Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Το Αποσταγμένο Νερό Είναι η Πηγή της Νεότητας


Σύμφωνα με τον Andrew Norton Webber, τα ωφελήματα το να πίνει κανείς 4 λίτρα αποσταγμένο νερό την ημέρα περιλαμβάνουν αποτελέσματα τύπου «πηγής της ζωής». 


Ακόμη τα γκρίζα μαλλιά αποκτούν το αρχικό τους χρώμα, πετάτε τα γυαλιά πρεσβυωπίας, εξαφανίζονται οι ρυτίδες, σταματά η αρθρίτιδα, φεύγει η κατάθλιψη, η σχιζοφρένεια, η στενοχώρια. Το χρώμα σας από γκρίζο γίνεται μια λαμπερή χρυσή λάμψη που μπορούν να δουν οι άλλοι άνθρωποι. Δεν υπάρχει ψέμα σε αυτήν την δήλωση. Ο Santos Bonacci πρόσθεσε, «Το σώμα δεν μπορεί να αφομοιώσει ανόργανα συστατικά».

Σε σχέση με το ότι το αποσταγμένο νερό διαλύει πλαστικό από τα δοχεία συσκευασίας, ο Webber δήλωσε, «Ναι το κάνει γιατί το πλαστικό είναι νεκρό και είναι φτιαγμένο από ανόργανη ύλη, αλλά δεν χρειάζεται να στενοχωριέστε. Ναι, θα έχει την γεύση του πλαστικού εάν η μόνη πηγή που έχετε είναι δίλιτρα η πεντόλιτρα. Αλλά καλό είναι να γνωρίζετε ότι το πλαστικό είναι ανόργανη ύλη που είναι μαγνητικώς συνδεμένη με αυτά τα μόρια νερού.

Όταν αυτό το πλαστικό εισέρχεται στον οργανισμό μαγνητικά συνδεμένο με το νερό επιτρέπει στο συκώτι να το αρπάξει και να το αποβάλλει. Ένα μειονέκτημα είναι ότι η γεύση δεν θα είναι τόσο φρέσκια όπως αυτή που έχετε από το εμφιαλωμένο νερό. Ο Webber δηλώνει, «Θα νοιώσετε μια ελαφριά πλαστική γεύση. Κάποιες φορές όχι.

Αποσταγμένα Υγρά και η Επίφυση: Η έρευνα του Andrew Norton Webber για τα πλεονεκτήματα του αποσταγμένου νερού σας κάνει να σκεφτείτε δύο φορές για το νερό που πίνετε τώρα. Επιπλέον η Επίφυση θα σας ευχαριστήσει για αυτήν την γνώση. Θα δείτε το πώς να ενδυναμώσετε τον εαυτό σας και να σταματήσετε την τρέλα του να καταπίνετε τοξικά χημικά. Δεν είναι μυστικό ότι ντουζίνες από τοξικά ανόργανα χημικά και φαρμακευτικά υπάρχουν στο νερό μας. Επίσης θα δούμε τις πλάνες για το «νερό της πηγής» και τα «φυσικά μεταλλικά εμφιαλωμένα νερά» και το γιατί δεν είναι ωφέλιμα.

Μας έχουν κάνει να πιστεύουμε σχεδόν όλοι, ότι τα μεταλλικά άλατα είναι κάτι καλό. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Υπάρχουν οργανικά άλατα από φυτά που καταναλώνουν ορυκτά, και υπάρχουν ανόργανα άλατα που το σώμα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει και που πρέπει κάπου να τα αποθηκεύσει. Το σώμα έχει μια άπειρη σοφία. Η άπειρη ευφυΐα του μετακινεί τα ανόργανα υλικά και τα άχρηστα υλικά που βρίσκονται στα πηγάδια, τις πηγές και στα «ειδικά εμφιαλωμένα νερά» που κοστίζουν μάλιστα, σε αυτά τα μέρη του σώματος που θα έχουν το μικρότερο πρόβλημα.

Πιείτε αρκετά από αυτά τα νεκρά, ανόργανα υλικά και το σώμα σας θα αρχίσει να τοποθετεί τοξίνες όπως το Φθόριο, την Χλωρίνη, τα Κρυπτοσπορίδια, την Giardia Λάμπεια, το Αρσενικό, το Βάριο, το Βόριο, το Κάδμειο, το Κοβάλτιο, τον Σίδηρο, τον Μόλυβδο, το Νικέλιο, το Σελήνιο, το Βανάδιο, το Ράδιο, Chloride, Nitrate, Ammonia, Trifluralin, Dicamba, Bromoxynil, Trialletel, Benzene, Bromoform, Carbon tetrachloride, Chlorobenzene, Chloroform, Toluene, Phenol, Fluoranthen, Hexachloroethane, Isophorone, Nitrobenzene, Phenanthrene και άλλες 20 τοξικές, άοσμες και άγευστες ανόργανες ενώσεις σε μέρη όπου η βλάβες είναι ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ.

Αυτό οδηγεί στα προφανή αποτελέσματα: Αρθρίτιδα, διαταραχές οράσεως, δυσλειτουργία εγκεφάλου, αυτό-άνοσα νοσήματα κλπ. Τα στοιχεία που αναφέρθηκαν προέρχονται από τεστ του πανεπιστημίου της Πενσυλβανία και του πανεπιστημίου Carnegie Mellon, ακόμη και την ραδιενέργεια από πυρηνικά ατυχήματα.

Οφείλουμε να αποσκληρύνουμε παντελώς το νερό για να ξεκλειδώσουμε την απίστευτη δύναμη των ζωντανών μας αδένων, ειδικά την Επίφυση. Η Επίφυση που είναι ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα των ανωτέρων ικανοτήτων μας και εργάζεται σε συγχρονισμό με τας αςους άλλους αδένες μας. Όταν φυσικά δουλεύει πλήρως και δεν έχει νεκρωθεί από το φθόριο και μυριάδες άλλες τοξικές ουσίες.

24 γιατροί με το κουράγιο να πουν την αλήθεια για το αποσταγμένο νερό: Το αποσταγμένο νερό ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ που τρέχει μέσα σε ΟΛΕΣ τις μορφές ζωής που βασίζονται στο νερό. Παρακάτω αναφέρονται μερικά αποσπάσματα από εικοσιτέσσερις γιατρούς που όλοι υποστηρίζουν τα πλεονεκτήματα του Αποσταγμένου Νερού. Να τι λέει ο Dr. Hanish, «Ο καθένας χρειάζεται να γυρίσει το πόσιμο νερό του σε αποσταγμένο. Δύο λίτρα την ημέρα κατ ΕΛΑΧΙΣΤΟ, καλύτερα τέσσερα λίτρα, ΕΙΔΙΚΑ στην περίοδο ανανήψεως.»

Ο Dr. Allen Banik λέει: «Το αποσταγμένο νερό είναι το καλύτερο διαλυτικό στην Γη. Είναι το μόνο νερό που μπορεί να μπει στον οργανισμό χωρίς να γίνει ζημιά στους ιστούς.»

Αυτό που οι επιστήμονες και το κοινό δεν έχουν ποτέ καταλάβει είναι ότι τα μεταλλικά άλατα που συσσωρεύονται στο σώμα από το νερό είναι ανόργανα άλατα, τα οποία δεν μπορούν να αφομοιωθούν από το σώμα. Τα μόνα που το σώμα μπορεί να χρησιμοποιήσει είναι τα οργανικά ιχνοστοιχεία (από φρούτα και λαχανικά). Όλοι οι άλλοι τύποι είναι ξένες ουσίες για το σώμα και πρέπει να απορριφθούν η να εξουδετερωθούν.

«Σήμερα, πολλοί προοδευτικοί γιατροί συνταγογραφούν αποσταγμένο νερό στους ασθενείς τους. Όλες οι μηχανές για τα νεφρά λειτουργούν με αποσταγμένο νερό.»Allen E. Banik, M.D. Συγγραφέας του βιβλίου, «The Choice is Clear»

Ας δούμε τι λέει ο Dr. Paul Bragg, N.D. Ph.T., από το βιβλίο του: «The Shocking Truth About Water» «… η μεγαλύτερη ζημιά γίνεται από τα ανόργανα άλατα (σκληρά) — συν την κηρώδη χοληστερόλη και το αλάτι — στις μικρές αρτηρίες και τις άλλες αρτηρίες του εγκεφάλου (75% νερό). Η σκλήρυνση των αρτηριών και των άλλων αγγείων ξεκινά την μέρα που αρχίζετε να λαμβάνετε ανόργανα χημικά (και χημικά από το νερό της βρύσης σας) στα σώματα σας.»

«Όταν το αποσταγμένο νερό εισέρχεται στο σώμα δεν αφήνει κανένα κατάλοιπο κανενός είδους. Είναι ελεύθερο από άλατα και νάτριο (εδώ να μην αρχίσουν κάποιοι να γκρινιάζουν για την αντλία καλίου – νατρίου). Είναι το πιο τέλειο νερό για την υγιή λειτουργία των νεφρών (83% νερό), το στομάχι , το συκώτι (85% νερό) και άλλα ζωτικά όργανα. Γιατί; Διότι είναι ελεύθερο από όλα τα ανόργανα άλατα. Είναι τόσο αγνό ώστε όλες οι όλες οι συνταγές που αφορούν υγρά φτιάχνονται με αποσταγμένο νερό.»

Οι υπόλοιποι γιατροί και οι μελέτες τους είναι:

Dietary Wellness; 1993 Dr. James Balch, M.D.

C.W. DeLacy Evans, M.D., στο βιβλίο του, How To Prolong Life

Dr. Teofilio de la Torre

Dr. Charles McFerrin

Dr. Alexander Graham Bell, ναι ο εφευρέτης του τηλεφώνου, περιγράφει πως σώθηκε από την ισχιαλγία.

Dr. Robert W. Flinchbaught, από το «Pure Water is Life»

David C. Kennedy, D.D.S.: ‘How To Save Your Teeth: Toxic-Free Preventitive Dentistry’

Robert D. Willix, Jr., M.D.:’Maximum Health’

John Yiamoyuiannis, Ph.D.:’Fluoride: The Aging Factor’

Dr. Charles Mayo της Mayo Clinic

Peter A. Lodewick, M.D.:’A Diabetic Doctor Looks at Diabetes’

Dr. Norman W. Walker, από το «Water Can Undermine Your Health»

Dr. John Christopher, από το «Regenerative Diet»

Dr. Paul Conn, από το «Not A Drop To Drink» σας προτείνει να δείτε τι παθαίνει ο βραστήρας σας. Επίσης ότι αποσταγμένο νερό δίνουν πολλά Νοσοκομεία στο εξωτερικό στα νεογέννητα και στους καρδιοπαθείς.

Dr. Michael Colgan, από το «The New Nutrition: Medicine For The Millenium»

Raymond H. Bishop, Jr. M.D. Major General, Commander – Medical Corps. Department of the Army, U.S. Army Health Services Command

Frank N. Hepburn, Chief, Nutrient Data Research Branch, United States Department of Agriculture, Consumer Nutrition Division

Ο μεγάλος Louis Pasteur έλεγε: Πίνουμε το 90% των ασθενειών μας.

Nick Pavlica, Director, H2o Labs, Ltd.

Dr. Edward M. Wagner, από το «How to Stay Out of the Doctor’s Office»

Vicki Glassburn, from»Who Killed Candida?» 1991

Jonathon King, συγγραφέας του «Troubled Water»

Jack A. Bell – Assistant Director, May 17 1985; American Medical Association; Division of Personal and Public Health Policy;

Dr. Clifford C. Dennison, Ed. D., an Associate Professor at Lee College in Cleveland, Tennessee, and a lifelong water researcher and expert

Ron Kennedy, M.D. λέει: «Το αρνητικό επιχείρημα για το αποσταγμένο νερό είναι ότι ξεπλένει τα άλατα. Αυτό είναι αλήθεια και αυτό είναι που θέλουμε να κάνει. Αυτά τα οποία ξεπλένει είναι σε ιοντική μορφή και θέλουμε να φύγουν από το σώμα παρά να καθήσουν και να δημιουργήσουν αρρώστιες. Το αποσταγμένο νερό δεν ξεπλένει σημαντικές ποσότητες βιολογικά διαθέσιμων μετάλλων επειδή αυτά προσλαμβάνονται γρήγορα από το σώμα σε μια σταθερή βάση από το φαγητό, όπως απαιτείται. Εάν περισσεύουν φιλτράρονται από τα νεφρά και αυτό είναι ότι συμβαίνει σε ότι υπάρχει σε υπερβολική ποσότητα στον οργανισμό. Το αποσταγμένο νερό καθαρίζει το σώμα και βελτιώνει την λειτουργία των νεφρών.»

Dr. Andrew Weil

Dr. Handley άρθρο με τίτλο: The Importance Of Distilled Water In Aging

Τελικά υπάρχει το σημαντικό βιβλίο «The Distilled Water Cure» του Dr. Otoman Hanish, M.D., D.D. τυπώθηκε το 1946 από την British Mazdaznan Association δίνει τις ακόλουθες οδηγίες για το αποσταγμένο νερό.

1.Με το ξύπνημα 2 φλιτζάνια του τσαγιού.

2.Ακόμη 2 φλιτζάνια του τσαγιού μετά το πρωινό.

3.Δύο φλιτζάνια του τσαγιού στο μέσον του πρωινού.

4.Δύο ακόμη φλιτζάνια του τσαγιού 20 με 30 λεπτά μετά το μεσημεριανό.

5.Δύο φλιτζάνια του τσαγιού στο μέσον του απογεύματος.

6.Δύο φλιτζάνια του τσαγιού ακόμη 20 με 30 λεπτά μετά το βραδινό γεύμα.

7.Τα τελευταία δύο φλιτζάνια του τσαγιού πριν κοιμηθείτε.

Εάν επιθυμείτε μπορείτε να πιείτε ακόμη 2 φλιτζάνια του τσαγιού δύο ώρες μετά το μεσημεριανό και επίσης σε δύο ώρες μετά το βραδινό.

Σημαντικό. Τα συμπτώματα της αποτοξινώσεως: ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ!!! Το σώμα σας ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ. Όταν αρχίσετε (εάν) αποσταγμένο νερό τι νομίζετε ότι θα συμβεί με τα σκουπίδια που έχετε αποθηκεύσει τόσα χρόνια μέσα σας; ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΞΩ. Καλύτερα ΕΞΩ παρά μέσα, σωστά; Όλα εξαρτώνται από το τι έχτε φάει και εισπνεύσει όλη σας την ζωή και τους ποιους δρόμους θα διαλέξει το σώμα σας για να τα αποβάλει! Θα μπορούσε να είναι:

ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΜΕΡΗ

ΕΜΕΤΟΣ

ΔΙΑΡΡΟΙΑ

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΓΡΙΠΗΣ

ΝΑΥΤΙΑ

ΕΝΤΟΝΗ ΕΦΙΔΡΩΣΗ

ΣΠΥΡΑΚΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΜΕΡΗ

ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΑΝΑΠΝΟΗ

ΜΑΣΧΑΛΕΣ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ

Αλλά αυτά είναι ΚΑΛΑ πράγματα, να είστε ευχαριστημένοι που φεύγουν τα σκουπίδια. Φυσικά αυτά είναι μόνο προσωρινά. Εάν δεν το αντέχετε σταματήστε και ξεκινήστε πάλι όταν νοιώθετε δυνατοί. Θυμηθείτε οι ειδικοί λένε ότι το αποσταγμένο νερό είναι το καλύτερο διαλυτικό που είναι γνωστό στο ανθρώπινο σώμα και ΟΧΙ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΝΤΑΙ.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα ότι υπάρχει μια ΜΑΖΙΚΗ προσπάθεια να ΚΑΤΑΣΤΑΛΕΙ η γνώση για το Αποσταγμένο Νερό. Εάν κοιτάξετε στο Google τις λέξεις «distilled water» θα δείτε από την πρώτη σελίδα ένα άρθρο με γελοίο τίτλο «Early Death comes from drinking Distilled Water.»  είναι γεμάτο ψέματα για σκόπιμη συσκότιση της πραγματικότητας.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που θέλουν να ελέγξουν το νερό, διάβασε … και Το Νερό Της Φύσης Υπό Έλεγχο.

Για να γελάσουμε λίγο και πριν “κάνεις μια τρύπα στο νερό”  μιας και για όλα τα προβλήματα υπάρχουν πολλές επιλογές και κάμποσες λύσεις, μα μόνο για τον ΝΟΥ που είναι σε κατάσταση γέλιου και “δεν πνίγεται σε μια κουταλιά νερό». Όταν  μπορεί να αντιληφθεί το γελοίο μιας κατάστασης και αν δεν είναι εντελώς βλάκας, τότε μπορεί, “να βάλει το νερό στ’ αυλάκι” . Αν δεν μπορείς να γελάσεις τουλάχιστον χαμογέλα, μέχρι να το απαγορέψουν κι αυτό ή να το φορολογήσουν, πως δεν το σκέφτηκαν άραγε; Απόλαυσε και πρόσφερε ένα ποτήρι νερό, -όχι στο πρόσωπο του άλλου-  κι αντί να πνίγεσαι “σε μια κουταλιά νερό”, στάσου λίγο, στοχάσου, “βάλε νερό στο κρασί σου” για να φέρεις την κατάσταση “με τα νερά σου” και άρχισε να πίνεις νερό αποσταγμένο.

Αναρτήθηκε στο http://www.terrapapers.com από Ion Maggos  //  30 Ιουνίου 2012  


Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Συγκλονιστική επιστολή Ελληνίδας στην Bild


Καθημερινά παρακολουθούμε την γερμανική εφημερίδα Bild να υποτιμά τους Έλληνες, μέχρι και τις αθλητικές τους ικανότητες ενόψει Euro και του σημερινού αγώνα. Τα δημοσιεύματα αυτά όπως είναι αναμενόμενο έχουν προκαλέσει την οργή των Ελλήνων.

Χθες η εφημερίδα είχε τον κατάσκοπο δημοσιογράφο που έλεγε «m****a- Καραγκούνη», σήμερα γράφει για τον προημιτελικό του Euro 2012 «Αντίο Έλληνες. Σήμερα δεν μπορούμε να σας σώσουμε».

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια επιστολή διαμαρτυρίας την οποία φέρεται να απέστειλε στην γερμανική εφημερίδα μια Ελληνίδα. Μια επιστολή συγκινητική και αποστομωτική παράλληλα.

Πρόκειται για την 31χρονη Δέσποινα Δημότση από το Κρανίδι Αργολίδας.

Διαβάστε την επιστολή της:

"Αγαπητή" Bild και "κορυφαίοι" συντάκτες,

Έχετε αφιερώσει στη χώρα μου πάρα πολλά άρθρα, υβριστικά επί το πλείστον, διότι προφανώς δεν έχετε καμία άλλη γνώση να προβάλετε. Σας λυπάμαι, πάλι καλά που βγάζετε ένα μεροκάματο αναφερόμενοι (μόνο αρνητικά μπορείτε εφόσον έχετε έλλειψη βασικών γνώσεων) στην Ελλάδα.

Το κόμπλεξ σας πέρασε κάθε όριο εφόσον «τα βάλατε» μέχρι και με το ποδόσφαιρο. Ναι! Εκείνο το άθλημα που προήλθε από το Επίσκυρο, από την Αρχαία Ελλάδα. Εμείς οι Έλληνες διαδώσαμε το Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο για να μπορείτε εσείς με την τόσο μικρή ιστορία να παίρνετε μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να μπορείτε να κατανοήσετε το "Νους Υγιής εν Σώματι Υγιή".

Δεν πειράζει εμείς οι Έλληνες πάντα κοιτούσαμε την ουσία των πραγμάτων βασιζόμενοι στο "Μηδέν Άγαν", δεν είχαμε την ανάγκη από την Αρχαιότητα να θρέψουμε κακεντρεχή σχόλια για τους άλλους λαούς διότι τα φώτα εμείς τους τα δώσαμε και το κάναμε σωστά!! Δεν σας παρεξηγώ. Είστε διάσημοι στην ιστορία για άσχημα γεγονότα, αντιθέτως εμείς είμαστε περήφανοι για την ιστορία και τα επιτεύγματα μας.

Όσο για το "Φέρτε μας την Μέρκελ" που αναφέρει ο συνεργάτης σας δεν την θέλουμε. Να την κάνουμε τι, την κυρία; Δώστε μας τις αποζημιώσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που μας χρωστάτε. Ξέρετε, κάτι δις είναι, δεν έχετε ανάγκη εσείς πλούσιοι είστε. Βασικά είστε τόσο πλούσιοι που έτσι και καταρρεύσουμε και σας συμπαρασύρουμε θα τρώτε τις λαμαρίνες από τα αυτοκίνητα που παράγετε. Εμείς δεν έχουμε ανάγκη, θα τρώμε ελιές!!! Είναι θρεπτικές, οπότε θα ζήσουμε πάρα πολλά χρόνια ακόμα!!!

Μέχρι να μπορέσετε να μάθετε να αρθρογραφείτε σωστά και με επιχειρήματα, θα ασχολείστε μόνο μαζί μας! Διότι εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε το κέντρο του κόσμου! Καλή τύχη και στις δύο ομάδες, λοιπόν. Νικητής θα είναι σίγουρα το αθλητικό πνεύμα!!

Μαρία Ζ.


Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Έτσι απαντούν οι Έλληνες


Εύγε κύριε Λαμπάκη, τιμάτε τον Ελληνισμό, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι ανθέλληνες στη Ροδόπη και την Ξάνθη τον προσβάλλουν βάναυσα!

Ο δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, με
  δημοκρατική και εθνική ευαισθησία, όπως θα άρμοζε σε κάθε δήμαρχο της ακριτικής Ελληνικής Θράκης επέστρεψε επιστολή της Π.ΕΚ.Ε.Μ, που αναφερόταν συλλήβδην σε «Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης».

Η απάντηση του δημάρχου αποτελεί μνημείο θάρρους, και θα πρέπει να αποτελεί στο εξής ΟΔΗΓΟ πολιτικής και εθνικής δράσης κάθε δημάρχου, κάθε περιφερειάρχη και κάθε διοικητικού υπαλλήλου της ελληνικής Θράκης. 

Η Θράκη έχει ανάγκη από τέτοιους άνδρες και όχι από συμβιβασμένες μετριότητες και φοβισμένα ανθρωπάκια.

Τι είναι η ΠΕΚΕΜ; Πρόκειται για την «Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρεία της Μειονότητας Δυτικής Θράκης», η οποία έχει έδρα την Κομοτηνή και μεταξύ άλλων σκοπεύει να δημιουργήσει τουρκικά εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα στην Ελληνική Θράκη. 

Με λίγα λόγια να προωθήσει τον εκπαιδευτικό και πολιτισμικό εκτουρκισμό στην περιοχή μας.
Ιδρύθηκε από τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γκαλήπ Γκαλήπ και φαίνεται ότι τα νήματα των διασυνδέσεων με την Τουρκία είναι πολύ μεγάλα.

Πώς, ένα πολιτιστικός σύλλογος έχει χρήματα για να αναλάβει τέτοιας κλίμακας πρωτοβουλίες; Μάλλον, δεν είναι καθόλου δύσκολο να το φαντασθούμε, τη στιγμή που οι περισσότεροι χριστιανικοί σύλλογοι κινδυνεύουν με λουκέτο και δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το ενοίκιό τους.

Να σημειώσουμε ότι η ΠΕΚΕΜ έχει τη δυνατότητα να συναντιέται με όποιον παράγοντα της διοίκησης επιθυμεί π.χ. με τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, κάτι το οποίο δεν συνέβη ΠΟΤΕ με κανένα Πομάκικο σύλλογο.

Η ΠΕΚΕΜ στα πλαίσια των πιέσεων που ασκεί επιτυχώς σε άβουλους χριστιανούς παράγοντες της περιοχής, απέστειλε επιστολή, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει τη γνωστή ρατσιστική φράση ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. 

Ο χαρακτηρισμός αυτός είναι εξόχως γενοκτονικός αφού υποδηλώνει την φασιστική τους άρνηση να αποδεχθούν την ύπαρξη των Πομάκων αλλά και των Ρωμά (Τσιγγάνων). 

Επιπλέον, ο όρος Δυτική Θράκη είναι ο αγαπημένος όρος του τουρκικού εθνικισμού (τον οποίο δυστυχώς αναπαράγουν με βλακώδη τρόπο και χριστιανοί), προκειμένου να μην χαρακτηρισθεί η Θράκη, ως ελληνική, αλλά με γεωγραφικό και μόνο κριτήριο (αν και αυτό ακόμη είναι λανθασμένο). 

Ποτέ, μα ποτέ, δεν θα μιλήσουν για ΕΛΛΗΝΙΚΗ Θράκη, αλλά πάντα για ΔΥΤΙΚΗ, σαν να μην έχει εθνική ταυτότητα η περιοχή.

Αναρωτιώμαστε: Γιατί δεν αντέδρασε ο σιωπηλός δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης; Εν προκειμένω, η σιωπή δεν είναι χρυσός, αλλά ΕΓΚΛΗΜΑ και μάλιστα ΕΘΝΙΚΟ.

Επειδή, η απάντηση του κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, συνιστά σπουδαία πράξη, Έλληνα (χωρίς εισαγωγικά) δημάρχου, την μεταφέρουμε αυτούσια και στο εξής δεν μπορεί παρά να αποτελεί σημείο αναφοράς μας.


Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Απαντώντας στο με αριθμό πρωτ. 15/28-02-2012 έγγραφό σας, σας το επιστρέφω ως αναίσχυντα αντεθνικό δεδομένου ότι αναφέρετε πολλές φορές την φράση «Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης». Αποδέχομαι τις διεθνείς συνθήκες όπως αυτή της Λωζάνης περί θρησκευτικής μειονότητας στη Θράκη, την σύμβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπέγραψε η χώρα μας και ως ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος, αναγνωρίζω στον κάθε συμπολίτη μου τη δυνατότητα του αυτοπροσδιορισμού π.χ. χριστιανός ή μουσουλμάνος της Θράκης, Πομάκος, Ρομ, Τουρκικής καταγωγής κτλ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.
Έτσι, δεν μου είναι ανεκτή η φράση «τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη», διότι ευθέως αποκαλείτε την μουσουλμανική μειονότητα της δυτικής Θράκης «Τουρκική», δηλαδή μαζικά και συλλογικά χωρίς να προκύπτει κάτι τέτοιο από το Νόμο, τις συνθήκες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ στην Τουρκία. Σέβομαι και όλους τους συντοπίτες μου Έλληνες υπηκόους, μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, που βρίσκονται στην Ελλάδα, αφού έμαθα να ζω μαζί τους ώριμα και δημιουργικά από τη γέννησή μου. Δεν ανέχομαι όμως να ΜΗΝ με σέβονται ως άνθρωπο, Έλληνα πολίτη και θεσμικό ως έχοντα την ιδιότητα του Δημάρχου.
Εν τέλει εάν αισθάνεστε εσείς που μου αποστείλατε το άνω έγγραφό σας ΜΕΛΗ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ και όχι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ με δικαίωμα ο καθείς ξεχωριστά του αυτοπροσδιορισμού κατά τα προεκτεθέντα, τότε δεν έχετε θέση στην Ελλάδα. Εννοείται ότι τα θέματα που αφορούν τα μειονοτικά σχολεία και τα παιδιά μας που φοιτούν σε αυτά στη Θράκη με ενδιαφέρουν απόλυτα και ως άνθρωπο και ως Δήμαρχο, αλλά θα τα συζητήσω με επαΐοντες και θεσμικούς οι οποίοι έχουν κατά νου το καλό των παιδιών μας χριστιανών και μουσουλμάνων και το καλό της Θράκης μας.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης
Ευάγγελος Λαμπάκης

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Σπιρουλίνα το μικρό φύκι που κρύβει 100 πολύτιμες ουσίες


 

Η Σπιρουλίνα είναι ένα μικροσκοπικό υδρόβιο φύκι του γλυκού νερού με εξαιρετικές θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες.


Συμπεριλαμβάνεται στα 8 συνολικά φύκια που μπορούν να καταναλωθούν ως τροφή από τον άνθρωπο, αφού μεταξύ των μικροφυκών ελάχιστα είδη μπορούν να καλλιεργηθούν για διατροφικούς σκοπούς. Tη σπιρουλίνα κατανάλωναν αιώνες πριν και οι Aζτέκοι. Tο έντονο κυανοπράσινο χρώμα της εντυπωσιάζει, αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το πώς ένας τόσο μικρός φυσικός οργανισμός μπορεί να κρύβει τόσες βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία για τον άνθρωπο. Συγκεκριμένα, είναι από τις πληρέστερες τροφές στον κόσμο. Όλα τα βασικά αμινοξέα περιλαμβάνονται στο σπειροειδές αυτό φύκι. Έχει πάνω από 100 πολύτιμες θρεπτικές ουσίες και είναι ιδιαίτερα εύπεπτη τροφή, γι’ αυτό και την καταναλώνουν οι αστροναύτες στο διάστημα. H NASA χαρακτήρισε τη σπιρουλίνα «τροφή του μέλλοντος» και ο OHE «ιδανική τροφή για την ανθρωπότητα», αφού με τόσο πολλά θρεπτικά συστατικά και σε τόσο μεγάλες ποσότητες που τα περιέχει, αποτελεί πολύτιμη τροφή σε περιπτώσεις υποσιτισμού.

 
Aποτελεί την πλουσιότερη σε πρωτεΐνη «πράσινη τροφή», με περιεκτικότητα 55-70%. 

• Περιέχει πολύ λίγες θερμίδες. Για παράδειγμα, 5 γρ. (μέχρι τόσα συνιστάται, γενικά, να καταναλώνει την ημέρα ένας υγιής άνθρωπος) σας δίνουν περίπου 14,5 θερμίδες. 

• Δεν περιέχει καθόλου χοληστερίνη. 

• Έχει περίπου 58 φορές περισσότερο σίδηρο από ό,τι το ωμό σπανάκι. 

Eίναι από τις πιο πλούσιες τροφές στην αντιοξειδωτική προ-βιταμίνη A (β-καροτένιο). 

Eίναι ιδιαίτερα καλή πηγή των βιταμινών B12 και E. 


 
Tα κύρια αντιοξειδωτικά στοιχεία της σπιρουλίνας (φυκοκυανίνη, σπιρουλάνη, β-καροτένιο και ορισμένες πολυφαινόλες) δρουν κατά του καρκίνου και της πρόωρης γήρανσης. 

Tα αμινοξέα της προστατεύουν τα εγκεφαλικά κύτταρα και βελτιώνουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. 

Eρευνητικές μελέτες έδειξαν ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. 

• Η πλέον ενδιαφέρουσα ιδιότητα της σπιρουλίνας είναι ότι, χάρη σε έναν πολυσακχαρίτη που περιέχει, τη σπιρουλάνη, ίσως μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη του ιού του AIDS, καθώς και άλλων ιών. Tο γεγονός αυτό δημιουργεί ελπίδες για τη δυνατότητα στο μέλλον θεραπευτικής παρέμβασης κατά της νόσου του AIDS. 


 
Σήμερα, η σπιρουλίνα καλλιεργείται συνήθως σε νερό, μέσα σε πολύ καθαρές δεξαμενές, με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους, χωρίς λιπάσματα, εντομοκτόνα και συντηρητικά. Eπίσης, δεν περιέχει γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Kάποιες εταιρείες την παράγουν απευθείας σε φυσικές λίμνες. Στη συνέχεια, θερίζεται, ξηραίνεται ή υγροποιείται, συσκευάζεται και πωλείται. Θα τη βρείτε σε φαρμακεία και καταστήματα βιολογικών προϊόντων σε διάφορες μορφές, όπως σκόνη, νιφάδες, κάψουλες, καθώς και σε υγρό σιρόπι. H Nιγρίτα Σερρών είναι το μοναδικό μέρος στην Eυρώπη όπου καλλιεργείται σπιρουλίνα. Στην αγορά θα βρείτε, επίσης, σπιρουλίνα Xαβάης. 


 
Tη σπιρουλίνα σε μορφή σκόνης μπορείτε να τη διαλύσετε σε διάφορους χυμούς φρούτων, να τη βάλετε σε κρύες σος για σαλάτες και θαλασσινά ή ψάρια. 

• Ένα κουταλάκι σκόνη σπιρουλίνας μπορεί να δώσει υπέροχη γεύση στις κρασάτες σουπιές, στο χταπόδι στιφάδο, στις σάλτσες για μακαρόνια κλπ. Προσέχετε μόνο να την προσθέτετε 

στο τέλος του μαγειρέματος, γιατί οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να καταστρέψουν μέρος των θρεπτικών συστατικών της. 

• Σε υγρή μορφή (σιρόπι), μπορείτε να την αναμείξετε σε σκέτο νερό, αφεψήματα, χυμούς, αλλά και να τη βάλετε στο γιαούρτι ή στο παγωτό σας.



Xυμός με σπιρουλίνα 

Yλικά (για 1 χυμό) 
•1 μήλο 

•1 πορτοκάλι 

•3 φέτες ανανά 

•1 κουταλάκι σπιρουλίνα 


Eκτέλεση : Bάζετε τα φρούτα στον αποχυμωτή και μόλις πάρετε το χυμό τους, προσθέτετε τη σπιρουλίνα. Aνακατεύετε καλά, μέχρι να διαλυθεί η σκόνη, και σερβίρετε. 

Nτιπ με σπιρουλίνα 

Yλικά (για 1 μπολ) 
•12 αμύγδαλα καθαρισμένα 

•2 κουταλάκια σπιρουλίνα σε σκόνη 

•1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο 

•1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο 

•3 σκελίδες σκόρδο 

•1 φρέσκο κρεμμύδι 

•1 κουταλιά τριμμένο τζίντζερ 

•1 κουταλάκι χυμό λεμονιού 

•2 κουταλιές σος σόγιας 


Eκτέλεση : Tοποθετείτε τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάτε, προσθέτοντας τόσο νερό όσο χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα. Bάζετε το ντιπ στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα και σερβίρετε. Tαιριάζει με ωμά και ψητά λαχανικά. 

Σάλτσα για μακαρόνια ή ψάρια ψητά
 

Yλικά (για 4 μερίδες) 
•5 τριμμένες ντομάτες 

•1 σκελίδα σκόρδο 

•1 κρεμμύδι 

•1/2 ματσάκι μάραθο 

•1 κουταλάκι σπιρουλίνα σε σκόνη 

•1 κουταλάκι ζάχαρη 

•1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο 

Aλάτι, πιπέρι 


Eκτέλεση : Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε ελαφρά με λίγο από το ελαιόλαδο. Tρίβετε τις ντομάτες και τις προσθέτετε στην κατσαρόλα. Mόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνετε το μάραθο ψιλοκομμένο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Aφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Στο τέλος, προσθέτετε το ελαιόλαδο και τη σπιρουλίνα. Συνοδεύει μακαρόνια, ρύζι, ψητά ψάρια ή γαρίδες.



Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Δημοκρατία στο νερό


Γράφει ο Μαριόγλου Κων/νος


Το νερό το επόμενο σε αξία αγαθό μετά το πετρέλαιο ή το ζωτικό αγαθό για την κάθε μορφή ζωής. Όπως κι αν το προσεγγίσει κανείς το νερό, το δώρο αυτό της φύσης, είναι ένα αγαθό ανεκτίμητης αξίας. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι κάτοικοι των άνυδρων περιοχών του πλανήτη αλλά και οι πολυεθνικές που αποσκοπούν στην μονοπώλησή του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι διορατικά επένδυσαν στην δημιουργία όλων των προϋποθέσεων για την μετατροπή του σε εμπορεύσιμο υλικό.
Στη χώρα μας δυστυχώς δεν είναι όλοι οι πολίτες ίσοι σε ότι αφορά την απρόσκοπτη πρόσβαση στο νερό. Όσοι είχαν την τύχη να ζήσουν ή να περάσουν λίγες ημέρες σε κάποιο από τα πανέμορφα νησιά μας το γνωρίζουν καλά. Άλλωστε για μια μερίδα επιχειρηματιών ακόμη και στη χώρα μας το νερό είναι μια πολύ επικερδής επιχείρηση, είτε με την μεταφορά του στα νησιά, είτε με το εμπόριο εμφιαλωμένων.
Στον τομέα αυτό για άλλη μια φορά το επίσημο κράτος δεν στάθηκε στο ύψος του. Εφάρμοσε πολιτικές τοπικά και όχι στο σύνολο της επικράτειας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε άλλες περιοχές το νερό να υπάρχει σε αφθονία και σε άλλες σε έλλειψη, δημιουργώντας έτσι δυο κατηγορίες πολιτών. Άλλωστε το νερό έχει άμεση σχέση με την ποιότητα ζωής και τον πολιτισμό για ευνόητους λόγους.
Οι διορισμένες διοικήσεις στις δύο μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις Θεσσαλονίκης και πρωτευούσης ήταν πάντοτε κοντόφθαλμες και δεν δημιούργησαν της προϋποθέσεις να αποτελέσουν οι εν λόγω επιχειρήσεις τον πυλώνα ανάπτυξης υδάτινων πολιτικών στη χώρα μας. Μερικές φορές οι κεφαλές αυτών, κάτω από προσωπικά σχέδια για ίδια οφέλη, αντί του κοινού συμφέροντος προώθησαν επιλογές που οδηγούν στην εκμετάλλευση του νερού από ιδιώτες επενδυτές με μόνο σκοπό το κέρδος σε βάρος των πολιτών των δύο μεγαλουπόλεων αλλά και του συνόλου των πολιτών της χώρας.
Ενόψει των ιδιωτικοποιήσεων των ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ βλέπουν το φως της δημοσιότητας άρθρα που μιλούν για στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις, κέντρα επέκτασης των πολυεθνικών που φλερτάρουν με την εξαγορά των εν λόγω στη χώρα, τη Βαλκανική αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Όραμα των πολυεθνικών για την μεγιστοποίηση των κερδών τους, μια επέκταση που θα μπορούσε να είναι το όραμα των διορισμένων διοικήσεων των κρατικών επιχειρήσεων όχι μόνο για την αύξηση του ΑΕΠ αλλά και για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών. 
Δυστυχώς οι «λίγες» σε επάρκεια οράματος και όρεξης για δημιουργία διορισμένες διοικήσεις όλων αυτών των χρόνων, είναι ανάλογες των κυβερνήσεων που είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Τα καταστροφικά αποτελέσματα των πολιτικών είναι πλέον φανερά σε όλους ακόμη και στους πιο καλοπροαίρετους.
Μια άλλη πολιτική πρέπει να ασκηθεί για τους υδάτινους πόρους και για την πολιτική αυτή χρειάζεται όραμα. Απαραίτητη προϋπόθεση της είναι η ισότητα των πολιτών και η Δημοκρατία στο νερό. Η τοπική διαχείριση με γνώμονα την ίση δυνατότητα στην πρόσβαση, την μεταφορά τεχνογνωσίας στις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης και την δημιουργία νέων καινοτόμων τεχνικών σε συνεργασία με τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. 
Η πατρίδα μας μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην υδάτινη, εναλλακτική, οικολογική ανάπτυξη όχι μόνο στα στενά γεωγραφικά της όρια, αλλά όπως αποδεικνύεται στη Μεσόγειο και όχι μόνο. Άλλωστε όταν έχουμε όραμα και στόχο μπορούμε να μεγαλουργήσουμε και να αφήσουμε υποδομές για την ανθρωπότητα. 
Ας αρχίσουμε την «επανάσταση» ενάντια στο βόλεμα, την ανυπαρξία σχεδίου, το προσωπικό όφελος και τη ραστώνη από το νερό. Ας αρχίσουμε να λειτουργούμε ξανά σαν ομάδα, να θυμηθούμε την χαρά της συνεργασίας και της δημιουργίας μέσα από την κοινωνική διαχείριση του υδάτινού μας πλούτου. Ας γίνουμε σαν το νερό, διάφανοι, καθαροί, ζωογόνοι, ευέλικτοι. Μια δύναμη που δεν μπορεί να περιοριστεί, μια δύναμη ικανή να αλλάξει προς το καλύτερο τα πάντα στο διάβα της.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Συμβουλές σε έναν επισκέπτη της Κρήτης



 ‘‘Περίλυπός εστιν η ψυχή μου…’’, μονολογούσε αναστενάζοντας ένας Αθηναίος που είχε γεννηθεί στην Κρήτη. Φεύγω μεθαύριο για διακοπές στο νησί των γονέων μου, στο νησί μας, στην Κρήτη! Έχω να το επισκεφτώ πολλά χρόνια. 10…12…δεν θυμάμαι πια. Όμως για 15 μόνο μέρες! Φαντάζουν πολλές; Δυο βδομάδες είναι μόνο!

Μην αναστενάζεις. Θα προσαρμοστείς γρήγορα. Προσπάθησε να ξεκουραστείς. Να νοιώσεις φυσική άνεση και ψυχική ηρεμία με τη φιλική συντροφιά σου. Χωρίς άγχος. Να χαλαρώσεις. Να ηρεμήσεις. Να βιώσεις μια ευχάριστη διαμονή κοντά στη φύση. Μακριά από τα πολυσύχναστα κοσμοπολίτικα κέντρα.

Να θυμηθείς ξανά όμορφες νοσταλγικές στιγμές που φαντάζουν ατέλειωτες. Να τις ανιστορήσεις. Τις παιδικές, νεανικές αναμνήσεις σου. Ένα απαλό χάδι, μια γλυκιά κουβέντα, μια ωραία στιγμή. Κοντά στα λυπημένα από την εγκατάλειψη, αλλά ακόμη ‘‘ωραία ερείπια’’ κατά τον ποιητή, τα παραδοσιακά σπίτια των προγόνων σου, του χωριού σου, της υπαίθρου.

Να αισθανθείς ελεύθερος, να περπατήσεις, να πεις μια ‘καλημέρα’, να συνομιλήσεις με τους κατοίκους με τη βαριά τραγουδιστή προφορά των Κρητικών γερόντων, τους πάλαι ποτέ συντοπίτες σου, τους Ετεοκρήτες, που αναδίδουν ευπρέπεια, ανθρωπιά, μεγαλοσύνη, ανωτερότητα ψυχής. Σ’ αυτούς που λατρεύουν ακόμη τον ‘Ξένιο Δία’. Αυτοί, που είναι η ίδια η Κρήτη. Του Θεοτοκόπουλου, του Ερωτόκριτου, της Ερωφίλης, και του Καπετάν Μιχάλη.

Να ζήσεις τη γιορταστική ομορφιά της φύσης, σε λιγοστές ακόμη γωνιές, πριν κάποιο βέβηλο μυαλό σκεφτεί και τις ‘‘αξιοποιήσει’’.

Ονειρική η καλοκαιρινή ημέρα. Η κάθε σου μέρα.

Σιγά-σιγά η Κρήτη θα αρχίσει να ξυπνά μέσα σου ντυμένη με το πεντακάθαρο, πανέμορφο και πολύχρωμο ένδυμα των αναμνήσεων.
   
Πεντακάθαρος ατέλειωτος και ο ουρανός, βαθειά γαλάζια η θάλασσα, διαλεχτή η συντροφιά σου, ψυχολογία και διάθεση εις το έπακρον.
   
Απόδρασε από την καθημερινότητα. Για να γνωρίσεις, έστω και για λίγο, την άγνωστη, ανεξερεύνητη, δυσπρόσιτη Κρήτη. Σε λιγοστά τοπία. Όσα κατορθώσεις να επισκεφτείς. Παραλίες απομακρυσμένες και περίπου απάτητες. Να χαίρεσαι τη θάλασσα στην πιο αγνή μορφή της. Και στο τέλος της αμμουδιάς, μια χαρακιά στο βουνό από μια δύναμη θεϊκή και ένα στενό πέρασμα να ανοίγεται. Ένα φαράγγι. Ίσως οι θεοί σ’ αυτό να έκρυβαν τα πλέον ενδιαφέροντα μυστικά τους.
   
Αυτή είναι η Κρήτη. Φώναξέ το σε όλους! 
Η πιο όμορφη από τις 50 κόρες του Νηρέα και της Δωρίδας. Η Νηρηίδα της Μεσογείου. Η γοργόνα του Μ. Αλεξάνδρου. Η γη όπου ‘‘ρέει μέλι και γάλα’’ κατά τον άγριο Άραβα κατακτητή. 

Η Κρήτη, διαποτισμένη από το άρωμα του δίκταμου (έρωντα για τους ντόπιους), του σκίνου και του θυμαριού. Η Κρήτη σ’ ένα κράμα μινωικής λεπτότητας και δωρικής τραχύτητας που στο πέρασμα αιώνων αναδύεται από τους αφρούς της Μεσογείου.


   Ήθελα μόνο μια στιγμή τση θάλασσας να μοιάσω,
   για να μπορέσω ολόκληρη τη Κρήτη ν’ αγκαλιάσω !.

   Να ’μουν γεράκι στα Σφακιά κι αητός στον Ψηλορείτη
   κι αγρίμι στα φαράγγια σου να σε χορταίνω Κρήτη !

   Πάντα στην τσέπη βαστώ χώμα του Ψηλορείτη
   και το σκορπώ για να γενεί όλος ο κόσμος Κρήτη !

   Την τελευταία μου στιγμή σα θα ’ναι να μισέψω,
   στον Ψηλορείτη θ’ ανεβώ την Κρήτη ν’ αγναντέψω !.

   Αλήθεια με ποιο χρώμα θα μπορούσες να ζωγραφίσεις τη νοσταλγία;


   Από: Βαγγέλη Κογκάκη, Συνταξιούχος Δάσκαλος










Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Τεχνητό δάσος από ηλιακά υπερδέντρα δροσίζει την πόλη


Μια αστική όαση με τεχνητά δέντρα που φτάνουν σε ύψος τα 50 μέτρα 

Μια αστική όαση με τεχνητά δέντρα που φτάνουν σε ύψος τα 50 μέτρα ανοίγει τις πύλες της στις 29 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη. Πρόκειται για μια φιλόδοξη πρωτοβουλία του Συμβουλίου Εθνικών Πάρκων της Σιγκαπούρης.

Η καταπράσινη όαση ονομάζεται «Gardens by the Bay» και περιλαμβάνει 18 ηλιακά υπερδέντρα, τα οποία στην ουσία αποτελούν κατακόρυφους κήπους, αφού στους ατσάλινους κορμούς τους σκαρφαλώνουν αναρριχητικά φυτά και ανθίζουν πανέμορφα τροπικά λουλούδια.


Το οικοσύστημα που δημιουργείται ρυθμίζει το κλίμα της περιοχής απορροφώντας τη ζέστη και δροσίζοντας τους τουρίστες που περπατούν κάτω από τον καυτό ήλιο της Σιγκαπούρης.

Στο μεταξύ, τα υπερδέντρα όχι μόνο συλλέγουν το νερό της βροχής αλλά λειτουργούν ως αεραγωγοί που εφοδιάζουν το πάρκο με δροσερό αέρα, ενώ χάρη στα φωτοβολταϊκά πάνελ που έχουν ενσωματωθεί στα κλαδιά και τον κορμό τους εκμεταλλεύονται την ηλιακή ενέργεια και παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του πάρκου.

Το project εντάσσεται στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός νέου κέντρου στην περιοχή Marina Bay, στη δυτική πλευρά της Σιγκαπούρης.


Οι δημιουργοί του έργου ελπίζουν ότι το τεχνητό δάσος θα καταστεί ένας από τους βασικούς προορισμούς οικολογικού τουρισμού, παρουσιάζοντας βιώσιμες πρακτικές και φυτά απ’ όλο τον πλανήτη.

Τεχνητά δέντρα

Η ιδέα των τεχνητών δέντρων δεν είναι καινούρια. Εδώ και καιρό επιστήμονες της εταιρείας Solar Botanic αναπτύσσουν την ιδέα τεχνητών δενδροστοιχιών παραγωγής καθαρής ενέργειας με μηδενικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.


Τα δέντρα αυτά είναι εφοδιασμένα με “νανοφύλλα” τα οποία αποτελούν συνδυασμό νανοθερμοβολταϊκών και νανοπιεζοηλεκτρικών γεννητριών οι οποίες μετατρέπουν την ηλιακή ακτινοβολία, τη θερμότητα και τον άνεμο σε ηλεκτρική ενέργεια.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει επίσης στα «ηλιακά νανόδεντρα», τα οποία αναπτύσσουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και χάρη στις κάθετες διακλαδώσεις τους βελτιστοποιούν τη συλλογή της ηλιακής ενέργειας και την εξαγωγή καύσιμου υδρογόνου.

Για όσους αγαπούν τα γκάτζετ

Για όσους αγαπούν τα γκάτζετ το Electree είναι το κατάλληλο φυτό εσωτερικού χώρου. Δημιουργία της Γαλλίδας σχεδιάστριας Βιβιέν Μιλλέρ, το ηλεκτρονικό μπονζάι είναι εξοπλισμένο με 27 ηλιακά πάνελ στα κλαδιά του, τα οποία συλλέγουν το ηλιακό φως και το μετατρέπουν σε ηλεκτρική ενέργεια κατάλληλη για τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, όπως τα κινητά τηλέφωνα.



ΠΗΓΗ: econews.gr

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Επιμένετε στο εμφιαλωμένο νερό;


ΈΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΟΛΟΥ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
          
       Επιμένετε στο εμφιαλωμένο νερό;

Σε έναν κόσμο όπου βασιλεύει ο υπερκαταναλωτισμός, η υπερβολή και το πλαστικό, είναι απόλυτα φυσικό να δημιουργούνται συνεχώς πλαστικές ανάγκες.
Η πιο συνηθισμένη σήμερα παγκοσμίως, είναι το γνωστό εμφιαλωμένο νερό! 
Η μόδα του εμφιαλωμένου νερού έχει επηρεάσει και τον Έλληνα πολίτη που το έχει εντάξει στην καθημερινότητά του.

Γιατί χρειάζεται το νερό ο οργανισμός μας;
Το σώμα μας αποτελείται από νερό κατά 70%.  Το νερό μας διατηρεί στη ζωή. 
Μεταφέρει υδατοδιαλυτές βιταμίνες και λοιπά συστατικά στα όργανα, στους ιστούς, στα κύτταρα.
Υγραίνει τα μάτια, το στόμα, τις ρινικές κοιλότητες, τις αναπνευστικές οδούς.
Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος.
Καθαρίζει τα νεφρά από τις τοξικές ουσίες.
Πρέπει να πίνουμε 1,5 έως 2 λίτρα νερό την ημέρα (6-8 ποτήρια).

Τι είναι το νερό και από τι εξαρτάται η ποιότητα του;
Το νερό, είναι η γνωστή μας χημική ένωση Η2Ο.
Η ποιότητα του εξαρτάται από τις πρόσθετες ουσίες που περιέχει σε διάλυση ή αιώρηση. 
Το νερό της πηγής και της βρύσης βρίσκεται στη φυσική του κατάσταση, περιέχει διαλυμένο οξυγόνο και έτσι δεν προσβάλλεται από τοξικούς μικροοργανισμούς.  
Όμως όταν το νερό μείνει σε ένα μπουκάλι για αρκετό διάστημα, τότε χάνει το οξυγόνο του, παλιώνει και μπορεί να προσβληθεί από επικίνδυνα μικρόβια, ειδικά όταν βρεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες.

Τι προβλήματα υπάρχουν στο εμφιαλωμένο νερό;
Το εμφιαλωμένο νερό δεν είναι τίποτε άλλο από νερό βρύσης ή πηγής!  
Όλοι έχουμε παρατηρήσει που αποθηκεύονται τα εμφιαλωμένα νερά.
Σχεδόν ποτέ δεν διατηρούνται σε θερμοκρασία κάτω των 18°C, όπως ορίζει σαφώς η νομοθεσία. 
Αποθηκεύονται σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος 30°C  και 38 °C οπότε τελικά το νερό που πίνουμε μεταβάλλεται από π.χ. ασβεστούχο σε «μικροβιούχο».
Η ανυπαρξία συνεχών και αυστηρών ελέγχων βάζει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.                                                                                                                                         

Τι δείχνουν οι έρευνες
Σύμφωνα με έρευνες, μεγάλο ποσοστό των δειγμάτων εμφιαλωμένου νερού που ελέγχθηκαν, δεν πληρούσε τις προδιαγραφές της νομοθεσίας.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι κύριοι «ένοχοι» για τη μικροβιολογική μόλυνση (κολοβακτηρίδια, ψευδομονάδες και άλλα μικρόβια) των εμφιαλωμένων νερών είναι ο εξοπλισμός της εμφιάλωσης και κυρίως η θερμοκρασία αποθήκευσης των εμφιαλωμένων νερών.

Είναι φθηνότερο το εμφιαλωμένο νερό;  
Πληρώνουμε 1.000 φορές ακριβότερο ένα προϊόν που υπάρχει άφθονο στο σπίτι και στη φύση….
Έχει φθάσει το 1 λίτρο εμφιαλωμένο νερό να κοστίζει όσο και ένα λίτρο βενζίνης.
Το νερό βρύσης κοστίζει 1,00 € το 1 κυβικό μέτρο δηλαδή τα 1000 λίτρα.
Το εμφιαλωμένο κοστίζει από 0,5 έως 2 € το λίτρο δηλαδή πάνω από 1.000€ το ένα κυβικό μέτρο!

Πλαστικά μπουκάλια  
Τα πλαστικά μπουκάλια κατασκευάζονται από πετρέλαιο.
Καταναλώνουμε σ’ όλη τη γη 154.000.000.000 λίτρα εμφιαλωμένο νερό. 
Αυτό για να συσκευαστεί χρειάζεται 100.000.000 λίτρα πετρέλαιο.                               
Για να μεταφερθεί το μπουκάλι στον τελικό καταναλωτή (μέσω πλοίων, φορτηγών κτλ.) καταναλώνει πάλι πετρέλαιο.

Ρύπανση
Όταν ο τελικός καταναλωτής πιει το νεράκι του, το μπουκάλι καταλήγει συνήθως στα σκουπίδια ή στη φύση και χρειάζεται τουλάχιστον 300 χρόνια για να λιώσει.
Τα πλαστικά μπουκάλια αντιπροσωπεύουν το 20% των απορριμμάτων.
Αν αποτεφρωθούν εκλύουν χλωρίνη σε αέριο και τοξικά βαρέα μέταλλα.
Αν ανακυκλωθούν, μεταφέρονται σε άλλες χώρες για να διασπαστούν (επιπλέον πετρέλαιο για μεταφορά).

Ποιες είναι οι κατηγορίες εμφιαλωμένων νερών;

Επιτραπέζιο νερό.
Επιτρέπεται να είναι οποιασδήποτε προέλευσης (π.χ. από γεώτρηση, από πηγή, από λίμνη, από ποτάμι, ) και ενδέχεται να έχει υποβληθεί σε απολύμανση. 
Πρακτικά, η σύσταση του είναι ίδια με το νερό της βρύσης. 
Φυσικό μεταλλικό νερό
Έχει υπόγεια προέλευση και αντλείται από  φυσικές πηγές, ενώ δεν επιτρέπεται να υποστεί απολύμανση. 
Περιέχει περισσότερα ανόργανα άλατα, ιχνοστοιχεία ή άλλα συστατικά.
Ανθρακούχο Νερό
Το ανθρακούχο νερό περιέχει διοξείδιο του άνθρακα, είτε φυσικής, είτε τεχνικής προέλευσης.

Ποιες ενδείξεις πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται στη συσκευασία;
Ονομασία πώλησης του προϊόντος πηγή και τόπος υδροληψίας.
Χημική ανάλυση της σύνθεσης. 
Κατεργασίες που ενδεχομένως πραγματοποιούνται κατά τη διαδικασία εμφιάλωσης.
Ημερομηνία εμφιάλωσης και λήξη. 
Συνθήκες συντήρησης και χρήσης του προϊόντος.
Ποσότητα, όνομα ή εμπορική επωνυμία παρασκευαστή.

Ποιες ενδείξεις απαγορεύεται να αναγράφονται στη συσκευασία;


Όσες αποδίδουν στο νερό θεραπευτικές ιδιότητες (π.χ. θεραπευτικό, ιαματικό).
Φράσεις σχετικές με την επίδραση του νερού στις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού, όπως 'ενισχύει την πέψη' ή 'βοηθά στο αδυνάτισμα'.

Εκφράσεις που υπαινίσσονται ένα χαρακτηριστικό που δεν υπάρχει, αποσκοπώντας στην παραπλάνηση μας.


Τι προβλήματα υπάρχουν στο νερό των πηγών; 
                                                                                   
Στη περιοχή μας υπάρχουν εκατοντάδες πηγές από τις οποίες προμηθευόμαστε νερό σε πλαστικά μπουκάλια.
Οι πηγές αυτές σπάνια ελέγχονται και ακόμη πιο σπάνια σφραγίζονται, όταν υπάρχουν προβλήματα. 
Συνήθως εκδίδεται μια ανακοίνωση που ελάχιστοι την διαβάζουν.                                      
Οι Δήμοι πρέπει να ελέγχουν συστηματικά τις ελεύθερες πηγές και να σφραγίζουν ή να τοποθετούν σταθερή σήμανση στο χώρο, όταν το νερό δεν είναι πόσιμο.

Αποθήκευση νερού.

Το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα πλαστικά μπουκάλια εμπεριέχει εν δυνάμει καρκινογόνα στοιχεία τα οποία απελευθερώνονται με το επαναλαμβανόμενο ξέπλυμα του μπουκαλιού. 
Επίσης, μετά από αλλεπάλληλες χρήσεις αναπτύσσονται βακτήρια στα τοιχώματα.
Για την αποθήκευση νερού, προτιμούμε τα γυάλινα μπουκάλια και όχι τα πλαστικά.

Το νερό της βρύσης

Το νερό της βρύσης, βρίσκεται πάντα υπό πίεση 3 - 5 ατμοσφαιρών και περιέχει διαλυμένο φυσικό οξυγόνο, είναι δηλαδή ζωντανό.             
Υπό τέτοιες συνθήκες είναι γενικά προφυλαγμένο από παθογόνους μικροοργανισμούς. 
Το νερό που παρέχεται από τα συστήματα υδροδότησης υπόκειται σε επεξεργασία και παρακολούθηση με στόχο να είναι ασφαλές για ανθρώπινη χρήση.
                                                     
Τι προβλήματα υπάρχουν στο νερό της ύδρευσης;

Πολλοί δημότες δεν εμπιστεύονται το νερό της ύδρευσης. 
Θεωρούν ότι έχει μεγάλη σκληρότητα, υπερβολικό χλώριο, αλλά και ουσίες που, αν και βρίσκονται κάτω από τα  επιτρεπόμενα όρια, μπορούν μακροχρόνια να βλάψουν τον οργανισμό.
                                                      
Επειδή όλοι οι πολίτες έχουμε δικαίωμα σε καθαρό νερό καλούμε τις επιχειρήσεις ύδρευσης:

-  Να εγκαταστήσουν ολοκληρωμένα φίλτρα καθαρισμού στο κεντρικό σύστημα.
-  Να αντικαταστήσουν το σύστημα  χλωρίωσης με σύστημα απολύμανσης με όζον (Ο3)
-  Να γίνεται μέτρηση, αξιολόγηση και συστηματική παρακολούθηση της ποιότητας του νερού και των ουσιών που περιέχει 
- Και να δημοσιοποιούνται τα στοιχεία σε συνδυασμό με τα επιτρεπόμενα όρια, ώστε να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών

Φίλτρα νερού
Οι ειδικοί επιστήμονες συνιστούν ότι ο πιο ασφαλής τρόπος για να έχουμε καθαρό, υγιεινό νερό είναι να έχουμε σπίτι μας ένα καλό σύστημα καθαρισμού του νερού (π.χ. ενεργού άνθρακα).
Ο ενεργός άνθρακας είναι το φιλικότερο και οικονομικότερο φίλτρο νερού. Έχει την ιδιότητα να κρατάει το χλώριο, τα κατάλοιπα των σωληνώσεων, αιωρούμενα σωματίδια και μικροοργανισμούς, χωρίς να στερεί το νερό από τα χρήσιμα στοιχεία, δηλαδή ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο.
Βεβαίως και στα φίλτρα νερού χρειάζεται προσοχή.                       
Τα αντικαθιστούμε στο χρονικό διάστημα που ορίζει ο κατασκευαστής. 
Αν δεν χρησιμοποιήσουμε το φίλτρο για κάποιες ώρες π.χ. τη νύχτα, αφήνουμε το πρωί το νερό να τρέξει για λίγο.

Το εμφιαλωμένο νερό δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης.                                                                           
Είναι αναγκαίο μόνο όταν είμαστε σε μια περιοχή όπου δεν υπάρχει πόσιμο νερό.
Σε κάθε άλλη περίπτωση η κατανάλωση του είναι σπατάλη, τελείως αντιοικολογική  και πιθανόν επικίνδυνη για την υγεία μας