Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ο Δάσκαλος της οργισμένης Ελλάδας!...


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος, Κιλκίς 

Γράφω με οργή, γιατί «οι μη οργιζόμενοι, εφ' οις δει, ηλίθιοι δοκούντες είναι», όσοι δεν οργίζονται γι'αυτά που πρέπει είναι ηλίθιοι, ορίζει ο Αριστοτέλης.
Τι είδαμε τις προάλλες στο Τ.V.
Έναν αξιολύπητο πρωθυπουργό της Ελλάδας, με ύφος ψοφοειδές και βλέμμα δουλόφρονος, να επιδίδεται σε δακρύβρεχτες καημενολογίες.
Και δίπλα του την υπερφίαλη νεοναζίστρια Μέρκελ, να μην μπορεί να συγκρατήσει την σιχασιά της για τους φυλετικώς υποδεέστερους πτωχοζήτουλες των Βαλκανίων. 
Ποιές χώρες σήμερα ποδοπατούνται, λεηλατούνται και διώκονται; Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ιρλανδία.
Η Ισπανία στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού ο Φράνκο είχε χρησιμοποιήσει τα γερμανικά «στούκας», για να καταστρέψει την «Γκουέρνικα» και τους μαχητές της ελευθερίας, παρέμεινε ευνοϊκώς ουδέτερη. Η Πορτογαλία το ίδιο. Η Ιταλία μέχρι ενός σημείου ήταν συνοδοιπόρος. Η Ιρλανδία δεν γνώρισε την Κατοχή των κτηνανθρώπων.
Εμείς όμως.
Τον Οκτώβριο του 1944 οι Γερμανοί εγκαταλείπουν την Αθήνα, σπεύδουν να ξαναχωθούν τρομαγμένοι, ματωμένοι ως το λαιμό με αίμα ελληνικό, να ξανακρυφτούν στις μαύρες φωλιές τους 
Να δούμε τι αφήνουν πίσω τους..
Στην διάρκεια της γερμανικής κατοχής, που κράτησε σαράντα δύο μήνες, πέρασαν από τα γερμανικά εκτελεστικά αποσπάσματα και τυφεκίσθηκαν τριάντα οκτώ χιλιάδες εννιακόσιοι εξήντα Έλληνες (38.960)!
Σκοτώθηκαν από σφαίρες «αδέσποτες» και άλλα στρατιωτικής φύσεως «ατυχήματα» δώδεκα χιλιάδες εκατόν τρεις (12.103).
Σκοτώθηκαν σε μάχες εβδομήντα χιλιάδες (70.000).
Πέθαναν από πείνα σ' ολόκληρη την Ελλάδα περίπου εξακόσιες χιλιάδες, ιδίως νέοι! (600.000).
Πέθαναν προτού γεννηθούν, κατά τη γέννα ή αμέσως μετά τριακόσιες χιλιάδες παιδιά από την ασιτία και τις κακουχίες των μανάδων τους, δηλαδή μία ολόκληρη γενιά (300.000).
Θανατώθηκαν με τρόπο οικτρό σαράντα πέντε χιλιάδες Έλληνες στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης 
Σαράντα πέντε χιλιάδες άνθρωποι, για τους οποίους δεν μίλησε κανείς ποτέ, αφού ήταν Έλληνες, δηλαδή όντα δευτέρας επιλογής (45.000).
Πέθαναν με τρόπο οικτρό επίσης εξήντα χιλιάδες Έλληνες, Εβραίοι το θρήσκευμα, για τους οποίους μίλησαν οι πάντες (60.000).
Φυλακίστηκαν στους σαράντα δύο μήνες κατοχής διακόσιες χιλιάδες Έλληνες, εκ των οποίων οι περισσότεροι πέθαναν στην φυλακή ή αμέσως μετά την απελευθέρωσή τους (200.000).
Προσβλήθηκαν από βαριές ασθένειες , έμειναν δια βίου ανίκανοι πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες (1.000.000)!
Τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής άδειασαν όλες τις αποθήκες και στην τελευταία γωνιά της χώρας.
Άρπαξαν όλα τα δημητριακά, καπνό, σταφίδα, μπαμπάκι, λάδι, κάθε λογής τρόφιμα και αγαθά.
Κατέστρεψαν αγροτικά μηχανήματα και καλλιέργειες.
Άρπαξαν το 50% των μεγάλων ζώων, βόδια, γελάδια, άλογα, το 30% των μικρών, διέλυσαν την ελληνική κτηνοτροφία.
Κατέστρεψαν τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις, ανατίναξαν ορυχεία, αφάνισαν την βιομηχανία.
Κατέστρεψαν το 80% των σιδηροτροχιών.
Γκρέμισαν γέφυρες, ανατίναξαν σταθμούς και σήραγγες.
Από τις 220 ατμομηχανές των ελληνικών σιδηροδρόμων άφησαν πίσω τους φεύγοντας μόνο τις τριάντα τρεις (33).
Από τα τριακόσια δώδεκα (312) επιβατηγά βαγόνια "βούτηξαν" τα τριακόσια έξι! Άφησαν μόνο έξι (6)!
Από τα 4.544 φορτηγά βαγόνια των ελληνικών σιδηροδρόμων, οι συγγενείς, οι συνάδελφοι, οι συμπατριώτες, οι δάσκαλοι, οι ομοϊδεάτες της Μέρκελ, του Ρέσλερ, του Σρόιντερ άφησαν πίσω τους εξήντα τρία (63)!
Οι Γερμανοί κατακτητές πήραν τα 70% των ελληνικών παντός είδους αυτοκινήτων και κατέστρεψαν το οδικό δίκτυο της χώρας.
Οι Γερμανοί κατακτητές ισοπέδωσαν τελείως εκατό χιλιάδες σπίτια (100.000) και μισογκρέμισαν άλλες πενήντα χιλιάδες (50.000).
Κατέστρεψαν οι βάρβαροι Γερμαναράδες τις μεγαλύτερες λιμενικές εγκαταστάσεις της Ελλάδος, ακόμη και τη διώρυγα της Κορίνθου.
Άρπαξαν οι βάνδαλοι του Βερολίνου το 73% των πλοίων της εμπορικής και επιβατικής ναυτιλίας της χώρας 
Σύμφωνα με τις στατιστικές του ΟΗΕ, η Γερμανία είχε υποστεί σε σχέση με το ετήσιο εισόδημά της ζημιές από τον πόλεμο της τάξεως του 135% και η Ελλάδα της τάξεως του 170%.
Η κατεστραμμένη, δηλαδή, Γερμανία ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα μόλις τελείωσε ο πόλεμος.
Στην διάσκεψη των Παρισίων, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά το τέλος του πολέμου, οι εκπρόσωποι των «νικητριών» χωρών υπολόγισαν και καθόρισαν το ύψος των ζημιών που προκάλεσαν τα χιτλερικά στρατεύματα κατοχής στην Ελλάδα σε δεκατέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια, με αγοραστική αξία του 1938!
Αυτά δεν τα απεφάσισε κάποιο πρωτοδικείο Χαλκίδος, κάποιο κακουργοδικείο Λαρίσης, κάποιο λαϊκό δικαστήριο Γρεβενών, αλλά το ανώτατο διεθνές νομικό όργανο του κόσμου, η διάσκεψη των Παρισίων, ό,τι δηλαδή επισημότερο μπορούσε να υπάρξει.
Με βάση, άλλωστε τις αποφάσεις της διεθνούς διάσκεψης Παρισίων η Γερμανία εξόφλησε τις υποχρεώσεις της προς όλες τις χώρες που κατέστρεψε, πλην της Ελλάδος. 
Γιατί;
Γιατί η Ελλάδα, από τον πόλεμο μέχρι σήμερα, κυβερνήθηκε από σάπιους, δειλούς και προδότες. Τρισεκατομμύρια χρωστούν οι «Ούννοι», αν συνυπολογιστεί και το «κατοχικό» δάνειο.
Και επιτρέπεται η σημερινή Γερμανία, αυτή που κατέστρεψε απ' άκρου εις άκρον την πατρίδα μας, δολοφονώντας και τον ανθό της, να είναι η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης και η Ελλάδα να λιμοκτονεί και να εκλιπαρεί;
Η απάντηση, ξαναλέω, υπάρχει:
Γιατί την Ελλάδα την κυβέρνησαν Γραικύλοι και σάπιοι, καθάρματα που και σήμερα μπήγουν καρφιά στο φέρετρό της.
Ανήθικα, διαλυμένα υποκείμενα που διορίζουν τις παρασιτικές οικογένειές τους στο δημόσιο. Που μαγάρισαν την πατρίδα μας.
3.000 «ταγκαλάκια» από το Πακιστάν παρήλαυναν στο κέντρο της Αθήνας, ψέγοντάς μας για ρατσισμό! Ποιοί 
Αυτοί που το 1974 έστελναν συγχαρητήρια και εθελοντές ταλιμπάν στα λυσσασμένα σκυλιά του Αττίλα, για την καταστροφή της Κύπρου και αναγνώριζαν αμέσως το ψευδοκράτος του Ντεκτάς;
Δήλωσε ο τάχα και πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας ότι τα έχουν με το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς, που τους αναγκάζουν να εκπατρίζονται. 
Να κάτσουν στην πατρίδα τους και να τους πολεμήσουν. Έτσι κάνουν οι λαοί που "μήγαρις έχουν στο νου άλλο πάρεξ ελευθερία"....
Πότε έκαναν μία πορεία διαμαρτυρίας οι Αφγανοί, οι Πακιστανοί, ομού με τα ημέτερα προοδευτικά σαπρόφυτα, υπέρ της ελευθερίας των χωρών τους, καταλήγοντας στην αμερικανική πρεσβεία - «πρωθυπουργική κατοικία»;
Κι αν μας λένε ρατσιστές, απαντώ ότι έχω τον ίδιο ρατσισμό που είχε ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης και ο Παπαφλέσσας.
Και για τον «ρατσισμό» αυτό είμαι υπερήφανος, γιατί στην καθ' ημάς γλώσσα λέγεται φιλοπατρία.
Το δίλημμα σήμερα δεν είναι ευρώ ή δραχμή, εντός ή εκτός Ευρώπης.
Το κυβερνολόι και οι ανθρωποκάμπιες που το δορυφορεί δεν έχουν τέτοια διλήμματα. Τα θησαυροφυλάκια του κόσμου είναι γεμάτα από τις παλιανθρωπιές και τις κλεψιές τους. Τους ενδιαφέρει μόνο να παραμείνουν στην εξουσία, για να σκοτώνουν το χρόνο τους.
Μέσα στην Ευρώπη, σημαίνει εφιαλτική λαθρομετανάστευση, εκβιασμοί, αναξιοπρέπεια, ανεργία, ιστορική ευθανασία.
Εκτός υπάρχει ελπίδα να σωθούμε, αν καταργηθούν οι ρυπαρές συνθήκες και το Ισλάμ βρει άλλη πύλη εισόδου.
Και μια και αυτές τις ημέρες αναθυμόμαστε το «ξόδι» της Μικρασίας, την καταστροφή του '22, δημοσιεύω κάτι που αναγράφεται στο «Χρονικόν Μεγάλης Τραγωδίας» του Χρήστου Αγγελομάτη, που δείχνει την αγαστή συνεργασία του Ισλάμ και των Φραγκογερμανών.  Για την εξαφάνιση ακόμη και των λειψάνων του Γένους μας.
Γράφει στην σελίδα 379 ο συγγραφέας:
«Οι παλαιότεροι θα ενθυμούνται την δημοσιευθείσαν είδησιν εις τα αθηναϊκάς εφημερίδας, μίαν ημέρα του Φεβρουαρίου του 1924. Το προσεγγίσαν εις την Θεσσαλονίκην αγγλικόν πλοίον "Ζαν", μετέφερε 400 τόννους οστών Ελλήνων, από τα Μουδανιά εις την Μασσαλίαν, προς βιομηχανοποίησιν. Οι εργάται του λιμένος Θεσσαλονίκης, πληροφορηθέντες το γεγονός, εμπόδισαν το πλοίον να αποπλεύσει, επενέβη όμως ο Άγγλος πρόξενος και επετράπη ο απόπλους» .
Τα πήγαιναν τα κόκκαλα τα ιερά των σφαγιασθέντων Ελλήνων για "σαπούνι Μασσαλίας". Οι Τούρκοι τα πούλησαν, οι Γάλλοι τα αγόρασαν, οι Άγγλοι διευκόλυναν και οι Γερμανοί, αργότερα, μιμήθηκαν.
Είναι από τα λεγόμενα ανοίγματα του δυτικού "πολιτισμού" προς το ειρηνόφιλο Ισλάμ.

 Αναρτήθηκε από: Kroustalakis Pantelis στις 29 Αυγούστου 2012


Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Θεραπεία με την “Πορφυρή Πλακέτα του Τέσλα”


«Το παρόν είναι δικό τους, το μέλλον είναι δικό μου».
Νίκολα Τέσλα

ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ, ΘΩΡΑΚΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ  ΠΛΑΚΕΤΑ ΤΕΣΛΑ.

Είναι μια θεραπευτική πατέντα, ειδικά για το ενεργειακό πεδίο του ανθρώπου, εξασφαλίζοντας θωράκιση της υγείας μας και απαλλαγή από πόνους. Ο δημιουργός και ο πρώτος χρήστης της Πορφυρής Πλακέτας ήταν ο ίδιος ο, επιστήμονας και εφευρέτης, Νίκολα Τέσλα O Προμηθέας του Ηλεκτρισμού Σήμερα τη χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο.

Η Πλακέτα Τέσλα λειτουργεί ως πομποδέκτης της κοσμικής ενέργειας, δημιουργώντας γύρω της ένα θετικό πεδίο, με το οποίο θεραπεύει, εμποδίζει την εξέλιξη της νόσου, εξαλείφει την ένταση και τα αποτελέσματα του στρες, και βελτιώνει γενικώς τη διάθεση και την ευεξία μας.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

MΟΡΦΗ ΚΑΙ ΔΟΜΗ:  Η Πορφυρή Πλακέτα του Τέσλα είναι κατασκευασμένη από ειδικό κράμα αλουμινίου. Η επίπεδη επιφάνεια της είναι βαμμένη με το αυθεντικό πορφυρό χρώμα. Η πρότυπη «μικρή» πλακέτα έχει τις διαστάσεις 11.4 x 7.3 εκατοστά, ενώ η «μεγάλη» 27.9 x 27.9 εκατοστά.

ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ:  Η Πλακέτα του Τέσλα με το μαγνητικό πεδίο που παράγει, διεγείρει το μεταβολισμό των κυττάρων, επιταχύνει την ανταλλαγή αερίων, διεγείρει την αναγεννητική διαδικασία μέσω των ηλεκτροχημικών αντιδράσεων και βελτιώνει τη μικρο-κυκλοφορία στον τραυματισμένο ιστό. Η πορφυρή πλακέτα με το βιομαγνητικό της πεδίο βελτιώνει τις βιολογικές λειτουργίες των κυττάρων και αυξάνει τη δονητική συχνότητα (vibrational frequency) θωρακίζοντάς το άτομο ακόμη και ενεργειακά…

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

> Μετατραυματικές καταστάσεις: Διαστρέμματα, εκτεταμένες αρθρίτιδες, τενοντίτιδες των μυών, φλεγμονές των μυών, μώλωπες, κατάγματα των οστών, των χεριών και του ποδιών,

> Ρευματικές επώδυνες καταστάσεις: Προβλήματα της σπονδυλικής στήλης και των χόνδρων του μέσου σπονδύλου εξαιτίας του εκφυλιστικού ρευματισμού. Φλεγμονές των μυών και των τενόντων, αρθρίτιδες, εκφυλιστικές αλλαγές της παλάμης και της πατούσας. Ημικρανία και άλλοι πονοκέφαλοι. Ιγμορίτιδα, πονόδοντος, γαστρίτιδα, έλκος στομάχου και του δωδεκαδάκτυλου, αϋπνία, άγχος και υπερένταση.

ΧΡΗΣΗ:  Η πλακέτα του Τέσλα χρησιμοποιείται δυο φορές την ημέρα (το πρωί και το βράδυ). Τοποθετείται απευθείας στο δέρμα, στο μέρος όπου πονάμε, και στερεώνεται με επίδεσμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο πλακέτες ταυτόχρονα, βάζοντας τη μία απέναντι στην άλλη.

Για παράδειγμα, για τον πόνο στην παλάμη του χεριού, τοποθετείτε τη μία πλακέτα μέσα στη παλάμη και την άλλη από την πάνω μεριά της παλάμης. Στερεώστε τες μ’ ένα επίδεσμο ή ένα απλό ύφασμα.

Το ίδιο ισχύει και για τους πόνους στα γόνατα: μια πλακέτα κάτω απ’ το γόνατο και μία από πάνω, στερεώνονται μεταξύ τους μ’ ένα επίδεσμο. Για το πόνο του στομαχιού χρησιμοποιούμε την πλακέτα δύο φορές την ημέρα από 20 με 30 λεπτά και την τοποθετούμε πάνω από τον ομφαλό.  Για τις αϋπνίες καλά είναι να τοποθετήσετε μία πλακέτα κάτω από το μαξιλάρι σας και να κοιμάστε πάνω της κάθε δεύτερη νύχτα.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Καμία.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Η Πλακέτα του Τέσλα δεν πρέπει να τοποθετείται σε ανοιχτές πληγές.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ: Εξαρτάται από τις μηχανικές βλάβες και ζημίες που μπορεί να αλλοιώσουν την επιφάνεια και τα χαρακτηριστικά της πλακέτας.

ΚΑΙ… ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡA ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΕΤΑ ΤΕΣΛΑ : Λίγοι είναι οι συνειδητοποιημένοι σ’ αυτόν τον κόσμο, που αντιλαμβάνονται το πραγματικό μεγαλείο του Νίκολα Τέσλα και το τεράστιο δυναμικό του ημιτελούς έργου του, παρά το γεγονός ότι η υλική και πνευματική εργασία του Τέσλα διερευνείται συνεχώς ακόμη και μετά το θάνατό του.

Η πορφυρή πλακέτα του Τέσλα είναι μία από τις μεγαλύτερες πρακτικές επιτεύξεις του έργου του, μια θεραπευτική πατέντα που μόνο στις ΗΠΑ χρησιμοποιείται από περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους μπορούμε να βιώσουμε την αρμονία του σύμπαντος. Ένας απ’ αυτούς είναι κι αυτή η εφεύρεση που έχετε στα χέρια σας, εμπνευσμένη από τις γνώσεις και τις ενεργειακές εμπειρίες του Νίκολα Τέσλα. Η Πορφυρή Πλακέτα του Τέσλα αποτελεί μία από τις πιο γνωστές εναλλακτικές θεραπείες σήμερα. Το βιολετί ή το πορφυρό της χρώμα, εκπέμπει την έβδομη ακτίνα και τη βιολετί φλόγα, που είναι θεραπευτική μια ακτίνα του φάσματος του ουράνιου τόξου.

Πολλά εργαστηριακά πειράματα και αναλύσεις απέδειξαν ότι η πυρηνική δομή της Πλακέτας Τέσλα αλλάζει έτσι ώστε να είναι σε συντονισμό με τις υψηλής συχνότητας δονήσεις που έχει η ζωτική δύναμη, και ταυτόχρονα,  είναι με  κάποιο πολύπλοκο τρόπο συνδεδεμένη με τη γνωστή ενέργεια των αρνητικών ιόντων.

Διαθέτει ένα ενεργειακό πεδίο που μπορεί να διεισδύει σ’ όλα τα ζωντανά οντά, φυτά, ζώα και ανθρώπους. Η λεγόμενη ζωτική ενέργεια ή Πράνα μπορεί να μετρηθεί με διάφορους τρόπους. Μετρούμενη με τα γνωστά όργανα ένας άνθρωπος μέσου όρου θα δείξει περίπου 20 μονάδες. Ωστόσο, αν έχει πάνω του, την Πορφυρή Πλακέτα του Τέσλα, τότε θα ανεβάσει το ενεργειακό του επίπεδο πάνω από 100 μονάδες! Μ’ αυτό τον τρόπο η Πλακέτα Τέσλα επιταχύνει την πνευματική ανάπτυξη και τονώνει την αναγεννητική διαδικασία των κυττάρων.

Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ ΤΟΥ ΤΕΣΛΑ

● Ανεβάζει την προσωπική δονητική συχνότητα του υποκειμένου.

● Μειώνει τις νευρικές εντάσεις τοποθετώντας την πλακέτα στην περιοχή του  διαφράγματος .

● Τονώνει την αναγεννητική διαδικασία των κυττάρων.

Θα έχετε περισσότερη ενέργεια και θα κουράζεστε λιγότερο με το που θα βάλετε τη μικρή πλακέτα στην τσέπη σας ή στην τσάντα σας, δυο φορές την ημέρα για περίπου μισή ώρα τη φορά.

Η ΠΟΡΦΥΡΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΤΟΥ ΤΕΣΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ


● Στους  μώλωπες, ενώ οι πληγές θεραπεύονται πιο γρήγορα κατά το διάστημα μετεγχειρητικής ανάνηψης.

● Κατά του κάθε μορφής πόνου.

● Βοηθάει στην καταπολέμηση της ισχιαλγίας και του ρευματισμού.

● Είναι αποτελεσματική σε χέρι ή πόδι με διάστρεμμα (στραμπούληγμα).

● Κατά του εμετού (τοποθετείται πάνω στο στομάχι).

● Για την πρωινή αδιαθεσία κατά της εγκυμοσύνης.

● Κατά του στρες.

● Είναι ιδανική για την αυτοσυγκέντρωση και το διαλογισμό.

Μερικοί άνθρωποι κοιμούνται με την πλακέτα κάτω από το μαξιλάρι τους και ισχυρίζονται ότι ξεκουράζονται, όπως ποτέ πριν στη ζωή τους. Η Πλακέτα Τέσλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αυτό τον τρόπο μία ή δυο φορές την εβδομάδα. Ορισμένοι είναι τόσο ευαίσθητοι ως προς τα ενεργειακά αποτελέσματα της πλακέτας, που μετά από τέτοια πειράματα δεν μπορούν να κοιμηθούν όλη τη νύχτα. Αν σταθεροποιήσετε την πλακέτα με μια γάζα πάνω σε έγκαυμα ή εκεί που κοπήκατε, ή την σταθεροποιήσετε με ένα έμπλαστρο στο σημείο που πονάτε, η θεραπεία θα είναι πιο γρήγορη και ο πόνος θα εξαφανιστεί πολύ γρήγορα.

Τα πειράματα και η πολύχρονη πείρα έδειξαν ότι μόνο ο πόνος που προέρχεται από τη δισκοπάθεια δεν μπορεί να εξαλειφθεί από το ενεργειακό πεδίο της Πλακέτας. Η Πορφυρή Πλακέτα του Τέσλα μειώνει επίσης και τις αρνητικές δονήσεις σε τρόφιμα, νερό και τα υπόλοιπα υγρά, ακόμη και στον καπνό  και το κάνει μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αρκεί να βάλουμε το φαγητό ή το νερό σε ποτήρι ή σε μπολ, πάνω στη πλακέτα για 2  με 3 λεπτά.

Η ενέργεια της πλακέτας «δουλεύει» μέσα από όλα τα υλικά, εκτός από τα μέταλλα. Τα φυτά, που είναι ποτισμένα με το επεξεργασμένο με τη πλακέτα νερό, μεγαλώνουν πολύ πιο γρήγορα κι έχουν ένα πιο όμορφο χρώμα. Τα λουλούδια θα έχουν διπλή διάρκεια αν βάλουμε την πλακέτα κάτω από το αγγείο. Η Πλακέτα Τέσλα είναι μια μικρή γεννήτρια ενέργειας η οποία, εκτός από τη θεραπεία, σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε διάφορα πειράματα σε  πολλά επίπεδα…

Υπάρχουν αμέτρητα μικροθαύματα που μπορούν να γίνουν με την πλακέτα και μερικά απ’ αυτά θα τα’ ανακαλύψετε και μόνοι σας. Ο χρόνος και το μέλλον θα αποδείξουν όλες τις μεγάλες και χρήσιμες δυνατότητες του τεράστιου έργου του Νίκολα Τέσλα.

Η Πλακέτα του Τέσλα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις κλασικές ή τις εναλλακτικές θεραπείες. Αντίθετα, το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες.

«Ο Νίκολα Τέσλα παραμένει ο μύθος, το κεντρικό σημείο,
το αρχέτυπο όλων των επιστημόνων του 20ου αιώνα».
Gerry Vassilatos, Lost Science

Τα Βραβεία και οι Αναγνωρίσεις του Νίκολα Τέσλα

Το 1912 ο Τέσλα προτάθηκε, μαζί με τον Έντισον, για το Βραβείο Νόμπελ.
Το 1917 ο Τέσλα βραβεύτηκε με το «Μετάλλιο του Έντισον»», το πιο σημαντικό βραβείο στον τομέα της ηλεκτροτεχνικής στις ΗΠΑ.
Το 1960 η Διεθνής Επιτροπή Ηλεκτροτεχνικής ονόμασε την μονάδα μέτρησης της μαγνητικής επαγωγής, μονάδα Τέσλα (Τ).
Το 1975 ο Τέσλα εισάγεται επίσημα στο Inventor’s Hall of Fame.
Το 1976 καθιερώνεται το Βραβείο Τέσλα από το Ινστιτούτο των Ηλεκτρομηχανικών των ΗΠΑ, το οποίο και απονέμεται κάθε χρόνο.
Το 1983 τα Αμερικανικά Ταχυδρομεία τίμησαν τον Τέσλα τυπώνοντας γραμματόσημα με τη μορφή του.
Το άγαλμα του Νίκολα Τέσλα τοποθετείται στους καταρράκτες του Νιαγάρα, όπου το 1895 λειτούργησε το πρώτο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στον κόσμο.
Το 1992 τυπώνονται στη Σερβία μια σειρά από χαρτονομίσματα με τη μορφή του Τέσλα.
Η γωνία της 40ης οδού με την 6η Λεωφόρο του Μανχάταν ονομάζεται «Γωνία του Νίκολα Τέσλα» και τοποθετήθηκε σχετική πινακίδα για να θυμίζει στους Νεοϋορκέζους ότι η πόλη τους χρωστάει πολλά στον Τέσλα.
Το 2005 το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βελιγραδίου μετονομάζεται σε «Αεροδρόμιο Νίκολα Τέσλα».
Το 2006 ανακηρύσσεται από UNESCO «Έτος Τέσλα» για να τιμηθούν τα 150 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου εφευρέτη.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΠΟΡΦΥΡΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΤΟΥ ΤΕΣΛΑ;

Η Πλακέτα Τέσλα σας αποστέλλεται με Αντικαταβολή στη διεύθυνσή σας.

Τηλεφωνείστε τώρα στο 2392.110215 ή στο 6945354443

ή στείλτε στον ίδιο αριθμό SMS με τα στοιχεία σας (Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση, Ταχυδρομικός Κώδικας και Τηλέφωνο).

Μπορείτε επίσης να δώσετε την παραγγελία σας και τα στοιχεία σας στο mail: tesla.plate.gr@gmail.com

● Η κάθε Πλακέτα του Τέσλα κοστίζει 22 ευρώ (συν έξοδα αποστολής 3,8 ευρώ).
Για κάθε επιπλέον Πλακέτα Τέσλα παραγγείλετε, ισχύει έκπτωση 10%.

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΤΕ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ.


Γιώργος Στάμκος συγγραφέας, βιογράφος του Νίκολα Τέσλα



Αυτοί είναι πραγματικοί πατριώτες


Η φτώχεια του Ν. Πλαστήρα δεν λέει τίποτε στους πολιτικούς κηφήνες!

Από το φίλο μας Λάμπρο:

"Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο (!)", είχε πει, ενώ ο αδελφός του ήταν άνεργος...

Η φτώχεια του πρώην πρωθυπουργού Ν. Πλαστήρα, δεν αποτελεί παράδειγμα για τους σημερινούς κηφήνες της πολιτικής! "Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο", είχε πει, ενώ ο αδελφός του ήταν άνεργος. Μεταφέρουμε μερικά από τα πολλά αξιόλογα συμβάντα της ζωής του, τα οποία χαρακτηρίζουν τον άνδρα και τον καθιστούν πρότυπο, παράδειγμα προς μίμηση για παλιότερους αλλά και σημερινούς, δεδομένου ότι, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι, έμπαιναν πλούσιοι στην πολιτική και έβγαιναν πάμφτωχοι.

Ο αείμνηστος Ανδρέας Ιωσήφ – πιστός φίλος του – αναφέρει: Ο στρατηγός είχε απαγορεύσει στους δικούς του να χρησιμοποιούν το όνομα “Πλαστήρας” όπου κι αν πήγαιναν. Ο αδελφός του ήταν άνεργος. Το εργοστάσιο ζυθοποιίας «ΦΙΞ» ζητούσε οδηγό κι εκείνος έκανε αίτηση. Ο αρμόδιος υπάλληλος τον ρώτησε πώς λέγεται: Κι επειδή αυτός δίσταζε να πει το όνομά του, ενθυμούμενος την εντολή του στρατηγού, τον ξαναρώτησε και δυο και τρεις φορές, ώσπου αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι τον λένε Πλαστήρα. Παραξενεμένος ο υπεύθυνος ζητάει να μάθει αν συγγενεύει με το στρατηγό και πρωθυπουργό. Μετά από πολύ δισταγμό του αποκαλύπτει ότι είναι αδελφός του. Αφού η αίτηση, ικανοποιήθηκε, παρακάλεσε να μη το μάθει ο αδελφός του. Ο στρατηγός το έμαθε κι αφού τον κάλεσε αμέσως στο σπίτι του τον επέπληξε και του απαγόρευσε να αναλάβει αυτή την εργασία λέγοντάς του: «Αν έχεις ανάγκη, κάτσε εδώ να μοιραζόμαστε το φαγητό μου». Και δεν πήγε.

Ο Πλαστήρας ήταν άρρωστος –έπασχε από φυματίωση – κι έμενε σ’ ένα μικρό σπιτάκι στο Μετς, κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Του πρότειναν να του βάλουν ένα τηλέφωνο δίπλα στο κρεβάτι αλλ’ αυτός αρνήθηκε λέγοντας: «Μα τι λέτε; Η Ελλάδα πένεται κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο;».

Πολλές φορές με τρόπο έστελνε και αγόραζαν ψωμί, ελιές και λίγη φέτα… Τότε οι γύρω του, του υπενθύμιζαν ότι είχε ανάγκη καλύτερου φαγητού λόγω της αρρώστιας κι εκείνος με απλότητα τους απαντούσε: «Τι κάνω… σκάβω για να καλοτρώγω;».

Ο Βάσος Τσιμπιδάρος, δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ακρόπολη», περιγράφει το εξής περιστατικό: «Κάποτε, ο στενός του φίλος Γιάννης Μοάτσος, είχε πάρει την πρωτοβουλία να του εξασφαλίσει μόνιμη στέγη, για να μην περιφέρεται εδώ και εκεί σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Πήγε λοιπόν σε μια Τράπεζα και μίλησε με τον διοικητή. «Τι;», απόρησε εκείνος. «Δεν έχει σπίτι ο Πλαστήρας; Βεβαίως και θα του δώσουμε ό,τι δάνειο θέλει και μάλιστα με τους καλύτερους όρους!»

Ο Μοάτσος έτρεξε περιχαρής στον Πλαστήρα, του το ανήγγειλε και εισέπραξε την αντίδραση: «Άντε ρε Γιάννη, με τι μούτρα θα βγω στο δρόμο, αν μαθευτεί πως εγώ πήρα δάνειο για σπίτι;». Έσχισε το έντυπο στα τέσσερα και το πέταξε.

Ο Δημήτρης Λαμπράκης «δώρισε» κάποια στιγμή στον Πλαστήρα ένα ωραίο χρυσό στυλό κι αφού ο στρατηγός κάλεσε τον φίλο του Ανδρέα του λέει: - Εγώ δεν βάζω χρυσές υπογραφές. Μου φτάνει το στυλουδάκι μου. Να το στείλεις πίσω. - Μα θα προσβληθεί… - Δεν πειράζει… Ας μου κόψει το νερό από το κτήμα. Δεν θέλω δώρα Ανδρέα. Γιατί τα δώρα φέρνουν και αντίδωρα!

Το 1952, πρωθυπουργός ο Πλαστήρας, ήταν κατάκοιτος από την αρρώστια που τον βασάνιζε, όταν μία μέρα δέχθηκε την επίσκεψη της Βασίλισσας Φρειδερίκης. Μπαίνοντας εκείνη στο λιτό ενοικιαζόμενο διαμέρισμά του, εξεπλάγη όταν είδε τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί ράντζο για τον ύπνο του, και τον ρώτησε με οικειότητα: «Νίκο, γιατί το κάνεις αυτό;» και η απάντηση ήρθε αφοπλιστική. «Συνήθισα, Μεγαλειοτάτη, το ράντζο από το στρατό και δεν μπορώ να το αποχωριστώ…».

Ο στρατηγός Νικόλαος Σαμψών, φίλος του Πλαστήρα, σε επιστολή του περιγράφει, το παρακάτω: «Όταν πέθανε ο Πλαστήρας δεν άφησε πίσω του σπίτι, ακίνητα ή καταθέσεις σε τράπεζες. Η κληρονομιά που άφησε στην ορφανή προσφυγοπούλα ψυχοκόρη του, ήταν 216 δρχ., ένα δεκαδόλλαρο και μια λακωνική προφορική διαθήκη: «Όλα για την Ελλάδα!». Βρέθηκε επίσης στα ατομικά του είδη ένα χρεωστικό του Στρατού (ΣΥΠ 108) για ένα κρεβάτι που είχε χάσει κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στη Μικρά Ασία και 8 δρχ. με σημείωση να δοθούν στο Δημόσιο για την αξία του κρεβατιού, ώστε να μην χρωστά στην Πατρίδα».

Όταν πέθανε ο Πλαστήρας στις 26/7/1953 τον έντυσαν το νεκρικό κοστούμι, που το αγόρασε ο φίλος του Διονύσιος Καρρέρ – γιατί ο ίδιος τον μισθό του τον πρόσφερε διακριτικά σε άπορους και ορφανά παιδιά – ο δε γιατρός, που ήταν παρών και υπέγραψε το σχετικό πιστοποιητικό θανάτου, μέτρησε στο ταλαιπωρημένο κορμί του: 27 σπαθιές και 9 σημάδια από βλήματα. 

Πηγή: troktiko

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Το κουνούπι και η καμήλα



Η αμετροέπεια της δικαιοσύνης

«Αλλοίμονο σας Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, ότι διυλίζετε το κουνούπι και αφήνετε την καμήλα να περάσει», αυτά είπε ο Χριστός πριν δύο χιλιάδες χρόνια και η σύγκριση της καμήλας με το κουνούπι δείχνει το μέγεθος της υποκρισίας των αρχόντων στην εφαρμογή των νόμων.
Αφορμή η σύλληψη μιας παράνομης επιχειρηματία από τις δυνάμεις της οικονομικής αστυνομίας, που διαχειρίζεται εστιατόριο στη Ύδρα χωρίς να εκδίδει αποδείξεις, παρακρατώντας έτσι το ΦΠΑ που αναλογεί στο κράτος. Προφανώς δεν είναι ο μόνος επιχειρηματίας ή πολίτης αυτού του τόπου που φοροδιαφεύγει και αποτελεί καθήκον μιας ευνομούμενης  πολιτείας να προστατεύει τα συμφέροντα του κράτους από τους καπηλευτές του δημοσίου χρήματος και άρπαγες του δημοσίου πλούτου.
Με αφορμή αυτό το προφανές αδίκημα όλα τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του συστήματος, άνδρες και κυρίως γυναίκες, προσπαθούν να  μας πείσουν ότι αδίκως εξεγέρθηκε ο κόσμος της Ύδρας ενάντια στην οικονομική αστυνομία, προς ενίσχυση της οποίας κατέφθασαν στο νησί με πλοίο της γραμμής άνδρες των ΜΑΤ και με   ειδικά ναυλωμένη φρεγάτα οι εκπρόσωποι των αρχών, με ένα κόστος που προφανώς υπερβαίνει τις απώλειες του Δημοσίου από την φοροδιαφυγή της εν λόγω κυρίας.
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Ελληνικός λαός είναι διεφθαρμένος και υποστηρίζει τους παρανομούντες προς έκπληξη και αγανάκτηση όλων αυτών των νομίμων πολιτών, δημοσιογράφων, πολιτικών και εντίμων διανοουμένων, που υπηρετούν το σύστημα και κόπτονται για την νομιμότητα.
Εκπλήσσονται που ο λαός υποστηρίζει έναν μικροκατεργάρη και δεν εκπλήσσονται ούτε δημιουργούν θέμα για το ότι κυκλοφορεί ελεύθερος ο Γ. Παπανδρέου  που ψευδόμενος δημοσίως λέγοντας ότι «λεφτά υπάρχουν» παρέσυρε το εκλογικό σώμα σε μία πλάνη, ζημιώνοντας το Δημόσιο με δισεκατομμύρια, τη στιγμή μάλιστα που ήδη είχε έλθει σε προ-συνεννόηση με τον τότε διευθυντή του ΔΝΤ, όπως αποκάλυψε ο τελευταίος, αλλά και  μέλη του ιδίου οργανισμού.
Εθελοτυφλούν για το ότι ο Κ. Σημίτης έκανε τα στραβά μάτια στην υπόθεση του χρηματιστηρίου, που ζημίωσε τους Έλληνες αποταμιευτές με δισεκατομμύρια και τους απέτρεψε από την πραγματική παραγωγική επένδυση οδηγώντας τους στην ανέγερση ακινήτων που τώρα φορολογούν μανιωδώς. Αδιαφορούν  για το ότι υπουργοί με αποδεδειγμένη ενοχή  στην κατασπατάληση και κατάχρηση δημοσίου χρήματος κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ μερικοί από αυτούς συγγράφουν μάλιστα τα απομνημονεύματα τους για το πώς οι ίδιοι έδιναν επιδοτήσεις σε κομματικούς οπαδούς και προσλάμβαναν δημοσίους υπαλλήλους κατηγορώντας εκ των υστέρων το σύνολο του λαού ότι  τάχα «μαζί τα φάγαμε».
Είναι προφανές ότι  το κόστος της «επιχείρησης Ύδρα», που όπως ήδη  ανέφερα υπερβαίνει κατά πολύ την απώλεια της συγκεκριμένης φοροδιαφυγής, δεν έγινε για την υπεράσπιση των υπαλλήλων της οικονομικής αστυνομίας αλλά προφανώς για την πρόληψη τυχόν εξέγερσης ενός αγανακτισμένου λαού που ζει υπό την βία της κοινωνικής αδικίας και την έλλειψη μέτρου στην εφαρμογή των νόμων.
Οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση για να καλύψουν δικές τους παρανομίες και του δημιουργούν αισθήματα ενοχής για πραγματικές μεν παρανομίες που όμως συγκρινόμενες με τις δικές τους καταχρήσεις δίνουν ακριβώς το μέτρο σύγκρισης της καμήλας με το κουνούπι. Εάν δεν απομακρυνθούν από την εξουσία με νόμιμο τρόπο και δεν δικαστούν από ανεξάρτητους δικαστές θα οδηγήσουν το λαό  σε εμφύλιο σπαραγμό με απρόβλεπτες συνέπειες. Αυτός, προφανώς, είναι ο εφιάλτης τους και η ευθύνη είναι όλη δική τους και κατόπιν αυτών που καραδοκούν για κάτι τέτοιο.

Ηλίας Σταμπολιάδης
Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ο πρώτος υπολογιστής του κόσμου


Μηχανισμός Αντικυθήρων 


Μια ιστορική και επιστημονική έρευνα που περιγράφει την εκπληκτική ιστορία του πως οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαξαν έναν υπολογιστή πριν από 2.000 χρόνια. Με φόντο το υπέροχο σκηνικό της κλασσικής Ελλάδος ,η ταινία αφηγείται το πώς οι αρχαίοι είχαν τη γνώση και τη δημιουργικότητα για να πραγματοποιήσουν μια τέτοια μηχανή. Παρουσιάζει τον ιδιοφυή εφευρέτη που κρύβεται πίσω από αυτό, αλλά και περιγράφει τη λειτουργία αυτού του υπολογιστή. Εστιάζοντας στο έργο ενός άλλου επιστήμονα ταινία ακολουθεί μια διεθνή ερευνητική ομάδα, που τελικά κατάφερε να συνθέσει το παζλ του Μηχανισμού των Αντικυθήρων. Επιστημονικές ανακαλύψεις απεικονίζονται με τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, ενώ τα εκπληκτικά γραφικά αποκαλύπτουν μια σειρά από μυστηριώδεις αριθμούς που έλυσαν το αίνιγμα των γραναζιών-μια πραγματική ιστορία, ένας κώδικας Da Vinci που στήθηκε στην αρχαία Ελλάδα.


Σκηνοθέτης: Mike Beckham
Σενάριο: Mike Beckham
Παραγωγή: Tony Freeth /Images First Ltd
Συμπαραγωγή: EΡΤ Α.Ε.,ARTE, NHK,Nikon, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών



Πηγή: http://www.ellinikoarxeio.com/2012/07/antikythera-mechanism.html#ixzz24k8UolpD

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Μασάτε για να αδυνατίσετε....


Γιατί πρέπει να μασάμε κάθε μπουκιά… 40 φορές

Αν θέλετε να αδυνατίσετε, φροντίστε να μασάτε κάθε σας μπουκιά όσο περισσότερο μπορείτε. Μία νέα μελέτη έδειξε πως όσοι μασούν κάθε μπουκιά 40 φορές τρώνε κατά 12% λιγότερο φαγητό απ’ ό,τι όσοι τη μασούν 15 φορές.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως η παρατεταμένη μάσηση αποτρέπει την υπερκατανάλωση φαγητού, επειδή παρέχει στον εγκέφαλο περισσότερη ώρα να αντιληφθεί πως χορτάσαμε. Επιπλέον, φαίνεται πως μειώνει τα επίπεδα της γκρελίνης – της ορμόνης της πείνας, η οποία κυκλοφορεί στο πεπτικό σύστημα.

Την μελέτη πραγματοποίησαν ερευνητές από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Χαρμπίν, στην Κίνα, οι οποίοι επιστράτευσαν 16 αδύνατους άντρες και 14 παχύσαρκους. Όλοιήταν 18 έως 30 ετών.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν δύο πειράματα. Στο πρώτο, ήθελαν να διαπιστώσουν εάν οι παχύσαρκοι άντρες μασούσαν το φαγητό τους διαφορετικά απ’ ό,τι οι αδύνατοι.

Όπως διαπίστωσαν, αν και οι παχύσαρκοι μασούσαν με την ίδια ταχύτητα με τους αδύνατους, κατάπιναν το φαγητό τους πολύ πιο γρήγορα.

Στο δεύτερο πείραμα, οι δύο ομάδες κλήθηκαν να φάνε μία μερίδα χοιρινό μασώντας κάθε μπουκιά 15 φορές και στη συνέχεια να επαναλάβουν τη διαδικασία μασώντας όμως 40 φορές κάθε μπουκιά.

Αποτέλεσμα: όταν οι εθελοντές μασούσαν 40 φορές κάθε μπουκιά, κατανάλωναν κατά μέσον όρο 11,9% λιγότερες θερμίδες – και αυτό ίσχυε για όλους.

Επιπλέον, αιματολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονταν οι εθελοντές 90 λεπτά μετά από κάθε γεύμα, έδειξαν πως τα επίπεδα της γκρελίνης ήταν πολύ χαμηλότερα με την μάσηση των 40 φορών απ’ ό,τι με αυτήν των 15.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής», η παρατεταμένη μάσηση θα μπορούσε να αποτελέσει έναν φθηνό και αποτελεσματικό τρόπο για να βοηθηθούν όσοι έχουν περιττά κιλά να τα χάσουν.

Προγενέστερη μελέτη στη Βρετανία, η οποία δόθηκε το 2010 στη δημοσιότητα, έδειξε πως ο μέσος ενήλικας μασάει το φαγητό του μόλις 6 φορές πριν το καταπιεί.

Σχεδόν αμάσητο, εξάλλου, το καταπίνουν οι νεαροί εργαζόμενοι, ηλικίας 25-34 ετών.

Η ίδια μελέτη είχε δείξει πως το 15% εξ ημών τρώμε κάτι περπατώντας στο δρόμο ή προς το γραφείο μας, ενώ μόνον ο ένας στους δύο κάθεται σε τραπέζι φαγητού για να φάει.


Πηγή : Web Only

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ο άνθρωπος ελέφαντας


Φως στην παραμόρφωση 122 χρόνια μετά... θάνατον


Ελπίδες ότι θα ρίξουν φως στο μυστήριο, τους δίνει η νέα μέθοδος που θα χρησιμοποιήσουν με την ανάλυση DNA το οποίο θα πάρουν από τα οστά του. Με αυτόν τον τρόπο σκοπεύουν να διαγνώσουν ποια γενετική ανωμαλία υπάρχει στην αλληλουχία των γονιδίων του, ώστε ο Joseph Merrick να είναι τόσο έντονα παραμορφωμένος. 

Ο σκελετός του διατηρείται στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Whitechapel από τον θάνατό του, στην ηλικία των 27, το 1890, ενώ στη σύντομη ζωή του εθεωρείτο φρικιό στη βικτωριανή κοινωνία. Λόγω της διαρκούς λεύκανσης των οστών του, οι επιστήμονες ανησυχούν για το αν θα καταφέρουν να πάρουν αρκετή ποσότητα DNA ώστε να δώσουν διάγνωση για την παραμόρφωση του ανθρώπου ελέφαντα. 


Ο Merrick «κέρδισε» το παρατσούκλι του αυτό καθώς εικαζόταν ότι έπασχε από ελεφαντίαση, μία κατάσταση που προκαλείται από παρασιτική λοίμωξη, η οποία επιφέρει πύκνωση και υπερμεγέθυνση του δέρματος και του ιστού. Αλλά το 2001 υπήρχε η πεποίθηση ότι ο Merrick έπασχε από μία σπάνια ασθένεια, το σύνδρομο του Πρωτέα, σύμφωνα με το οποίο ο ασθενής έχει υπερβολικό δέρμα και τα οστά του αναπτύσσονται ανώμαλα. 


Ο Merrick γεννήθηκε υγιέστατος στο Λέισεστερ το 1862, αλλά καθώς μεγάλωνε τα χείλη του πάχυναν κι ένα οστώδες καρούμπαλο πετάχτηκε στο μέτωπό του. Έπρεπε μάλιστα να κοιμάται καθιστός γιατί ήταν πολύ βαρύ το κεφάλι του. Υπήρχε σημαντική διαφορά ανάμεσα στο μέγεθος των δύο χεριών του, ενώ και τα δύο του πόδια έγιναν τεράστια. Τελικά, οι γονείς του και η μητριά του τον πέταξαν στον δρόμο σε ηλικία μόλις 17 χρονών. Εξαιτίας της παραμόρφωσής του, αναγκαζόταν να φοράει καπέλο και κουκούλα ώστε να κρύβει το πρόσωπό του. Για να βγάλει λεφτά να ζήσει δέχθηκε να εμφανιστεί σε τσίρκο ώστε να ικανοποιήσει την «ανθρώπινη περιέργεια».


Τυχαία, ο χειρουργός που εργαζόταν στο Νοσοκομείο απέναντι από το τσίρκο, είδε τον Merrick και τον κάλεσε να τον εξετάσει και να τον φωτογραφίσει. Ο Merrick έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στο νοσοκομείο, όπου έγινε διάσημος κα πλέον δεν ήταν αποκομμένος από την κοινωνία, ενώ τον επισκέφθηκε ακόμη και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Alexandra.


Η επίσημη αιτία θανάτου του ήταν η ασφυξία, αν και ο γιατρός που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή ανέφερε πως είχε υποστεί εξάρθρωση του αυχένα. Θεωρούσε ότι ο Merrick προσπαθούσε να κοιμηθεί ξαπλωμένος, ώστε να είναι σαν φυσιολογικός άνθρωπος. Με τον θάνατό του, η ιστορία του σαγήνευσε τους ανθρώπους, ώστε να γυριστεί σε ταινία αλλά να γίνει και θεατρικό έργο του Broadway.


ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Αθλιότητες στο Λονδίνο




Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

          Στο Λονδίνο και κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων συνέβησαν αθλιότητες σε βάρος της Ελλάδος, που παραδόξως (;) δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Οι περισσότερες περιγραφές και τα διάφορα σχόλια έμειναν στην κακογουστιά της «παράστασης», ή στην εκ μέρους των διοργανωτών προπαγανδιστική επιχείρηση εξιδανίκευσης της αποικιοκρατικής  χώρας τους. Ορισμένοι στην Ελλάδα επιχείρησαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά μόνο μία από τις πολλές αθλιότητες που συνέβησαν. Αυτή ήταν όταν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ζακ Ρογκ ξέχασε τους ύμνους για την Ελλάδα  στην Αθήνα, κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, και προχθές με θράσος ανακοίνωσε ότι «οι Αγώνες γύρισαν στο σπίτι τους...». Δηλαδή ότι το «σπίτι» των  Ολυμπιακών Αγώνων δεν είναι η Αρχαία Ολυμπία, η Αθήνα και η Ελλάδα, αλλά ...το Λονδίνο!!!

Πέραν όμως από την αθλιότητα αυτή υπήρξαν κι άλλες πιο σοβαρές:

          Πρώτον οι διοργανωτές, που είχαν την ευθύνη της τηλεοπτικής κάλυψης, υποχρεωτικά έδειξαν την ελληνική ομάδα να εισέρχεται πρώτη στο Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά την έδειξαν λιγότερο από όλες τις άλλες ομάδες και δεν παρουσίασαν καθόλου τους Έλληνες στις θέσεις των επισήμων που την χειροκροτούσαν. Την έδειξαν για χρόνο λιγότερο ακόμη και από τα μικροσκοπικά κράτη, όπως λ.χ. τα Βανουάτου και Σαιν Κιτς! Επίσης έδειξαν, παράλληλα με την παρέλαση της κάθε ομάδας, τις επίσημες εκπροσωπήσεις όλων των 203 συμμετεχουσών χωρών, πλην της ελληνικής!

          Δεύτερον δεν έγινε η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας μαζί με αυτές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της διοργανώτριας χώρας. Η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας τυπικά γίνεται πάντοτε προς τιμήν της χώρας, που είναι η πηγή του Ολυμπισμού.  Στο Λονδίνο όμως δεν έγινε έπαρση της Ελληνικής σημαίας και ως εκ τούτου δεν ακούστηκε  ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος, αλλά μόνο εκείνος της Μεγ. Βρετανίας.

          Τρίτον δεν εψάλη ο Ολυμπιακός Ύμνος του Σπύρου Σαμάρα, σε στίχους του Κωστή Παλαμά, που ακούστηκε  στους Πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες των Αθηνών, το 1896. Το 1958 η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να είναι ο επίσημος Ολυμπιακός Ύμνος και να ψάλλεται κατά την έναρξη και τη λήξη των Ολυμιακών Αγώνων. Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες που εψάλη ήταν αυτοί της Ρώμης, το 1960, και έκτοτε εψάλλετο ανελλιπώς σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα στο Σίδνεϊ, το 2000, εψάλη στα ελληνικά από ελληνική χορωδία και στο Πεκίνο, το 2008, επίσης στα ελληνικά, και μάλιστα από παιδική κινεζική χορωδία! Σε όλες τις άλλες χώρες, όπου έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο ύμνος εψάλη στη γλώσσα τους.  Ντροπιαστική εξαίρεση αποτελούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Μονάχου, το 1972, και τώρα του Λονδίνου, όπου ο Ολυμπιακός Ύμνος αποδόθηκε  μόνο από ορχήστρα, που μάλιστα στο Λονδίνο ήταν και αθέατη... Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία υποτίμησαν τον Ολυμπιακό Ύμνο, που είναι ένα σημαντικό πολιτισμικό στοιχείο της σύγχρονης Ελλάδας. Τυχαίο;... 

          Τέταρτη αθλιότητα. Πριν από τη δήλωση για τη «μεταφορά του σπιτιού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο» ο κ. Ζακ Ρογκ προέβη σε μία ακόμη αθλιότητα σε βάρος της Ελλάδας. Όταν ερωτήθηκε κατά πόσο το Λονδίνο είναι έτοιμο να διοργανώσει με επιτυχία τους Ολυμπιακούς Αγώνες  έκανε αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, παρέλειψε την Αθήνα και μίλησε για το Πεκίνο! Είπε συγκεκεριμένα: « Θα ήθελα να πιστεύω ότι από την άποψη της ετοιμότητας οι αγώνες αυτοί είναι στην ίδια θέση με αυτή του Σίδνεϊ και του Πεκίνου σίγουρα, για να μιλήσω για τους πιο πρόσφατους Ολυμπιακούς...». Πάλι ο κ. Ρογκ ξέχασε τους επαίνους και τους ύμνους προς την Ελλάδα για την επιτυχία της προετοιμασίας και το άριστα που της έδωσε στον δημόσιο λόγο του κατά την τελετή έναρξης των Αγώνων στην Αθήνα. Και η εξασθενημένη μνήμη του έχει τη σημασία της, δεδομένου ότι η Ελλάδα για να επιτύχει στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων  σπατάλησε εκατομμύρια Ευρώ, που την έσπρωξαν ταχύτερα και βαθύτερα στη σημερινή κρίση.

          Πέμπτη αθλιότητα. Όταν εισερχόταν η Ολυμπιακή Φλόγα στο Ολυμπιακό Στάδιο ο εκφωνητής σημείωσε ότι έφτασε εκεί αφού διέτρεξε μια διαδρομή 22.000 χλιομέτρων... Δεν είπε ούτε λέξη από πού ξεκίνησε για να φτάσει στο Λονδίνο. Δεν είπε λέξη για την Ολυμπία, το λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο εκφωνητής και όσοι είναι πίσω από αυτόν εφάρμοσαν τη λογική της Νέας Τάξης Πραγμάτων, σύμφωνα με την οποία προβάλλονται μόνο οι ιδέες της νέας εποχής και παραλείπονται οι ρίζες και οι πολιτισμικές παραδόσεις, καθώς και οι αξίες που τις ξεπερνούν ή/και είναι αντίθετες τους.

          Από τον Βάκωνα και τον Νίτσε έως τον Σαίξπηρ  και τον Γκαίτε Άγγλοι, Γερμανοί και γενικά η Δύση δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι ένας ολιγάριθμος λαός, όπως ο Ελληνικός,  με τόσα ελαττώματα και τόσες αδυναμίες που του προσάπτουν, είναι ο απ’ ευθείας απόγονος και πνευματικός θεματοφύλακας ενός μοναδικού θησαυρού, του Ελληνικού πολιτισμού, που δεν μπορούν να πλησιάσουν, ούτε μπορούν να οικειοποιηθούν, όσο κι αν προσπαθούν. Του πολιτισμού που είναι η βάση και του δικού τους πολιτισμού, όπως τον ερμήνευσαν μέσα από τη δική τους λογική. Η ευκαιρία φέτος για όλους αυτούς ήταν μοναδική. Απαξιωμένη από την οικονομική και κοινωνική κρίση η Ελλάδα, δέχεται με βάναυσο τρόπο την περιφρόνηση τους, περιφρόνηση που παρουσιάστηκε με όλο το φρικιαστικό της πρόσωπο στο Λονδίνο, κατά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν πειράζει. Πρώτον οι Έλληνες πρέπει να πεισματώσουμε και να ξαναβρούμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση και τη χαμένη μας αξιοπρέπεια. Δεύτερον να τους δικαιολογήσουμε τους Άγγλους για τα συμπλέγματα τους. Είναι πραγματικά αξιολύπητοι. Και τρίτο να μην ενοχλούμαστε από τη συμπεριφορά τους, γιατί γνωρίζουμε ότι όσο και να προσπαθήσουν η αλήθεια λάμπει και το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια.-