την πολυπολιτισμικότητα έχει αποστερήσει από την Αριστερά τον δυναμισμό των βασικών της ιδεολογικών παρακαταθηκών. Η πλημμυρίδα μεταναστών δίχως ταξική συνείδηση έχει οδηγήσει σε εγκατάλειψη των στόχων για αναδιανομή εισοδημάτων και ένταση των δυναμικών κοινωνικο-οικονομικών διεκδικήσεων.

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται σε ζητήματα  εθνικής ταυτότητας και ανοχής της θρησκευτικής ιδιαιτερότητας. Η Σώτη Τριανταφύλλου στο βιβλίο της περί Πολυπολιτισμικότητας (Παττάκης, 2015) αναλύει εξαιρετικά το θέμα.

Επιμένουν πολλοί πως κάποιοι είμαστε ακραίοι ισλαμόφοβοι. Δεν εξηγούν πότε βέβαια πως καταλήγουν σε τέτοια συμπεράσματα. Δεν λέει κανείς πως όλοι οι μουσουλμάνοι ετοιμάζονται να ανατρέψουν την Δύση από μέσα. Επιμένω όμως πως αποφε'υγουν να αντιδράσουν σε όσους το επιχειρούν. Ποτε δεν κινητοποιήθηκαν μαζικά καταγγέλλοντας τους τζιχαντιστες. Αυτο και μόνο λέει πολλά. Αξίζει να διαβασθούν δυο βιβλία που ανοίγουν τα μάτια για το Ισλάμ στην Ευρώπη. "Ο Γερμανος Μουτζαχεντίν" του Boualem Sansal (εκδ. Πολις) είναι το ένα. "Η Υποταγή" του Μισελ Ουελλμπεκ (εκδ. Εστία), είναι το άλλο. Δεν πειράζει λοιπόν που πολλοί μας επιτίθενται. Αν αρχίσουν όλοι, και η Αριστερά βέβαια, να ασχολούνται σοβαρά με το θέμα θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν. Κι αυτό μου αρκεί.  

*Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος υπήρξε για πολλά χρόνια Βουλευτής, Υπουργός και Δήμαρχος Πειραιά. Από το 1994 έχει εγκαταλείψει την πολιτική κι απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, στην ενημέρωση και στον πανεπιστημιακό χώρο.