Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Εξυπνάδες του κυρίου Σόιμπλε


Ο κος Σόιμπλε και οι Έλληνες πολιτικοί στο μεγάλο κόλπο.
     
Δεν γίνεται δεκτό, να συνεχίζεται και να διαφημίζεται καθημερινά, η αποδοχή ως λήπτες αποφάσεων στην Ελλάδα αντί της Ελληνικής Κυβέρνησης, των κ.κ. Σόιμπλε Λαγκάρντ Τρόικας και διάφορων άλλων όμοιων προσωπικοτήτων, πλην Στρος Καν.

Μπορεί ο κος Σόιμπλε να δήλωσε με χρήσιμη παρρησία πως για όλα στην Ελλάδα φταίνε οι Έλληνες πολιτικοί, αλλά και έτσι και αλλιώς με αυτή την αυτοπαραδοχή, ξεκαθαρίζει πως και αυτός ( και οι άλλοι τους Ευρωπαίοι πολιτικοί και αιμορουφήχτρες τράπεζες), φταίει και πρέπει να πληρώσει που συνεργάστηκε  με τους ίδιους συγκατηγορούμενούς του Έλληνες πολιτικούς.

«Αν οι Έλληνες πολιτικοί πείθουν τον λαό ότι η ευθύνη για τα προβλήματα της Ελλάδας βρίσκεται στις Βρυξέλλες, την Ευρώπη ή την Γερμανία, είναι ανεύθυνοι δημαγωγοί. Η ευθύνη για την κατάσταση στην Ελλάδα βαραίνει μόνο την ίδια την Ελλάδα και τους πολιτικούς της», φέρεται να δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος. Πηγή:www.capital.gr

Εξυπνάδες του κυρίου Σόιμπλε, και αυτού του είδους ατιμώρητες παραδοχές συνέργειας Ελλήνων πολιτικών και πολλών και διαφόρων όμοιων κυρίων Σόιμπλε, που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι λέει, σε 3.000 αυτοκτονίες και γενική κατάσταση κατάθλιψης όλου του Ελληνικού πληθυσμού, μπορεί να προσάγει πελατεία και κέρδη στα γραφεία των ψυχολόγων και των ψυχίατρων, είναι γνωστό ότι έχουν ουρές ως η λίμνη του Σιλωάμ, εντάσσει και τον ίδιο στην ίδια κατάσταση και πρέπει να διωχθούν νομίμως και τα δύο μέρη που συνεργάστηκαν, για την σημερινή κατάσταση της Χώρας μας.

Η προσαρτηματική άποψη του κου Σόιμπλε, πως φταίει και η ίδια η Ελλάδα, μας κάνει να γελάμε μαζί με τα κλάματά μας, λέει σαν πως επήγαμε με το πιστόλι και πήραμε με κοντέϊνερ 4η ώρα πρωινή τα λεφτά των Ευρωπαίων που δεν θέλουν να τα χάσουν με κούρεμα, και με χυδαιότητα οπισθίων ιπποπόταμου, αποφεύγει τον ευθύ λόγο, πως: ‘Δανείζαμε τον εργολάβο παρότι ξέραμε πως δεν μπορεί να τα αποπληρώσει, για να κατασχέσουμε μετά τα κτίσματά του’

Επειδή αυτό μπορεί να είναι το νέο κόλπο για την καταναγκαστική ανάπτυξη, μια και ο ποταμός – ανάπτυξη, υπερέβη τις όχθες του και διαχύθηκε σε όλο τον κάμπο, η ανάπτυξη άλλωστε για κάθε σοβαρό οικονομολόγο δεν είναι χωρίς όρια, πιάνει σαν κόλπο μια φορά και δεν πιάνει συνέχεια.

Δεν μπορεί να συνεχίζεται η κατανάλωση και η συλλογή κεφαλαίων για αποπληρωμή δανείων, που δόθηκαν από δανειστές που ήξεραν πως δεν μπορεί να επιστραφούν, αφού, στην δανειστική σύμβαση ενυπάρχει ο δόλος και την καθιστά άκυρη. Αυτό δεν είναι κανόνας μόνο της οικονομίας αλλά και του Ελληνικού και του Διεθνούς Δικαίου. Στο ότι μπορεί να ελέγχονται οι Δικαστές, δεν το αναπτύσσουμε εδώ.

Το γιατί δεν ασκείται η εφαρμογή του Δικαίου αυτού, από την Ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή από τους Έλληνες πολιτικούς, που άλλωστε τους προσδιορίζει ως μόνους υπεύθυνους ο κος Σόιμπλε, μπορεί να είναι μόνο από ανικανότητα, η από κοινή συνεργασία σε αυτό το ακραία εγκληματικό κόλπο μεταξύ των Ελλήνων πολιτικών και των συνεργών κ.κ. όπως ο κος Σόιμπλε.

Εγκληματικό οικονομικό κόλπο, που μετά την εφαρμογή του, πάντα αποτυχαίνει, αφού αποκαλύπτεται πάντα κάθε μεγάλο κόλπο. Τα κόλπα αποτελούν υποστρέβλωση του κανονικού.

Το ΙΝΚΑ γνωρίζει την ευθύνη των Ελλήνων πολιτικών που Δικαστικά ελέγχεται τώρα από το 1974 και μετά. Άλλωστε, πως η απάντηση της δημόσιας Αρχής δίδεται μετά 50 μέρες πιστοποιεί την προεστική διοίκηση της χώρας, στην αποποίηση της οποίας δεν οδηγούν τα κόλπα των κων κων Σόϊμπλε.

Οι διαγραφές χρεών του Ν 3869 που μειώνουν τα κεφάλαια των τραπεζών που θα ανακεφαλαιοποιηθούν με Εθνικό δανεισμό που θα πληρώσουν οι Έλληνες, είναι η εφαρμογή που υποχρεούται ο κος Σόιμπλε να δεχθεί και για τα δανεικά του που θέλει να πάρει πίσω.

Πηγή: ΙΝΚΑ ΔΤ 364 Δευτέρα 29.10.12

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

19 TΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ


19 TΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ


Η επιδημία των καρκίνων είναι μια δολοφονική λειτουργία και μια κίνηση από τον λεγόμενο κόσμο της ελίτ για να θανατώσουν τον ανθρώπινο πληθυσμό.

Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι η Λέσχη της Ρώμης, ο Bill Gates, Τεντ Τέρνερ, οι Ροκφέλερ, ο Warren Buffet και πολλοί άλλοι παγκοσμιοποιητές σχεδιάζουν να κυριαρχήσουν και να αποδεκατίσουν την ανθρωπότητα με τη μείωση του πληθυσμού.

Όπως βλέπετε οι παγκοσμιοποιητές πρώτα μας προκαλούν τον καρκίνο και στη συνέχεια μας παρέχουν τις αναποτελεσματικές θεραπείες τους με σκοπό το κέρδος.
Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία , 1.638.910 νέα κρούσματα καρκίνου θα προκύψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του 2012.

Περίπου 577.190 ασθενείς με καρκίνο αναμένεται να πεθάνουν αυτό το έτος. Ένας στους δύο άντρες πάσχουν από καρκίνο (ένας στους τέσσερις θα πεθάνει), όπως και μια στις τρεις γυναίκες (μία στις πέντε θα πεθάνει). Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων , ο καρκίνος είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου, που ακολουθείται από την καρδιοπάθεια.

Το 1971, ο Πρόεδρος Νίξον και το Κογκρέσο δήλωσαν πόλεμο κατά του καρκίνου . Από τότε, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ξοδέψει πάνω από $ 105 δισεκατομμύρια για την καταπολέμησης του καρκίνου.

Το 2010 μόνο, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου είχε προϋπολογισμό της τάξης του 6,4 δισ. δολαρίων. Από τον Μάρτιο του 2011, η Susan Komen του Ιδρύματος Β. , φέρεται να ηγείται του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού, και είχε 439.451.449 δολάρια «των συνολικά δημόσια εσόδων.» ο φαρμακευτικός κολοσσός Merck είχε μόνο στον προϋπολογισμό του 2010 ανάπτυξη των 8.120.000.000.

Γιατί ακόμα ο κόσμος βασανίζεται μέχρι θανάτου παρά τα δισεκατομμύρια, αν όχι τρισεκατομμύρια, σε κρατικές και ιδιωτικές έρευνες για τον καρκίνο; Γιατί οι θεραπείες για τον καρκίνο παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες από το 1950: με τοξική ακτινοβολία, χημειοθεραπεία, και χειρουργική επέμβαση;

Η απάντηση είναι απλή: η θεραπεία του καρκίνου είναι επικερδής. Ο Καρκίνος προωθεί επίσης τον στόχο της παγκοσμιοποίησης και την μαζική εξόντωση του πληθυσμού.

Οι περιπτώσεις καρκίνου παγκοσμίως είναι πιθανόν να αυξηθούν κατά σχεδόν 75% μέχρι το 2030 , σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο Lancet Oncology. Μια ομάδα με επικεφαλής τον Φρέντι Μπρέι του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC) στη Λυών, στη Γαλλία, ανέφερε ότι το 2008 υπήρχαν 12,7 εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου, τα οποία θα ανέλθουν σε 22,2 εκατομμύρια το 2030, με 90% σε άνοδο στις φτωχότερες χώρες.
Είναι γνωστό από διατροφολόγους και θεραπευτές ότι ο καλύτερος τρόπος για να νικήσουμε τον καρκίνο, είναι να μην τον δεχτούμε . Δηλαδή, θα πρέπει να έχουμε τη σωστή διατροφή και άσκηση για να κρατηθεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να λειτουργεί σωστά. Πρέπει επίσης να εξαλείψουμε όλες τις μορφές των τοξινών από το καθημερινό περιβάλλον μας.

Η BPA. Δισφαινόλη Α (BPA) είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη χημική ουσία που μπορεί να συμπεριφέρεται όπως τα οιστρογόνα. Χρησιμοποιείται στην παρασκευή των πολυκαρβονικών πλαστικών και στις εποξικές ρητίνες.

Η BPA είναι σε πολλά καταναλωτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης της συσκευασίας τροφίμων ποτών, και δοχείων , σε πλαστικές συσκευασίες τροφίμων, στεγανωτικά υλικά οδοντιατρικής. Η έκθεση σε ανθρώπους είναι πολύ διαδεδομένη και εμφανίζεται κυρίως σε μολυσμένα τρόφιμα και ποτά.

Μελέτες σε ζώα και ανθρώπους έχουν συνδέσει την ορμόνη BPA- ευαίσθητων καρκίνων, όπως του μαστού και του προστάτη. Μια πρόσφατη μελέτη στην Κίνα διαπίστωσαν ότι η έκθεση σε BPA μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για έναν κοινό τύπο όγκου του εγκεφάλου που ονομάζεται μηνιγγίωμα.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη με τα υψηλότερα επίπεδα της BPA στα ούρα ήταν περίπου 1,6 φορές (160%) με περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με μηνιγγίωμα σε σύγκριση με εκείνους με τις χαμηλότερες συγκεντρώσεις.

Η BPA βρίσκεται στα ούρα του 95% των ενηλίκων. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι η κατανάλωση κονσερβοποιημένης σούπας, μπορεί να καρφώσει τα ουρικά επίπεδα του (BPA σας) κατά 1.200% έναντι της φρέσκιας σούπας
Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αποφεύγονται τα πλαστικά προϊόντα και να χρησιμοποιείτε ποτήρι. Δυστυχώς, σχεδόν από όλους το εμφιαλωμένο νερό πωλείται σε πλαστικές φιάλες.

Φθόριο. Μιλώντας για το νερό, σχεδόν σε κάθε περιοχή του νερού στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει τοξικά φθοριούχο νάτριο στο νερό της βρύσης. Μετά από χρόνια άρνησης, το ΚΠΑ / Ροκφέλερ της ελεγχόμενης ομοσπονδιακής κυβέρνησης παραδέχθηκε ότι το φθόριο βλάπτει τα παιδιά. Παρά την αφαίρεση των τοξινών, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απαίτησε μια μείωση του ποσού φθοριδίου που προστέθηκε στις δημόσιες παροχές νερού, αναφέροντας το αρνητικό αποτέλεσμα της στα δόντια (οδοντική φθορίωση).

Φυσικά, εδώ και πολύ καιρό γνωστή από τους ερευνητές, σε αντίθεση με την American Dental Association, ότι το φθόριο βλάπτει τα δόντια .
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι αρκετές ανήθικες εταιρείες εμφιάλωσης νερού προσθέτουν φθόριο στο νερό τους, και διαφημίζουν ότι το φθόριο είναι καλό για τα παιδιά και το προωθούν δήθεν για γερά δόντια παρά τα συντριπτικά στοιχεία για το αντίθετο.

Φυτοφάρμακα. συνεχίζουν σε κοινή θέα, όταν οι νομοθέτες στην Καλιφόρνια ενέκριναν τη χρήση του ιωδιούχου μεθυλίου στην Καλιφόρνια σε καλλιέργειες φράουλας, με τη γνώση ότι συνδέεται με τον καρκίνο, στη νόσο του θυρεοειδούς και σε νευρολογικές βλάβες στον άνθρωπο. Το 2007, η κυβέρνηση Μπους ενέκρινε το ιώδιο μεθυλίου σε εθνικό επίπεδο σε 47 κράτη που καταχωρούν τη χημική ουσία για χρήση.

Οι εργαζόμενοι που εφαρμόζουν ορισμένα φυτοφάρμακα για να καλλιεργήσουν, είναι δύο φορές πιο πιθανό να συμβληθούν από μελάνωμα, μια θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος. Ωστόσο, μας λένε ότι τα μη βιολογικά τρόφιμα είναι ασφαλή για κατανάλωση.

Ομοίως, οι ερευνητές βρίσκουν υψηλότερα επίπεδα των κοινών φυτοφαρμάκων σε νοικοκυριών στα ούρα των παιδιών με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, μια μορφή καρκίνου που αναπτύσσεται συνήθως μεταξύ τριών και επτά ετών.

Οι παρατεταμένες επιδράσεις των φυτοφαρμάκων και η χρήση του DDT έχει αυξημένα ποσοστά καρκίνου .

Parabens. Οι καρκινογόνες χημικές ουσίες έχουν προστεθεί και σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής. τα Parabens είναι μια χημική ένωση που βρέθηκε σε προϊόντα καθημερινής υγιεινής όπως κρέμες, make-up, αφρός ξυρίσματος, λοσιόν μαυρίσματος και οδοντόκρεμα. Βρίσκονται επίσης σε πολλές μάρκες αποσμητικού μασχάλης.

Μια μελέτη 160 γυναικών με καρκίνο του μαστού έδειξε ότι τα parabens ήταν παρόντες στους όγκους όλων των γυναικών . «Συνολικά, 160 δείγματα συλλέχθηκαν, τέσσερα από κάθε γυναίκα και βρήκαν 99 τοις εκατό των δειγμάτων ιστού που περιέχονται τουλάχιστον ένα paraben και 60 τοις εκατό των δειγμάτων είχε πέντε. »

Αλουμίνιο. Τα περισσότερα αποσμητικά περιέχουν αλουμίνιο, το αλουμίνιο μπορεί να απορροφηθεί από τον ιστό του μαστού των γυναικών, όπου θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού ή άλλα προβλήματα υγείας .

Οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού έχουν υψηλότερα επίπεδα αλουμινίου στην θηλή τους (NAF) Μελέτες έχουν δείξει οτι σε προϊόντα αντιιδρωτικά αλουμινίου, κατατίθενται στον ιστό του μαστού, καθώς και μελέτες σε ζώα έχουν επίσης βρεθεί ότι το αλουμίνιο μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Μελέτες επίσης να ταξινομούν το Αλουμίνιο ως  νευροτοξίνη που σχετίζεται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Chemtrails / γεωμηχανικής. Τα Chemtrails περιέχουν τοξίνες, όπως αλουμινίου και βαρίου τα οποία ψεκάζονται στην ατμόσφαιρα καθημερινά, και είναι ένα από τα πιο κραυγαλέα εργαλεία του προγράμματος μείωσης του πληθυσμού . Ως εκ τούτου, ο αέρας που αναπνέουμε όλοι μας τώρα περιέχει σωματίδια αλουμινίου και βαρίου που δεν θα έπρεπε να είναι εκεί.

Η ρύπανση σωματιδίων μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου του πνεύμονα και κρίσεις άσθματος και μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη και την αποτελεσματικότητα των πνευμόνων.

Τα Chemtrails δηλητηριάζουν κάθε μορφή ζωής στον πλανήτη και οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν ακόμη και να το παρατηρήσουν. Παρακαλώ πάρτε λίγο χρόνο και κάντε τη δική σας έρευνα σχετικά με τα chemtrails / γεωμηχανικής.

Τα αντηλιακά.

Πολλά δημοφιλή αντηλιακά περιέχουν συστατικά που είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στην ανάπτυξη και εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων του δέρματος , τα οποία δεδηλωμένος στόχος τους, είναι για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Ακόμα χειρότερα, η FDA φέρεται να έχει λάβει γνώση αυτών των κρίσιμων πληροφοριών τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να προειδοποιήσει τους ανθρώπους για αυτό.

Μόνο το 7,8% των εξετασθέντων αντηλιακών έχουν κριθεί «ασφαλές και αποτελεσματικά.» Το άλλο 92,2%, που αντιπροσωπεύουν εκατοντάδες των αντηλιακών προϊόντων στην αγορά σήμερα, περιέχουν ένα ή περισσότερα συστατικά που είναι γνωστό ότι είναι επιβλαβή για την υγεία.

Ζάχαρη. Από καιρό ήταν γνωστό ότι τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται με ζάχαρη και ότι τα άτομα με καρκίνο θα πρέπει να μειώσουν την ζάχαρη. Σήμερα, οι Αμερικανοί καταναλώνουν 22 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρης την ημέρα.
Κοινή και Ιατρική Ακτινοβολία.

Οι αξονικές τομογραφίες σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου , αλλά οι ασθενείς δεν έχουν προειδοποιηθεί για τον κίνδυνο. Εκθέτοντας ένα παιδί με την πυρηνική ακτινοβολία από δύο ή τρεις αξονικές τομογραφίες (CT), το κεφάλι μπορεί να τριπλασιάσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου μετέπειτα στη ζωή τους, σύμφωνα με μια 20-ετή μελέτη.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι ένα παιδί που εκτίθεται στην ακτινοβολία σε μεταξύ πέντε και 10 αξονικές τομογραφίες, έχει τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες από ό, τι ένα παιδί που δεν έχει εκτεθεί να αναπτύξει λευχαιμία.
Ομοίως, οι οδοντιατρικές ακτινογραφίες αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου .

Μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 1.400 ασθενείς με καρκίνο βρήκε ότι οι ασθενείς που δήλωσαν ότι έχουν ετήσιες εξετάσεις σε (οδοντιατρικές ακτίνες Χ) είχαν έως και δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μηνιγγίωμα.
Τα κινητά τηλέφωνα.

Η ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, ενδεχομένως , σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας . Ο οργανισμός τώρα απαριθμεί τη χρήση του κινητού με την ίδια «καρκινογόνο επικινδυνότητα» της κατηγορίας, όπως ο μόλυβδος, η εξάτμιση του κινητήρα, και το χλωροφόρμιο.

Η Ακτινοβολία έχει επίσης συνδεθεί με βλάβες στο DNA και καρκίνο . Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακάλυψε μια 50% αύξηση στο μετωπιαίο και τον κροταφικό λοβό όγκων σε παιδιά κατά την διάρκεια δέκα χρόνων στα έτη 1999 και 2009, που κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε από τα κινητά τηλέφωνα.

Ένα στα τρία παιδιά ηλικίας κάτω των δέκα διαθέτουν σήμερα ένα κινητό τηλέφωνο στην κατοχή τους. Οι ερευνητές προειδοποιούν: «Τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα μόνο για βασικές ανάγκες και να κάνουν κλήσεις μικρής διάρκειας.»

Ωστόσο, παρά τον προφανή κίνδυνο , η κυβέρνηση δεν απαιτεί καμία προειδοποίηση ακτινοβολίας ή καρκίνου σε κινητά τηλέφωνα.

Ομοίως, οι φορητοί υπολογιστές έχουν συνδεθεί με καρκίνο από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία .

Υδράργυρος. Ο Υδράργυρος σε οποιαδήποτε μορφή είναι δηλητηριώδες, Ο υδράργυρος συνήθως επηρεάζει τη νευρολογική, γαστρεντερική (GI) και τα νεφρικά συστήματα οργάνων. Δηλητηρίαση μπορεί να προκύψει από την εισπνοή ατμών υδραργύρου, κατάποση υδράργυρου , ο υδράργυρος σε ένεση, και η απορρόφηση του υδραργύρου μέσω του δέρματος.

Έχει αποδειχθεί ότι ο υδράργυρος εξαντλεί γρήγορα το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο υδράργυρος έχει αποδειχθεί επίσης οτι προκαλεί αυτοάνοσα νοσήματα. Οτιδήποτε μειώνει και διαταράσσει το ανοσοποιητικό σύστημα θα αυξήσει τις πιθανότητες ενός ατόμου να προσβληθεί από καρκίνο .

Τα εμβόλια. Τα εμβόλια είναι ίσως η τελευταίο όπλο που χρησιμοποιεί η παγκόσμια ελίτ για χρήση κατά της ανθρωπότητας. αλουμίνιο και φορμαλδεΰδη (ένα γνωστό καρκινογόνο που χρησιμοποιείται για την ταρίχευση) έχει χρησιμοποιηθεί ως συντηρητικό σε παιδικά εμβόλια και εξακολουθεί να υπάρχει σε πολλά εμβόλια γρίπης. Εκεί είναι εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες μελέτες που συνδέουν τα εμβόλια με τον καρκίνο και νευρολογικές διαταραχές όπως ο αυτισμός . Κορυφαία επιστήμονας εμβολίου της Merck, Δρ Maurice Hilleman , παραδέχεται ανοιχτά την παρουσία του θανατηφόρου SV40 στην πολιομυελίτιδα.

Το Ίδρυμα Καρκίνου SV40 παρέχει πρόσθετες πληροφορίες και έρευνα.
Εν τω μεταξύ, το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας εξακολουθεί να χρησιμοποιείται εναντίον στους ανυποψίαστους πολίτες των εθνών του τρίτου κόσμου .
Πρόσφατα ένα ιταλικό δικαστήριο έκρινε τους κατασκευαστές εμβολίων οτι ευθύνονται για την καταστροφή των παιδιών.

Όμως, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι κατασκευαστές εμβολίων είχαν σχεδόν σβηστεί-από αγωγές που ασκούνται από τους γονείς των τραυματισμένων παιδιών, το Κογκρέσο τους χορήγησε νομική ασυλία. Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε την ασυλία δηλώνοντας ότι τα εμβόλια είναι » «αναπόφευκτα επισφαλή.»

Ο Μπιλ Γκέιτς ευγονιστής παγκοσμιοποίησης και άλλοι, όπως το Ίδρυμα Ροκφέλερ, χρηματοδοτούν τις έρευνες εμβολίων, προκειμένου να μειώσουν τον ανθρώπινο πληθυσμό. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που πολλές κυβερνήσεις πιέζουν να κάνουν εμβόλια υποχρεωτικά , ακόμα και με ενημέρωση στους γονείς από πόρτα σε πόρτα.

Ψήγματα Οδοντιατρική.

Τα οδοντιατρικά αμαλγάματα είναι η κύρια πηγή έκθεσης στον υδράργυρο για τους Αμερικανούς . Το μέσο άτομο έχει οκτώ σφραγίσματα αμαλγάματος και θα μπορούσε να απορροφήσει έως 120 μικρογραμμάρια υδραργύρου ανά ημέρα. Για λόγους σύγκρισης, η κατανάλωση από μολυσμένα με υδράργυρο θαλασσινά θα σας εκθέσει σε περίπου 2,3 μικρογραμμάρια ανά ημέρα.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου συσχέτισε την περιοδοντική πάθηση με τον καρκίνο του παγκρέατος . «Η μελέτη μας παρέχει τις πρώτες ισχυρές ενδείξεις ότι η περιοδοντική νόσος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος», δήλωσε ο δρ Ντομινίκ, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ στη Βοστόνη, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας.

Οι άνδρες με ιστορικό περιοδοντικής νόσου, είχαν 64% αύξηση του κινδύνου καρκίνου του παγκρέατος σε σύγκριση με όσους δεν διαθέτουν τέτοιο ιστορικό.

Το πρότυπα λαμπτήρες πυρακτώσεως ήταν να αντικατασταθούν με λαμπτήρες CFL, οι οποίες είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, επειδή είναι γεμάτες με τοξικό υδράργυρο.

«Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε το 2008 από το Maine Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος αποκάλυψε ότι, όταν μια λάμπα CFL σπάσει, μπορεί να απελευθερώσει επικίνδυνα υψηλά επίπεδα υδραργύρου στον αέρα.
Ευτυχώς η σχεδιαζόμενη απαγόρευση καταργήθηκε και εσείς δεν χρειάζεται να μολύνετε το σπίτι σας με λαμπτήρες CFL .

Σιρόπι καλαμποκιού φρουκτόζης. υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού (HFCS) χρησιμοποιείται ως γλυκαντική ουσία σε χιλιάδες συσκευασμένα τρόφιμα που πωλούνται σε όλο τον κόσμο, από το ψωμί για πρωινό με δημητριακά, ακόμη και τη σόδα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Λος Άντζελες (UCLA) διαπίστωσαν ότι τα καρκινικά κύτταρα έχουν μια ιδιαίτερη συμπάθεια για την εκλεπτυσμένη φρουκτόζη. Στις δοκιμές, τα καρκινικά κύτταρα του παγκρέατος τρέφονται με εκλεπτυσμένη φρουκτόζη και πολλαπλασιάζονται ταχύτατα μέσα στο σώμα.

Δημοσίευση στο περιοδικό Cancer Research, τα ευρήματα αποκαλύπτουν επίσης ότι δεν είναι όλα τα σάκχαρα ίδια, μια ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση στην επικρατούσα ιατρική. Τα καρκινικά κύτταρα αγαπούν τόσο τη ζάχαρη γλυκόζης και τη φρουκτόζη της ζάχαρης, αλλά η φρουκτόζη προκαλεί άμεσα τα καρκινικά κύτταρα να αναπαραχθούν και να εξαπλωθούν.

Ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει 12 κουταλάκια του γλυκού HFCS κάθε μέρα ! Έτσι, απλά με την κατανάλωση της τυπικής αμερικανικής διατροφής των επεξεργασμένων τροφίμων, οι καταναλωτές είναι σε θέση να εκτεθούν από υπερβολικά υψηλά επίπεδα υδραργύρου που ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια ασφαλείας που καθορίζονται από την EPA.

Το Σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, επίσης, συμβάλλει στην παχυσαρκία. Ένα πανεπιστήμιο του Princeton απο μια ερευνητική ομάδα έδειξε ότι ποντίκια που έχουν πρόσβαση σε φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού παρουσίασαν σημαντικά περισσότερο βάρος από εκείνα που έχουν πρόσβαση σε επιτραπέζια ζάχαρη, ακόμα και όταν η συνολική θερμιδική πρόσληψη τους ήταν η ίδια.

Η παχυσαρκία συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά καρκίνου . Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο, περισσότερες από 100.000 περιπτώσεις καρκίνου στις ΗΠΑ συνδέονται με το υπερβολικό σωματικό λίπος – τα περισσότερα από αυτά μπορούν να προληφθούν.

Φούρνοι μικροκυμάτων. Σχεδόν κάθε σπίτι έχει ένα φούρνο μικροκυμάτων για να ζεστάνετε γρήγορα ή να μαγειρέψετε τα τρόφιμα. Ωστόσο, πολλές μελέτες που πραγματοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν επανειλημμένως επισημάνει τις καταστροφικές συνέπειες των φούρνων μικροκυμάτων στην ανθρώπινη υγεία. Στην πραγματικότητα οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι τόσο επικίνδυνοι που είχαν απαγορευτεί στη Ρωσία 1976 – 1987.

Η παστερίωση ανακαλύφθηκε από τον Louis Pasteur στα μέσα του 1800. και υπάρχει στο γάλα σας ,αμύγδαλα και χυμούς . Η παστερίωση καταστρέφει τις βιταμίνες, και τα ένζυμα και παρεμποδίζει την απορρόφηση. Όταν βράσει το υγρό, μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια και να κάνει τα τρόφιμα αποστειρωμένα.

Κατά τη διαδικασία, δεν μπορείτε να βοηθήσετε, αλλά επηρεάζουν τη γεύση και τη θρεπτική αξία των τροφίμων αυτών. Η παστερίωση είναι η διαδικασία της θέρμανσης ενός υγρού σε μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να σκοτωθούν ορισμένα βακτήρια και να απενεργοποιηθούν ορισμένα ένζυμα.

Ακτινοβολία τροφίμων. Η FDA ενέκρινε την ακτινοβόληση των τροφίμων.
Η Βιομηχανία και το FDA επιμένει ότι τα ακτινοβολημένα τρόφιμα, έχουν δοκιμαστεί εκτενώς και είναι απολύτως ασφαλής. Ωστόσο, στη Νέα Υόρκη, και το Νιου Τζέρσεϊ, έχουν απαγορεύσει την πώληση και διανομή των ακτινοβολημένων τροφίμων, και οι ξένες κυβερνήσεις, όπως η Γερμανία, η Δανία, η Σουηδία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Οι μελέτες έχουν συνδέσει την ακτινοβόληση των τροφίμων με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου .

Η ασπαρτάμη. Ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει περίπου 2 ή 3 mg / kg κάθε ημέρα ασπαρτάμης με σόδα διαίτης και τεχνητών γλυκαντικών ουσιών.
«Η μελέτη μας έχει δείξει ότι η ασπαρτάμη είναι μια καρκινογόνος ένωση των οποίων οι καρκινογόνες επιδράσεις είναι επίσης εμφανείς σε μία ημερήσια δόση των 20 mg ανά κιλό σωματικού βάρους (mg / kg), και ιδίως λιγότερο από την τρέχουσα αποδεκτή ημερήσια δόση για τους ανθρώπους.

Χλώριο. Το χλώριο έχει χρησιμοποιηθεί για την απολύμανση των ΗΠΑ και της Βρετανίας σε αποθέματα νερού της βρύσης για 100 χρόνια. Τα χαμηλά επίπεδα χλωρίου στο νερό της βρύσης που χρησιμοποιούνται για την κολύμβηση μπορεί να διπλασιάσουν σχεδόν τον κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης.

Η κολύμβηση σε δημόσιες πισίνες, μπορούν επίσης να παρουσιάσουν κίνδυνο γιατί τα επίπεδα χλωρίου είναι πολύ υψηλότερα .

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που ζουν σε περιοχές με υψηλή περιεκτικότητα σε χλώριο του νερού, και που λούζονται τακτικά, είχαν 83%περισσότερες πιθανότητες να έχουν έναν όγκο από ό, τι τα άτομα με χαμηλά σε χλώριο περιοχές. Εκείνοι που ήπιαν από το νερό βρύσης με υψηλό-χλώριο είχαν 35% πιθανότητα να πάθουν καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Η κανονική κολύμβηση στις πισίνες, έχει αυξήσει τον κίνδυνο σε 57%.

Απορροφώντας χλώριο μέσω του δέρματος είναι ότι πιο επικίνδυνο επειδή παρακάμπτει το ήπαρ, το οποίο φιλτράρει πολλές βλαβερές χημικές ουσίες, όταν το νερό έχει καταποθεί.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλές παιδικές πάνες και γυναικεία προϊόντα όπως (σερβιέτες / ταμπόν) περιέχουν χλώριο.

Το νιτρικό άλας και άλλα συντηρητικά προστίθενται συνήθως στο επεξεργασμένο κρέας (αλλαντικά) και συνδέονται με αυξημένα ποσοστά καρκίνου . Είναι καλύτερα να αγοράσετε χωρίς συντηρητικά με βάση το κρέας.

Πυρηνική ακτινοβολία είναι επίσης ένα θανατηφόρο εργαλείο, και οι θάνατοι από ακτινοβολία είναι πολύ πιο δύσκολο να αποδειχθούν, όπως οι θάνατοι από το κάπνισμα, γιατί η πηγή είναι άγνωστη σχεδόν πάντα στην ποσότητα του.
Σε αντίθεση με την κυβερνητική προπαγάνδα που διανέμεται από τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης , δεν υπάρχει καμία δόση ακτινοβολίας.

Μια γαλλική μελέτη που δημοσιεύεται στο Journal of Cancer βρήκε ποσοστό λευχαιμίας διπλάσιο μεταξύ των παιδιών κάτω των 15 ετών που ζουν κοντά σε 3,1 μίλια ακτίνα από 19 πυρηνικά εργοστάσια ενέργειας της Γαλλίας .

Η μελέτη προστίθεται στα πορίσματα μιας γερμανικής μελέτης που δημοσιεύθηκε στο τέλος του 2007 μελετώντας γερμανικά παιδιά κάτω των 5 ετών, η οποία διαπίστωσε ότι τα παιδιά αυτής της ηλικίας στην περιοχή των γερμανικών πυρηνικών σταθμών είχε υποστεί μια αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης της παιδικής λευχαιμίας.

Το 2003, μια Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κινδύνου Ακτινοβολίας, έχει αναφερθεί σε 61.600.000 θανάτους από καρκίνο σε όλο τον κόσμο από το νέφος της δοκιμής ατομικής βόμβας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 και του 1960. Η Βροχή έφερε το νέφος στην αγορά των τροφίμων.

Αυτό το ραδιενεργό νέφος που , όπως λέγεται, μεταφέρει κάτι που ονομάζεται στρόντιο-90, το οποίο είναι το πιο φοβερό δηλητήριο στον κόσμο. Και μία μόνο κουταλιά να μοιραστούν όλα τα μέλη της ανθρώπινης φυλής θα μπορούσε να παράγει ένα επικίνδυνο επίπεδο ραδιενέργειας στα οστά του κάθε ατόμου.

Γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Ο Δρ Στάνλεϊ Ewen, ένας παθολόγος σύμβουλος στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Αμπερντίν, λέει ότι ένα κουνουπίδι που χρησιμοποιείται σε γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο του στομάχου και του παχέος εντέρου .

Τα ΓΤ παράγωγα της Monsanto rBGH (η οποία είναι μια γενετικά τροποποιημένη-αυξητική ορμόνη, έχει δοθεί στις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, ώστε να καταστούν περισσότερο γάλα) και έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την παραγωγή του IGF-1 70 – 1000%. Ο IGF-1 είναι μια πολύ ισχυρή ορμόνη που έχει σχετιστεί με 2,5 έως 4 φορές υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του ανθρώπινου παχέος εντέρου, του μαστού και του προστάτη.

Συμπέρασμα

Οι παγκοσμιοποιητές έχουν εφαρμόσει σαφώς την ατζέντα τους και δηλητηριάζουν το φαγητό μας, τον αέρα, το νερό και τους οργανισμούς με τις τοξίνες για να μας δώσουν τον καρκίνο. Αυτές οι ελίτ ωφελούνται πάρα πολύ από την πώληση των φαρμάκων, μέσα από τις φαρμακευτικές εταιρείες που τα ελέγχουν .

Αυτά τα φάρμακα συνήθως παρέχουν προσωρινή ανακούφιση από τον καρκίνο, ενώ παράλληλα ψευδώς στην αγορά προωθούνται ως μια θεραπεία με ψεύτικες μελέτες και διεστραμμένα στατιστικά στοιχεία.

Η Καταπολέμηση λοιπόν του καρκίνου, είναι να μην δεχτούμε τον καρκίνο.

Στη μακριά λίστα των παραπάνω να συμπληρώσω πως σύμφωνα με τις εργασίες του Δρ. Χάμερ, βασικός συντελεστής για την εμφάνιση καρκίνου είναι το "ψυχολογικό σοκ". Ουσιαστικά ένας υγιής οργανισμός με δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα δεν θα προσβληθεί από καρκίνο κ θα τον καταπολεμήσει. Αντίθετα ένας άνθρωπος που πλήττεται από άγχος επιβίωσης ( *Ελλάδα σήμερα...) ή κυριαρχείται από φόβο γίνεται ευάλωτος και σε κάθε μορφή καρκίνου.

Κατά συνέπεια ο "ψυχολογικός πόλεμος" μέσα από συστηματικές εσφαλμένες πληροφορίες (παραπληροφόρηση εσκεμμένη ή αθέλητη) όπως π.χ. οι ετικέτες περί θανάτου λόγω καπνίσματος* ή το σοκ ανακοίνωσης της ύπαρξης καρκίνου στον οργανισμό μας από το γιατρό (ακόμη και να μην υφίσταται) συντελούν στην ανάπτυξη του καρκίνου...

Ας προσέχουμε λοιπόν τι πιστεύουμε... ποιον πιστεύουμε και σε ποιόν παραδίδουμε την υγεία μας...

*ο Δρ Χάμερ έχει αποδείξει πως το κάπνισμα δεν αποτελεί αιτία πρόκλησης καρκίνου...


Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Μας είχαν προειδοποιήσει ... πριν 26 χρόνια


Τα χάλια μας ήταν πάντα γνωστά ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...........Ο ΚΑΝΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ και τώρα τα πληρώνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ.


Επειδή κάποιοι θεωρούν όλους τους Έλληνες διανοητικά ανάπηρους, παραθέτουμε τι έγραφε ο Γιάννης Μαρίνος στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» πριν 26 χρόνια.

Θα ήταν μεγάλη απαίτηση από μέρους μου να ζητήσω από κάποιους ολίγη δόση ιστορικής μνήμης. Το είδος αυτό είναι ανύπαρκτο εν Ελλάδι, εκτός και αν μπορεί να βοηθήσει κάποιους να εξαπατήσουν αφελείς. Σήμερα, κάποιοι μάς λένε ότι για τη κρίση φταίνε οι κερδοσκόποι, οι Γερμανοί, οι Πυγμαίοι, η CIA, οι Τούρκοι, οι Εβραίοι, οι μασώνοι και δεν συμμαζεύεται. Σίγουρα, όμως, δεν φταίμε εμείς!

Για να μην μάς θεωρούν κάποιοι εκ γενετής καθυστερημένους, παραθέτουμε το κύριο άρθρο του τότε διευθυντή του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» κ. Γιάννη Μαρίνου, στο τεύχος της 22ας Μαΐου 1986, υπό τον τίτλο:«Προτιμούμε να πνιγούμε χορεύοντας, όπως οι επιβάτες του Τιτανικού;». Με αφορμή την έκθεση του τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ.Δημ.Χαλικιά, ο οποίος μέσω ύβρεων από τις «προοδευτικές» δυνάμεις έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία, ο κ.Γ.Μαρίνος έγραφε:...

«Και ιδού πού φθάσαμε: Αντί να δουλεύουμε για να παράγουμε εισόδημα, να τρώμε από τα έτοιμα και από τα δανεικά.Αντί να φτιάχνουμε νέα εργοστάσια, να κλείνομε κι αυτά που υπάρχουν. Αντί να εκσυγχρονίζουμε τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, να τις αφήνουμε βαθμιαία να καταντούν παλιοσίδερα. Αντί να βελτιώνομε την παραγωγικότητά μας, να επιβραβεύουμε με κάθε τρόπο την τεμπελιά και την λούφα. Αντί να προωθούμε τις εξαγωγές μας με καλά και φθηνά προϊόντα, να υπονομεύομε την ανταγωνιστικότητά τους με αποτέλεσμα να μην μπορεί πια να πουληθεί η ελληνική παραγωγή ούτε μέσα στην ελληνική αγορά.

Αντί να ενθαρρύνομε το κέρδος, ώστε να περισσεύουν λεφτά για νέες επενδύσεις και καλύτερες αμοιβές των εργαζομένων, το εμποδίζομε με κάθε τρόπο, με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των προβληματικών επιχειρήσεων και την απειλή των μαζικών απολύσεων, αφού οι βιομηχανικές μας επιχειρήσεις δεν μπορούν πια να επιβιώσουν.

Αντί να στηρίζομε με κάθε τρόπο την εγχώρια παραγωγή, την καταδιώκομε με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο, διευκολύνοντας έτσι τις εισαγωγές και την κυριαρχία των ξένων στην ελληνική αγορά.

Αντί οι εργατοϋπάλληλοι να υπερασπίζονται την εθνική παραγωγή με την εργατικότητα και την συμπαράστασή τους προς τους ομοεθνείς εργοδότες τους,
πολλοί απ' αυτούς υπονομεύουν με απεργίες, στάσεις εργασίας, καταλήψεις, κοπάνες, νωθρότητα, τσαπατσουλιά και συνεχείς εκδηλώσεις μίσους τις ντόπιες παραγωγικές μονάδες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στα ξένα προϊόντα και στη δική τους μιζέρια και ανεργία.

Αντί το δημόσιο να διαχειρίζεται με σύνεση και πόνο τα έσοδα από την φορολογία,
τα διασπαθίζει σε καταναλωτικές δαπάνες σε έργα βιτρίνας, σε αθρόες προσλήψεις υποαπασχολούμενων, σε επιδοτήσεις, χαρισμούς οφειλών, σε δανεικά και αγύριστα και σε διαιώνιση της αντιπαραγωγικής δομής της δημόσιας διοικήσεως και της χρονοβόρας και δαπανηρότατης γραφειοκρατίας.

Αντί να αναπτύσσομε την παραγωγή και να ενισχύομε την αυτοδυναμία της οικονομίας μας, το'χουμε ρίξει στον δανεισμό από το εσωτερικό και κυρίως από το εξωτερικό,
με αποτέλεσμα να έχομε φθάσει στο τραγικό σημείο να δανειζόμαστε πια κάθε χρόνο 2-3 δισεκατομμύρια δολλάρια από τους ξένους για να εξοφλούμε προηγούμενα δανεικά.

Αντί να διευκολύνεται η εισαγωγή νέας τεχνολογίας και η ευελιξία των επιχειρήσεων ώστε να αποφεύγουν τα οικονομικά αδιέξοδα και το μοιραίο κλείσιμό τους, αντί να ενθαρρύνεται η υλική επιβράβευση των προκομμένων και ευσυνείδητων, επιβάλλεται με κάθε τρόπο το αντίθετο.

»
Αυτή είναι η πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Και αυτοί που αντιδρούν στην απαιτούμενη θεραπευτική αγωγή, φαίνεται ότι προτιμούν να καταποντιστούμε όλοι, χορεύοντας και τραγουδώντας, όπως οι επιβάτες του Τιτανικού.

Και αυτό σχεδόν σίγουρα θα συμβεί, αφού τα σωστικά μέσα ολοένα και περιορίζονται.».

Γράφει ο Mario de Andrade


Έξοχο κείμενο από τον Mario de Andrade (Ποιητή, συγγραφέα, δοκιμιογράφο και μουσικολόγο από τη Βραζιλία).

«Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα, ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής  απ' ότι έχω ζήσει έως τώρα...

Αισθάνομαι όπως αυτό το παιδάκι που κέρδισε μια σακούλα καραμέλες: τις πρώτες τις καταβρόχθισε με λαιμαργία αλλά όταν παρατήρησε ότι του απέμεναν λίγες, άρχισε να τις γεύεται με βαθιά απόλαυση.

Δεν έχω πια χρόνο για ατέρμονες συγκεντρώσεις όπου συζητούνται, καταστατικά, νόρμες, διαδικασίες και εσωτερικοί κανονισμοί, γνωρίζοντας ότι δε θα καταλήξει κανείς πουθενά.

Δεν έχω πια χρόνο για να ανέχομαι παράλογους ανθρώπους που παρά τη χρονολογική τους ηλικία, δεν έχουν μεγαλώσει.

Δεν έχω πια χρόνο για να λογομαχώ με μετριότητες.

Δε θέλω να βρίσκομαι σε συγκεντρώσεις όπου παρελαύνουν παραφουσκωμένοι εγωισμοί.

Δεν ανέχομαι τους χειριστικούς και τους καιροσκόπους.

Με ενοχλεί η ζήλια και όσοι προσπαθούν να υποτιμήσουν τους ικανότερους για να οικειοποιηθούν τη θέση τους, το ταλέντο τους και τα επιτεύγματα τους.

Μισώ, να είμαι μάρτυρας των ελαττωμάτων που γεννά η μάχη για ένα μεγαλοπρεπές αξίωμα. Οι άνθρωποι δεν συζητούν πια για το περιεχόμενο... μετά βίας για την επικεφαλίδα.

Ο χρόνος μου είναι λίγος για να συζητώ για τους τίτλους, τις επικεφαλίδες. Θέλω την ουσία,  η ψυχή μου βιάζεται...Μου μένουν λίγες καραμέλες στη σακούλα...
Θέλω να ζήσω δίπλα σε πρόσωπα με ανθρώπινη υπόσταση.

Που μπορούν να γελούν με τα λάθη τους.

Που δεν επαίρονται για το θρίαμβό τους.

Που δε θεωρούν τον εαυτό τους εκλεκτό, πριν από την ώρα τους.

Που δεν αποφεύγουν τις ευθύνες τους.

Που υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια
Και που το μόνο που επιθυμούν είναι να βαδίζουν μαζί με την αλήθεια και την ειλικρίνεια.

Το ουσιώδες είναι αυτό που αξίζει τον κόπο στη ζωή.
Θέλω να περιτριγυρίζομαι από πρόσωπα που ξέρουν να αγγίζουν την καρδιά των ανθρώπων...

Άνθρωποι τους οποίους τα σκληρά χτυπήματα της ζωής τους δίδαξαν πως μεγαλώνει κανείς με απαλά αγγίγματα στην ψυχή.
Ναι, βιάζομαι, αλλά μόνο για να ζήσω με την ένταση που μόνο η ωριμότητα μπορεί να σου χαρίσει.

Σκοπεύω να μην πάει χαμένη καμιά από τις καραμέλες που μου απομένουν...

Είμαι σίγουρος ότι ορισμένες θα είναι πιο νόστιμες απ' όσες έχω ήδη φάει.

Σκοπός μου είναι να φτάσω ως το τέλος ικανοποιημένος και σε ειρήνη με τη συνείδησή μου και τους αγαπημένους μου...»

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Έλληνες που ζουν στην βορειοανατολική Τουρκία


Μπορεί οι περισσότεροι νεοέλληνες να γνωρίζουν ελάχιστα ή να αγνοούν παντελώς  την αρχαία ελληνική γλώσσα, όχι όμως και μία απομονωμένη κοινότητα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στη βορειοανατολική Τουρκία.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Independent, περίπου 5.000 άνθρωποι φαίνεται ότι μιλούν μία διάλεκτο που πλησιάζει εκπληκτικά στην αρχαία ελληνική γλώσσα.

Όπως επισημαίνουν ειδικοί γλωσσολόγοι μέσω αυτής της διαλέκτου μπορούν να εξάγουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τη γλώσσα του Σωκράτη και του Πλάτωνα, καθώς και το πώς αυτή εξελίχθηκε.


Η κοινότητα ζει σε ένα σύμπλεγμα χωριών κοντά στην τουρκική πόλη της Τραπεζούντας, όπου κάποτε ήταν η αρχαία περιοχή του Πόντου.

Οι γλωσσολόγοι διαπίστωσαν ότι η διάλεκτος, Romeyka, μια ποικιλία από ποντιακά ελληνικά, έχει δομικές ομοιότητες με την αρχαία ελληνική που δεν παρατηρούνται σε άλλες μορφές της  γλώσσας που ομιλείται σήμερα.

Επίσης η Romeyka παρουσιάζει και πολλές ομοιότητες με το αρχαίο λεξιλόγιο.

Όπως λέει η λέκτορας Φιλολογίας Ιωάννα Σιταρίδου του Πανεπιστημίου του Cambridge«η χρήση του απαρεμφάτου έχει χαθεί στα νέα ελληνικά. Όμως, στα Romeyka έχει διατηρηθεί».


Μια πιθανότητα είναι ότι οι ομιλητές αυτής της διαλέκτου είναι οι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων που ζούσαν κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας πριν από τον 6ο ή 7ο αιώνα π.Χ., όταν η περιοχή αποικίστηκε αρχικά.

Αλλά είναι επίσης πιθανό να είναι απόγονοι αυτόχθονων πληθυσμών ή μίας μεταναστευτικής  φυλής οι οποίοι αναγκάστηκαν να μιλούν τη γλώσσα των αρχαίων ελληνικών αποικιοκρατών.

Οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής είναι ευσεβείς μουσουλμάνοι, γι΄ αυτό και είχαν το δικαίωμα να παραμείνουν στην Τουρκία μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923.


Ο ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Δείτε τον πιο φτωχό πρόεδρο χώρας στον πλανήτη!

Ο κύριος που βλέπετε στην φωτογραφία με το φτηνό ζακετάκι είναι ο Χοσέ Μουχίκα, πρόεδρος της Ουρουγουάης και πρώην αντάρτης των Τουπαμάρος στα χρόνια της δικτατορίας.


Ο κ. Μουχίκα οδηγεί ένα παλιό Volkswagen, αξίας μόλις, 1.945 δολάρια και αποτελεί τη μοναδική «πολυτέλεια» που έχει επιτρέψει στον εαυτό του.

Ο 77χρονος πολιτικός, που δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό αλλά ούτε και χρέη, απέκτησε πριν από λίγες ημέρες ακόμα έναν τίτλο τιμής, αυτόν του πιο φτωχού προέδρου στον κόσμο!

Το παρατσούκλι βγήκε μετά την αποκάλυψη ότι εάν και ο μηνιαίος μισθός τους είναι 12.500 δολάρια εκείνος κρατάει μόνον1.250 δολάρια για τα έξοδά του και το υπόλοιπο ποσό, το 90%, το επιστρέφει στο κράτος προκείμενου να ενισχυθούν τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.

Όπως ο ίδιος είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «El Mundo», με τα 1.250 δολάρια το μήνα μπορεί να τα βγάλει πέρα. Και μπορεί γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι της Ουρουγουάης ζουν με πολύ λιγότερα.

Αυτή η είδηση που κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του κόσμου, δεν θα μπορούσε να μην μας βάλει σε σκέψεις σε σχέση με το πόσο τελικά, υπηρετούν τον λαό οι δικοί μας πολιτικοί.

Πηγή:  newsbomb.gr

Ο εξευτελισμός των Ελλήνων δικαστών...


Γράφει ο Θάνος 


Αγαπητοί μου αναγνώστες ίσως θα περιμένατε μετά από έναν τέτοιο τίτλο να μιλήσω για τις άδικες περικοπές των αποδοχών των Ελλήνων δικαστών που επίκεινται μαζί με όλα τα υπόλοιπα ειδικά μισθολόγια.


Θα σας απογοητεύσω.

Θα ασχοληθώ με την στάση των δικαστών και λοιπών δικαστικών λειτουργών της πατρίδας μας τα τελευταία χρόνια.


Προ πενταετίας (2007) οι δικαστές αξίωσαν και πέτυχαν τότε από την κυβέρνηση Καραμανλή την απόδοση σε αυτούς αναδρομικών τα οποία κυμάνθηκαν σε περίπου 80.000 - 140.000 ευρώ για τον καθένα!!!


Μάλιστα είχαν πετύχει τότε να πάρουν αναδρομικά για πολύ περισσότερα από 2 έτη όπως ορίζει ο νόμος σε ανάλογες περιπτώσεις περί αναδρομικών χρεών του κράτους προς τους πολίτες!

Ακολούθησαν 2 χρόνια άκρατης διαφθοράς του δημοσίου και κατόπιν, όπως πλέον όλοι γνωρίζουμε, ανέλαβε την εξουσία με εξαπάτηση του ελληνικού λαού, το βδέλυγμα της ερημώσεως Νο1 (ο μεγαλύτερος προδότης της νεότερης ελληνικής ιστορίας)... τον οποίον ακολούθησαν στην πρωθυπουργία, ένας αντισυνταγματικά διορισμένος, τραπεζίτης και το βδέλυγμα της ερημώσεως Νο 2 (που τείνει να ξεπεράσει το πρώτο σε ψέμα και υποκρισία).....


Ακολούθησαν τα Μνημόνια 1 και 2 τα οποία περιελάμβαναν, ως επί τω πλείστον, αντισυνταγματικούς και παράνομους όρους που ήταν ολοφάνερο ότι επεδίωκαν την εξαθλίωση του ελληνικού λαού με προφανή σκοπό την υφαρπαγή του εθνικού πλούτου από ξένα και ντόπια κεφάλαια...


Έτσι είχαμε μειώσεις μισθών, συντάξεων, περικοπές επιδομάτων, άδικες φορολογίες, καταστροφή του συστήματος υγείας, καταστροφή της παιδείας, καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κατάργηση σχεδόν όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, καταλήστευση των πολυτέκνων οικογενειών, των αναπήρων, αύξηση της ανεργίας.... κ.α.


Σε όλη αυτή την αισχρή και προδοτική κατάσταση οι Έλληνες δικαστές το μόνο που έκαναν (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) με ευχαρίστηση, ήταν να βγάζουν παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες των εργαζομένων!!!


Το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Άρειος Πάγος, η Εισαγγελία και όλα τα δικαστήρια της χώρας έκαναν τα στραβά (ή τα τυφλά - κατά το "η δικαιοσύνη είναι τυφλή") μάτια στα καθημερινά αίσχη των πλουσίων, των τραπεζιτών και των προδοτών πολιτικών κατά των ανήμπορων Ελλήνων πολιτών....

Ένας θεσμός - η ανεξάρτητη δικαιοσύνη- που έχει σαν σκοπό να προστατεύσει την δημοκρατία και τον ελληνικό λαό από τον οποίο πηγάζει υποτίθεται, η εξουσία, είχε θέσει υπό την προστασία της το πολιτικό προδοτικό κατεστημένο...
Ναι οι Έλληνες δικαστές μπορούσαν αν ήθελαν, να βάλουν φυλακή τους πάντες....
Μπορούσαν να κάνουν τους πολιτικούς να τρέμουν...


Το Ελληνικό Σύνταγμα τους δίνει όλα τα όπλα που χρειάζονται για να προστατεύουν το Έθνος.

Κατά παράξενο τρόπο οι Έλληνες δικαστές (των οποίων οι αποδοχές παρέμεναν μέχρι προχθές ανέπαφες) δεν έβλεπαν τίποτα το αντισυνταγματικό και παράνομο....
Η συντριπτική μάλιστα πλειοψηφία των αποφάσεων τους, έδινε δίκιο στην προδοτική κυβέρνηση και η μόνιμη επιχειρηματολογία ήταν για την "σωτηρία" της πατρίδας.....

Προχθές όμως ήρθε μια μεγάλη
 σφαλιάρα από το Συμβούλιο της Ευρώπης...
Έβγαλε παράνομες 2 αποφάσεις της κυβέρνησης του ΓΑΠ που επέβαλλε χωρίς ιδιαίτερο κόπο η τρόϊκα.


Η πρώτη αφορά την παράνομη μείωση του κατώτατου μισθού στους νέους κάτω των 25 ετών στα 2/3 της ΕΓΣΣΕ με το σκεπτικό ότι έτσι οι εργαζόμενοι αυτοί πέφτουν κάτω από το όριο της φτώχειας....

Και η δεύτερη αφορά την παράνομη παράταση ενός έτους στην δοκιμαστική περίοδο που οι εργαζόμενοι μπορούν να απολυθούν χωρίς προειδοποίηση με το σκεπτικό ότι αντιβαίνει στο καταστατικό που αναφέρει πως οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα σε «λογική» ειδοποίηση πριν τερματιστεί η απασχόλησή τους.


Η σφαλιάρα αυτή μπορεί να αφορά το προδοτικό κράτος που τα τελευταία 3 χρόνια ρημάζει με πλήθος αντισυνταγματικούς και παράνομους τρόπους κι αποφάσεις τον ελληνικό λαό, επιβάλλοντας μέτρα που όχι μόνο καμιά σχέση δεν έχουν με το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας αλλά εξαφανίζουν και τα λιγοστά έσοδα του κράτους, χτυπά όμως κυρίως την ελληνική ανύπαρκτη, δικαιοσύνη που όλα αυτά τα χρόνια "κωφεύει" στις κραυγές πόνου την Ελλήνων πολιτών, στις αυτοκτονίες, στην μιζέρια και στην ολοένα αυξανόμενη εγκληματικότητα....


Που είσασταν κύριοι δικαστές, να πάρετε εσείς αυτές τις αποφάσεις (κι άλλες πολλές παρόμοιες);


Πως γίνεται και το Συμβούλιο της Ευρώπης βλέπει με πιο δίκαιο τρόπο τους Έλληνες πολίτες από εσάς; 


Δεν το αντιληφθήκατε ότι είναι παράνομες;


Είστε λοιπόν εγκληματικά ανίκανοι; Όχι....

Είστε κάτι πολύ χειρότερο.... 

Φανταστείτε ότι ακόμα κι από τα πιο επίσημα τότε, προδοτικά χείλη του "πρωθυπουργού" της χώρας το 2010, είχε ακουστεί εκείνο το "ξέρω ότι τα μέτρα είναι άδικα αλλά πρέπει να τα πάρουμε για την σωτηρία της πατρίδας"..... κι όμως ούτε και τότε ίδρωσε κανένα αυτί....


Απεναντίας ιδρώνει το αυτί του δικαστή όταν βλέπει μπροστά του στο εδώλιο π.χ. αλλοδαπούς εγκληματίες....


Αποτέλεσμα;
Οι καθημερινές καταγγελίες των Ελλήνων αστυνομικών ότι συλλαμβάνουν αλλοδαπούς κακοποιούς την μια μέρα και την επομένη αφήνονται ελεύθεροι με δικαστικές αποφάσεις για να τους ξανασυλλάβουν λίγες μέρες αργότερα!!!! 

Και φτάσαμε στην μεγαλύτερη ξεφτίλα για τους Έλληνες δικαστές.....
Ήρθε η ώρα της περικοπής και των δικών τους αποδοχών με προτροπή της τρόϊκας και απόφαση της κυβέρνησης....
Και τι έγινε;  Χαμός.....

Βγήκε η πρόεδρος των Δικαστών και των Εισαγγελέων και μίλησε για αντισυνταγματική απόφαση!!!!


Τόνισε ότι πρέπει να περικοπούν και οι αποδοχές της νομοθετικής εξουσίας δηλαδή των βουλευτών...


Κάλεσε τους δικαστές σε συνεχόμενες απεργίες και αγώνα....


Είπε ότι δεν μπορεί να ζητούνται θυσίες ΜΟΝΟ από μερικούς.... και οι υπόλοιποι να απολαμβάνουν προνόμια κλπ...
Μπα σοβαρά;
Τόσο καιρό που απολαμβάνατε τους παχυλούς μισθούς σας και ανεχόσασταν μουγκοί τον εξευτελισμό των Ελλήνων και των οικογενειών τους γιατί δεν μιλούσατε;

Εσείς είστε που έχετε αυξημένο το αίσθημα του δικαίου και του καθήκοντος;


"Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί".






















Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ

Ιατρικές συμβουλές για καλύτερη υγεία


Ø  Για χτύπημα στο κεφάλι βάζουμε βούτυρο όχι πάγο.
Ø  Βρεγμένη μπατονέτα με πιπέρι στο αυτί για τον πονόδοντο.
Ø  Σε ένα λίτρο βραστό νερό βάζουμε 10 φακελάκια τσάι μέντα το αφήνουμε στο ψυγείο και πίνουμε ένα σφηνάκι κάθε βράδυ πριν τον ύπνο για 1 εβδομάδα (μαύρα ούρα το πρωί) κάνει αποτοξίνωση στον οργανισμό.
Ø  Βρασμένη ρίγανη και κανέλα για τον πυρετό
Ø  Βρασμένη ρίγανη για διάρροια και γαστρεντερολογικά
Ø  Δυο τρία κρυσταλλάκια μαστίχα στο νερό για δυσπεψία, να ρίχνει την πίεση (130 ασθένειες)
Ø  Γλυκάνισο βρασμένο σαν τσάι για τους πόνους της περιόδου.
Ø  Στο κρύωμα βάζουμε δίπλα στο κρεβάτι μας μια φέτα κρεμμύδι με κανέλα για να τραβάει τα μικρόβιο (ιωνιστής).
Ø  Μισό κρεμμύδι σε μια λεκάνη ρίχνουμε βραστό νερό και κάνουμε εισπνοές ξεβουλώνει την μύτη.
Ø  Όταν μαγειρεύουμε μοσχάρι, φακές ή σπανάκι ρίχνουμε σταγόνες πορτοκάλι για να αφομοιώνεται το σίδηρο ( όχι φέτα όχι ξύδι).
Ø  Το κατακάθι του καφέ κάνει καλό πίλινγκ στο πρόσωπο και διώχνει την κυτταρίτιδα από το σώμα.
Ø  Σε ένα μπουκάλι βάζουμε χαμομήλι βρασμένο και μια κουταλιά σόδα για φαγούρες και εκζέματα και στην ευαίσθητη περιοχή.
Ø  Μαύρο τσάι κάνουμε ποδόλουτρο κάθε βράδυ για 20-30 μέρες για τους μύκητες του δέρματος.
Ø  Ποδόλουτρο με 1 κουταλιά σόδα 1 κουταλιά αλάτι χοντρό και 1 κουταλιά πράσινο σαπούνι για τους μύκητες των νυχιών.
Ø  Σε ελληνικό καφέ στάζουμε 10 σταγόνες λεμόνι για τις ημικρανίες και τον πονοκέφαλο.
Ø  Τσουκνίδα βρασμένη ρίχνει την πίεση.
Ø  Χυμό από λεμόνι σκέτο ρίχνει την πίεση.
Ø  Εχινάκια μέσα στο φαγητό σαν μπαχαρικό στο τέλος του βρασμού για να παίρνουμε βιταμίνη C (σαν 30 πορτοκάλια) και ενισχύει τον μεταβολισμό.
Ø  Ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα δίνει διαύγεια.
Ø  Πράσινο αλάτι ( με πράσινα γράμματα) δεν προκαλεί φούσκωμα δεν ανεβάζει την πίεση.
Ø  Ρόφημα κανέλας ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.
Ø  Χυμό από βρασμένο λάχανο για εντριβή σε μέση και αυχένα διώχνει τον πόνο.
Ø  Χυμό από τρία λεμόνια και 1 κουταλιά μέλι τα βάζουμε στο ψυγείο και πίνουμε  1 κουταλιά της σούπας κάθε πρωί για απόφραξη των αρτηριών.
Ø  Για τους άντρες να γίνεται η ούρηση καθιστοί και μετά το σεξ για να αδειάζει η κύστη και να καθαρίζει.
Ø  Όταν πέσει κάποιος κάτω αν είναι με κλειστά μάτια είναι λιποθυμία και του σηκώνουμε τα πόδια σε ορθή γωνία για να πάει αίμα στο κεφάλι. 
Αν είναι με ανοιχτά μάτια είναι εγκεφαλικό χτυπάμε λίγο την μύτη για να βγει αίμα ή τρυπάμε με μια βελόνα  ένα δάχτυλο του αριστερού χεριού εκτός από τον αντίχειρα (πάει κατευθείαν στην καρδιά).
Ø  Αν έχει πόνους στο στήθος και χτυπάνε πίσω στην πλάτη και μουδιάζει το χέρι είναι καρδιά βάζουμε μια ασπιρίνη κάτω από την γλώσσα.
Ø  Σε έγκαυμα ρίχνουμε οινόπνευμα και μετά απλώνουμε επάνω ασπράδι αυγού δεν αφήνει κανένα σημάδι.
Ø  Σε δηλητηρίαση από χλωρίνη ή χάπια δίνουμε να πιεις ασπράδι αυγού εγκλωβίζει τις ουσίες.
Ø  Αν βάλει το παιδί κάτι στην μύτη του βάζουμε να εισπνεύσει πιπέρι, φτερνίζεται και το βγάζει.
Ø  Ο καφές με το γάλα κάνει μούχλα στο στομάχι.
Ø  Ο νεσκαφέ είναι χημικό που γίνεται σαν κόλα στο στομάχι.



Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Η Ευτυχία - του Νίκου Καζαντζάκη-

Συνέντευξη του Ν. Καζαντζάκη από την Γιολάντα Τερέντσιο



Η δημοσιογράφος Γιολάντα Τερέντσιο επισκέφθηκε το ζεύγος Καζαντζάκη
στο σπίτι τους στην πόλη Αντίμπ. Περιγράφει το χώρο, δίνει ένα σύντομο
πορτρέτο του συγγραφέα και καταγράφει τη συζήτηση που είχε μαζί του.
Παραθέτουμε ένα απόσπασμα:

Ζουν ήσυχα, ερημικά, οι δυο Έλληνες στο γραφικό μικρό σπίτι της οδού
του Μπα-Καστελέ. Απ' τα παράθυρά τους βλέπουν το λιμάνι της Αντίμπ και
τη γαλανή Μεσόγειο. Η πρόσχαρη φιλοξενία της οικοδέσποινας αγκαλιάζει
τον επισκέπτη μόλις δρασκελίσει το κατώφλι. Λίγα σκαλιά οδηγούν στο
γραφείο του συγγραφέα. Ψηλός, ίσιος, ασκητικός, μ' ένα καλό χαμόγελο,
απλώνει το μπράτσο και σφίγγοντας το χέρι ρωτάει άπληστα, με την
ιδιαίτερη προσφορά του: «Τι νέα μας φέρνετε απ' την Ελλάδα;».

Ευτυχώς, μια σειρά από δημοσιογραφικές έρευνες μ' έχουν φέρει
τελευταία σ' επαφή με την έξω από την Αθήνα Ελλάδα κι έτσι του
διηγούμαι τι είδα και τι άκουσα στα χωριά και τις πόλεις, από τ' άγρια
βράχια της Μάνης ως την κορφή του Βίτσι. Πως γίνονται και μεγάλα έργα,
αλλά πως η φτώχεια μένει πάντοτε φτώχεια και πως η εγκατάλειψη στα
χωριά είναι τόση ώστε οι άνθρωποι στη Βόρειο Ελλάδα μου είπαν πως
ζούνε «πίσω από τον ήλιο».

Πίσω από τον ήλιο, μουρμουρίζει ο Καζαντζάκης και σημειώνει την απλή
αυτή φράση, που βγήκε απ' τα χείλια του λαού που τόσο βαθιά αγαπάει.

Γ.Τ.: Πέστε μου τώρα και για σας, είσαστε ευχαριστημένος;

Ν.Κ.: Είμαι ευτυχισμένος - αν κι είναι ντροπή να αισθάνεται κανείς
ευτυχισμένος μια ώρα τέτοια. Αν δεν ήταν μπροστά η Ελένη, θα σας έλεγα
πως αυτή η γυναίκα είναι η αιτία της ευτυχίας μου. πραγματικά, δεν
είχα ποτέ μου τολμήσει να φαντασθώ τέτοια κατανόηση από άνθρωπο. 
Αλλά αν εξακολουθήσω, θα θυμώσει.
Είμαι ευτυχισμένος γιατί μπορώ να δουλεύω, γιατί δεν έχω καμία φιλοδοξία,
κανένα μίσος, γιατί έχω την καρδιά μου καθαρή. Όταν δουλεύει κανείς
πνευματικά δεν αρρωσταίνει, δεν γερνάει - αυτό είναι το μυστικό: να μην
παρατήσει κανείς τη δουλειά του, γιατί τότε αλίμονο. Πέντε λεπτά μετά τον
θάνατό σου, το μυαλό σου να δουλεύει ακόμα. Του Γκαίτε, είμαι σίγουρος,
ότι δούλευε και μετά τον θάνατό του, γι' αυτό όταν ο Εκερμαν ξεσκέπασε το
σώμα του, ήταν σαν του εφήβου, είχε πειθαρχήσει στα βάσανά του.

Γ.Τ.: Αν μπορούσατε να ξαναγεννηθείτε, θα το θέλατε;

Ν.Κ.: Δεν θα ήθελα να πεθάνω ποτέ· μ' ενδιαφέρει η ζωή, ο άνθρωπος
-όχι οι άνθρωποι όλοι μαζί.

Γ.Τ.: Πιστεύετε στην ποιοτική εξέλιξη της ανθρωπότητας;

Ν.Κ.: Ένας Αρμένης ποιητής είπε κάποτε: «Ο πιθηκάνθρωπος ξεκίνησε να
γίνει άνθρωπος, αλλά δεν έφτασε ακόμα.».

Γ.Τ.: Υπάρχει ελπίδα για τους ανθρώπους να ζήσουν κάποτε ευτυχισμένοι;

Ν.Κ.: Με στοίχημα, σε χίλια χρόνια!. Ένας χωρικός πήρε έναν κόρακα,
για να εξακριβώσει αν αλήθεια ζει εκατό χρόνια, μα ο χωρικός πέθανε
πρώτος! Έτσι κι εγώ, και χίλια χρόνια αν ζήσω, δεν θα προφτάσω να δω
τους ανθρώπους ευτυχισμένους.

Γ.Τ.: Ποια είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ευτυχία τους;

Ν.Κ.: Αυτό είναι πολύ δύσκολο ν' απαντήσει κανείς, αυτό είναι η μεγάλη
μου αγωνία. Το μεγαλύτερο εμπόδιο στον άνθρωπο είναι, φαντάζομαι, η
έλλειψη πίστης σ' ένα ιδανικό ανώτερο από το εγώ του. Αν δεν πιστεύει
κανείς σ' ένα πράγμα ανώτερο από τον εαυτό του, δεν μπορεί να είναι
ευτυχισμένος.

Γ.Τ.: Νομίζετε πως μπορεί ν' αποφευχθεί ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος;

Ν.Κ.: Δεν νομίζω πως θα τον γλιτώσουμε. (Σημ.αποστολ. Ήταν το 1957 σε
έξαρση η εποχή του ψυχρού πολέμου και του πυρηνικού ανταγωνισμού των
τότε μεγάλων δυνάμεων - ΗΠΑ και Σοβιετικής Ένωσης)
(Μην λέτε τέτοια πράγματα! φωνάζει η κυρία Καζαντζάκη. Ο,τι και να
βάλουμε στο μυαλό μας, ό,τι και να πούμε, τα πράγματα θα έρθουν
αλλιώτικα).

Ν.Κ.: Ο πόλεμος θα σταματήσει όταν ο πιθηκάνθρωπος γίνει άνθρωπος! Ο
μεγαλύτερος κίνδυνος σήμερα είναι η διάσταση που υπάρχει ανάμεσα
διανοητικού και ηθικού ανθρώπου. Ο διανοητικός άνθρωπος έχει φθάσει
στο μαγικό, στο υπεράνθρωπο, ενώ ηθικά είναι ανάπηρος. 
Όταν αρμονισθούν αυτά τα δύο, τότε θ' αποκτήσει κι η ανθρωπότητα το
ισοζύγιο και θα γίνει ευτυχισμένη. Ο σημερινός άνθρωπος μου θυμίζει
τον θηριοδαμαστή που μπήκε στο κλουβί των θηρίων νομίζοντας πως η
τίγρη ήταν γυμνασμένη.

Γ.Τ.: Ο πνευματικός άνθρωπος μπορεί ν' ανήκει σ' ένα κόμμα ή πρέπει να
μένει πάντοτε ανεξάρτητος, για να είναι ελεύθερος να κρίνει; 
Όπως είπε ο Σαρτρ, κάποτε, ότι ο πνευματικός άνθρωπος πρέπει να πολεμάει 
την αδικία όπου και να την βρίσκει.

Ν.Κ.: Είναι δύσκολο για τον πνευματικό άνθρωπο να μείνει μόνος του.
Μόνος του είναι αδύνατος, αν ενωθεί όμως με τους άλλους χαλάει. 
Το πρόβλημα είναι: πώς είναι δυνατόν να ενωθούν οι τίμιοι άνθρωποι; 
Ο πνευματικός άνθρωπος πρέπει να καταδικάζει την αδικία όπου την βρίσκει
και κάνοντας αυτό που κάνω απαντώ στο ερώτημά σας: γράφω για την
ανθρώπινη αξιοπρέπεια που ποδοπατιέται παντού τόσο εύκολα. Αν ενωθώ με
τους άλλους θα χάσω την ελευθερία μου. Η ψυχολογία της μάζας είναι
αλλιώτικη, μιλάω για τους διανοούμενους σαν μάζα, όχι για τις λαϊκές
μάζες, που τις σέβομαι και που έχουν την δική τους δουλειά. 
Ένας πνευματικός άνθρωπος μόνος του μπορεί να δουλέψει καλύτερα: 
ελεύθερος άνθρωπος παλεύει για την ελευθερία. Δέκα ελεύθεροι άνθρωποι, 
ενωμένοι, χάνουν την ελευθερία τους. Εκείνο που χρειάζεται είναι ν' ακολουθήσεις
τον δρόμο σου ως την άκρη. Η αξία του δρόμου είναι να μη σταματήσεις ποτέ!

Γ.Τ.: Ποιο είναι το πολυτιμότερο πράγμα στον κόσμο;

Ν.Κ.: Για μένα ο χρόνος. Οπως είπε ο αισθητικός Μπέρναρντ Μπέρενσον,
που αποτραβήχτηκε στη Φλωρεντία κι είναι ενενήντα χρονώ, μου έρχεται
να κατέβω στο δρόμο και ν' απλώσω το χέρι μου στους διαβάτες και να
τους πω: «Δώστε μου λίγο από το χρόνο που χάνετε.».

Γ.Τ.: Κι εγώ που σας έφαγα τόσην ώρα απ' τον πολύτιμο χρόνο σας!

Ν.Κ.: Ε, δεν πειράζει, άπλωσα κι εγώ το χέρι μου και κάτι μάζεψα.


Πηγή: (Περιοδικό «Ταχυδρόμος» 2 Μαρτίου 1957)