Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Η αλόη είναι πάρα πολύ χρήσιμο για την υγεία μας....


1. Η αλόη είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία (μέταλλα):

Περιέχει πολλές βιταμίνες όπως Α, C, E, φολικό οξύ, Β1, Β2, Β3 (νιασίνη), Β6 και είναι από τα λίγα φυτά που περιέχουν και βιταμίνη Β12. Επιπρόσθετα, προσφέρει 20 μέταλλα όπως: ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, χρώμιο, σελήνιο, σίδηρο, ποτάσσιο, χαλκό και μαγγάνιο.

2. Είναι υψηλής περιεκτικότητας σε αμινοξέα και φυτικές στερόλες

Τα αμινοξέα είναι οι δομικοί λίθοι των πρωτεϊνών. Υπάρχουν περίπου 22 αμινοξέα τα οποία είναι σημαντικά για τον οργανισμό μας από τα οποία τα 8 είναι τα απολύτως απαραίτητα. Η αλόη βέρα περιέχει 18 - 20 αμινοξέα, μεταξύ των οποίων και τα 8 απαραίτητα.

Επιπρόσθετα, η αλόη βέρα προσφέρει μια εντυπωσιακή ποικιλία φυτικών λιπαρών οξέων. Για την ακρίβεια, μπορείτε να βρείτε 3 είδη φυτικών στερολών - το HCL το οποίο μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο αίμα, το campesterol και τη Β - σιτοστερόλη. Όλα τους μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων στις αλλεργίες. Άλλα φυτικά λιπαρά οξέα είναι το λινολεϊκό, το λινολενικό, μυριστικό, καπριλικό, ολεϊκό, παλμιτικό και στεαριτικό.

3. Είναι ανταπτογόνο βότανο

Ανταπτογόνο είναι κάτι που ενισχύει τη φυσική ικανότητα του οργανισμού μας να προσαρμόζεται στις εξωτερικές αλλαγές και να αντιστέκεται στις ασθένειες. Η δύναμη της αλόης ως ανταπτογόνο εξισορροπεί το σύστημα του οργανισμού και διεγείρει την άμυνά του. Αυτή η ιδιότητα σάς προσφέρει μια αυξημένη ικανότητα διαχείρισης του stress (είτε είναι σωματικό, είτε συναισθηματικό ή περιβαντολογικό όπως η μόλυνση).

4. Βοηθάει στην πέψη

Η κακή πεπτική λειτουργία συνδέεται με πολλές ασθένειες. Μια καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος είναι συνήθως το κλειδί και η βάση της καλής υγείας. Η αλόη είναι γνωστή ότι καταπραΰνει και καθαρίζει τον πεπτικό σωλήνα και βοηθάει στη βελτίωση της πέψης. Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός πως όταν λαμβάνουμε την αλόη εσωτερικά, εξαιτίας του ότι είναι ανταπτογόνο, βοηθάει και στη δυσκοιλιότητα και στη διάρροια. Στην πραγματικότητα, μπορεί να βοηθήσει διότι ρυθμίζει τη λειτουργία του εντέρου ανάλογα με το τι χρειάζεστε εκείνη τη στιγμή. Η αλόη έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους με προβλήματα όπως το υπερευαίσθητο έντερο. Επιπλέον, βοηθάει στη μείωση των κακών βακτηρίων του εντέρου και διατηρεί τη χλωρίδα του εντερού σε ισορροπία.

5. Βοηθάει στην αποτοξίνωση

Η Αλόη είναι μια ζελατινοειδής τροφή. Όπως όλες οι ζελατινοειδείς τροφές μπορεί να βοηθήσει στη διατροφή, διότι καθώς περνάει από το έντερο απορροφάει τις τοξίνες και τις αφαιρεί με φυσικό τρόπο. Αυτό είναι σημαντικό διότι ο οργανισμός καθαρίζεται αποτελεσματικά από τις άχρηστες ουσίες και αποτοξινώνεται.

6. Κάνει αλκαλικό το σώμα μας

Οι ασθένειες δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ένα αλκαλικό περιβάλλον. Οι περισσότεροι ζούμε καταναλώνοντας κυρίως όξινες τροφές (π.χ. ζάχαρη). Για καλή υγεία είναι σημαντικό να θυμάστε τον κανόνα 80/20 - 80% αλκαλικές τροφές και 20% όξινες. Η αλόη βέρα είναι μια αλκαλική τροφή και γι' αυτό βοηθάει στην εξισορρόπηση του οργανισμού μας όσον αφορά την όξινη διατροφή μας.

7. Υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα

Λόγω του τρόπου ζωής μας, όλοι μας χρειάζεται να υποστηρίζουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Οι πολυσακχαρίτες που περιέχει το ζελέ της αλόης διεγείρουν τα μακροφάγα κύτταρα - τα λευκά κύτταρα του ανοσοποιητικού τα οποία πολεμούν τους ιούς. Επίσης, η αλόη βελτιώνει το ανοσοποιητικό επειδή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.

8. Ενισχύει την επιδερμίδα

Η αλόη είναι ιδιαίτερα καταπραϋντική για την επιδερμίδα και γι' αυτό την προτιμούν στη βιομηχανία των καλλυντικών. Θεωρείται αναπλαστική και συνήθως συστήνεται σε περιπτώσεις εγκαυμάτων, σε τσιμπήματα από έντομα και γενικά σε δερματικούς ερεθισμούς. Λειτουγεί ως αναλγητικό, μειώνοντας τον πόνο στις πληγές. Ειδικά όταν πρόκειται για εγκαύματα, απλά αλείψτε μια καλή ποσότητα του ζελέ, αφήστε να δράσει, καθαρίστε με νερό  και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος. Επιπρόσθετα, προσφέρει αντικνησμική δράση και τέλος βοηθάει στη μείωση της αιμορραγίας σε μικρές εκδορές λόγω του ότι συσφίγγει τους ιστούς.

Η αλόη είναι πλούσια σε νερό (κατά 99%) γι' αυτό και ενυδατώνει εξαιρετικά την επιδερμίδα. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, την ελαστικότητα της επιδερμίδας και προωθεί τη δράση των βλαστοκυττάρων που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη.

9. Είναι όλα τα αντί-

Αντιμικροβιακή, αντιική, αντιφλεγμονώδης, αντικνησμική, αντισηπτική, αντιπυρετική, αντιβακτηριακή και αντιμυκητιασική. Τα επιπλέον ενεργά συστατικά της αλόης όπως το θείο, το σαλικιλικό οξύ, η λιγνίνη, οι σαπωνίτες, οι ανθρακινώνες και τα ένζυμα που περιέχει προστατεύουν το σώμα μας από την ανάπτυξη ασθενειών που προκαλούν μικροοργανισμοί. Όλα αυτά τα συστατικά λειτουργούν ομαδικά και προσφέρουν αντιμικροβιακή δράση ενώ εξαλείφουν πολλές εσωτερικές και εξωτερικές μολύνσεις που προέρχονται κυρίως από βακτήρια.

10. Μειώνει τις φλεγμονές

Περιέχει 12 ουσίες οι οποίες μπορούν να καθυστερήσουν ή ακόμη και να καταπολεμήσουν τις φλεγμονές. Αυτό μπορεί να βοηθήσει σε πόνους στις αρθρώσεις και να βελτιώσει την κινητικότητα.

11. Ρυθμίζει το βάρος

Βελτιώνοντας την πέψη και αποτοξινώνοντας τον οργανισμό μπορούμε να πετύχουμε και κάτι ακόμα: Να βελτιώσουμε το βάρος μας. Μειώνοντας το τοξικό φορτίο, μειώνουμε την κυτταρίτιδα και τα περιττά κιλά με φυσικό τρόπο χωρίς αίσθηση πείνας ή κούρασης.

Μόνο 60ml καθημερινά αρκούν:

-Για υγιή δόντια και ούλα
-Για  γρήγορη επούλωση εγκαυμάτων ή ερεθισμών
-Για καλύτερη πέψη
-Για καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα
-Για περισσότερη ενέργεια
-Για πιο νεανική επιδερμίδα
-Για να λαμβάνετε όλες τις βιταμίνες
-Για να λαμβάνετε όλα τα μέταλλα
-Για να εμποδίζετε με φυσικό τρόπο τη δημιουργία φλεγμονών
-Για να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα αμινοξέα


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΧΥΜΟΥΣ ΑΛΟΗΣ

Πηγή:  http://aloevera.gr/

Η δύναμη της αγκαλιάς που της έσωσε τη ζωή.


Είναι ίσως από τις διασημότερες φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί ποτέ. Το καταπληκτικό όμως με αυτή τη φωτογραφία δεν είναι το τι απεικονίζει, αλλά το τι κρύβει μέσα της. Κάτι που δεν μπόρεσε να αποτυπώσει ο φωτογραφικός φακός. Κρύβει αγάπη, τόσο απεριόριστα μεγάλη που εμφύσησε την ίδια τη ζωή. Διαβάστε την ιστορία...

Η Brielle και η Kyrie, γεννήθηκαν δίδυμες. Όμως λόγω επιπλοκών στην κύηση οι γιατροί στο μαιευτήριο της Μασαχουσέτης αναγκάστηκαν να τις πάρουν από την κοιλιά της μάνας τους 12 βδομάδες νωρίτερα. Δηλαδή γεννήθηκαν εξαμηνίτικα. Όμως η κατάσταση δεν ήταν καθόλου αισιόδοξη. Μπορεί οι γιατροί να έσωσαν τη μητέρα αλλά τα δίδυμα δεν είχαν μεγάλες πιθανότητες να επιβιώσουν. Τουλάχιστον όχι και τα δύο...

Τα δυο αδερφάκια ζύγιζαν λιγότερο από κιλό, πολλά από τα ζωτικά τους όργανα υπολειτουργούσαν και παρέμεναν στη ζωή μόνο με τη βοήθεια των μηχανημάτων. Ιδιαίτερα η Kyrie στην κυριολεξία βρισκόταν μεταξύ ζωής και θανάτου.

Τα δίδυμα βρισκόντουσαν σε ξεχωριστές θερμοκοιτίδες η μια διπλά στην άλλη. Κάποια στιγμή η Kyrie δεν μπορούσε να ηρεμήσει. Άρχισε να κλαίει γοερά, ενώ τα μηχανήματα με τα οποία ήταν συνδεδεμένη έκαναν σαν τρελά. Οι παλμοί της είχαν ανέβει στα “κόκκινα”, είχε πάθει κρίση λόξιγκα, δυσκολευόταν στην αναπνοή και όλοι πίστεψαν πως το μοιραίο δεν θα αργήσει να συμβεί.

Τότε μια νοσοκόμα, έκανε μια κίνηση η οποία απαγορευόταν από το πρωτόκολλο, αλλά η κίνηση αυτή έγραψε ιστορία και σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως σε τέτοιες περιπτώσεις όπου κινδυνεύουν δίδυμα στη θερμοκοιτίδα. Σήκωσε την κλαίουσα Kyrie και την έβαλε στο ίδιο κρεβατάκι με την αδερφή της.

Εντελώς αυθόρμητα η Brielle αγκάλιασε την αδερφούλα της και σχεδόν αμέσως τα μηχανήματα ηρέμησαν. Οι παλμοί της έπεσαν στο φυσιολογικό, η αναπνοή της αποκαταστάθηκε, ο λόξιγκας σταμάτησε και η Kyrie ξαναβρήκε το χρώμα της και σταμάτησε να κλαίει. Στην αγκαλιά της δίδυμης αδερφής της ηρέμησε. Η αγκαλιά της δίδυμης αδερφής της, της έσωσε τη ζωή γιατί όπως είπαν οι γιατροί λίγα λεπτά ακόμη και θα έσκαγε, δεν θα άντεχε η μικρή καρδούλα της.

ΟΙ ΔΙΔΥΜΕΣ ΟΤΑΝ ΕΞΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


Στην εντατική τα δίδυμα παρέμεινα 3 μήνες . Όταν γύρισαν στο σπίτι τους ήταν υγιέστατα, ζύγιζε η κάθε μια 5 κιλά και από τότε ζουν μια φυσιολογική ζωή.

Όσο για τη νοσοκόμα που παραβίασε το πρωτόκολλο, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε αλλά άνοιξε νέους ορίζοντες και σήμερα χρησιμοποιείται συχνά σε παρόμοιες περιπτώσεις το περίφημο “διπλό κρεββάτι”, ή co-bed.

Η μέχρι τότε συμβατική σκέψη των γιατρών ήταν ότι τα μικροσκοπικά δίδυμα που γεννήθηκαν πρόωρα θα έπρεπε να βρίσκονται σε ξεχωριστά κρεβάτια ώστε να αποφεύγονται οι λοιμώξεις. Σήμερα οι γιατροί πιστεύουν ότι η απειλή της μόλυνσης είναι ελάχιστη και τα οφέλη που προκύπτουν από την άνεση και την ασφάλεια μεταξύ των διδύμων υπερβαίνουν κατά πολύ τους κινδύνους.


Η φωτογραφία, έμεινε γνωστή ως rescuing hug (η αγκαλιά που έσωσε την ζωή ), και θεωρείται από τις πιο συγκινητικές ανά τον κόσμο. Η Brielle και η Κyrie σήμερα είναι δυο πανέμορφες 18χρονες δίδυμες.



Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Αιολική ενέργεια: οι ανεμογεννήτριες δεν βλάπτουν την υγεία σύμφωνα με τα δικαστήρια


Πολλές είναι οι περιπτώσεις που κάτοικοι περιοχών κοντά σε αιολικά πάρκα έχουν προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας τη διακοπή της λειτουργίας των ανεμογεννητριών με το δικαιολογητικό ότι βλάπτουν τη δημόσια υγεία.

Μια έκθεση του ερευνητικού ινστιτούτου προώθησης της πράσινης ενεργειακής οικονομίας Energy and Policy Institute συγκέντρωσε στοιχεία τέτοιων υποθέσεων για να δείξει ότι οι αιτιάσεις περί αρνητικού αντίκτυπου των ανεμογεννητριών στη δημόσια υγεία έχουν απορριφθεί από τα δικαστήρια.

Η έκθεση επικεντρώθηκε σε πέντε αγγλόφωνες χώρες: Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Βρετανία, Καναδάς και Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως επισημαίνει σε άρθρο του στην Huffington Post ο συνεργάτης του Energy and Policy Institute, Μάικ Μπάρναρντ, η παγκόσμια εγκατεστημένη αιολική ισχύς φτάνει τα 320 Γιγαβάτ, τα δύο τρίτα εκ των οποίων προστέθηκαν την τελευταία πενταετία.

Ο αρθρογράφος τονίζει ότι 21 έρευνες στοιχείων για τις επιπτώσεις της λειτουργίας ανεμογεννητριών στην ανθρώπινη υγεία -εγκατεστημένων στην ελάχιστη επιτρεπτή απόσταση των 400-600 μέτρων από οικισμούς- έχουν δείξει ότι ο αντίκτυπος είναι μηδενικός.

Στο πλαίσιο της έκθεσης ο Μπάρναρντ εντόπισε 150 υποθέσεις προσφυγών από κατοίκους ή ακτιβιστές-πολέμιους της αιολικής ενέργειας στις πέντε προαναφερθείσες χώρες.

Από αυτές μόνο 49 έφτασαν στα δικαστήρια καθώς οι υπόλοιπες κρίθηκαν άσχετες με τις επιπτώσεις των αιολικών πάρκων στην υγεία.

Στις 48 από τις 49 υποθέσεις που τέθηκαν σε ακρόαση, τα δικαστήρια αποφάνθηκαν ότι δεν υπήρχαν αξιόπιστα στοιχεία που να συνδέουν τη λειτουργία των ανεμογεννητριών με την κατάσταση της ανθρώπινης υγείας.

—Η εξαίρεση

Η μοναδική υπόθεση στην οποία κρίθηκε ότι οι ανεμογεννήτριες βλάπτουν είναι ενδεικτική. Το 2010, στο Φάλμουθ της Μασσαχουσσέτης η δημοτική Αρχή εγκατέστησε δύο ανεμογεννήτριες πάνω από μια μονάδα επεξεργασίας αστικών λυμάτων δίπλα σε μια κεντρική λεωφόρο.

Καταρχάς καταγράφηκαν υψηλά επίπεδα ήχου εξαιτίας μιας μηχανικής δυσλειτουργίας η οποία διορθώθηκε. Ωστόσο, ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής συνέχισαν τα παράπονα με συνέπεια ο δήμος να διακόψει τη λειτουργία τους για οκτώ ώρες κάθε βράδυ.

Αυτό δεν ήταν αρκετό για το ζεύγος των Άντερσον οι οποίοι επέμειναν και πέτυχαν τη διακοπή της λειτουργίας των ανεμογεννητριών.

—Οι έλεγχοι της ηχορρύπανσης

Στις ΗΠΑ έχουν θεσπιστεί τρεις διαφορετικοί έλεγχοι για τον ήχο που παράγουν οι ανεμογεννήτριες. Σύμφωνα με τους κανόνες επιτρέπονται επίπεδα ήχου της τάξης των 40 Ντεσιμπέλ (dB) ή χαμηλότερα έξω από τις κατοικίες -όπως προβλέπει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και 10 Ντεσιμπέλ μέγιστη υπέρβαση του ήχου του περιβάλλοντος. Τέλος προβλέπεται μια ειδική δοκιμή για συγκεκριμένους, δυνατούς τόνους.

Το μοναδικό κριτήριο που δεν καλύφθηκε στην περίπτωση των Άντερσον ήταν αυτό των 10 Ντεσιμπέλ πάνω από τον ήχο του περιβάλλοντος χώρου.

Όπως υπογραμμίζει ο Μπάρναρντ, ο δικαστής αγνόησε τις καταθέσεις ειδικών της αιολικής ενέργειας και της υγείας και έλαβε υπόψη του αποκλειστικά στοιχεία από τους ιατρικούς φακέλους των Άντερσον οι οποίοι περιελάμβαναν “αϋπνίες, κεφαλαλγίες, ψυχικές διαταραχές, οδοντικούς τραυματισμούς και διάφορες άλλες δυσφορίες”.

Ο δικαστής δέχτηκε ότι τα συμπτώματα αυτά είτε προκλήθηκαν είτε επιδεινώθηκαν από τη λειτουργία των ανεμογεννητριών. Μάλιστα βασίστηκε σε μαρτυρίες και καταθέσεις κατ’ επίφαση ειδικών που αντιμάχονται την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας βασιζόμενοι σε διάτρητες έρευνες.

Παρόλα αυτά, στη συντριπτική τους πλειονότητα οι νομικές προσφυγές κατά της λειτουργίας αιολικών πάρκων με το δικαιολογητικό ότι βλάπτουν τη δημόσια υγεία απορρίπτονται από τα δικαστήρια.

Αξίζει να σημειωθεί το πόρισμα αυστραλιανής έρευνας που είχε δείξει ότι τα παράπονα για τις επιπτώσεις από τη λειτουργία ανεμογεννητριών είναι πολύ συχνότερα σε περιοχές έντονης δραστηριοποίησης οργανώσεων κατά της αιολικής ενέργειας.

Η ίδια έρευνα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι οι ασθένειες που αποδίδονται στις ανεμογεννήτριες οφείλονται περισσότερο στον ψυχικό αντίκτυπο της υπόνοιας ότι πράγματι βλάπτουν παρά στις ίδιες.

Πηγή: econews


Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Τρανσγλουταμινάση: Η «κόλλα κρέατος» που μετατρέπει τα σκουπίδια σε φιλέτο !!!



Το θέμα διερεύνησε πριν λίγο καιρό και το κανάλι ABC στο ρεπορτάζ που ακολουθεί με αντίστοιχα συμπεράσματα.

Κατά καιρούς αποκαλύπτονται από τα μέσα μαζική ενημέρωσης, «έξυπνες» τεχνικές που χρησιμοποιεί η βιομηχανία τροφίμων για να «βελτιώσει» τα περιθώρια κέρδους της, συχνά εις βάρος της ποιότητας των τελικών προϊόντων.

Ανακάλυψα ένα ενδιαφέρον βίντεο, απόσπασμα από τηλεοπτικό ρεπορτάζ αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού, που περιγράφει μια διαδεδομένη τεχνική επεξεργασίας κρεάτων, κατά την οποία, «ρετάλια» κρεάτων ενώνονται μεταξύ τους, για να πωληθούν σαν πολύ ακριβότερα μέρη του ζώου, όπως για παράδειγμα σαν μοσχαρίσια φιλέτα.

H τρανσγλουταμινάση είναι ένα ένζυμο που στους τεχνολόγους τροφίμων είναι γνωστή σαν «κόλλα κρέατος» και παράγεται από την καλλιέργεια βακτηριδίων ή από το αίμα αγελάδων και χοίρων. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, είναι εύκολο -με την χρήση του ενζύμου- υπολείμματα κρεάτων να μετατραπούν σε ενιαία μάζα κρέατος.

Οι τεχνικές αυτές χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ακριβά φιλέτα από μοσχαρίσιο, χοιρινό κρέας ενώ φαίνεται ότι πολλά φιλέτα κοτόπουλου αρνιού ή παρασκευάσματα θαλασσινών και ψαριών, έχουν «κατασκευαστεί» με την βοήθεια παρόμοιων ουσιών.

Η χρήση αυτών των πρώτων υλών έχει δύο συνέπειες.

Κατ αρχήν δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ επαγγελματιών, που πουλούν ωμά ή μαγειρεμένα, τέτοιου είδους κρέατα, χωρίς να διευκρινίζουν ότι περιέχεται η συγκεκριμένη ουσία στις πρώτες ύλες τους.

Ο καταναλωτής συγκρίνει τις τιμές θεωρώντας ότι αντιπροσωπεύουν την ίδια ποιότητα, και συνήθως αγοράζει το φθηνότερο κρέας, τιμωρώντας τον τίμιο επαγγελματία.

Αν ο κρεοπώλης μας είχε ενημερώσει ότι η κόλλα είναι παράγωγο του αίματος των ζώων, μάλλον θα αποφεύγαμε να την καταναλώσουμε συνειδητά, πόσο μάλλον όταν ουσιαστικά «μεταμφιέζει» το κρέας σε κάτι που δεν είναι.

Δυστυχώς η νομοθεσία δεν είναι τόσο αυστηρή ώστε να υποχρεώνεται το σούπερ μάρκετ ή το εστιατόριο να πληροφορεί τον καταναλωτή για τις ξένες ουσίες που χρησιμοποιούνται, με αποτέλεσμα εύκολα να παρασυρόμαστε από ασυνείδητους «επαγγελματίες» και να αγοράζουμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες πιστεύοντας ότι πετύχαμε καλή τιμή.

Το δεύτερο πρόβλημα που πιθανότατα δημιουργείται έχει σχέση με την υγεία μας. Είναι προφανές ότι η τρανσγλουταμινάση δεν βελτιώνει την διατροφική αξία του κρέατος και πιθανότατα μακροπρόθεσμα να αποδειχθεί ότι έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στον οργανισμό μας.

Δεν γνωρίζω επίσημα στοιχεία, είμαι σίγουρος όμως ότι τα κέρδη είναι τόσο μεγάλα που θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να μάθουμε την επίδρασή της στον οργανισμό μας και ίσως τότε να είναι αργά, αφού θα έχουμε καταναλώσει τεράστιες ποσότητες από την περιβόητη «κόλλα κρέατος».

Αυτό που γνωρίζουμε από επίσημα χείλη είναι ότι τα κρέατα που δημιουργούνται με τέτοιες τεχνικές, πρέπει να μαγειρευτούν με συγκεκριμένο τρόπο αλλιώς κινδυνεύουμε από μικρόβια που μπορούν να στοιχίσουν ακόμη και την ζωή μας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το e-coli και η σαλμονέλα, δεν σκοτώνονται όταν τα «συγκολλημένα» φιλέτα καταναλωθούν ελαφρώς ψημένα, κάτι που συνηθίζεται από τους καλοφαγάδες. Αν λοιπόν άτομα με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα, παιδιά, ηλικιωμένοι ή έγκυες νοσήσουν από τα παραπάνω, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την υγεία τους.

Μέχρι λοιπόν η νομοθεσία να αλλάξει και να γνωρίζουμε τι πραγματικά τρώμε, καλό θα ήταν να μην εμπιστευόμαστε τις προκλητικές προσφορές ή τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στα τρόφιμα, γιατί ίσως κρύβουν παγίδες για την υγεία μας και βέβαια αν δεν είμαστε σίγουροι ότι το φιλέτο δεν είναι «Φρανκενστάιν» καλό είναι να το προτιμούμε καλοψημένο.

ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΨΩΝΙΖΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΚΡΕΑΤΑ,
ΟΠΩΣ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.





ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΙΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΗ ΑΝΤΛΙΑ


Οι επιτήδειοι πάντα υπάρχουν και ορισμένοι από τους βενζινοπώλες δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Όπως διαβάσαμε πρόσφατα στο Έθνος, μια μειοψηφία βενζινοπωλών επεμβαίνει στο λογισμικό των αντλιών με σκοπό να «κερδίσουν» μέχρι και 12 λεπτά το λίτρο στην αμόλυβδη βενζίνη απ τους οδηγούς.

Μάλιστα οι πειραγμένες αντλίες μπορούν να αποδώσουν σε κάποιον κέρδος μέχρι και 18.000 ευρώ το μήνα. Η απουσία ελέγχου και η μεγάλη πτώση της ζήτησης λόγω ακρίβειας, βοηθούν τους επιτήδειους με αποτέλεσμα να χρεώνουν τους οδηγούς από 3,5% έως και 7% επιπλέον από την πραγματική τιμή, οι οποίοι χάνουν -χωρίς να το καταλάβουν- 12 λεπτά το λίτρο.

Ένας μόνο τρόπος υπάρχει γι να βρούμε ποιο βενζινάδικο έχει πειραγμένη αντλία, η οποία συνιστά μια μικρή ταλαιπωρία αλλά είναι ικανή να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης. Βρίσκετε λοιπόν ένα μπιτόνι με αρίθμηση στο πλάι ή να γνωρίζετε έστω με ακρίβεια τν χωρητικότητα του (π.χ 10 lt – 20 lt).


Ζητάτε στο πρατήριο να σας το γεμίσουν για την μηχανή του γκαζόν που υποτίθεται ότι διαθέτετε. Αν ο βενζινάς αρνηθεί συμβαίνουν τα εξής: ή παρασέβεται τους κανόνες ασφαλείας ή κάτι σας κρύβει. Αν δεχτεί να σας το φουλάρει δεν έχετε παρά να διασταυρώσετε το τι γράφει η αντλία με την ποσότητα που πέφτει στο μπιτόνι σας.



Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Λίγο γέλιο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα....

Το εγκυρότερο τεστ… παρθενίας!

Ένας νέος άνδρας που ετοιμάζεται να παντρευτεί την αγαπημένη του ρωτάει τον γιατρό…

«Γιατρέ, πως μπορώ να μάθω αν η νύφη είναι πραγματικά…. παρθένα;»

Ο γιατρός απαντάει: «Θα χρειαστείς τρία πράγματα, λίγο μπλε μπογιά, λίγο κόκκινη μπογιά κι ένα φτυάρι».

Έκπληκτος ο νεαρός ρωτάει: «Τι τα χρειάζομαι όλα αυτά γιατρέ;»

Και τότε ο γιατρός του λέει: «Πριν την πρώτη νύχτα, θα βάψεις το έναν … ορχι σου μπλε και το άλλο κόκκινο. Όταν γδυθείς, αν σου πει αυτά είναι τα πιο παράξενα **** που έχω δει ποτέ, την κοπανάς με το φτυάρι στο κεφάλι»




Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Έρχεται και νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις


«Τσεκούρι» στις συντάξεις: αυτό είναι ένα από τα «μηνύματα» που έχει στείλει η τρόικα στην κυβέρνηση, ενόψει της επικείμενης διαπραγμάτευσης του Σεπτεμβρίου στο Παρίσι. Η τρόικα θεωρεί ότι η τελευταία ανεξέλεγκτη «εστία» υπέρβασης των δαπανών του προϋπολογισμού είναι οι δαπάνες για ασφάλιση και υγεία. Απαιτεί λοιπόν «ανυπερθέτως» τη δραστική τακτοποίηση του ζητήματος στο πλαίσιο της επικείμενης -και τελευταίας με βάση το ισχύον δεύτερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα- αξιολόγησης από ευρωπαϊκής πλευράς.

Ενόψει μάλιστα των συζητήσεων για τη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού κρατικού χρέους, η τρόικα «δεν παίζει» με τις προβλέψεις για τις δαπάνες του προϋπολογισμού (όπως και για τα έσοδα), καθώς βασική παράμετρος για όλους τους σχεδιασμούς θα είναι το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος όχι μόνο για το 2014, αλλά και για όλη τη σειρά των επόμενων ετών.

Τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού το πρώτο επτάμηνο του 2014 ενισχύουν τα επιχειρήματα -και τις πιέσεις- της τρόικας, καθώς εμφανίζεται υπέρβαση της απορρόφησης δαπανών για συντάξεις και ασφάλιση σε όλα τα βασικά ταμεία αλλά και σε κατηγορίες δαπανών.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο εξάμηνο του 2014:

Η απορρόφηση δαπανών από το ΙΚΑ ανήλθε σε 1,52 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 61,4% των ετήσιων προβλέψεων.
Η απορρόφηση δαπανών από τον ΟΑΕΕ ανήλθε σε 650 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 81,3% των ετήσιων προβλέψεων.
Η απορρόφηση δαπανών από τον ΟΓΑ ανήλθε σε 1,5 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 61,4% των ετήσιων δεσμεύσεων.
Αλλά δεν είναι μόνο οι δαπάνες των Ταμείων:

Η επιχορήγηση προς τον ΕΟΠΥΥ ανήλθε σε 452 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 58,3% των ετήσιων προβλέψεων. Ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι ότι το πρώτο εξάμηνο του 2014 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς ιδιώτες αυξήθηκαν κατά 456 εκατ. ευρώ…
Οι δαπάνες για ΕΚΑΣ ανήλθαν στο επτάμηνο σε 508 εκατ. ευρώ, έναντι συνολικής ετήσιας πρόβλεψης 516 εκατ. ευρώ.
Οι Λοιπές Δαπάνες για ασφάλιση ήταν μηδενικές, έναντι ετήσιας πρόβλεψης 893 εκατ. ευρώ.
Με αυτή τη δυναμική υπέρβασης των στόχων του προϋπολογισμού, απειλείται υπέρβαση πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ως το τέλος του 2014, που κάλλιστα μπορεί να φτάσει και το 1 δισ. ευρώ.

Έτσι, οι δανειστές ζητούν δραστικές λύσεις εντός του φθινοπώρου και στο πλαίσιο κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2015, ώστε ενσωματωμένες στο νέο σύστημα για τις συντάξεις που έχει δρομολογηθεί και θα ισχύσει από το 2015 και ύστερα ο προϋπολογισμός να είναι προστατευμένος από υπερβάσεις από αυτή την «πηγή»…

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι η κυβέρνηση πρέπει να πιει το πικρό ποτήρι μιας αντιλαϊκής μεταρρύθμισης για τις συντάξεις, με μεγάλες περικοπές στις κύριες συντάξεις αλλά και γενικότερα, μέσα στο φθινόπωρο…


Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Ένα νέο 1914 πλανάται πάνω από την Ευρώπη....

Του Θάνου Οικονομόπουλου


Ο Χένρυ Κίσινγκερ, ο σοφός και έμπειρος (όσο και κυνικός...) Ταλεϋράνδος της σύγχρονης εποχής, με ζώσα την ιστορία και διπλωματία εντός του, έγραψε ένα καταπληκτικό άρθρο τις πρώτες κιόλας μέρες που ξέσπασε η ουκρανική κρίση, προειδοποιώντας για τις λάθος τακτικές και στρατηγικές εκτιμήσεις ΗΠΑ και ΕΕ και τους επαπειλούμενους κινδύνους από την
απόφαση τους να δοκιμάσουν τις αντοχές της Μόσχας.

«Επαναλαμβάνονται τα λάθη με τους πολέμους στην Ασία και την Μέση Ανατολή όπου οι «νικητές» πληρώνουν πολύ ακριβά το τίμημα της «νίκης» τους. Και το επικίνδυνο είναι πως δεν θέλουν να διδαχθούν από τα λάθη τους. Δεν ξεκινάς ποτέ έναν πόλεμο, αν δεν ξέρεις εκ των προτέρων πως θα τον τελειώσεις...», έγραφε μεταξύ των άλλων.

Η παρατεινόμενη κρίση στην Ουκρανία, εμπεριέχει όλα τα στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν σε θερμό πόλεμο-γιατί Ψυχρός, υπάρχει ήδη και αποκτά επικίνδυνα μόνιμα χαρακτηριστικά. Και το απογοητευτικό είναι, ότι η συνορεύουσα με την Ρωσία Ενωμένη Ευρώπη, που με κόπο και ρίσκα αποκατέστησε τις σχέσεις της, πολιτικές, οικονομικές, στρατηγικές, με την Μόσχα, παρασύρθηκε σε μια αδιέξοδη σύγκρουση από τις σε κρίση ταυτότητας και προσανατολισμού στόχων ΗΠΑ. Χωρίς φωτισμένη ηγεσία και με τους θεσμικούς συνεκτικούς δεσμούς σε φάση αμφισβήτησης και διάλυσης, είδε (έτσι νόμισε...) το πρόσκαιρο «όφελος» από ένα τεστ των αντανακλαστικών της Μόσχας, και απερίσκεπτα άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην γειτονιά της αλλά και παγκόσμια, παίζοντας άφρονα το αμερικανικό ανερμάτιστο «παιγνίδι».

Οι ΗΠΑ, δεν θέλουν την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από την Ρωσία, που δυνάμει αδυνατίζει το «δυτικό μπλοκ», και την καθιστά αυτάρκη και προοπτικά «ανυπάκουη». Ούτε ενθουσιάζονται από τις διαρκώς εντεινόμενες εμπορικές-οικονομικές σχέσεις της με την Μόσχα. Άλλο πράγμα να ρίξουμε το σοβιετικό καθεστώς για ν' αναδειχθούμε σε μοναδική πλανητική υπερδύναμη, και εντελώς διαφορετικό το χθεσινό εχθρό να τον καταστήσουμε δυναμικό ανταγωνιστή σ' ένα παγκοσμιοποιημένο σύστημα...

Οι Ευρωπαίοι, τουλάχιστον, θα έπρεπε να ξέρουν πως η Ρωσία δεν θ΄άφηνε ποτέ την Κριμαία, ιστορικό ακρογωνιαίο λίθο της ρώσικης ιστορίας, να γίνει η μπίλια στην γεωστρατηγική ρουλέτα των ΗΠΑ και της παραπαίουσας πολιτικά ΕΕ. Και η σπουδή της ευρωπαϊκής ηγεσίας να ταυτισθεί με τους παλληκαρισμούς της Ουάσινγκτον (που διακήρυσσε πως θα... εντάξει την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ!) προτρέχοντας να «βεβαιώσει» ότι θα περιλάβει την χώρα στην ΕΕ, έδειξε το λιγότερο έλλειψη πολιτικής σκέψης και προοπτικής.

Η ιδέα του «εμπάργκο» (πολιτικού και οικονομικού) στην Ρωσία, ήταν των ΗΠΑ. Και ή άφρων Ευρώπη έσπευσε να συνταυτισθεί, νομίζοντας πως... παίζει «Μονόπολι»! Με προεξάρχουσα την Γερμανία (που οι επιπολαιότητές της κόστισαν στο τέλος του περασμένου αιώνα , μόλις 15 χρόνια πίσω, την δραματική και πολύνεκρη επαναχάραξη των συνόρων στα Βαλκάνια) και δαυλό τις κραυγές των νεότερων μελών της ΕΕ, πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, τέθηκε επικεφαλής της ανόητης «Νέας Ευρώπης». Χωρίς να υπολογίσει ισορροπίες, προοπτικές, αποτίμηση κερδών και ζημιών...

Η Ρωσία, είναι ο προνομιακός εμπορικός εταίρος της Γερμανίας, και αναλογικά και των λοιπών ευρωπαϊκών χωρών. Και ο κύριος προμηθευτής της γηραιάς Ηπείρου σ' ενέργεια. Η «ιδέα» της Ουάσινγκτον πως αν η Μόσχα σταματούσε την πώληση φυσικού αερίου στην Ευρώπη, θα γονάτιζε και την ίδια οικονομικά, αποδείχθηκε ανόητη εντός ολίγων... ημερών, όταν ο Πούτιν έσπευσε να ολοκληρώσει σε λίγες ώρες την Ρωσοκινεζική συμφωνία προμήθειας πετρελαίου και φυσικού αερίου, που... σερνόταν σχεδόν 10 χρόνια!

Από τις εξελίξεις και τις προοπτικές τους, για πρώτη φορά καίριοι οικονομικοί δείκτες στην Γερμανία σημείωσαν πτώση σημαίνοντας άμεσο κίνδυνο, οι εκτιμήσεις για ανάπτυξη στην Ευρώπη αλλά και στην Ευρωζώνη ανατρέπονται ταχύτατα επί τα χείρω. Το οικονομικό κατεστημένο της Γερμανίας (και όχι μόνο...) άρχισε τις επικρίσεις και τις αμφιβολίες του για το επίπεδο πολιτικής σκέψης της... Ευρωπαίας Καγκελαρίου Μέρκελ. Και διακεκριμένοι πολιτικοί αλλά και έγκυροι αναλυτές και σχολιαστές εκφράζουν την άποψη πως η «Σιδηρά Άνγκελα», ίσως με τις προτεσταντικές απολυτότητες και τις ιδεολογικές ψευδαισθήσεις της, ξεκίνησε να σκάβει τον ίδιο της τον λάκκο.

Αν επιμείνει στην ηγεμονική της αυταρέσκεια, και την έκδηλη οίησή της, και αρνηθεί να ακούσει τις αγωνίες και τις ενστάσεις όχι μόνο των λοιπών Ευρωπαίων συναδέλφων της, αλλά και της ευρωπαϊκής κοινωνίας που παλεύει να βρει τα βήματά της εν ανασφαλεία και απογνώσει...

Κλείσαμε φέτος 100 χρόνια από το δράμα του Μεγάλου Πολέμου του 1914.Κι' αν αρθεί κανείς από την λάβα της επικαιρότητας, θα διαπιστώσει έντρομος πως επικρατεί η ίδια αναταραχή με τότε. «Βεβαιότητες» υποτίθεται παγιωμένες, ανατρέπονται. Συμφέροντα και συμμαχίες, διαρρηγνύονται. Η ιστορία, δείχνει να έκανε στροφή και να ξαναβαδίζει κακοτράχαλα κι' επικίνδυνα μονοπάτια του παρελθόντος.

Ο λεγόμενος «δυτικός κόσμος», μετά από σχεδόν τρείς αιώνες παντοκρατορίας και αλόγιστης εκμετάλλευσης του «τρίτου κόσμου», παραπαίει, δεν μπορεί να επαναπροσδιορίσει ρεαλιστικά τον νέο του ρόλο, μαθαίνοντας από τα σφάλματά του. Εθελοτυφλεί, βάζει θεσμικές παρωπίδες στην δυναμική των εξελίξεων. Με μικρούς, ανοραμάτιστους και δυστυχώς ανιστόρητους ηγέτες, η Ευρώπη που θα μπορούσε σ' αυτή την κρίσιμη καμπή να διαδραματίσει ρόλο παγκόσμιου ταγού, αυτοαναιρείται και συνεχίζει απερίσκεπτα να πριονίζει το κλαδί στο οποίο βρίσκεται.

Την ώρα που ένα φάντασμα πλανάται πάνω της. Και όχι μόνο....



Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,


La legende des sciences (Με Ελληνικούς υπότιτλους)

Αφιερώστε αυτό το Σαββατοκύριακο, στον εαυτό σας ή μαζί με τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας, 50 λεπτά της ώρας για να δείτε αυτή την καταπληκτική γαλλική ταινία για την Ελλάδα. Θα ξεχάσετε για λίγο την καταθλιπτική και ψυχοφθόρα επικαιρότητα.

Βοηθά να απαγκιστρωθούμε από το δέος, το σοκ, την ταραχή και τον φόβο που αφειδώς μας ρίχνουν επάνω μας τα ΜΜΕ.

Η ιστορία είναι η κληρονομιά μας....και πάντα διδασκόμαστε  από αυτήν!

Ένα ιδιαίτερα καλογυρισμένο βίντεο, με αθροιστικές πληροφορίες για την χώρα ....των Ελλήνων..

Μήπως  και εμείς οι τωρινοί..."ξαναθυμηθούμε" ....τις άλλοτε εμπνευσμένες- δημιουργικές και ένδοξες ημέρες που όμως τις έκαναν να είναι έτσι, ... οι άνθρωποι που κατοικούσαν και τότε... στον Ίδιο ευλογημένο τόπο, την Ελλάδα!

Χαρείτε το!

Καλό Σαββατοκύριακο!




Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Η Ελλάδα ανακήρυξε μονομερώς ΑΟΖ νοτίως της Κρήτης!


Φαίνεται τελικά πως η είδηση είναι αληθινή, και πως -επί τέλους- αποφάσισε η Ελλάδα να δημιουργεί γεγονότα και όχι να τα ακολουθεί.

Είναι από τα πλέον ευχάριστα νέα που έχω ακούσει το τελευταίο διάστημα, ώστε ομολογώ πως έκανα καιρό να το υιοθετήσω, αναζητώντας την επαλήθευση και από άλλες πηγές. Φαίνεται τελικά πως η είδηση είναι αληθινή, και πως -επί τέλους- αποφάσισε η Ελλάδα να δημιουργεί γεγονότα και όχι να τα ακολουθεί.

Αφορμή γι’ αυτά ένα πολύ ενδιαφέρον σημείωμα του επικεφαλής του ΙΕΝΕ κ. Κ. Ν. Σταμπολή στο «Energia.gr», που και εκ του τίτλου φαίνεται πως πραγματεύεται ενεργειακά θέματα. Πρόκειται για την ανακοίνωση προ ημερών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΚΑ) για τον Διεθνή Γύρο Παραχωρήσεων (2nd International Round), όπου μεταξύ των 20 συνολικώς θαλάσσιων οικοπέδων, περιέλαβε και μία σειρά, συγκεκριμένα τα blocks 12 έως 20, που ευρίσκονται νοτίως της Κρήτης.

Όπως είναι γνωστό, με τα θαλάσσια οικόπεδα που ευρίσκονται στα Δυτικά, δηλαδή στο Ιόνιο, όπου υπάρχει συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων συνόρων με την Ιταλία από το 1978, δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης. Νοτίως όμως και Ανατολικώς της Κρήτης δεν κατόρθωσε το Υπουργείο Εξωτερικών να επιτύχει με την Αίγυπτο και την Λιβύη την οριοθέτηση, λόγω ενστάσεων και κωλυσιεργιών των δύο χωρών.

Αρχικώς, υπήρξε παρότρυνση της Τουρκίας στην πλευρά της Αιγύπτου να αρνηθεί την οριοθέτηση, λίγο πριν αυτή υπογραφεί, αλλά παρά την αλλαγή της κυβέρνησης στην Αίγυπτο και την σαφή αντιτουρκική θέση της, το πρόβλημα δεν επιλύθηκε. Υπάρχουν αλληλοκαλύψεις οικοπέδων, και αγνοούμε πόσο προχώρησαν οι συζητήσεις των τεχνικών επιτροπών Ελλάδας και Αιγύπτου, που θα συνέρχονταν για να βρουν λύση συμφέρουσα και για τις δύο χώρες.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, η Ελλάδα έχει ανακηρύξει de facto υφαλοκρηπίδα και την εφαπτόμενη με αυτήν ΑΟΖ νοτίως της Κρήτης, αφού μαζί με τους χάρτες δόθηκαν στην δημοσιότητα και οι πλήρεις γεωγραφικές συντεταγμένες των εν λόγω οικοπέδων.

Ο κ. Σταμπολής σημειώνει, ότι η μέγιστη απόσταση από το ακραίο νότιο-ανατολικό άκρο της Κρήτης (οικόπεδα 15 και 20) είναι στα 100 ναυτικά μίλια περίπου, με το εύρος αυτό να αυξομειώνεται προς τα δυτικά όρια των υπόλοιπων οικοπέδων ανάλογα με την μορφολογία των ακτών της Αιγύπτου και Λιβύης.

Είναι προφανές ότι η χάραξη έγινε βάσει των προβλεπόμενων στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας των Ηνωμένων Εθνών ( UΝ CLOS, Montego Bay 1982) το οποίο ορίζει ως μέγιστη απόσταση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας τα 200 ν.μ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και λόγω του ότι η απόσταση μεταξύ των νοτίων παραλιών Κρήτης και Αιγύπτου είναι στα 197 ν.μ., ακολουθήθηκε η μέση γραμμή, αφού ελήφθηκε υπ’ όψιν η νήσος Γαύδος και το σύμπλεγμα της νήσου Χρυσή, έτσι που η μέγιστη απόσταση των δύο ακραίων θαλάσσιων οικοπέδων να φτάνει τα 98.5 ν.μ.

Δεν είμαι ειδικός στα ενεργειακά, αλλά νομίζω ότι το πρόβλημά μας με την Αίγυπτο, δεν βρίσκεται σ’ αυτήν την περιοχή. Στις 30 Δεκεμβρίου 2013 το υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου και συγκεκριμένα η Αιγυπτιακή Εταιρεία Φυσικού Αερίου (EGAS), είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην προκήρυξη νέου γύρου εκμετάλλευσης συνολικά επτά οικοπέδων στη Μεσόγειο και στο Δέλτα του Νείλου.

Από τα επτά οικόπεδα, τουλάχιστον δύο εξ αυτών βρίσκονται σε περιοχή στην οποία ουσιαστικά «κουμπώνουν», όπως αναφέρουν ενημερωμένες πηγές, με οικόπεδα που αυθαιρέτως έχει προκηρύξει παλαιότερα η Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο, «σβήνοντας» ουσιαστικά από τον χάρτη το Καστελόριζο και αγνοώντας προφανώς πλήρως τις απόψεις της Αθήνας. Μήπως αυτό σημαίνει ότι η Αίγυπτος υιοθετεί τις τουρκικές θέσεις;

Εν πάση περιπτώσει η ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ συνοδεύθηκε από πλήρη γεωγραφικά περιγραφή της θαλάσσιας έκτασης νοτίως της Κρήτης, όπου η Ελλάδα μπορεί και θέλει να εξασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, όπως αυτά πηγάζουν από την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο Θαλάσσης. Πρόκειται για ενέργεια που ακολούθησε την ρηματική διακοίνωση της Ελληνικής κυβέρνησης προς τα Ηνωμένα Έθνη στις 20 Φεβρουαρίου 2013, και που από τότε «φωνάζω» σ’ αυτήν την στήλη, γιατί δεν προχωρούμε την υπόθεση.

Οι οιωνοί είναι ευνοϊκοί, με την μεν Λιβύη να αλληλοσπαράσσεται, και την Αίγυπτο να έχει κι αυτή πολλά εσωτερικά προβλήματα. Όπως και να έχει, όποια χώρα έχει αντιρρήσεις, μπορεί να υποβάλλει ενστάσεις στον ΟΗΕ, ο οποίος με την σειρά του θα παραπέμψει την υπόθεση στο Διεθνές Δικαστήριο. Αυτό έχει το πλεονέκτημα, λένε διεθνολόγοι, ότι δεν μπορεί να παραστεί η Τουρκία, επειδή δεν υπέγραψε το Δίκαιο Θαλάσσης.

Επομένως, πρόκειται για ενδεδειγμένη ενέργεια, που επί τέλους μού δίνει την ευκαιρία μετά από δεκάδες άρθρα αρνητικά για την εξωτερική πολιτική μας, να έχω υλικό για ένα θετικό, ελπίζοντας πως δεν θα είναι το μοναδικό.

Ο Μακεδών



Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ! Ένας δούρειος ίππος στη Θράκη !


Άρθρο του Παντελή Καρύκα ( Συγγραφέας  )

Η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ΕΟΤΔΘ) από το 1988 όπου και ιδρύθηκε, εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει «εθελοντικά τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης», όπως η ίδια υποστηρίζει. Αναγνωρίστηκε δε πρόσφατα από το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών ως τουρκική Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ), κερδίζοντας τον τίτλο της πρώτης οργάνωσης «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ.

Το ελληνικό πολιτικό προσωπικό των τελευταίων δεκαετιών, μετά την λεγόμενη Μεταπολίτευση, είναι παγκοίνως γνωστό, ότι είχε μια μάλλον «ελαστική» αντίληψη περί των κρίσιμων εθνικών θεμάτων και πέραν μερικών επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων, του τύπου «βυθίσατε το Χόρα», ελάχιστα έπραξε για να αποκομίσει διπλωματικά κέρδη για την Ελλάδα στα διεθνή Φόρα, αλλά και στο καθημερινό πεδίο της αντιπαράθεσης με τον εν δυνάμει αντίπαλο, την Τουρκία. Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι φυσικά και οι εξελίξεις στη Θράκη μας, όπου το τουρκικό προξενείο έχει εξελιχτεί σε κράτος εν κράτει, σχεδιάζοντας, στηρίζοντας και χρηματοδοτώντας δράσεις και ενέργειες, στρεφόμενες κατευθείαν κατά του ελληνικού χαρακτήρα της στρατηγικής σημασίας αυτής περιοχής.

Ένας από τους πολλούς δούρειους ίππους του προξενείου στη Θράκη είναι και η λεγόμενη «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης». Η ομοσπονδία αυτή, από την ίδρυσή της και έπειτα αποτέλεσε το κεντρικό κατευθυντήριο όργανο των «τουρκικών» οργανώσεων στη Θράκη – όπως της διαβόητης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» κλπ.

Οι κύριοι της ΕΟΔΤΘ, εκτελώντας στο ακέραιο το έργο τους δεν διστάζουν να ανοίξουν θέματα ύπαρξης διαφόρων «μειονοτήτων» στην Ελλάδα. Ιδιαίτερο δε μένος επιδεικνύουν κατά της Ελλάδας για την συμπεριφορά των Ελλήνων κατά της «μακεδονικής μειονότητας». Κατηγορούν επίσης την Ελλάδα ότι κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου εξόντωσε 16.000 «μακεδόνες».
Αλλά για την ΕΟΔΤΘ υπάρχει και αλβανική μειονότητα στην Ελλάδα. Για τους Τσάμηδες δε αναφέρουν : «Οι Αλβανοί της Τσαμουριάς που είναι μια άλλη ομάδα Αλβανών οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα έχουν γίνει στόχος μιας περιεκτικής γενοκτονίας. 

Οι συμμορίτες του ΕΔΕΣ που κατευθύνονταν από τον αρχηγό τον Ναπολέοντα Ζέρβα και αποτελούσαν το αντικομουνιστικό μέτωπο στη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, αφενός μεν πολεμούσαν έναντι των κομουνιστικών δυνάμεων ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ και αφετέρου δε ασκούσαν εθνοκάθαρση κατά των στοιχείων τα οποία δεν είχαν ελληνική καταγωγή όπως οι Μακεδόνιοι και τους Αλβανοί. Από τις 27 Ιουνίου του 1944 μέχρι το Μάρτιο του 1945 οι ‘Έλληνες σκότωσαν 3242 ανθρώπους από τον άμαχο πληθυσμό σε όλη την Τσαμουριά. Οι 2900 από αυτούς ήταν γέροι ή νεαροί άνδρες, οι 214 ήταν γυναίκες και οι 96 ήταν παιδιά. Επίσης βίασαν 745 γυναίκες, απήγαγαν τις άλλες 76, έσφαξαν 32 μωρά μικρότερα από την ηλικία των 3, ισοπέδωσαν 68 χωριά και κατέστρεψαν 5800 σπίτια και τεμένους. 

Οι Αλβανοί που μπόρεσαν να επιζήσουν μετά από όλες αυτές τις θηριωδίες, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη πατρίδα τους. Ενώ εκείνοι που απέμειναν, ζούνε σε μια τέτοια κατάσταση που δεν μπορούν ούτε να μιλάνε τη γλώσσα τους στη δική τους πατρίδα εξαιτίας της πολιτικής της Αθήνας η οποία απαρνιέται την Αλβανική εθνική ταυτότητα. Οι περιουσίες των Αλβανών οι οποίοι διώχθηκαν ή έφυγαν, διανεμήθηκαν στους καινούριος κατοίκους της περιοχής και όλα τα Αλβανικά τοπωνύμια στην περιοχή άλλαξαν με τα ελληνικά τους αντίστοιχα».

Για τη «βλαχική μειονότητα» δε, δεν διστάζουν να λάβουν θέση υπέρ της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης του λεγόμενου «Ρουμανοβλάχου πρίγκιπα της Πίνδου» Διαμαντή στην Κατοχή. Αναφέρουν χαρακτηριστικά : «Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι του 1912-1913 επηρέασαν τους Βλάχους αρνητικά όπως και τις άλλες μειονότητες οι οποίες ζούσαν στα μέρη που έχασε την κυριαρχία τους η Οθωμανική Αυτοκρατορία…Το δεύτερο μεγαλύτερο ορόσημο στην ιστορία των Βλαχών είναι η περίοδος του «Πριγκιπάτου της Πίνδου». Στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έχει εξασφαλιστεί η δυνατότητα για την ίδρυση του «Πριγκιπάτου της Πίνδου» εξαρτημένο από την Ιταλία υπό ηγεσία του Αλκιβιάδη Διαμάντη. 

Ο Διαμάντης ο οποίος είχε ανακηρυχθεί πρίγκιπας αυτού του αυτονόμου σχηματισμού ήταν επίσης ο αρχηγός της στρατιωτικής δύναμης που λεγόταν «Ρουμανική Λεγεώνα» και το πριγκιπάτο περιλάμβανε την Ήπειρο αλλά και τη Μακεδονία και όλη τη Θεσσαλία. Όμως εξαιτίας της ήττας της Ιταλίας απέτυχε κι αυτή η πρωτοβουλία». Μάλλον οι κύριοι της ΕΟΤΔΘ θα επιθυμούσαν την νίκη του άξονα και τον διαμελισμό της Ελλάδας, τον οποίο και σήμερα, άλλωστε, επιδιώκουν.

Η οργάνωση αυτή, πολιτικό σκέλος της οποίας αποτελεί το κόμμα DEB το οποίο, στις πρόσφατες, Ευρωεκλογές πήρε υψηλά ποσοστά στο νομό Ξάνθης και, κυρίως, στο νομό Ροδόπης, συνεχίζει να δρα ανενόχλητη, υπό τη «διακριτικό» έλεγχο των ελληνικών αρχών, δραστηριοποιούμενη σε όλα τα διεθνή Φόρα, χάρη στη χρηματοδότηση του τουρκικού προξενείου.

Πηγή: hellasorce.com


Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Αρχαίο ελληνικό γλυπτό απεικονίζει γυναίκα να κοιτά ένα... λαπτοπ!


Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!  Έχει ακόμα και τις υποδοχές των usb!

Πρόκειται για ηλεκτρονικό υπολογιστή η κάποιο βιβλίο; "Μα βιβλία δεν υπήρχαν τότε" ισχυρίζονται οι ερευνητές; Τότε; Τι είναι αυτό το περίεργο αντικείμενο, σε ελληνικό γλυπτό, ανάγλυφο του 1ου π.Χ. αιώνα έχει ενθουσιάσει τους ερευνητές των «μυστηρίων»;

Δείτε και αναρωτηθείτε...

Το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά. Ερευνητές "μυστηρίων" κάνουν λόγο για μια γυναίκα που κοιτά την... οθόνη ενός φορητού υπολογιστή!

Το ελληνικό γλυπτό - ανάγλυφο χρονολογείται τον 1ο αιώνα προ Χριστού.

Παρατηρείστε τη φωτογραφία, που κάνει το γύρο του κόσμου:


Το εν λόγω γλυπτό βρίσκεται στο Μουσείο Getty Villa της Καλιφόρνια και φαίνεται να απεικονίζει ένα παιδί που κρατά ένα αντικείμενο που μοιάζει με.., φορητό υπολογιστή μπροστά σε μια γυναίκα που κοιτά την «οθόνη» του. Όχι μόνο αυτό, αλλά πάνω στο αντικείμενο, που φέρεται πως είναι φορητός υπολογιστής, υπάρχουν 2 τρυπούλες σαν τις υποδοχές των usb!


Το θέμα έχει ήδη πάρει μεγάλες διαστάσεις στο διαδίκτυο ενώ ξεκίνησαν και οι θεωρίες  συνωμοσίας που αποδίδουν το γλυπτό σε πιθανή επιρροή από... εξωγήινη επίσκεψη.


Πηγή: http://www.ishow.gr/

Αν το βρεις σημαίνει πως είσαι έξυπνος....

Μόνο 5% των τελειόφοιτων του πανεπιστημίου Stanford βρήκαν την απάντηση.


Μπορείτε να απαντήσετε στις ακόλουθες 7 ερωτήσεις με την ίδια λέξη;

1. Η λέξη έχει 6 γράμματα ...

2. Υπήρχε πριν απ' τον Θεό...

3. Είναι πιο μεγάλο απ' τον Θεό ...

4. Είναι πιο κακό από τον διάβολο ...

5. Οι φτωχοί το έχουν ...

6. Οι πλούσιοι δεν το έχουν ανάγκη...

7. Αν το τρως θα πεθάνεις...


Το βρήκατε;






Η απάντηση είναι:



Τ Ι Π Ο Τ Α !

ΤΙΠΟΤΑ έχει 6 γράμματα

ΤΙΠΟΤΑ δεν υπήρχε πριν απ' τον Θεό

ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι πιο μεγάλο απ' τον Θεό

ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι πιο κακό απ' τον διάβολο

Οι φτωχοί δεν έχουν ΤΙΠΟΤΑ

Οι πλούσιοι δεν έχουν ανάγκη ΤΙΠΟΤΑ

Αν τρως ΤΙΠΟΤΑ, θα πεθάνεις





Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Οι άγνωστοι κίνδυνοι από τα τατουάζ, για τους οποίους δεν μιλάει κανείς

Οι κίνδυνοι από την τέχνη του τατουάζ – η οποία γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη στον 21ο αιώνα, ιδιαίτερα σε άτομα κάτω των 30 ετών – είναι πολλοί και ως επί το πλείστον άγνωστοι, καθώς κανένας δεν ενδιαφέρεται πριν κάνει ένα τατουάζ στο σώμα του, να μάθει τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στην υγεία του.



Το τατουάζ, λοιπόν, είναι μία επεμβατική διαδικασία διάτρησης του δέρματος, η οποία – κάθε άλλο παρά αθώα είναι. Διαβάστε ποιοι είναι η κίνδυνοι που κρύβονται πίσω από ένα αθώο – μικρό ή μεγάλο – τατουάζ.

1) «Το έκανα παλιά, αλλά τώρα μετανιώνω»

Πάνω από το 50 % των ατόμων που έχει κάνει τατουάζ, αργότερα το μετανιώνει και θα προτιμούσε να μην το είχε κάνει. Αυτό το εκφράζουν οι νέοι όταν επισκέπτονται έναν δερματολόγο για να αφαιρέσουν ένα τατουάζ, μία διαδικασία επώδυνη, αλλά και δαπανηρή. Στο τεύχος Ιουλίου του Archives of Dermatology, ερευνητές από το Κέντρο Επιστημών Υγείας του Texas Tech University αναφέρουν σε έρευνα, σχετική με το τι οδηγεί κάποιον να αφαιρέσει ένα τατουάζ:

* το τατουάζ δεν τον εκφράζει στο παρόν, καθώς αναφέρεται σε κατάσταση του παρελθόντος

* δημιουργεί προβλήματα με τα ρούχα και την εμφάνιση

* προκαλεί αμηχανία,

* αλλά και ανησυχία ότι το τατουάζ θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη δουλειά ή καριέρα του.

Ίσως, λοιπόν, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι τα περισσότερα άτομα που ζητούν αφαίρεση τατουάζ είναι γυναίκες, οι οποίες φαίνεται ότι αισθάνονται περισσότερο ψυχολογική δυσφορία, χαρακτηρίζοντας το τατουάζ τους, στίγμα. Χαρακτηριστικό είναι το παρατσούκλι που χρησιμοποιούν οι ίδιες για να περιγράψουν το τατουάζ τους. «Αλητοσφραγίδα»

2) Το μελάνι περιέχει καρκινογόνα σε χαμηλή μεν περιεκτικότητα, αλλά επικίνδυνα


Χημικοί από το εργαστήριο του Εθνικού Κέντρου Τοξικολογικών Ερευνών των ΗΠΑ, έχουν εντοπιστεί χαμηλά επίπεδα των καρκινογόνων ουσιών στο μελάνι τατουάζ. Ο κίνδυνος είναι ο εξής: Το μελάνι που εγχέετε βαθιά κάτω από την επιδερμίδα, προκαλεί το δέρμα να αντιδρά προστατευτικά, συμπυκνώνοντας την χρωστική ουσία ως ξένη μάζα σε πυκνό ινώδη ιστό, ενώ τα υπολείμματα του μελανιού που ξεφεύγουν μέσα στο δέρμα, μεταφέρονται με το αίμα στους γειτονικούς λεμφαδένες.

3) Η αφαίρεση αφήνει στο δέρμα μια τοξική χωματερή

Παρά το ότι η αφαίρεση του τατουάζ δεν απαιτεί πλέον χειρουργική εκτομή ή βαθιά τριβή του δέρματος όπως παλιότερα, με αποτέλεσμα να απαιτείται στη συνέχεια, μεταμόσχευση δέρματος, το λέιζερ δεν είναι εντελώς αθώο. Στην καλύτερη περίπτωση μετά από πολύμηνη θεραπεία με λέιζερ, το τατουάζ μπορεί να εξασθενίσει σταδιακά κι αυτό να ακούγεται εύκολο.

Όμως, στην πραγματικότητα η διαδικασία αφαίρεσης με λέιζερ, η οποία καταστρέφει τη χρωστική ουσία με καυτή θερμότητα, ενεργοποιεί χημικές αντιδράσεις που δημιουργούν καρκινογόνα με την μετάλλαξη των προϊόντων της διάσπασης του μελανιού, τα οποία στη συνέχεια απορροφώνται από το σώμα.

Πρόσφατα, Γερμανοί επιστήμονες ανέφεραν ότι οι συγκεντρώσεις των τοξικών μορίων από κόκκινες και κίτρινες χρωστικές αυξάνεται έως 70 φορές μετά την ακτινοβολία λέιζερ. Και όσο μεγαλύτερο το τατουάζ, τόσο μεγαλύτερη είναι η εκπομπή τοξικών. Αυτό που μένει τελικά στο εσωτερικό του δέρματος, μετά την αφαίρεση αποτελεί μία τοξική χωματερή.

4) Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει την ποιότητα των μελανιών που χρησιμοποιούνται


Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) της Αμερικής (πόσο μάλλον στην Ελλάδα) δηλώνει ότι δεν μπορεί ελέγξει τη βιομηχανία των τατουάζ. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι ακριβώς περιέχουν τα πολυάριθμα εμπορικά, αλλά και σπιτικά κατασκευασμένα, πολλές φορές, μελάνια.

Πολλά περιέχουν επικίνδυνους διαλύτες και μέταλλα, όπως ο μόλυβδος και ο υδράργυρος, αλλά και μια σειρά από ιδιαίτερα επικίνδυνα υλικά για την υγεία, όπως μελάνια για εκτυπωτές ηλεκτρονικών υπολογιστών ή προσμίξεις από χρώμα αυτοκίνητων – τα οποία είναι άκρως απαγορευτικά για έγχυση στο ανθρώπινο δέρμα.

5) Προκαλούν πολύ συχνά σοβαρές ασθένειες, μέχρι και καρκίνο.

Αλλεργικές αντιδράσεις και μολύνσεις του δέρματος μπορεί να εμφανιστούν μετά από ένα «χτύπημα» τατουάζ. Και αν και μπορεί να είναι και τυχαίο, ωστόσο, καρκίνοι του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των μελανωμάτων, έχουν αναφερθεί πολύ συχνά μέσα στις περιοχές των τατουάζ. Το FDA προειδοποιεί, επίσης, για τον κίνδυνο που υπάρχει στα εργαστήρια των τατουάζ για μετάδοση ιών όπως HIV, αλλά και ηπατοκυττατικό καρκίνο-που προκαλείται από τηνπατίτιδα C.

Εξαιτίας αυτού του κινδύνου, οι τράπεζες αίματος απαγορεύουν συνήθως σε ανθρώπους έκαναν τατουάζ τους τελευταίους 12 μήνες, να γίνονται δότες αίματος. Το FDA προειδοποιεί επίσης, ότι αν κάποιοι ασθενείς κάνουν μαγνητική τομογραφία, τα τατουάζ τους μπορεί να διογκωθούν ή να καεί το δέρμα τους, κατάσταση που πιθανότητα να συνδέεται με το μέταλλο που υπάρχει σε ορισμένα μελάνια.

6) Κρύβουν σοβαρούς κινδύνους για τις εγκύους

Μεγάλο είναι το πρόβλημα κυρίως για τις γυναίκες. Η αφαίρεση τατουάζ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι καλή ιδέα.

Επίσης, κάποιοι αναισθησιολόγοι έχουν, επίσης, εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την επισκληρίδιο αναισθησία, που μπορεί να χρειαστεί να κάνει κάποια γυναίκα, ιδιαίτερα στον τοκετό, κι αυτό έχει να κάνει κυρίως με τις γυναίκες που έχουν κάνει τατουάζ πάνω στην σπονδυλική τους στήλη, στο ύψος της μέσης.

Υπάρχει η πιθανότητα, όπως λένε οι γιατροί, η βελόνα να μεταφέρει χρωστική ουσία στο εσωτερικό της σπονδυλικής στήλης και στον μυελό των οστών.