Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

«100 ημέρες μετά από πέντε χρόνια» του ΣΤΑΘΗ



Ποτέ δεν μου άρεσαν οι ιστορίες με τους «αποδιοπομπαίους τράγους» και ιδιαιτέρως όταν τις μετήρχετο η Αριστερά. Όταν ευρίσκετο το εξιλαστήριο θύμα για τις αμαρτίες άλλων (ή όλων) που με τη σειρά τους θα μπορούσαν κι αυτοί -οι θύτες- να γίνουν αργότερα θύματα της ίδιας διαδικασίας. Τη μια μέρα «ορθόδοξος» να διώκεις «αιρετικούς», την άλλη μέρα «αιρετικός» κι εσύ να διώκεσαι από άλλους ορθόδοξους.

Μια ιστορία χωρίς τέλος, με τους αποδιοπομπαίους τράγους («καθάρματα» για μια «κάθαρση» που έτσι ουδέποτε συντελείται), μια ιστορία στην οποίαν πάντα οι «αιρετικοί» είναι αυτοί που χάνουν – Ορθόδοξοι θα ήταν σήμερα οι Αρειανοί, αν είχαν νικήσει ή -στην κομμουνιστική Αριστερά- οι Τροτσκιστές, αν δεν είχαν χάσει.

Κατ’ αυτήν την έννοια, η εκ των υστέρων κριτική στον κ. Βαρουφάκη τις τελευταίες ημέρες είχε αρχίσει να γίνεται έως και ανθρωποφαγική. Ο άνθρωπος κατηγορήθηκε ακόμα και ότι υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις σκοπίμως, ότι εκινείτο αντιθέτως με τις κατευθύνσεις Τσίπρα, ότι επεδίωκε το ναυάγιό τους κι άλλα τέτοια συνωμοσιολογικά.

Μάλιστα, ενώ οι δανειστές ζητούσαν στις διαπραγματεύσεις «τη μάνα τους και τον πατέρα τους» (όπως όλοι ασφαλώς από πολλές πηγές γνωρίζουμε), τα εδώ χαλκεία έφθασαν στο σημείο να περιγράφουν τα αντίθετα για έναν αυτονομημένο και αυτοκτονικό Βαρουφάκη. Λόγια του αέρα και της λάσπης, που όποιος εξετάζει τα πράγματα προσεκτικά, τα ακούει βερεσέ.

Είναι άλλο πράγμα αυτοί που έκαναν εκ των προτέρων κριτική στον κ. Βαρουφάκη, ότι, λόγου χάριν, δεν είναι ο καταλληλότερος για αυτήν τη δουλειά, όπως κι εκείνοι που έκαναν την κριτική τους κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το στυλ του, την κυρία Παναρίτη κι άλλα, κι άλλο όσοι τώρα εκ των υστέρων πάνε να φορτώσουν στον κ. Βαρουφάκη τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα.

Ο κ. Βαρουφάκης υπήρξε επιλογή του κ. Τσίπρα (ο Πρωθυπουργός συνθέτει την κυβέρνησή του), τώρα επιλογή του κ. Τσίπρα είναι η αλλαγή φρουράς (ο Πρωθυπουργός είναι που αναδιατάσσει την κυβέρνησή του, την ανασυνθέτει και εν τέλει την ανασχηματίζει). Άλλωστε, ούτε ο κ. Δραγασάκης, ούτε ο κ. Τσακαλώτος είναι άσχετοι με όσα έκανε ή δεν έκανε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης δεν πήγαινε στην Εσπερία με προσωπική ατζέντα. Εστάλη εκεί με σχέδιο, χωρίς plan B, και με συγκεκριμένους στόχους. Μπορεί να το παράκανε με τα επικοινωνιακά του, αλλά κινήθηκε στο πλαίσιο οδηγιών που είχε λάβει. Εκείνο που ίσως δεν είχε υπολογίσει η κυβέρνηση (κι όχι ο κ. Βαρουφάκης μόνος του) ήταν ότι στις λελογισμένες υποχωρήσεις στις οποίες προέβαινε η ελληνική πλευρά, η απέναντι πλευρά απαντούσε με παράλογες απαιτήσεις. Ούτε προκάλεσε ούτε υπέστη το αδιέξοδο ο κ. Βαρουφάκης, το προκάλεσαν οι δανειστές και το υφίστανται οι Έλληνες. Διότι οι διαπραγματεύσεις είναι πόλεμος και οι ίδιες, όταν διεξάγονται εν μέσω ενός πολέμου που το αποτέλεσμά του θα έχει σχέση με τη διεξαγωγή τους.

Σε αυτές τις διαπραγματεύσεις η ελληνική κυβέρνηση πήγε χωρίς εναλλακτικό σχέδιο και με καλή πίστη. Μάλιστα πήγε και «υπό σκιάν» (του θορύβου που ξεσηκώνουν εναντίον της οι δανειστές διεθνώς αλλά και μέσα στην ίδια μας τη χώρα μέσω της Διαπλοκής και των σμπίρων της). Έως τώρα, σ’ αυτές τις διαπραγματεύσεις χάνουμε. Και χρόνο και θέσεις. Και δεν ξέρω αν αυτό ανατρέπεται με όψιμες επικρίσεις για τον κ. Βαρουφάκη ή καν με προσπάθειες της τελευταίας στιγμής από τον κ. Τσακαλώτο ή τον κ. Δραγασάκη ή όποιον άλλον.

Βρισκόμαστε στις 100 πρώτες μέρες της νέας διακυβέρνησης και στα πέντε χρόνια της κρίσης. Η εικόνα της κυβέρνησης είναι διττή, και καλή και κακή. Εμπνέει ελπίδες, εμπνέει και φόβους.

Το αστείο ή μάλλον το τραγικό είναι ότι τους φόβους τούς έχουν προκαλέσει μια δράκα υπουργοί που μετριούνται στα δάκτυλα, κατ’ αντίθεσιν εκείνων (των πάρα πολύ περισσότερων) που δουλεύουν σαν σκυλιά, επιτυγχάνοντας μάλιστα ορισμένοι και τα πρώτα απτά αποτελέσματα. Στους αντίποδες, η κυρία Τασία Χριστοδουλόπουλου, υποτίθεται ειδήμων στο μεταναστευτικό, αποδεικνύεται ανεπαρκής, ικανή μόνον να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, εκπέμποντας τις ιδεοληψίες της ότι οι Ελληνες είναι εθνικιστές και ρατσιστές.

Ο κ. Μπαλτάς! πολύ από Ντεριντά, αλλά από εμψύχωση της εκπαίδευσης προς το ωραίον και το χρήσιμον, άνθρακες ο θησαυρός. Ο κ. Παρασκευόπουλος, μπάχαλο και βραχιολάκια – καλός άνθρωπος πιθανόν, καλός καθηγητής το πιθανότερο, αλλά από πολιτική, προτεραιότητες και στρατηγική θυμίζει τους «καθηγητές του Μπίσμαρκ» – τρεις απ’ αυτούς και χαιρετίσματα η πατρίδα στις κορυφές που φύεται η κανέλα. Ο κ. Μάρδας (προσωπικώς, 30χρόνια στο κουρμπέτι, ούτε που γνώριζα κάτι για αυτόν, γνώριζε όμως ο κ. Σημίτης), όστις, παρ’ ότι θεωρεί τον λαό «λαϊκιστή», γυρίζει από κανάλι σε κανάλι για να τον σώσει.


Καθόλου σοβαρά όλα αυτά, αλλά δεν είναι προς θάνατον. Απλώς δίνουν στα ΜΜΕ της διαπλοκής όλην εκείνη την τροφή που χρειάζεται για να τη μεταβολίζουν σε εμέσματα. Όπως και να ’χει, οι «αποφάσεις θα ληφθούν στη Ρώμη», εκεί δίνεται η μάχη των διαπραγματεύσεων. Και η ήττα στα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δεν αποτελεί επιλογή…


Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Πρόσω Ολοταχώς



Του Κώστα Δημ. Χρονόπουλου (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Το Κομματικό μας Σύστημα («Κ.Σ») – τέως «Πολιτικό Σύστημα» – φαίνεται πως δεν συνειδητοποίησε ούτε ότι τελείωσαν οι εκλογές ούτε και το αποτέλεσμά τους. (!).

– Οι Αντιπολιτευόμενοι:

Δεν κρατιούνται. Από την πρώτη, μετεκλογική, ημέρα επιτίθενται λάβροι, με ή χωρίς λόγο. Θα τους συνιστούσα να μη βιάζονται, και να μην αυταπατώνται ότι θα ρίξουν τη νέα (Συγ)κυβέρνηση με άκαιρες φωνασκίες κοινοβουλευτικές ή τηλεοπτικές.

Ας αναλογιστούν ότι:

Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι εκείνοι θα επανέλθουν στην εξουσία, όταν πρόσφατα αποδοκιμάστηκαν ως αποτυχημένοι και κοινωνικά ανάλγητοι.

Οι πληγές δεν επουλώνονται, εύκολα, η πρόσφατη μνήμη λειτουργεί, η συγχώρεση αργεί.

Επομένως ας προσπαθήσουν να μη ματαιοπονούν εκβιάζοντας την ταχεία επάνοδό τους στην εξουσία.

– Οι Κυβερνώντες :

• Προκάλεσαν πρόωρες εκλογές. Βιάστηκαν. Έπρεπε να αφήσουν τους προηγούμενους να συνεχίσουν να ολοκληρώσουν το έργο τους: Να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Δύο είναι οι πιθανότερες /επικρατέστερες εκδοχές -λόγοι οι οποίοι τους ώθησαν στην απαίτηση διεξαγωγής άκαιρων εκλογών:

1. Η έντονη ανησυχία τους για την επιδείνωση της κατάστασης, και η επιθυμία να την ανασχέσουν. Κατανοητό!

2. Ο φόβος του ενδεχόμενου να κατόρθωνε η προηγούμενη κυβέρνηση να βγει στις αγορές, κάτι που θα της έδινε «πόντους επιτυχίας» και, άρα, δυνατότητα επανεκλογής.

Λάθος. Ήταν τέτοια η αποστροφή του κόσμου που αποκλείεται να συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Συνεπώς απερίσκεπτα πήραν στα χέρια τους την καυτή πατάτα, ενώ θα παρελάμβαναν μια πιο ευμεταχείριστη κατάσταση.

• Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται τώρα ανάμεσα στη Σκύλλα των Τροικανών – θεσμών (Θ ε σ μ ι κ ώ ν Τ ρ ο ι κ α ν ώ ν;) και τη Χάρυβδη της «Αριστερής τους πλατφόρμας».

Αμφότερες απαιτούν τήρηση των υπεσχημένων. Έχουν δίκιο.

Δυσχερέστατο να περάσει το σκάφος ανάμεσα τους χωρίς απώλειες.
(ελάχιστοι θα ήθελαν να είναι στη θέση του Κυβερνήτη).

Αναγκαία η προσεκτική – και έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Απευκταία η καταφυγή σε πολιτικάντικα πισωγυρίσματα / οπισθοπορεία προκειμένου να αναζητηθούν άλλοθι.

Ήδη όμως -κακώς – ακούγονται παλαιομοδίτικα επιχειρήματα όπως:

«Άδεια Ταμεία». «Σκληρότητα/ Ακαμψία των Δανειστών», «Μας εκβιάζουν», «Μας θεωρούν ….. Αριστερή παρένθεση», «Συνωμοτούν ξένοι και δικοί μας – ΝΔ για να μας ρίξουν». Τελευταία, επιφανή στελέχη, ομιλούν για διεξαγωγή δημοψηφίσματος ή και εκλογών. Νωρίς δεν είναι ;

Δύσκολο να πειστούν οι πολίτες από αυτές τις δικαιολογήσεις, επειδή είναι κοινός τόπος ότι οι Κυβερνώντες γνώριζαν τι είχαν να αντιμετωπίσουν. Άρα … είναι δικό τους το στοίχημα, ο μονόδρομος της επιτυχίας. Κάτι που θα είναι επιτυχία όλων μας, της χώρας.

Υ.Γ Η παρούσα (Συγ) κυβέρνηση έχει τη συμπάθεια και στήριξη της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων. Δεν έχει όμως την ανοχή τους, επειδή η υπομονή τους εξαντλήθηκε με τους προηγούμενους, και συνεχίζουν να υποφέρουν.

Η κλεψύδρα ξεκίνησε. Θα προλάβουν;


Μακάρι!

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Η αντίθετη άποψη ορισμένων σκεπτόμενων πολιτικών κύκλων.



Γιατί τα Ελληνικά Μ.Μ.Ε αναπαράγουν καθημερινά και συνεχώς, τα υβριστικά σχόλια των Ευρωπαικών Μ.Μ.Ε, με τόσο πάθος και εμπάθεια χωρίς σχόλια;

Ποιοί και ποιά συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτές ενέργειες των Ελληνικών Μ.Μ.Ε ;

Μήπως υπάρχει  κάποια αλήθεια; 

Ας βγούμε λίγο έξω από τα καβούκια μας και ας το σκεφτούμαι …

Λέω εγώ τώρα ο χαζός, μήπως;;;;;;;;;

Σκίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης

Η προσπάθεια αποδόμησης του Γιάνη Βαρουφάκη είναι ολοφάνερη και βγάζει μάτι.

Εγωπαθής, εκκεντρικός, άσχετος και άλλοι τέτοιοι χαρακτηρισμοί γράφονται και λέγονται καθημερινά για τον Βαρουφάκη.

Σήμερα, το Blooberg ανέφερε πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης άσκησαν έντονη κριτική στον Γιάνη Βαρουφάκη και είπαν πως ο Βαρουφάκης είναι ανεύθυνος, ενώ τον κατηγόρησαν πως σπαταλάει τον χρόνο του και είναι τζογαδόρος και ερασιτέχνης.

Θεωρώ πως αυτά τα σχόλια -αν είναι αλήθεια- είναι πολύ εγκωμιαστικά για τον Γιάνη Βαρουφάκη και πως του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Κρίνοντας από το γεγονός ότι επί πέντε χρόνια οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν είχαν εκφράσει κανένα παράπονο για τους υπουργούς Οικονομικών της Ελλάδας που οδήγησαν την Ελλάδα στον γκρεμό -και έβρισκαν εξαιρετικούς τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Γκίκα Χαρδούβελη-, καταλήγω στο συμπέρασμα πως ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ένας υπουργός που μάχεται για το καλό της χώρας και των πολιτών.

Μετά από πολλά χρόνια, καταλάβαμε πως υπάρχει υπουργός Οικονομικών στη χώρα. Οι προηγούμενοι -αν δεν ήταν προδότες- ήταν διακοσμητικοί.

Θα ανησυχήσω αν οι «εταίροι» αρχίσουν να πλέκουν το εγκώμιο του Γιάνη Βαρουφάκη, όπως έπλεκαν το εγκώμιο των Βενιζέλων.

Πάντως, είναι καλό ότι έχουν στοχοποιηθεί κάποια πρόσωπα, όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης και άλλοι.


Αν αντικατασταθούν, θα καταλάβουμε αμέσως πως η κυβέρνηση έχει παραδοθεί.

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Μια ξανθιά ήθελε να πουλήσει το αυτοκίνητο της...



Μια ξανθιά ήθελε να πουλήσει το αυτοκίνητο της, αλλά δεν έβρισκε αγοραστή...

Αποφασίζει να ρωτήσει ένα φίλο της τι φταίει. Αυτός την ρωτάει πόσα χιλιόμετρα έχει κάνει και αυτή του απαντάει 300.000. Τότε αυτός την συμβουλεύει να βρει ένα μηχανικό να αλλάξει τα χιλιόμετρα σε λιγότερα και ίσως τότε το πουλήσει...

Αυτή πηγαίνει στο μηχανικό και της αλλάζει τα χλμ. από 300.000 σε 40.000.

Μετά από λίγες μέρες της τηλεφωνεί:

-Τι έγινε το πούλησες το αμάξι σου;

-Όχι.

-Γιατί;


-Με έχεις για χαζή; Αφού έχει κάνει μόνο 40.000 !!! 


Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Γράφει ο Αντώνης  Γρυπαίος. 

ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ &  ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΥ

Ενώ η πατρίδα μας βρίσκεται σε σχεδιασμένη χρεοκοπία, από τη παγκόσμια Δικτατορία του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ο παραγόμενος ΧΡΥΣΟΣ στα μεταλλεία της Χαλκιδικής, φεύγει για τις τσέπες των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων, ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΡΟΚΦΕΛΕΡ, & ΣΟΡΟΣ, της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, των Κοσμοκρατόρων & Πλανηταρχών, ενώ ο Ελληνικός Λαός πεινάει.

Ζητάμε από τους χρεωκοπημένους Δήμους χρήματα για να πληρώσουμε Συντάξεις, ενώ ο παραγόμενος ΧΡΥΣΟΣ φεύγει για τις τράπεζες του Παντοκράτορα ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!

Δίνουμε τα πετρέλαια στις πετρελαϊκές εταιρείες του ΡΟΚΦΕΛΕΡ, και στους Τούρκους, και εμείς μένουμε με τους λαθρομετανάστες της κυρά-Τασίας στο χέρι!!!

Κλείσαμε όλες τις Ελληνικές Βιομηχανίες, για να δουλεύουν οι Γερμανικές Βιομηχανίες!!!
Η Εθνική κατάπτωση σε όλο της το μεγαλείο!!!

Για να γίνεις Πρωθυπουργός-Υπουργός- Αρχηγός κόμματος σε χώρα υποτακτική στη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, πρέπει να είσαι ορντινάντσα του ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!! 
Πολλά  τρελά συμβαίνουν σε αυτό τον τόπο λόγω εφιαλτών και ανικάνων πολιτικών!!!
Άμα πληρώνουμε εις το διηνεκές τα δάνεια, (όπως είπε ο Βαρουφάκης), τι την θέλουμε την εξεταστική επιτροπή για το δημόσιο χρέος;;;

Εν όψει αυτής της καταστάσεως ευρισκόμενοι, προς ενίσχυση των οικονομικών του Κράτους, εισηγούμαι την ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των μεταλλείων ΧΡΥΣΟΥ της Χαλκιδικής. (Σκουριές)
ΟΧΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ, αλλά  ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.

Έτσι θα εκδικηθούμε τους Κοσμοκράτορες για το κακό που μας έκαναν!!!

Εδώ βρίσκεται το πολύ χρήμα, και όχι στις 100 δόσεις, και στις διάφορες φορολογίες-χαράτσια.
Τα χαράτσια ΜΟΝΟ στο φτωχό Λαό, (πόπολο), θεωρούνται ψιλο-εισοδήματα για το Κράτος.
Όταν ζητάμε από τις περιφέρειες και τους Δήμους να συγκεντρώσουν τα αποθεματικά τους στη Τράπεζα του ΡΟΤΣΙΛΝΤ (ΤτΕ), δεν είναι καλλίτερα ο παραγόμενος ΧΡΥΣΟΣ της Χαλκιδικής να ρέει στα κρατικά ταμεία;;;; Τα μεταλλεία χρυσού είναι ήδη σε λειτουργία, απλώς Εθνικοποιήσατε αυτά!!!

Ο  ΤΟΛΜΩΝ  ΝΙΚΑ!!!

Έτσι θα γίνουμε καλό παράδειγμα για όλη την οικουμένη!!!

Ενώ μας κλέβουν το ΧΡΥΣΟ, από πάνω μας φορτώνουν και τους λαθρομετανάστες!!!
Έτσι γινόμαστε δούλοι των Κοσμοκρατόρων!!

Τα αποθεματικά των Δήμων, είναι σαν να τα βάζουμε στο στόμα του λύκου, αφού η ΤτΕ είναι ιδιοκτησία των δανειστών του ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!

Πρώτα να κοιτάξουμε το Λαό μας, και ότι περισσέψει τα δίνουμε στο ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
Χρυσός, Πετρέλαια & Φυσικό Αέριο, τελειώνουν τη Τρόϊκα. Γι’ αυτό οι δανειστές έχουν λυσσάξει!!!

Ο  χρυσός και τα Πετρέλαια μπορούν να διαγράψουν τα Μνημόνια και το χρέος. Ξυπνάτε κύριοι της Κυβέρνησης, αποτινάξτε τον δούλο & αχυράνθρωπο του ΡΟΤΣΙΛΝΤ που κρύβετε μέσα σας. Αποτινάξτε τα ανδρείκελα της Σιωνιστικής Δικτατορίας του ΡΟΤΣΙΛΝΤ που κρύβετε μέσα σας. Αποτινάξτε από μέσα σας τα πιόνια των Επικυρίαρχων της Γης, (ΡΟΤΣΙΛΝΤ-Θεσμοί & Δανειστές), που σας καταδυναστεύουν!!! Αλλιώς δεν θα διαφέρετε σε τίποτα από τους εφιάλτες Σαμαρο-Βενιζέλους, Σημίτιδες, & ΓΑΠ.

Καταντήσατε μαριονέτες των Κοσμοκρατόρων!!!

Με την ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, και οι μεταλλωρύχοι θα έχουν δουλειά, και το περιβάλλον θα προστατεύεται μερίμνη του Κράτους, και ο ΧΡΥΣΟΣ θα ρέει στα κρατικά ταμεία.
ΜΟΝΟΝ έτσι θα ξεχρεώσουμε, και ΟΧΙ με τα ταμεία των φτωχών Δήμων & Περιφερειών!!!!
Μην περιμένετε να σωθούμε ΜΟΝΟΝ από τις διάφορες φορολογίες και χαράτσια στο πόπολο!

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να εκμεταλλευθούμε τον ορυκτό μας πλούτο, που μας χάρισε ο καλός ΘΕΟΣ!!! Απλώς χρειάζεται σθεναρή πολιτική ηγεσία. Ο καλός ΘΕΟΣ χάρισε το πλούτο στους Έλληνες, και εσείς οι πολιτικοί τον δώσατε στο ΡΟΤΣΙΛΝΤ και την συνοδεία αυτού!

Τώρα ο ΧΡΥΣΟΣ πηγαίνει κατά 95% στην Καναδική EL-DORADO ( ROTHSCHILD), και 5% στην Ελληνικός Χρυσός. (Μπόμπολας).

Αυτές τις συμβάσεις υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη – ΓΑΠ- Πάχτα, και την συνέχισαν δουλικότατα οι Σαμαρο-Βενιζέλοι.

Ανάξια πολιτική ηγεσία, στην υπηρεσία της παγκόσμιας Σιωνιστικής Κυβέρνησης-Δικτατορίας του ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!

Εδώ δεν έχουμε ψωμί να φάμε, και εσείς δίνετε το χρυσό στο Παντοκράτορα ΡΟΤΣΙΛΝΤ;;;;;;;;;;;;;;
Έκαναν την Ελλάδα Κράτος-αποικία του ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!

Σήμερα οι μεταλλωρύχοι – εν αγνοία τους- αγωνίζονται και διαδηλώνουν, για τα συμφέροντα του Κοσμοκράτορα και παγκόσμιου Δικτάτορα ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Ο ΧΡΥΣΟΣ που παράγουν εξάγεται για τις τράπεζες των Επικυρίαρχων της Γης, δανειστών της Ελλάδος, και εμείς οι Έλληνες μένουμε με το κυάνιο, και τα καμένα δάση στο χέρι!!!

Η Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία υποκινεί όλες τις διαδηλώσεις και άλλες φασαρίες, για να κλέψει το ΧΡΥΣΟ και τα ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, όπως έκαναν το 2008 και έριξαν τον Καραμανλή.

Οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες έκαψαν την Ελλάδα το 2008 για το ΧΡΥΣΟ- τους αγωγούς, και τον υπόλοιπο ορυκτό πλούτο. ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ λοιπόν εδώ και τώρα, για να ξεχρεώσουμε, και να δουν άσπρη μέρα τα παιδιά μας και τα εγγονάκια μας.

Οι Σιωνιστές Παντοκράτορες του ΡΟΤΣΙΛΝΤ μας χρεοκόπησαν, και έφεραν εδώ τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες, για να μας κλέψουν το ΧΡΥΣΟ!!!

Οι μεταρρυθμίσεις που ζητάνε οι γύπες δανειστές -«Θεσμοί»,  είναι η λιτότητα, με την οποίαν γινόμαστε υποτακτικοί των «Θεσμών», για να μας κλέψουν το ΧΡΥΣΟ και τα Πετρέλαια!!!
ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ εδώ και τώρα του ορυκτού πλούτου, για να υπάρξει ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ!!
Με την εισβολή των λαθρομεταναστών μηδενίζετε η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ-ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αξία της χώρας, γι’ αυτό ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ τους φέρνει εδώ, για να εξαφανίσει τον Ελληνισμό, και να εκμεταλλευτεί τη ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ αξία της χώρας, και εσείς εκτελείται τις εντολές...

Το ερώτημα είναι, είμαστε ανεξάρτητη ελεύθερη χώρα, ή είμαστε υπό κατοχή του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ, του Στρατού σωτηρίας της παγκόσμιας Σιωνιστικής Κυβέρνησης- Δικτατορίας;;;;;;;;;;
                       
Αντώνης  Γρυπαίος  ( Διεθνολόγος-Αρθρογράφος )
                   




Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ μαρτυρία διασώστη Ρόδο: «Κοριτσάκι είχε πνιγεί και επανήλθε!»



Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Ρόδου, μετά το τραγικό ναυάγιο με τους τρεις νεκρούς μετανάστες στην περιοχή του Ζέφυρου, μόλις δύο μέτρα από την ακτή.

Ένας από τους πρωταγωνιστές της πολύωρης διάσωσης 90 και πλέον μεταναστών που βούτηξαν στα νερά, για να τους σωθούν, μίλησε για τις ώρες αγωνίας και τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε.

«Επικρατούσε ένας πανικός. Άντρες, γυναίκες και παιδιά φώναζαν για βοήθεια. Υπήρχε πολύς κόσμος που έτρεξε να βοηθήσει. Στο σημείο που έγινε το απίστευτο περιστατικό το νερό φτάνει στα δύο μέτρα βάθος, αλλά έχει πολλές ξέρες. Χθες, εκεί είχε τουλάχιστον 5 με 6 μποφόρ και τα ρεύματα στη θάλασσα ήταν πολύ έντονα», λέει στο protothema.gr ο 48χρονος Γιώργος Δραμουντάνης, ξενοδοχοϋπάλληλος και μέλος της εθελοντικής ομάδας πρόληψης καταστροφών (ΕΟΠΚ C.B. Δωδεκανήσου).

«Η διάσωση κράτησε πάρα πολλές ώρες. Ευτυχώς που δε θρηνήσαμε το 50% των μεταναστών. Η πρώτη μου σκέψη όταν είδα το σκάφος ήταν ότι θα θρηνήσουμε πολλά θύματα λόγω του καιρού. Φοβήθηκα ότι επειδή το σημείο είναι βραχώδες κι ότι πολύς κόσμος θα χτυπήσει. Όλοι ενεργήσαμε πολύ γρήγορα κι είχαμε μόνο τρία θύματα. Θα μπορούσαμε να θρηνήσουμε περισσότερα», συμπληρώνει ο κ. Δραμουντάνης, που είναι πατέρας δύο παιδιών.

«Δε θα μπορέσω ποτέ να ξεχάσω αυτές τις εικόνες. Είδα μπροστά στα μάτια μου ένα κοριτσάκι περίπου έξι ετών να είναι πνιγμένο και μέσα σε μία βάρκα να δέχεται τις πρώτες βοήθειες και να επανέρχεται στη ζωή. Αυτή η εικόνα με συγκλόνισε», δηλώνει ακόμη ο 48χρονος εθελοντής, σημειώνοντας πως «έτυχε να είμαι επάνω στο σκάφος του λιμενικού, όταν ήρθε το σήμα για σκάφος που είχε προσαράξει στην περιοχή του Ζέφυρου. Όταν έφτασα το σκάφος είχε αρχίσει ήδη να βυθίζεται κι όλοι οι μετανάστες είχαν βουτήξει στη θάλασσα για να σωθούν. Ήταν απίστευτο! Δεν προλαβαίναμε. Βοήθησα στη διάσωση τουλάχιστον 20 ατόμων. Εγώ προσωπικά, μεταξύ άλλων, έσωσα και μία κοπέλα που είχε σπάσει το πόδι της».

«Αυτό που επίσης, με συγκλόνισε η αυταπάρνηση των παιδιών του λιμενικού. Βούτηξαν μέσα στο νερό με τα ρούχα και με κίνδυνο τη ζωή τους, όπως κι εμείς οι εθελοντές, αλλά κι απλοί πολίτες», τονίζει, καταλήγοντας στο ότι «δεν πρόκειται να σταματήσω όσο μπορώ κι όσο αντέχω να βοηθάω όπου υπάρχει ανάγκη».



Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ–ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ)



Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Η Ελληνική γλώσσα έχει την πιο μακρά ιστορία από τις Ευρωπαϊκές γλώσσες. Αυτό καταμαρτυρείται από επιγραφές που έχουν βρεθεί στην Ελληνική γη και που χρονολογούνται από τη δεύτερη χιλιετία π.Χ καθώς και από λογοτεχνικά κείμενα τα οποία είναι 2500 χρόνων. Όλες οι τέχνες και οι επιστήμες γεννήθηκαν και αναπτύχθηκαν κάνοντας χρήση της γλώσσας αυτής. Τα πρώτα κείμενα Μαθηματικών, Φυσικής, Αστρονομίας, Νομικής, Ιατρικής, Ιστορίας, Γαστρονομίας κ.α. γράφτηκαν στη γλώσσα αυτή.

Τα πρώτα θεατρικά έργα, κωμωδίες και τραγωδίες, τα έργα του Ομήρου, η Καινή Διαθήκη, καθώς και Βυζαντινά λογοτεχνικά έργα έχουν γραφτεί στην Ελληνική γλώσσα. Η πρώτη εγκυκλοπαίδεια γράφτηκε στην Ελληνική γλώσσα.Το πλέον αξιοσημείωτο γεγονός πάντως είναι ότι το 1100 π.Χ. οι Έλληνες είχαν τη μεγαλοφυή ιδέα να δημιουργήσουν κάποια γραπτά σύμβολα κάθε ένα από τα οποία να αντιπροσωπεύει μόνο ένα φθόγγο (σε αντίθεση με το Φοινικικό αλφάβητο που ήταν συμφωνικό/ φθογγογραφικό). Αυτή η μία προς μία αναλογία γραμμάτων και φθόγγων άλλαξε το ρου της ιστορίας αφού η εφαρμογή της ιδέας αυτής αποτελεί αυτό που ονομάστηκε »Αλφάβητο».

Στην αρχή έγραφαν μόνο με κεφαλαία γράμματα, χωρίς κενά ανάμεσα στις λέξεις και δεξιόστροφα. Αυτό όμως τον 5ο π.Χ. αιώνα έδωσε τη θέση του στον αριστερόστροφο τρόπο γραφής. Έτσι, παρουσιάστηκε το πρώτο αλφάβητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια από τους Ρωμαίους από τους οποίους και πέρασε σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο. Όλα τα Ευρωπαϊκά αλφάβητα είναι παραλλαγές του Ελληνικού αλφαβήτου. Η Ελληνική γλώσσα είναι μια από τις ελάχιστες στον κόσμο που παρουσιάζει ομοιογενή εξέλιξη και αποτελεί φαινόμενο σπάνιο στη γλωσσολογική ιστορία του ανθρώπινου γένους διότι ομιλείται επί χιλιάδες χρόνια χωρίς διακοπή. Η σύγχρονη Ελληνική γλώσσα διατηρεί την αρχαία γραφή και ορθογραφία των λέξεων και το 75% του λεξιλογίου της βασίζεται στην αρχαία Ελληνική γλώσσα. Είναι μια γλώσσα με μοναδικές αρετές: διαθέτει εκφραστικότητα, ευλυγισία, δύναμη συνθετική και ικανότητα παραγωγική ώστε ανάλογα με τις ανάγκες να παράγει και να συνθέτει νέες λέξεις.
Όλες οι γλώσσες χρησιμοποιούν λέξεις άλλων γλωσσών. Η Ελληνική γλώσσα επέδρασε στη διαμόρφωση των γλωσσών πολλών λαών. Η Αγγλική γλώσσα, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί σήμερα πάνω από 50.000 λέξεις Ελληνικής προέλευσης.

Οι πρώτοι Χριστιανικοί ύμνοι γράφτηκαν στα Ελληνικά. Όλα τα βιβλία της Καινής Διαθήκης και τα Ευαγγέλια γράφτηκαν στα Ελληνικά. Ο Απόστολος Παύλος έγραψε τις ‘Επιστολές’ του στα Ελληνικά.

Η πρώτη εγκυκλοπαίδεια γράφτηκε στα Ελληνικά.

Η ιστορία της λεξικογραφίας έχει την αρχή της 2000 χρόνια πριν στην Αρχαία Ελλάδα. Τον 5ο αιώνα π.Χ. ο Πρωταγόρας πρώτος συνέταξε ένα γλωσσάριο που περιείχε τις σπάνιες λέξεις που συναντώνται στα έργα του Ομήρου.

Τα πρώτα φιλοσοφικά έργα για την γέννηση της γλώσσας γράφτηκαν από τον Πλάτωνα (427-347 BC).

Η πρώτη Γραμματική, η Γραμματική της Ελληνικής Γλώσσας ήταν έργο του Διονυσίου Θράκα το 100 π.Χ.

Τα αριστουργήματα του Ομήρου, του Αριστοτέλη, του Πίνδαρου, του Ευριπίδη, του Σοφοκλή, του Αισχύλου, του Θαλή, του Αριστοφάνη, του Μένανδρου και τόσων άλλων γράφτηκαν στα Ελληνικά.

Ρωμαίοι αυτοκράτορες, όπως ο Μάρκος Αυρήλιος, έγραψαν στα Ελληνικά. Οι Ρωμαίοι ρήτορες στο »Αθήναιον» της Ρώμης εκφωνούσαν τους λόγους τους στα Ελληνικά.

Ελληνική Γλώσσα η Τελειότερη στα Χρονικά της Ανθρώπινης Ιστορίας

Η Ελληνική γλώσσα είναι η τελειότερη που έχει δημιουργηθεί στα χρονικά της ανθρώπινης ιστορίας. Πρόκειται για μια γλώσσα που έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει άμεση σχέση με… τη μαθηματική γλώσσα και να περικλείει μια «αφανή αρμονία«. Όπως έγραψε ο Ιάμβλιχος στα «Θεολογούμενα της αριθμητικής» («Περί δεκάδος» 64-15,20): «Ακόμα η δεκάδα γεννά τον (αριθμό) 55, ο οποίος περιέχει θαυμαστά κάλλη. Εάν δε υπολογίσεις τα ψηφία της λέξης “εν” (σ.σ.: ένα) σε αριθμούς, βρίσκεις άθροισμα 55″.

Οι πρόγονοί μας δεν χρησιμοποιούσαν ψηφία αλλά τα γράμματα της αλφαβήτου τονισμένα ως σύμβολα αριθμών (π.χ. α΄=1, β΄=2 κ.ο.κ.). Όπως είδαμε προηγουμένως, με αυτό τον τρόπο οι λέξεις μπορούν να αναλυθούν σε αριθμούς σχηματίζοντας τους «λεξαρίθμους». Έτσι καθετί προσλάμβανε ξεχωριστή σημασία μέσα από έναν συνδυασμό μαθηματικών και ονομάτων. Για παράδειγμα, ο αριθμός της χρυσής τομής προκύπτει από τους λόγους ΑΠΟΛΛΩΝ : ΑΡΤΕΜΙΣ, ΕΣΤΙΑ: ΗΛΙΟΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ : ΖΕΥΣ.

Ωστόσο αυτό που αποδεικνύεται πράγματι ασύλληπτο είναι το γεγονός ότι το Ελληνικό αλφάβητο κρύβει μια μυστική επίκληση! Εάν πάρουμε τα γράμματά του και τα θέσουμε στη σειρά, ως δια μαγείας εμφανίζεται μια αρχαία προσευχή που εξυμνεί το Φως και την Ψυχή! Έχουμε, λοιπόν: «Αλ φα, βη τα Γα Αμα δε Ελ, τα εψ ιλών. Στη ίγμα, (ίνα) ζη τα, η τα, θη τα Ιώτα κατά παλλάν Δα. (Ινα) μη νυξ η, ο μικρόν (εστί) πυρός δε ίγμα ταφή εψ ιλών, φυ (οι) Ψυχή, ο μέγα (εστί)!»

Η μετάφραση έχει ως εξής:

«Νοητέ ήλιε, εσύ που είσαι το φως, έλα στη Γη. Κι εσύ, ήλιε ορατέ, ρίξε τις ακτίνες σου στον πηλό που ψήνεται. Ας γίνει ένα καταστάλαγμα για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη. Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν, και κινδυνεύσει να χαθεί το καταστάλαγμα της φωτιάς μέσα στην αναβράζουσα λάσπη, κι ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο, το σημαντικότερο όλων.»

Τη μυστική αυτή επίκληση μαθαίνουμε να κάνουμε όλοι ασυνείδητα από την ώρα που μαθαίνουμε το Ελληνικό αλφάβητο. Επίσης έρευνες δείξανε πως οι μελέτη της αρχαιοελληνικής γλώσσας, διευρύνει τον νου. Δεν είναι τυχαίο, που σε έρευνα Αμερικανών για την τεχνητή νοημοσύνη, διαπιστώσανε πως για να επικοινωνήσουν δύο υπολογιστές μεταξύ τους και να έχουν μία λογική συζήτηση, χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν την αρχαία Ελληνική γλώσσα και μόνο. Τελευταία καταμέτρηση μάλιστα έδειξε πως η Ελληνική γλώσσα συν της αρχαιοελληνικής, περιέχει πάνω από 6.000.000(!) λέξεις και πολλές που ακόμα δεν γνωρίζουμε ενώ π.χ. η Αγγλική φτάνει μόλις τις 40000.

Τελικά πόσα ακόμη μυστικά μπορεί να κρύβει η ελληνική γλώσσα; Πολύ περισσότερα από όσα πιστεύουμε και σίγουρα ακόμα περισσότερα από όσα μπορεί να χωρέσουν στις σελίδες ενός αφιερώματος.

Τι δεν Ξέρουμε για την Ελληνική ΓλώσσαΗ Ελληνική γλώσσα δεν είναι τυχαία… Χτίστηκε πάνω στα μαθηματικά, και αυτό που ελάχιστοι ακόμα ξέρουν είναι ότι κάθε λέξη στην ελληνική έχει μαθηματικό υπόβαθρο. Τα γράμματα στην Ελληνική γλώσσα δεν είναι στείρα σύμβολα. Όρθια, ανάποδα με ειδικό τονισμό, αποτελούσαν το σύνολο των 1620 συμβόλων που χρησιμοποιούνταν στην Αρμονία (Μουσική στα νεοΕλληνικά).

Η πιο σημαντική τους ιδιότητα είναι ότι το κάθε γράμμα έχει μια αριθμητική τιμή/αξία, κάθε γράμμα είναι ένας αριθμός, οπότε κατ επέκταση και κάθε λέξη είναι ένας αριθμός. Μια τεράστια γνώση κλειδωμένη-κωδικοποιημένη μέσα λέξεις λόγω της μαθηματικών τιμών που έχουν. Ένας από τους Πρωτοπόρους επί του θέματος ήταν ο μέγιστος Πυθαγόρας.

Οι αριθμοί, τα σχήματα, η αρμονία και τα άστρα έχουν κάτι κοινό, έτσι αντίστοιχα τα μαθηματικά (αριθμοί) η γεωμετρία (σχήματα) η αρμονία(μουσική) και η αστρο-νομία (αστήρ=α-χωρίς- στήριγμα + φυσικοί νόμοι που τα διέπουν) ήταν αδελφές επιστήμες κατά τον Πυθαγόρα, που με την συγκεκριμένη σειρά που αναφέραμε ήταν η σκάλα για την εξέλιξη (=εκ -του- έλικος, DNA) του νου-ψυχής προς τον Δημιουργό. Έναν Δημιουργό που δημιούργησε βάσει αυτών των τεσσάρων επιστημών. 27 σύμβολα-αριθμοί με αριθμητική αξία συνθέτουν το Ελληνικό Αλφάβητο, 3 ομάδες από 9 σύμβολα-αριθμούς η κάθε ομάδα, με άθροισμα κάθε ομάδας 45, 450, 4.500.ΑΛΦΑ = 1+30+500+1= 532 =>5+3+2= 10 => 1+0= 1

ΕΝ = 5+50 = 55 => 5+5 = 10 => 1+0= 1

ΟΜΙΚΡΟΝ = 70+40+10+20+100+70+50= 360, όσες και οι μοίρες του κύκλου

Για να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε τα νοήματα των εννοιών των λέξεων της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσης πρέπει πρωτίστως να γνωρίζουμε κάποια πράγματα για την ίδια την Ελληνική γλώσσα.

Η αρχαία Ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική η οποία δεν είναι βασισμένη στο ότι κάποιοι απλά καθίσαν και συμφώνησαν να ονομάζουν ένα αντικείμενο «χ» ή «ψ» όπως όλες οι υπόλοιπες στείρες γλώσσες του κόσμου. Η Ελληνική γλώσσα είναι ένα μαθηματικό αριστούργημα το οποίο θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε.Η αρχή των πάντων είναι το ίδιο το Ελληνικό Αλφάβητο (το οποίο φυσικά δεν το πήραμε από κάποιον άλλον όπως θα δούμε παρακάτω διότι εκ των πραγμάτων δεν γίνεται). Τα γράμματα του Ελληνικού αλφαβήτου στο σύνολο τους ήταν 33 όσοι και οι σπόνδυλοι, οι 5 τελευταίοι σπόνδυλοι (που παίζουν τον ρόλο της κεραίας) έχουν άμεση σχέση με τον εγκέφαλο και αντιστοιχούν στα 5 τελευταία άρρητα γράμματα τα οποία γνώριζαν μόνο οι ιερείς.

Ένα από αυτά ήταν η Σώστικα (ή Γαμμάδιον) η οποία στα Λατινικά έγινε swstika και οι Ναζί το έκλεψαν και την ονομάτισαν Σβάστικα. Το σύμβολο αυτό είναι του ζωογόνου Ηλίου (Απόλλωνα), οι Ναζί το αντέστρεψαν για να συμβολίσουν το αντίθετο του ζωογόνου Ήλιου, δηλαδή του σκοτεινού θανάτου. Υπήρχαν ακόμα κάποια γράμματα τα οποία στην πάροδο του χρόνου καταργήθηκαν όπως το Δίγαμμα (F), Κόππα (Q), Στίγμα (S’), Σαμπί (ϡ)

Ο Πυθαγόρας μας ενημερώνει για τα 3 επίπεδα της Ελληνικής γλώσσας τα οποία είναι τα εξής:

1. Ομιλών
2. Σημαίνον (α. σήμα, β. σημαινόμενο)
3. Κρύπτον (α. διαστήματα β. κραδασμός γ. λεξάριθμος δ. τονάριθμος)

– Το πρώτο είναι η ομιλία

– Το δεύτερο είναι η σχέση του σήματος με το σημαινόμενο που θα αναλύσουμε παρακάτω

– Το τρίτο είναι το διάστημα (απόσταση & χρόνος), ο κραδασμός (που αφυπνίζει τον εγκέφαλο μέσω ιδιοσυχνοτήτων από τους δημιουργηθέντες παλμούς – Παλλάδα Αθηνά) ο λεξάριθμος (σχέση γραμμάτων και λέξεων με αριθμούς) και ο τονάριθμος (σχέση γραμμάτων και λέξεων με μουσικούς τόνους)

Το κάθε γράμμα αντιστοιχούσε σε έναν αριθμό, αλλά και σε έναν μουσικό τόνο άρα γράμμα=αριθμός=τόνος (μουσικός), πράγμα που φανερώνει ότι στη γλώσσα μας πίσω από τα γράμματα-λέξεις υπάρχουν αριθμοί (λεξάριθμοι) και μουσικοί φθόγγοι (τονάριθμοι).

Οι 4 αδελφές επιστήμες κατά τον Πυθαγόρα ήταν:

1. Αριθμοί (Μαθηματικά)
2. Σχήματα (Γεωμετρία)
3. Μουσική (Αρμονία)
4. Αστρονομία

Οι επιστήμες αυτές είναι αλληλένδετες και βρίσκονται η μια μέσα στην άλλην όπως οι Ρωσικές μπαμπούσκες. Συνδυάστε τώρα το αλφάβητο που εσωκλείει αριθμούς και μουσικούς τόνους με τις 4 αυτές επιστήμες.

1. Αστρονομία= αστηρ + νόμος, α-στηρ = αυτό που δεν στηρίζεται, άρα αστρονομία= οι συμπαντικοί νόμοι που διέπουν αυτό που δεν στηρίζεται κάπου, οι οποίοι έχουν να κάνουν με την μουσική (αρμονία), σχήματα (γεωμετρία) αριθμούς (μαθηματικά) και όλα αυτά με τον Αιθέρα ο οποίος περιβάλει τις ουράνιες σφαίρες.

2. Ο Πυθαγόρας άκουγε την αρμονία (μουσική) των ουρανίων Σφαιρών άρα μιλάμε μια γλώσσα η οποία έχει να κάνει με την ροή του σύμπαντος. Η Ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για Η/Υ λόγω της μαθηματικότητας και μουσικότητας όχι μόνο του Αλφαβήτου-λέξεων, αλλά και των μαθηματικών εννοιών που γεννώνται π.χ. η λέξη ΘΕΣΙΣ γίνεται: συνΘεσις, επίΘεσις, κατάΘεσις, υπόΘεσις, εκΘεσις, πρόσΘεσις, πρόΘεσις, ανάΘεσις, διάΘεσις, αντίΘεσις κτλ κτλ αν τώρα αυτές τις λέξεις τις μεταφράσουμε στα Αγγλικά είναι εντελώς άσχετες μεταξύ τους.

Το ότι δεν γίνεται το Αλφάβητο να είναι αντιγραμμένο από κάπου αλλού φαίνεται από το ότι εν έτη 2300 π.Χ. (με μελέτες της Τζιροπούλου και άλλων και όχι το 800 π.Χ.) ο Όμηρος ήδη έχει στην διάθεση του 6.500.000 πρωτογενής λέξεις (πρώτο πρόσωπο ενεστώτα & ενικού αριθμού) τις οποίες αν τις πολλαπλασιάσουμε Χ72 που είναι οι κλήσεις, θα βγάλουμε ένα τεράστιο αριθμό ο οποίος δεν είναι ο τελικός, διότι μην ξεχνάμε ότι η Ελληνική γλώσσα δεν είναι στείρα, ΓΕΝΝΑ.

Αν συγκρίνουμε τώρα π.χ. την Αγγλική γλώσσα που έχει 80.000 λέξεις εκ των οποίων το 80% είναι Ελληνικές όπως μας ενημερώνει το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, και μετρήσουμε ότι αυτή η στείρα γλώσσα εξελίσσεται 1000 χρόνια, μπορούμε αβίαστα να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι ο Όμηρος παραλαμβάνει μια γλώσσα η οποία έχει βάθος στον χρόνο 100.000 π.Χ. 500.000 π.Χ. ποιος ξέρει…

Όμως η απόλυτη απόδειξη είναι η ίδια η μαθηματικότητα της, η οποία δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα του πλανήτη. Μην ξεχνάμε ακόμα το ότι ο Δημιουργός χρησιμοποιεί μαθηματικά για την δημιουργία, άρα η γλώσσα μας έχει αναγκαστικά σχέση με την πηγή (root-0/1).

Πριν όμως από το «Κρύπτον» υπάρχει το «Σημαίνον», δηλαδή η σύνδεση των λέξεων με τις έννοιες αυτών. Είπανε νωρίτερα ότι οι ξένες διάλεκτοι ορίστηκαν κατόπιν συμφωνίας, δηλαδή κάποιοι συμφώνησαν ότι το τάδε αντικείμενο θα το ονομάσουν «Χ», κάτι που κάνει τις γλώσσες στείρες, άρα δεν μπορούν να γεννήσουν νέες λέξεις, άρα δεν υπάρχει μαθηματικότητα, άρα δεν δύναται να περιγράψουν νέες έννοιες που υπάρχουν στην φύση, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος εφόσον δεν μπορεί να περιγράψει μέσω των νέων λέξεων καινούριες έννοιες μένει στο σκοτάδι, έτσι οι νευρώνες του εγκεφάλου δεν γεννούν νέους εν αντιθέσει με όσους χρησιμοποιούν την Ελληνική.

Πως θα μπορούσε π.χ. ο Άγγλος ή ο Γάλλος ή ο Χ, Υ με μια λέξη που έχει 10 έννοιες να περιγράψει με ακρίβεια άρα και σαφήνεια μια βαθύτερη έννοια; πόσο μάλλον τις πολλαπλές πλευρές αυτής; δεν μπορεί, να λοιπόν το γιατί όλα ξεκίνησαν εδώ. Το Σημαίνον λοιπόν είναι η σύνδεση του σήματος με το σημαινόμενο, δηλαδή η ίδια η λέξη είναι δημιουργημένη με τέτοιο τρόπο που περιγράφει την έννοια που εσωκλείνει μέσα της. Παράδειγμα: Η ονοματοδοσία της λέξης ΚΑΡΥΟΝ (Καρύδι) προέρχεται από μια παρατήρηση της φύσης (όπως όλες οι λέξεις), δηλαδή όταν δυο κερασφόρα ζώα (Κριοί, τράγοι κτλ) τρα.κάρ.ουν με τα κέρ.ατα τους ακούγεται το «κρακ» ή «καρ», ο ήχος αυτός έδωσε το όνομα «κέρας» (κέρατο) το κέρας έδωσε το όνομα κράτα ή κάρα (κεφάλι) και το υποκοριστικό αυτού το Κάρυον (μικρό κεφάλι). το Κάρυον (καρύδι) μοιάζει καταπληκτικά με το ανθρώπινο κεφάλι και το εσωτερικό του με εγκέφαλο.

Το Υ είναι η ρίζα του ρήματος ΥΩ (βρέχω) όπου υπάρχει το Υ υπάρχει κοιλότητα (ή κυρτότητα) δηλαδή θηλυκώνει κάτι, η βροχή (υγρό στοιχείο) μπαίνει (θηλυκώνεται) μέσα στην γη.

Το μουσικο–αριθμητικό αλφάβητο δημιουργεί μουσικο–μαθηματικές λέξεις οι οποίες περιγράφουν αντίστοιχες έννοιες, οι οποίες προέρχονται από την παρατήρηση της φύσεως δηλαδή της Δημιουργίας άρα κατ επέκταση του ίδιου του Δημιουργού, αλλά η ερώτηση είναι πόσες χιλιετίες μπορεί να χρειάστηκαν για να δημιουργηθεί αυτό το τέλειο μαθηματικό σύμπλεγμα που τα γράμματα είναι αριθμοί και συνάμα μουσικοί τόνοι και οι λέξεις δηλαδή το σύνολο των αριθμών και των μουσικών τόνων κρύβουν μέσα τους εκτός από σύνθετες μουσικές αρμονίες, έννοιες οι οποίες δεν είναι καθόλου τυχαίες αλλά κατόπιν εκτενέστατης παρατηρήσεως της φύσης;

Ευλόγως λοιπόν ο Αντισθένης μας υπενθυμίζει «Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις».



Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Κρούγκμαν: Ας πάει ο Σόιμπλε να δει το success story των χωρών- θυμάτων του…



«Η Γερμανία πρέπει να σταματήσει την ηθικολογία και τις διαλέξεις προς άλλες χώρες και να δώσει στην Ευρώπη μια πραγματική ευκαιρία» ήταν το μήνυμα του νομπελίστα οικονομολόγου Πωλ Κρούγκμαν, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Ερευνών για την Ανάπτυξη και την Διακυβέρνηση.

Ο Πωλ Κρούγκμαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προς δημοσιογράφους λίγο πριν συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ήταν ξεκάθαρος ως προς το καθεστώς της λιτότητας που έχει επιβληθεί στη χώρα μας και το οποίο θα πρέπει όπως είπε να τερματιστεί άμεσα.

«Έχουν ήδη γίνει πολλές θυσίες. Η Γερμανία θα πρέπει να σταματήσει την ηθικολογία, τις διαλέξεις προς τους άλλους λαούς και να δώσει στην Ευρώπη μια ευκαιρία. Θα πρέπει να γίνουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις (στην Ευρώπη)» απάντησε σε ερώτηση του «Κόκκινου» ο διακεκριμένος οικονομολόγος για το τι θα συμβούλευε το Βερολίνο ως προς την διαχείριση του ελληνικού ζητήματος.

Σύμφωνα με τον Κρούγκμαν, εφόσον ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρεί ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με πρόβλημα, καλό θα ήταν να περάσει κάποιο διάστημα σε αυτές ώστε να διαπιστώσει την πραγματικότητα. Στην Πορτογαλία, για παράδειγμα, έχουν γίνει «τεράστιες θυσίες από τον λαό», το ίδιο και στην Ισπανία. «Αυτά δεν είναι success stories» ξεκαθαρίζει ο Κρούγκμαν, «παρά μόνο ελάχιστη ανάκαμψη» (slight upturn).

Ειδικά για την Ελλάδα, ο νομπελίστας οικονομολόγος ήταν απολύτως ξεκάθαρος ότι το καθεστώς της λιτότητας «δεν είναι βιώσιμο». Εάν η Ελλάδα διαθέτει κάποια ισχύ, αυτή κατά τον Κρούγκμαν είναι ακριβώς ότι δεν «υπάρχει άλλη εναλλακτική από τον τερματισμό της λιτότητας, διότι η λιτότητα θα καταστρέψει την Δημοκρατία»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κος Κρούγκμαν στο προηγούμενο πρωτογενές πλεόνασμα που είχε επιβληθεί ως όρος στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας «τεράστιο» ένα πλεόνασμα της τάξης του 5% για την ελληνική οικονομία.

Απολύτως ξεκάθαρος ήταν και για το τεράστιο ελληνικό χρέος το οποίο κατά τη γνώμη του ιδίου, όπως και πολλών άλλων συναδέλφων του όπως τόνισε, δεν μπορεί θα μπορέσει ποτέ να αποπληρωθεί από την Ελλάδα.

Για το γνωστό σενάριο «Grexit» ο κος Κρούγκμαν τόνισε ότι θα ήταν πραγματικά καταστροφικό για τη χώρα, ιδιαίτερα για τα πρώτα δυο χρόνια, να βγει σήμερα από το Ευρώ. Ξεκαθάρισε ακόμα ο Κρούγκμαν πως δεν κατανοεί την αισιοδοξία όσων λένε ότι υπάρχει θεσμική θωράκιση διεθνώς για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε στο 2012. Κάποιοι πιστεύουν ότι (σ.σ. σε περίπτωση Grexit) η ΕΚΤ θα σταθεί πλάι τους και θα τους στηρίξει. Αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να τεθεί υπο δοκιμασία στην πράξη. Η ΕΚΤ μέχρι τώρα δεν έχει κάνει κάτι επί της ουσίας. Τι θα γίνει για παράδειγμα εάν στην Πορτογαλία συμβεί bank run; (εάν τρέξει ο κόσμος να βγάλει τα λεφτά του από τις τράπεζες). Δεν πιστεύω ότι τα έχουν υπολογίσει αυτά τα ενδεχόμενα. Εάν η Ελλάδα εξαναγκαστεί να φύγει από το Ευρώ, τι γίνεται εάν έχουμε ένα σενάριο τύπου Αργεντινής; Θα οδηγούσε και άλλους στην έξοδο από το Ευρώ.

Αυτό θα υπονόμευε την Ευρωζώνη».



Δείτε τι προκαλεί μισή ώρα χαμένου ύπνου στο μεταβολισμό σας



Δείτε τι προκαλεί μισή ώρα χαμένου ύπνου στο μεταβολισμό σας

Κοιμηθήκατε λίγο πιο αργά απ’ ότι έπρεπε χθες το βράδυ; Κακώς, πολύ κακώς!

Ο ύπνος είναι καθοριστικός για τη λειτουργία όλων των επιμέρους συστημάτων του σώματος και κυρίως του εγκεφάλου. Μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο ετήσιο συνέδριο της Διεθνούς Ενδοκρινολογικής Εταιρείας καταδεικνύει όμως ότι η επαρκής ξεκούραση είναι καθοριστική και για το μεταβολισμό.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις επιπτώσεις της έλλειψης ύπνου σε 522 άτομα που είχαν λάβει προσφάτως διάγνωση για διαβήτη τύπου 2. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 3 ομάδες και καθεμιά από αυτές ακολούθησε ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων (διατροφή, άσκηση κ.λπ.). Πριν ξεκινήσει η δοκιμή, οι ερευνητές κατέγραψαν το ύψος, την περίμετρο της μέσης και το βάρος των συμμετεχόντων καθώς και την ευαισθησία του οργανισμού τους στην ινσουλίνη. Όλοι οι συμμετέχοντες διατηρούσαν εβδομαδιαίο ημερολόγιο όπου κατέγραφαν τις ώρες ύπνου τους.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι από τους συμμετέχοντες απολάμβαναν τις λιγότερες ώρες ύπνου είχαν κατά 72% περισσότερες πιθανότητες να ξεπεράσουν κατά πολύ το φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος, σε επίπεδο παχυσαρκίας. Έπειτα από έξι μήνες, προέκυψε στατιστικά σημαντική συσχέτιση μεταξύ έλλειψης ύπνου και παχυσαρκίας, καθώς και έλλειψης ύπνου και αυξημένης αντίστασης στην ινσουλίνη.

Σε διάστημα ενός έτους, οι συσχετίσεις που προέκυψαν υπέδειξαν πως για κάθε μισή ώρα χαμένου ύπνου την ημέρα, ο κίνδυνος παχυσαρκίας και αντίστασης στην ινσουλίνη αυξάνεται κατά 17% και 39% αντίστοιχα.

Οι ερευνητές κατέληξαν λοιπόν στο συμπέρασμα ότι η απώλεια ύπνου όχι μόνο είναι σωρευτική αλλά παράλληλα μπορεί μακροπρόθεσμα να επηρεάσει αρνητικά το μεταβολικό ρυθμό.



Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Οκτώ τρόφιμα που δεν πρέπει να βάλετε ΠΟΤΕ στο ψυγείο!



Η πεποίθηση ότι όλα τα φαγητά διατηρούνται για περισσότερο καιρό στο ψυγείο είναι εντελώς λάθος καθώς σε μερικά τρόφιμα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Όσο πιο πολύ τα αφήνετε στο ψυγείο τόσο πιο γρήγορα χαλάνε. Ας δούμε μερικά από αυτά καθώς και τρόπους για να τα διατηρείτε φρέσκα για περισσότερο.

Κρεμμύδια: Η υγρασία που υπάρχει μέσα στο ψυγείο κάνει τα κρεμμύδια να μουχλιάζουν πιο γρήγορα. Διατηρήστε τα εκτός ψυγείου σε ξηρό και δροσερό μέρος. Μάλιστα, μην πέσετε στη συχνή παγίδα να τα βάλετε κοντά στις πατάτες, γιατί όταν αυτά τα δύο τρόφιμα έρχονται σε επαφή χαλάνε πολύ πιο γρήγορα.

Καφές: Αν και ο καφές κρατάει το άρωμά του όταν βρίσκεται σε χαμηλή θερμοκρασία, μην τον αποθηκεύετε ποτέ στο ψυγείο. Yπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάρει τη γεύση των τροφών που είναι γύρω του. Αν θέλετε να αποθηκεύσετε μεγάλες ποσότητες καφέ, τότε βάλτε τις μέσα στον καταψύκτη αλλιώς διατηρήστε τον καφέ σας σε ένα στεγανό βάζο σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Βασιλικός: Ο βασιλικός δεν πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο. Είναι προτιμότερο να τον βάζετε μέσα σε ένα ποτήρι με δροσερό νερό όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε λουλούδι. Μέσα στο ψυγείο μαραίνεται πιο γρήγορα και απορροφάει μυρωδιές από άλλα τρόφιμα.

Ελαιόλαδο: Το ελαιόλαδο δεν πρέπει να μπαίνει ποτέ στο ψυγείο εκτός κι αν θέλετε να το μετατρέψετε σε βούτυρο. Το λάδι σε χαμηλές θερμοκρασίες αρχίζει να συμπυκνώνεται και να χάνει τις ιδιότητές του. Διατηρήστε το και αυτό σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Μέλι : Το μέλι είναι ίσως το μοναδικό τρόφιμο που δεν χαλάει ποτέ αρκεί να διατηρηθεί καλά κλειστό σε θερμοκρασία δωματίου. Αποφύγετε να το βάλετε μέσα στο ψυγείο γιατί θα χάσει την απαλή υφή του και ενδεχομένως να χαλάσει.

Ψωμί : Το ψωμί μέσα στο ψυγείο στεγνώνει πολύ γρήγορα και δεν διατηρείται φρέσκο και μαλακό. Είναι καλύτερα να το διατηρείτε εκτός ψυγείου, εκτός αν πρόκειται για φέτες του τοστ που μπορείτε να τις βάλετε στο ψυγείο για να διατηρηθούν για μερικές μέρες παραπάνω.

Αβοκάντο : Αν θέλετε να ωριμάσουν τα αβοκάντο σας, τότε δεν πρέπει να τα βάλετε στο ψυγείο. Το συγκεκριμένο φρούτο ωριμάζει εκτός ψυγείου. Αν ωστόσο χρησιμοποιήσετε το μισό και στη συνέχεια θέλετε να αποθηκεύσετε το υπόλοιπο για αργότερα, τότε το περίσσευμα μπορεί να μπει στο ψυγείο.

Πατάτες: Οι πατάτες δεν διατηρούνται ποτέ εντός ψυγείου. Το ψυγείο θα τους αλλάξει τη γεύση και θα τις κάνει πιο γλυκές αφού το κρύο περιβάλλον μετατρέπει το άμυλο σε ζάχαρη πιο γρήγορα. Αντ’ αυτού αποθηκεύστε τις πατάτες σας σε μια χάρτινη σακούλα σε ένα δροσερό -αλλά όχι κρύο- μέρος.




Ποια ψάρια δεν πρέπει να τρώμε και γιατί!




Όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντικά είναι τα ψάρια στη διατροφή και οι ειδικοί δε σταματούν να το τονίζουν. Είναι γεμάτα πρωτεΐνες και καλά μονοακόρεστα λίπη, ιδανικά για όσους προσέχουν τη δίαιτά τους και φυσικά νόστιμα.

Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κανείς παραπάνω για τα ψάρια, καθώς όπως ανέφερε η διατροφολόγος Mira Ilic από το Cleveland Clinic Foundation στο Fox News, ορισμένα είδη ψαριών περιέχουν υδράργυρο, ο οποίος μπορεί να επηρεάσει τη νευρολογική ανάπτυξη εμβρύων και παιδιών.

Ο υδράργυρος μπορεί να παραμείνει στον οργανισμό για πάνω από ένα χρόνο, επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς σε ποιες τροφές περιέχεται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλα τα ψάρια περιέχουν κάποιο ποσοστό υδραργύρου, ωστόσο στα παρακάτω πέντε είδη υπάρχουν σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις και ίσως θα ήταν καλύτερα να τα αποφεύγετε.

Δείτε ποια ψάρια είναι ίσως καλύτερο να αποφεύγετε και ποια μπορείτε να καταναλώσετε εναλλακτικά:

1. Μην φάτε: καρχαρία

















Ο καρχαρίας βρίσκεται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας και καταναλώνει άλλα μικρότερα ψάρια για να επιβιώσει.

Πολλά από αυτά είναι μολυσμένα με υδράργυρο, που σημαίνει ότι τα επίπεδα της επικίνδυνης αυτής ουσίας στον οργανισμό του καρχαρία είναι αρκετά ανεβασμένα.

Τι μπορείτε να φάτε εναλλακτικά: άγριο σολομό Ειρηνικού

















Μια μερίδα σολομού (περίπου 120 γραμμάρια) περιέχει πολύ καλές ποσότητες από βιταμίνη D και B12, σελήνιο, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ενώ είναι και πολύ νόστιμο ψάρι. Την εβδομάδα καλό είναι να μην τρώτε περισσότερο από 350 γραμμάρια σολομού, γιατί όπως αναφέρθηκε και παραπάνω όλα τα ψάρια περιέχουν κάποιο ποσοστό υδραργύρου.

2. Μην φάτε: ξιφία

















Και αυτό το ψάρι, όπως ο καρχαρίας, βρίσκεται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας και τρέφεται με άλλα μικρότερα ψάρια, που περιέχουν υδράργυρο.

Τι μπορείτε να φάτε εναλλακτικά: σαρδέλες

















Είναι ένα φτηνό ψάρι, όμως «ακριβό» σε διατροφική αξία. Περιέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά είτε το φάτε φρέσκο, είτε σε κονσέρβα. Οι σαρδέλες είναι πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και περιέχουν πολύ υψηλά επίπεδα βιταμίνης D.

3. Μην φάτε: σκουμπρί (king mackerel)
















Αυτό το αδηφάγο αρπακτικό κατέχει σημαντική θέση στη… «μην-το-φάτε» λίστα, εκτός κι αν θέλετε να διακινδυνεύσετε να καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες υδραργύρου.

Τι μπορείτε να φάτε εναλλακτικά: αντσούγιες


















Αυτά τα μικρά ψάρια, που διαθέτουν πολύ ιδιαίτερη γεύση, είναι ιδανικά είτε ως κυρίως γεύμα, είτε ως υλικά μέσα σε σαλάτα. Πέρα από πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, οι αντσούγιες περιέχουν και σίδηρο.

4. Μην φάτε: Tilefish











Υπάρχουν πολλά είδη ψαριών αυτής της οικογένειας, όμως οι ειδικοί δεν κάνουν καμία διάκριση ανάμεσά τους και προειδοποιούν ότι είναι καλύτερο να αποφεύγεται η κατανάλωσή τους ιδιαίτερα από τις γυναίκες και τα μικρά παιδιά.

Τι μπορείτε να φάτε εναλλακτικά: πέστροφα ιχθυοτροφείου















Οι πέστροφες είναι πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες.

5. Μην φάτε: τόνο (albacore tuna)















Ο τόνος περιέχει μεσαία επίπεδα υδραργύρου και αν θέλετε να τον καταναλώσετε, καλό θα ήταν να μην ξεπεράσετε τα 170 γραμμάρια εβδομαδιαίως.

Τι μπορείτε να φάτε εναλλακτικά: κονσέρβα light τόνου














Αυτό το είδος τόνου θεωρείται ότι περιέχει χαμηλά ποσοστά υδραργύρου και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για σάντουιτς και σαλάτες, καθώς περιέχει μεγάλες ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.