Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Εχουμε και γόνο καλαμάρι

Πώς ένα προϊόν παρανομίας φτάνει στο πιάτο μας. Κι εμείς το τρώμε ευχαρίστως!


«Εχουμε γόνο, καλαμάρι και μαρίδα», λέει ο εστιάτορας περήφανος και μάλιστα το γράφει και στον κατάλογο. Ξερογλείφεται η παρέα και παραγγέλνει. Το ότι είναι παράνομη η αλίευση γόνου δεν φαίνεται να ενοχλεί κανέναν. Να ικανοποιήσουμε τη λαιμαργία μας με οποιοδήποτε κόστος.

Μπορεί στο τραπέζι να ακουστεί καμιά αδύναμη φωνούλα πως «δεν είναι σωστό αυτό, αλλά πάει, τώρα ψαρεύτηκαν τα ψαράκια τι να κάνουμε;». Και εκεί τελειώνει η όποια αντίδρασή μας. Έρχεται η πιατέλα με τον τηγανισμένο γόνο και ένα πέπλο αδιαφορίας για την καταστροφή που συντελείται σκεπάζει τους πάντες.

Το γαστρονομικό έγκλημα γίνεται μπροστά στα μάτια μας και όποιοι αντιδρούν «σταμπάρονται» ως γραφικοί και αντιμετωπίζουν ειρωνικά βλέμματα και σχόλια.

Αναρωτιόμουν κάποτε γιατί η λαιμαργία θεωρείται θανάσιμο αμάρτημα. Τώρα το κατάλαβα. Γιατί δεν φταίνε μόνον οι ψαράδες και ο εστιάτορας που ψαρεύουν και μαγειρεύουν γόνο. Φταίνε και οι καταναλωτές. Που δεν αρνούνται τέτοια εδέσματα προκειμένου να κορέσουν την βουλιμική τους όρεξη.

Κανέναν δεν φαίνεται να ανησυχεί το γεγονός πως άμα εξαφανιστεί ο γόνος θα φτωχύνουν οι θάλασσες μας, δεν θα έχουμε ψάρια και θα αγοράζουμε ακόμη περισσότερα ψάρια Ατλαντικού που και άνοστα είναι και εξαγωγή συναλλάγματος απαιτούν.

Εν ολίγοις, φερόμαστε σαν να είμαστε άποικοι στην ίδια μας τη χώρα. Σαν να ήρθαμε από αλλού και έχουμε το δικαίωμα να εξαντλήσουμε όλο τον φυσικό πλούτο. Σαν να πρόκειται να μεταφερθούμε σε άλλη χώρα όπου θα έχουμε και πάλι το δικαίωμα να παίρνουμε χωρίς συνείδηση ότι υπάρχει γύρω μας. Αφήνοντας πίσω μας καμένη γη.

Αφού λοιπόν δεν έχουμε συνείδηση, αφού η όρεξή μας δεν έχει φρένο τι μπορεί να γίνει; Μήπως να εφαρμοστεί κανένας νόμος; Μπα...

Παρά τις συχνές προειδοποιήσεις των αρμόδιων επιστημόνων, ότι η θάλασσα οδεύει στην καταστροφή και θα «στερέψει» από ψάρια έως το 2050 αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα, εξακολουθούμε να μένουμε άπρακτοι.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα από το Αρχιπέλαγος-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας, τα ιχθυαποθέματα προσεγγίζουν τα όρια της κατάρρευσης. Τα συνολικά αλιεύματα για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2011 εμφανίζουν μείωση της τάξης του 51% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Τα πιο συνηθισμένα είδη ψαριών που αλιεύονται στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου μειώνονται σε ποσοστό 60%. Η μείωση μάλιστα στα πιο εμπορικά είδη είναι ακόμα μεγαλύτερη και προσεγγίζει το 88%.

Παρ’ όλα αυτά οι μηχανότρατες στην Ελλάδα συνεχίζουν ανενόχλητες την καταστροφή του θαλάσσιου πλούτου. Η δε χώρα πληρώνει υπέρογκα ποσά ως πρόστιμο για την παράταση της άδειας που έχει παραχωρηθεί στους ψαράδες, αφού εναντιώνεται στην κοινοτική οδηγία.

Το συγκεκριμένο σκάφος στην κυριολεξία σκουπίζει το βυθό, μαζεύοντας οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο της. Φυσικά και τον γόνο.

Κάποιοι ψαράδες δεν θέλουν να καταλάβουν πως μια «νεκρή θάλασσα» θα σημάνει και τη δική τους σταδιακή παρακμή. Οι καταναλωτές πάλι αρνούνται τις ευθύνες τους βυθίζοντας για άλλη μια φορά το πιρούνι στην απαγορευμένη τροφή.

*Ο γόνος είναι ψάρι που αλιεύθηκε σε μικρή ηλικία πριν φτάσει στο στάδιο της αναπαραγωγής. Βάσει της Κοινοτικής και Εθνικής Νομοθεσίας απαγορεύεται η αλιεία, η κατοχή, η μεταφορά και η πώληση ψαριών όταν το μέγεθος τους είναι μικρότερο από το αναγραφόμενο:

Ελάχιστα Επιτρεπόμενα Μεγέθη

Γαύρος- 9 εκ.
Σαρδέλα-11 εκ.
Γόπα, Φρίσσα-10 εκ.
Μπαρμπούνι, κουτσομούρα-11 εκ.
Λυθρίνι πελαγίσιο- Κεφαλάς- 33 εκ.
Λυθρίνι κοινό-15 εκ.
Μουσμούλι-17 εκ.
Κολιός-18 εκ.
Σαφρίδια-15 εκ.
Μουρμούρα-20 εκ.
Βλάχος-45 εκ.
Λίτσα-14 εκ.
Καραγκιόζης-18 εκ.
Σπάρος-12 εκ.
Σαργός-23 εκ.
Κέφαλος-16 εκ.
Σκουμπρί, φαγκρί-18 εκ.
Τσιπούρα, γλώσσα, μπακαλιάρος- 20 εκ.
Λαβράκι- 25 εκ.
Πεσκανδρίτσα- 30 εκ.
Ροφός, Σφυρίδα- 45 εκ.
Ούγγαινα-18 εκ.
Ερυθρός Τόνος- 80 εκ. (ή εναλλακτικά 10 κιλά)
Κιτρινόπτερος Τόνος-3,2 κιλά
Καραβίδες- 7 εκ. ( ή 2 εκ. μήκος κελύφους)
Αστακοκαραβίδα- 30 εκ. (ή 10,5 εκ. μήκος κελύφους)
Αστακοί- 9 εκ. μήκος κελύφους
Κόκκινη γαρίδα- 2 εκ. μήκος κελύφους
Χταπόδι- 500 γρ.
Ξιφίας- 120 εκ. (χωρίς το ρύγχος του)
Μεγάλο χτένι- 10 εκ.
Κοχύλια- 25 χιλιοστά
Αχιβάδες- 25 χιλιοστά
Για όλα τα ψάρια που δεν αναφέρονται παραπάνω- 8 εκ.

Πηγή: http://www.tovima.gr

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Κίνδυνος για την Υγεία μας, το άγχος και ο φόβος

Ήταν κάποτε ένας γιατρός.

Μια μέρα φεύγοντας από την πόλη που έμενε για να πάει σε μια άλλη γειτονική όπου είχε δουλειά, συνάντησε την πανούκλα που έμπαινε.

Σταμάτησε και την ρώτησε:

«Πάλι εδώ; Τι ήρθες να κάνεις;»

Και η πανούκλα απάντησε: «Είναι η σειρά μου».

«Πόσους θα πάρεις αυτή τη φορά;» ρώτησε ο γιατρός.

«Λίγους, γύρω στους χίλιους», απάντησε η πανούκλα.

Μετά από μια εβδομάδα ο γιατρός (έχοντας ενημερωθεί εν τω μεταξύ για την κατάσταση στην πόλη του) επέστρεψε, και στην είσοδο της πόλης αντάμωσε την πανούκλα που έφευγε

«Μου είπες ψέματα», της είπε. «Είχες πει ότι θα πάρεις κάπου χίλιους και τελικά πέθαναν πέντε χιλιάδες».

Κι εκείνη απάντησε: «Δεν είπα ψέματα. Εγώ πήρα χίλιους. Τους υπόλοιπους τους σκότωσε το άγχος και ο φόβος».

Το άγχος και ο φόβος είναι περισσότερο θανατηφόρα από την πανούκλα που βιώνουμε.

Τις περισσότερες φορές ο φόβος μήπως συμβεί το χειρότερο είναι χειρότερος από το να συμβεί το χειρότερο

Στη ζωή μας βιώνουμε εκατομμύρια καταστροφές από τις οποίες η συντριπτική πλειοψηφία δεν συμβαίνει ποτέ. Τις βιώνουμε μόνο στο μυαλό μας.

Συλλογικά και ατομικά όλοι κάτι φοβόμαστε: τη χρεοκοπία, την απόλυση, την κατάρρευση του ευρώ, τους ιούς, τους χωρισμούς, μήπως πέσει ο ουρανός στα κεφάλια μας.

Ο φόβος όμως δυστυχώς είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο πολιτικής χειραγώγησης. Το δηλητήριο που παραλύει τη δράση και την αντίσταση στην επέλαση οποιασδήποτε εξουσίας.

Η υπερβολική ανησυχία οδηγεί σε ακινησία.

Αν αρχίσουμε να ζούμε στη στιγμή ο φόβος εξαφανίζεται.

Ο κάθε φόβος έρχεται μέσα από μια επιθυμία.

Έτσι αν αρχίσουμε να παρατηρούμε τον εαυτό μας θα διαπιστώσουμε ποια επιθυμία είναι αυτή που τον δημιουργεί και αν είμαστε αρκετά συνειδητοί θα διακρίνουμε τη ματαιότητα που κρύβεται πίσω από αυτή την επιθυμία.

Ο φόβος επίσης προέρχεται από την ανασφάλεια μας για το αύριο.

Το αύριο όμως πάντα θα είναι ανασφαλές. Η ζωή είναι όμορφη επειδή είναι ανασφαλής. Η ανασφάλεια χρωματίζει με ομορφιά τη ζωή μας.

Η ζωή είναι όμορφη γιατί έχει ανατροπές. Δεν είναι δεδομένη. Η ζωή είναι όμορφη γιατί υπάρχει ο θάνατος. Η ζωή έχει αξία γιατί μπορεί να χαθεί.

Αν δεν μπορούμε να την χάσουμε τότε η ζωή γίνεται φυλακή. Δεν θα μπορέσουμε να την απολαύσουμε.

Όπως λέει ο Όσσο :

«Άκου πάντα το κάλεσμα του αγνώστου και αφέσου να βρίσκεσαι πάντα σε κίνηση. Ποτέ μη προσπαθείς να αγκιστρωθείς από κάπου.

Το να αγκιστρωθείς σημαίνει να πεθάνεις. Είναι ένας πρώιμος θάνατος»

Λίγη αίσθηση του χιούμορ, λίγο γέλιο, αθωότητα παιδιού- και τι έχεις να χάσεις; Προς τι ο φόβος ;

Τίποτα δεν έχουμε. Έχουμε έρθει χωρίς τίποτα, Χωρίς τίποτα θα φύγουμε.

Ο Σενέκας, διάσημος Ρωμαίος Στωικός φιλόσοφος είπε:

Timendi causa est nescire. που σημαίνει: η αιτία του φόβου είναι η άγνοια.

Ποια άγνοια; Η άγνοια ότι τα πάντα συμβαίνουν στη ζωή μας για ένα μοναδικό λόγο. Για να μας αφυπνίσουν από το λήθαργό μας.

Για να πονέσουμε, έτσι ώστε μέσα από τον πόνο να αναγκαστούμε να φέρουμε στην επιφάνεια την αληθινή μας φύση. Η άγνοια ότι το δράμα της ζωής μας είναι τέλειο.

Και όπως πρόσφατα μου είπε ένας καλός φίλος και δάσκαλος :

Στο τέλος όλα θα είναι καλά.

Κι αν δεν είναι όλα καλά θα σημαίνει πως το τέλος δεν ήρθε ακόμη....

Σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς, πρέπει να πιαστούμε από κάτι. Ας είναι αυτό η ελπίδα!

Από: Ελένη Μπρεδάκη-Μαρινέλλη

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

«ΠΑΚΟ» - Το ναρκωτικό που γέννησε η κρίση

Μέσα στο οικονομικό και κοινωνικό χάος που προκάλεσε η χρεοκοπία της Αργεντινής, ένα νέο ναρκωτικό εμφανίστηκε στη χώρα: «Το Πάκο» ή αλλιώς «ο κλέφτης του μυαλού», «ο εξολοθρευτής των φτωχών». Η εξάπλωσή του υπήρξε αστραπιαία.

«Το 2001, στο απόγειο της κρίσης. Όταν υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα στη χώρα. Όταν οι άνθρωποι δεν είχαν εργασία και αλλάξαμε 5 Προέδρους. Ήταν ένα πραγματικό χάος εκείνη την περίοδο. Τα άτομα που πουλούσαν ναρκωτικά μέσα στις γειτονιές επέλεξαν τότε να πουλήσουν το Πάκο, γιατί ήταν ένα ναρκωτικό φθηνότερο.

Οι νέοι, ακόμα και παιδιά, άρχισαν να καταναλώνουν το πάκο», θυμάται η Βίλμα, που ζει σε μια από τις παραγκουπόλεις του Μπουένος Άιρες. Τα παιδιά της είναι και αυτά χρήστες του νεόφερτου ναρκωτικού.

Η Αργεντινή, χώρα εισαγωγής κοκαΐνης μέχρι το 2001, ξαφνικά μετατράπηκε σε χώρα παραγωγός. Πολλά παράνομα εργαστήρια άρχισαν να παράγουν υδροχλωρική, δηλαδή την κρυσταλλική κοκαΐνη, και από τα υπολείμματα της κατεργασίας της έφτιαξαν το πάκο. Η τιμή του είναι πολύ χαμηλή, 50 λεπτά του δολαρίου το 1 γραμμάριο, και επομένως είναι προσιτό στους φτωχούς νέους, που εξαθλιώθηκαν ακόμη περισσότερο μετά την κρίση.

«Υπήρξε μια στρατηγική για να γίνει δημοφιλές το 2001 και κυρίως το 2002, όπου επίτηδες αποσύρανε από την αγορά τα δύο ναρκωτικά που στην Αργεντινή ακόμα είναι παράνομα και μεγάλης χρήσης, τη μαριχουάνα και την κοκαΐνη -και γεμίσανε οι δρόμοι με πάκο», εξηγεί ο Βάλδο Φερράρι, Διευθυντής λειτουργίας της Κοινωνικής Βοήθειας κατά των εθισμών του δήμου του Μπουένος Άιρες. «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι έπρεπε να εξολοθρευτεί μια ολόκληρη γενιά.

Έπρεπε να εξολοθρευτεί μια γενιά εφήβων και νέων που δεν θα είχε δουλειά , δεν θα είχε θέση στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, δεν θα είχε δυνατότητες να ενταχθεί με κανέναν τρόπο με τον οποίο οι γενιές καταλαμβάνουν τον χώρο τους στη κοινωνία. Και επιπλέον, δεν έπρεπε να είναι παρούσες για να αντιμετωπίσουν και να αγωνιστούν για τα δικαιώματα τους, απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές εξουσίες».

«Το Πάκο είναι πολύ εύκολο να βρεθεί», μας λέει ο Πάμπλο,
χρήστης ο ίδιος. «Έρχεται μόνο του σε σένα. Μερικές φορές κάποιος το ψάχνει κι άλλες έρχεται από μόνο του. Μερικές φορές είναι κάποιος όρθιος ή καθιστός όπως τώρα, κι έρχεται μόνο του».

Οι χρήστες φτιάχνουν αυτοσχέδια πιπάκια από κεραίες αυτοκινήτων ή ραδιοφώνων, τοποθετούν μέσα το πάκο μαζί με σύρμα για το πλύσιμο των πιάτων, το καίνε με αναπτήρες που βγάζουν μεγάλη φλόγα και εισπνέουν τις αναθυμιάσεις που παράγονται. Πολλοί χρήστες παθαίνουν εγκαύματα στα δάχτυλα ή στην στοματική κοιλότητα, με αποτέλεσμα πολλοί να χάνουν τα δάκτυλά τους από προχωρημένα εγκαύματα.

«Με τη χρήση του εθίζεσαι να ακυρώνεις τα πάντα. Γίνεσαι απαθής και δε νοιώθεις τίποτα, ούτε καλό ούτε κακό, δε νοιώθεις εντελώς τίποτα. Νοιώθεις «σβησμένος» χωρίς καμιά ανησυχία και χωρίς ενδιαφέρον για οτιδήποτε. Εγώ δεν ξέρω πώς είναι να ζεις εδώ, σ’ αυτή τη γειτονιά. Εγώ ξέρω πώς είναι να πεθαίνεις εδώ. Αυτό το γνωρίζουμε καλά εμείς οι χρήστες του πάκο. Πεθαίνουμε κάθε μέρα, δε ζούμε κάθε μέρα», μας εξομολογείται ο Pablo.

Η επίδραση του πάκο είναι άμεση. Προκαλεί ευφορία, αλλά κυρίως απάθεια » και ο χρήστης δεν πεινά, αλλά ούτε μπορεί να κοιμηθεί για πολλές ώρες. Το πάκο επιδρά στους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου και ο χρήστης χάνει την επικοινωνία του με το εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης προκαλεί μεγάλες βλάβες στους πνεύμονες και στην καρδιά. Μέσα σε 6 μήνες μπορεί να προκαλέσει τη νέκρωση του εγκεφάλου (κάτι σαν το ΜΠΑΤΣΟΚ).

«Το πάκο κάνει το νευρώνα να εξαντλείται γρήγορα, λόγω υπερβολικής του λειτουργίας και του προκαλεί πρόωρη γήρανση, ενώ παράλληλα προκαλεί το θάνατο των εγκεφαλικών κυττάρων. Αυτό δημιουργεί λόγω του συνεχόμενου τρόπου χρήσης του μια νευρολογική φθορά στη νόηση, που εμείς πολύ απλά την αποκαλούμε αποβλάκωση του παιδιού. Το παιδί μένει χωρίς νευρικό σύστημα που να το καθιστά ικανό. Και πάνω απ’ όλα, το μέρος που φθείρεται περισσότερο είναι το εμπρόσθιο τμήμα του εγκεφάλου, στο οποίο βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των διανοητικών λειτουργιών και της νευροεπικοινωνίας», μας εξηγεί ο γιατρός Carlos Damin, τοξικολόγος.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, το Πάκο προκαλεί ισχυρό εθισμό, με αποτέλεσμα οι χρήστες να ζουν πραγματικά μόνο για το πάκο και να προβαίνουν σε κλοπές, ληστείες και δολοφονίες για να εξασφαλίσουν τη δόση τους. Δεδομένου ότι η επίδρασή του διαρκεί μόνο 15 λεπτά περίπου, οι χρήστες κάνουν επαναλαμβανόμενες χρήσεις για να ικανοποιήσουν τα στερητικά τους σύνδρομα, που είναι πραγματικά βασανιστικά.

«Όταν τελείωνε το ναρκωτικό ήταν η χειρότερη στιγμή! Γιατί έπρεπε πάλι να σκεφτώ από πού θα έβρισκα τα λεφτά για να ξανακάνω χρήση. Πολλές φορές κάνεις πράγματα που ίσως να μη θέλεις να τα κάνεις. Για παράδειγμα, το να κλέψεις από τη μάνα σου», μας λέει για το καθημερινό του μαρτύριο ο Alciel, χρήστης πάκο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην Αργεντινή καταναλώνονται καθημερινά 500.000 δόσεις, ενώ η χρήση του την τελευταία δεκαετία αυξήθηκε κατά 200%.

Είναι πολύ δύσκολο να καταπολεμήσεις τη διάδοση του πάκο γιατί τα «κιόσκια», όπως λέγονται, τα
έχουν φτωχοί που πουλούν σε φτωχά παιδιά. Η αστυνομία μοιάζει ανίκανη να αντιμετωπίσει το φαινόμενο και κατηγορείται από πολλούς κατοίκους ότι είναι διεφθαρμένη και ότι συμμετέχει και η ίδια στο θανατηφόρο αυτό εμπόριο. Έτσι οι ίδιες οι μάνες των παιδιών που αφανίζονται από το πάκο αναγκάστηκαν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.

Δημιούργησαν οργανώσεις πολιτών, «Madres contra el paco» (Μητέρες ενάντια στο πάκο), για να καταπολεμήσουν τη μάστιγα στις φτωχογειτονιές τους. Περιπολούν τα βράδια για να αποτρέψουν το εμπόριο του πάκο, με κίνδυνο της ζωής τους από τους ναρκοεμπόρους, μαζεύουν τους χρήστες, τους περιποιούνται και τους προωθούν στα λιγοστά κέντρα αποτοξίνωσης που υπάρχουν.

«Μαχόμαστε πολύ δυνατά κατά της χρήσης του πάκο, γιατί ξέρουμε ότι είναι θανατηφόρο! Καταλάβαμε ότι αυτό είναι ένα άλλο είδος ναρκωτικού, που εξαθλιώνει τα παιδιά μας. Γι’ αυτό και αρχίσαμε να κάνουμε επιθέσεις σ’ αυτούς που το πουλούσαν. Συγκεντρωθήκαμε με τους γείτονες και τις μάνες, μέχρι και με τα ίδια τα παιδιά, ενωθήκαμε κι άρχισε ο κόσμος να τους καταγγέλλει», μας λέει η Βίλμα.

Η Ciudad Oculta, η Μυστική Πόλη, όπου κατοικεί, είναι μια από τις πιο επικίνδυνες φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες. Κυριαρχεί ο σκοτεινός κόσμο του πάκο, αφανίζοντας καθημερινά χιλιάδες νέους και μικρά παιδιά και οδηγώντας τα ακόμη περισσότερο στο κοινωνικό περιθώριο και την καταστροφή.
«Ακόμα δεν μπορέσαμε να μετρήσουμε τις πραγματικές παραμέτρους του 2001, 2002», τονίζει εμφατικά ο Βάλδο Φερράρι, Διευθυντής της Κοινωνικής Βοήθειας κατά των εθισμών.

"Ο αποκλεισμός μεγάλων κομματιών του πληθυσμού, που δεν έχουν θέση στην εργασιακή αγορά και στη διανομή του πλούτου, είναι αναγκαίο στοιχείο για τη νεοφιλελεύθερη διανομή του πλούτου. Άρα το πάκο είναι αναγκαίο για να εδραιώσει τον αποκλεισμό και να εξασφαλίσει ότι δε θα υπάρξουν χιλιάδες και εκατομμύρια υγιείς και σκεπτόμενοι νέοι που θα θέσουν μια διαφορετική κοινωνία.

Το ίδιο το κράτος είναι που εγγυάται ένα πολιτικό - οικονομικό φαινόμενο συσσώρευσης πλούτου και κοινωνικού αποκλεισμού και μετά πρέπει να βγει για να δει πώς μπορεί να μειώσει τον πόνο, που το ίδιο το σύστημα δημιούργησε".

Πηγή: http://www.exandasdocumentaries.com/series/argentina/exandas-paco.php

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Παιδιά θαύματα στον κόσμο.

Κιμ Ανγκ Γιονγκ - Ο πιο έξυπνος άνθρωπος του κόσμου που πήγε στο πανεπιστήμιο στα 3

Η διάνοια από την Κορέα γεννήθηκε το 1962 και από πολύ μικρός έδειξε την διαφορετικότητά του.

Πιθανότατα είναι το πιο έξυπνο παιδί που έχει περάσει ποτέ από τον πλανήτη.

Συγκεκριμένα είναι "αναγνωρισμένος" από το βιβλίο Γκίνες, ως ο άνθρωπος με το υψηλότερο IQ στον κόσμο -ξεπερνάει το 210, όταν ο μέσος έξυπνος άνθρωπος είναι περίπου στο 100.

Ο Κιμ Ανγκ Γιονγκ όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών μπορούσε να διαβάζει κορεάτικα, ιαπωνικά, γερμανικά και αγγλικά.

Μόλις έσβησε τα 5 κεράκια του, μπορούσε να λύσει πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα, ενώ λίγο αργότερα βγηκε στην τηλεόραση και έδειξε τα διπλώματα (επιπέδου Proficiency) που είχε αποκτήσει στα κινέζικα, τα ισπανικά, τα βιετναμέζικα, τα γερμανικά, τα αγγλικά, τα ιαπωνικά και (φυσικά) τα κορεάτικα.

Το πιο εξαιρετικό στην περίπτωση του Κορεάτη είναι ότι έγινε δεκτός στο πανεπιστήμιο Hanyang, ως guest φοιτητής, όταν ήταν τριών ετών (!) από το οποίο αποφοίτησε στην ηλικία των έξι.

Όταν ήταν επτά ετών, η NASA τον κάλεσε να πάει στην Αμερική. Πριν κλείσει τα δεκαπέντε, είχε πάρει Ph.D. στη φυσική από το πανεπιστήμιο του Κολοράντο.

Το 1978 έφυγε από τη NASA για να γυρίσει στην πατρίδα του, όπου αποφάσισε να "μεταπηδήσει" από την φυσική στην πολιτική μηχανολογία, παίρνοντας διδακτορικό στον τομέα αυτόν.

Από το 2007 εργάζεται στο πανεπιστήμιο Chungbuk.


Πηγή: http://www.kefalonizw.com

Ξαναβρέθηκαν μέσω Διαδικτύου και παντρεύτηκαν μετά από 65 χρόνια!!!!

Ο Τζον Ακινγκς και η Μέρι Λίνες ξεπέρασαν στην πραγματική ζωή τον λογοτεχνικό «Ερωτα στα χρόνια της χολέρας»

Με ροζ φόρεμα και ασορτί ταγιέρ και καπέλο εμφανίστηκε η πανευτυχής νύφη στην εκκλησία για να παντρευετεί τον εφηβικό της έρωτα 65 χρόνια αφότου χωρίστηκαν από τον Β' παγκόσμιο πόλεμο.

Λονδίνο

Βαθιά ερωτευμένοι όταν ήταν έφηβοι, χωρίστηκαν από τον Β' παγκόσμιο πόλεμο, χάθηκαν, πέρασαν 65 ολόκληρα χρόνια μακριά ο ένας από τον άλλο και κατέληξαν να παντρευτούν στα 81 τους, αφότου ξαναβρέθηκαν μέσω … Διαδικτύου! Η ιστορία του Τζον Άκινγκς και της Μέρι Λίνες μοιάζει απίστευτη, κι όμως οι γάμοι τους τελέστηκαν στις 18 Σεπτεμβρίου, με δόξα και τιμή, παρουσία 200 καλεσμένων.

Οι δυο τους μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά και μεγάλωσαν μαζί από παιδιά. Η φιλία τους εξελίχθηκε σε ένα δυνατό εφηβικό έρωτα που έληξε απότομα όταν εκείνος έγινε 15 ετών και κατατάχτηκε στην βρετανική αεροπορία (RAF), ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο ως μηχανικός αεροσκαφών.

Η επανασύνδεσή τους έγινε όταν η Λίνες δέχτηκε ένα λάπτοπ ως δώρο για τα 81α της γενέθλια. Όταν συνδέθηκε στο ίντερνετ και άρχισε να το χρησιμοποιεί, έλαβε ένα μήνυμα στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο από τον Άκινγκς, που την είχε αναζητήσει μέσω Διαδικτύου. Αυτή ήταν και η πρώτη επαφή που είχαν μετά από περισσότερο από μισό αιώνα και πολύ γρήγορα, η παλιά τους σχέση αναθερμάνθηκε.

«Αρχικά, φοβόμουν πολύ να τον συναντήσω επειδή είχα τόσες πολλές ρυτίδες, όμως η κόρη μου είπε ότι κι εκείνος θα έχει ρυτίδες. Χαίρομαι πολύ που ξαναβρεθήκαμε, γιατί είναι πάντα πολύ όμορφος. Πάντα ήταν. Είμαι πολύ ευτυχισμένη. Ο Τζον είχε δακρύσει, καθώς πλησίαζα στον άμβωνα. Είμαστε τόσο χαρούμενοι που καταφέραμε να παντρευτούμε μετά από τόσα χρόνια. Νιώθουμε και οι δύο σα να είμαστε και πάλι 21 ετών.», είπε η νύφη, η οποία ήταν χήρα και έχει μια κόρη από τον προηγούμενο γάμο της.

«Πιστεύω ότι ήταν γραφτό τους. Οι γονείς τους πάντοτε τους έλεγαν ότι αυτοί οι δύο θα κατέληγαν κάποια μέρα να παντρευτούν. Και τελικά αυτό έγινε.», δήλωσε η 52χρονη κόρη της νύφης, Τζάκι Σμιθ.

Οι συγγενείς και οι φίλοι του ζευγαριού αποφάσισαν να γιορτάσουν την ένωσή τους και τους έκαναν δώρο ένα ταξίδι του μέλιτος στη Σκωτία, ενώ οι νεόνυμφοι θα κάνουν και δεύτερο ταξίδι του μέλιτος την άνοιξη, οπότε και θα κάνουν κρουαζιέρα στη Μεσόγειο.

Όσο για το μέλλον ; Η νεόνυμφη είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξη. «Ο Τζον κι εγώ θα ζήσουμε ως τα 100, συνεπώς έχουμε ακόμα πολλά χρόνια να ζήσουμε μαζί», λέει.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ στις 20/09/2011, από: http://www.onlycy.com

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΟΜΑΛΙΑ

Έπαθλο χειροβομβίδες και καλάσνικοφ σε παιδικό διαγωνισμό

Καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και μετρητά χάρισε για τρίτη χρονιά ο ραδιοφωνικός σταθμός της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σαχάμπ της Σομαλίας σε παιδιά που κέρδισαν στον διαγωνισμό για την απαγγελία στίχων του Κορανίου.

Ο σταθμός Andulus, ο οποίος έχει την έδρα του κοντά στο Μογκαντίσου, χάρισε στην ομάδα των παιδιών που κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό για το Ραμαζάνι ένα πολυβόλο ΑΚ-47 και το ισοδύναμο 512 δολαρίων.

Οι νικητές του δευτέρου βραβείου κέρδισαν ένα Καλάσνικοφ και το ισοδύναμο 366 ευρώ, ενώ το τρίτο βραβείο ήταν δύο χειροβομβίδες και το ισοδύναμο 292 ευρώ.

Στον διαγωνισμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε κατά τον ιερό μήνα των Μουσουλμάνων και έληξε τον Αύγουστο, κλήθηκαν να εκπροσωπήσουν κάθε περιφέρεια τέσσερα παιδιά ηλικίας δέκα έως 17 ετών.

«Τα παιδιά θα έπρεπε να χρησιμοποιούν το ένα τους χέρι για την εκπαίδευσή τους και το άλλο για να κρατάνε όπλο και υπεραμύνονται του Ισλάμ» δήλωσε ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους της Αλ Σαχάμπ.

Εκτός από το χρηματικό έπαθλο, οι μικροί συμμετέχοντες δέχτηκαν και βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου.

Τα προηγούμενα χρόνια, ο διαγωνισμός οργανωνόταν στο νότιο λιμάνι του Κισμάγιο, ενώ το πρώτο βραβείο περιλάμβανε μεταξύ άλλων και αντιαρματικές ρουκέτες.

Η Αλ Σαχάμπ, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της νότιας και κεντρικής Σομαλίας. Λόγω, μεταξύ άλλων, της μεγάλης ξηρασίας που έχει πλήξει τη Σομαλία, ορισμένες από αυτές τις περιοχές έχουν χαρακτηριστεί σε κατάσταση λιμού.

Παρόλα αυτά, η Αλ Σαχάμπ απαγορεύει την πρόσβαση σε πολλές διεθνείς οργανώσεις αρωγής, με το πρόσχημα ότι έχουν πολιτικά κίνητρα και ότι υπερβάλλουν για τη σοβαρότητα της ξηρασίας, αφήνοντας εκατοντάδες ανθρώπους να πεθαίνουν αβοήθητοι από πείνα.


Πηγή: www.tanea.gr

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Μια απαράδεκτη διεκδίκηση των Σκοπιανών, η Μακεδονία

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Του Βαγγέλη Κογκάκη

«Και όραμα δια της νυκτός τω Παύλω ώφθη, ανήρ Μακεδών τις ήν εστώς και παρακαλών αυτόν και λέγων. Διαβάς εις Μακεδονίαν βοήθησον ημίν» Πράξεις 16:9

Η συνέχεια είναι γνωστή. Η πρώτη Ευρωπαία χριστιανή ήταν Ελληνίδα από τη Μακεδονία, η πορφυρόπωλις Λυδία, 51 μ. Χ.

Σε ποια γλώσσα, άραγε, ο Απόστολος των Εθνών Παύλος να δίδαξε στους Φιλίππους, στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια; Οπωσδήποτε σε εκείνην με την οποία εδίδαξε και τους Αθηναίους στον Άρειο Πάγο λαμβάνοντας αφορμή από το βωμό με την επιγραφή ‘‘Τω Αγνώστω Θεώ’’. Στην ελληνική, κοινή λεγόμενη διάλεκτο της εποχής, την Αττική. Εξ άλλου σε ποια γλώσσα έγραψε τις 14 επιστολές του από τις οποίες 2 απευθύνονται προς Θεσσαλονικείς και μία προς Φιλιππησίους; Στην ελληνική.

Λέγοντας σήμερα μακεδονική γλώσσα εννοούμε μια αρχαία ελληνική διάλεκτο δωρικής υφής, γνήσια και αρχαιοπινή ελληνική γλώσσα (διατηρεί πολλά αρχαϊκά στοιχεία), που τη γνωρίζουμε από το περιορισμένο υλικό που έχει διασωθεί. Η διάλεκτος αυτή, επειδή πρώιμα καθιερώθηκε η Αττική ως επίσημη γλώσσα της Μακεδονίας, (ως κράτους τότε, όπως η Αθήνα, η Θήβα, η Σπάρτη κλπ.) για πολιτικούς λόγους -3ος αιώνας π. Χ.- χρησιμοποιήθηκε κυρίως στον προφορικό λόγο, γι’ αυτό και δεν έχουν σωθεί πρώιμες επιγραφικές μαρτυρίες, ενώ σώζονται 6.000 περίπου μακεδονικές επιγραφές σε αττική διάλεκτο. Μαρτυρίες αρχαίων γραμματικών, σχολιαστών, λεξικογράφων, πείθουν ότι τη μακεδονική διάλεκτο τη θεωρούσαν από τις αρχαιότερες ελληνικές διαλέκτους, χρησιμοποιώντας το υλικό της για να υποστηρίξουν διάφορες ετυμολογικές και άλλες γλωσσικές παρατηρήσεις.

Ως προς τη «μακεδονική» γλώσσα των Σκοπίων, πρόκειται στην πραγματικότητα για μια βουλγαρική στη δομή της διάλεκτο (κατατάσσεται από τους γλωσσολόγους μαζί με τη βουλγαρική γλώσσα), που άρχισε να εκσερβίζεται με βάση τα ιδιώματα των περιοχών από το 1944, όταν τα Σκόπια απετέλεσαν τη «Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας» στην ενιαία Γιουγκοσλαβία του Τίτο.

Ο τεχνητός εκσερβισμός τής βουλγαρικής διαλέκτου των Σκοπίων και η κατασκευή (από ομάδα γλωσσολόγων) εθνικής δήθεν γλώσσας από τα επιμέρους ιδιώματα, έγινε για πολιτικούς λόγους, για να αποφευχθούν οι διεκδικήσεις των Βουλγάρων που θεωρούσαν τα Σκόπια και τους κατοίκους τους βουλγαρική περιοχή.

Ο σλαβολόγος Andre Vaillant γράφει «το όνομα Bulgari, δηλαδή Βούλγαροι, είναι στην πραγματικότητα η εθνική ονομασία των Σλάβων της Μακεδονίας (αναφέρεται στα Σκόπια), πράγμα που δείχνει πως οι Σλάβοι τής περιοχής αυτής υιοθέτησαν το όνομα Βούλγαροι, που τους έδωσαν οι Σέρβοι». Ο δε Ιταλός γλωσσολόγος Vittore Pisani σημειώνει: «πράγματι ο όρος μακεδονική γλώσσα είναι προϊόν πολιτικής ουσιαστικά προέλευσης».

Η τεχνητά αποψιλωμένη γλώσσα από το υπερισχύον αρχικά βουλγαρικό γλωσσικό υλικό των Σκοπίων, από τους Βουλγάρους μεν αποκλήθηκε «κολισεφσκική Σερβική», ως φτειαχτή γλώσσα τού τότε πρωθυπουργού των Σκοπίων Λ. Κολισέφσκι, στην πράξη όμως είναι μια νεοσλαβική βουλγαροσερβική γλώσσα μιας περιοχής που το 1918 αποτελούσε τη «Νότια Σερβία» ή «τη διοικητική περιφέρεια τού Βαρδάρη ».

Σήμερα ποιος από τους Σκοπιανούς, κατά την ομιλία του, προφέρει έστω και μια λέξη από την γνήσιες ελληνικές διαλέκτους, δηλ. την αρχαιοπινή μακεδονική, την αττική ή να έχει ρίζα, σχέση, ομοιότητα με αυτές; Κανείς!

Το θέμα των Σκοπίων -όχι Μακεδονικό- είναι στην επικαιρότητα τις τελευταίες πάλι ημέρες, λόγω της ονομασίας του κράτους αυτού.

Θυμήθηκα, λοιπόν, ορισμένους επώνυμους οι οποίοι είχαν ιδιαίτερα αναφερθεί στο θέμα της ονομασίας του νέου κράτους.

Ο ίδιος ο πρώην Πρόεδρός του Γκλικόρωφ -αν γράφω σωστά το όνομα- είχε πει επί λέξει σε μια συνέντευξή του: ‘‘Εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι είμαστε απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου...’’ αυτήκοος μάρτυς τηλεοπτικής εκπομπής.

Το ίδιο ακριβώς είπε και ο Καθηγητής της Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων Όρντε Ιβανόφσκυ, συμπληρώνοντας ‘‘... η κατάγωγή μας είναι Σλαβική’’.

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄, προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, είχε κάποτε αναφέρει: ‘‘Η Μακεδονία είναι ελληνική. Είναι η πατρίδα του Φιλίππου, του Μ. Αλεξάνδρου, του Μεθοδίου και του Κυρίλλου. Καταδικάζομε οποιονδήποτε προσπαθεί να πλαστογραφήσει την ιστορία’’.

Σήμερα οι παραχαράκτες και πλαστογράφοι της Ιστορίας, με τη συνηγορία της υπερατλαντικής ‘Δύναμης’, αγνοούν και παραβλέπουν τα ευρήματα των αρχαιολογικών χώρων και υποστηρίζουν ότι το μόρφωμα αυτού του κράτους των Σκοπίων είναι η Μακεδονία και οι κάτοικοί του Μακεδόνες. Είναι όμως γνωστό ότι είναι σλαβικής καταγωγής, το παραδέχονται οι μορφωμένοι και ότι ο πρώτος Σλάβος ήρθε στα Βαλκάνια τον 6-7ον αιώνα μ.Χ., χίλια ολόκληρα χρόνια μετά τη Μακεδονία του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ΠΡΕΠΕΙ να ντρέπονται οι μεγάλοι της γης, που θυσιάζουν την ιστορική αλήθεια στο βωμό των όποιων πολιτικών, στρατηγικών ή οικονομικών συμφερόντων. Η καρδιά, η ψυχή και το πνεύμα της Μακεδονίας μας δεν είναι στα Σκόπια, αλλά στη σημερινή Ελλάδα. Προκαλούμε και προσκαλούμε όλη την Ακαδημαϊκή, Πολιτική και Ιστορική ηγεσία των Σκοπίων, μαζί και με τους ανιστόρητους υποστηρικτές τους να επισκεφτούν, τις Αιγές, τη Βεργίνα, την Πέλλα, το Δίον τα Στάγειρα για να δουν που είναι και που ήταν η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας, για να συνειδητοποιήσουν το μεγάλο λάθος στο οποίο εσκεμμένα έχουν υποπέσει, πλαστογραφώντας την Ιστορία.

Η ονομασία Μακεδονία είναι Ελληνικότατη (Δωρική) και όχι σλαβική. Ακόμα το «‘Μακεδονίζω’ σημαίνει φρονώ τα των Μακεδόνων» και χρησιμοποιείται από τον Πλούταρχο και άλλους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς.

‘‘Αιδώς, οι μεγάλοι της γης’’! θα έλεγε η θεά Ήρα ως επιτιμητική φράση απευθυνόμενη σε έναν έκαστον από τον πολιτικό κόσμο της παγκοσμίου κοινότητας. Μην θυσιάζεται την ιστορία, την αλήθεια, το όνομά σας, στο βωμό των όποιων συμφερόντων. Οι γνωρίζοντες -και είναι η πλειοψηφία- θα σας ειρωνεύονται. Σκεφτείτε: Η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θράκη, μαζί με τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου είναι όλα Ελλάδα.

«Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ, μεγάλα ψεύδη διασπείρετε…» σας λέμε παραφράζοντας από τα ‘‘Τείχη’’ τους στίχους του Καβάφη.

«…Και το ιερόν το εν αυτή πλούσιον σφόδρα και εκεί καλύμματα χρυσά και θώρακες και όπλα ά κατέλιπεν εκεί Αλέξανδρος ο του Φιλίππου ο βασιλεύς ο Μακεδών ός εβασίλευσεν πρώτος εν τοις Έλλησι» Μακκαβαίοι 6:2

Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και Ελλάδα είναι η Μακεδονία.

_______________________________________________________

Βιβλιογραφία:ΛΕΞΙΚΟ Γ. Μπαμπινιώτη

Ο Βαγγέλης Κογκάκης είναι
δάσκαλος, συνταξιούχος

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ !


«Sakli-Hristiyan»

Με κομμένη κυριολεκτικά ανάσα παρακολούθησε το κοινό τη διάλεξη του γνωστού Δημοσιογράφου Νίκου Χειλαδάκη , που έγινε στο Δήμο Θέρμης και μεταδόθηκε από τον Τηλεοπτικό Σταθμό 4ε της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, σχετικά με την Ορθοδοξία στη σημερινή Τουρκία.

Ο Δημοσιογράφος, με πολυετή έρευνα, με απολύτως τεκμηριωμένα στοιχεία, πολλά εκ των οποίων δημοσιεύματα του ίδιου του Τουρκικού Τύπου, ακόμα και με βίντεο από εκπομπές της τουρκικής τηλεόρασης, αποκάλυψε μια άλλη, εντελώς άγνωστη και θαμμένη πλευρά της πραγματικότητας στη σημερινή Τουρκία, κατά την οποία δεκάδες, εκατοντάδες βαφτίζονται φανερά πλέον Χριστιανοί Ορθόδοξοι, χιλιάδες είναι εκείνοι που μεταβαίνουν στα Ορθόδοξα προσκυνήματα, Εκκλησιές και Αγιάσματα, ενώ επιφανείς Τούρκοι παρακολουθούν με δέος τη Θεία Λειτουργία!!!!

ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΛΕΡ» ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ο Νίκος Χειλαδάκης, ανέφερε πάμπολλες, συγκεκριμένες και επώνυμες περιπτώσεις μουσουλμάνων που ζήτησαν να βαφτιστούν Χριστιανοί, ενώ παρουσίασε τα αποκαλυπτικά στοιχεία έρευνας τουρκικής εφημερίδας, που καταγράφει μόνο τα τελευταία τρία χρόνια στην Τουρκία τον εξωφρενικό αριθμό των 8.000.000 πωλήσεων Αγίων Γραφών, στην τουρκική γλώσσα!!! (σ.σ. πράγμα που δείχνει πως είναι πραγματικά πολλά εκατομμύρια οι Κρυπτοχριστιανοί στην Τουρκία, ενώ σύμφωνα με τις Προφητείες του Αγίου Κοσμά για το «1/3 των Τούρκων που θα γίνουν Χριστιανοί» και με βάση το σημερινό πληθυσμό, φαίνεται πως πρόκειται για περίπου 15 με 20 εκατομμύρια ψυχές!!!)

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΔΟΥΝΑΣ

Ο κ. Χειλαδάκης παρουσίασε επίσης με αδιάσειστα βίντεο τουρκικών καναλιών, τους χιλιάδες κυριολεκτικά Τούρκους «μουσουλμάνους», που κατακλύζουν την Εκκλησία του Αϊ Γιώργη του Κουδουνά, αφήνοντας τάματα, προσκυνώντας τις άγιες εικόνες και πηγαίνοντας σε ατέλειωτες ουρές για να χριστούν με το λαδάκι από το καντήλι του Αγίου!!!

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΗΣ

Μια άλλη πάλι εκπληκτική περίπτωση, είναι και εκείνη κοντά στα Άδανα, που όπως ανέφερε ο Νίκος Χειλαδάκης, συγκεντρώνει εκατοντάδες ασθενείς Τούρκους, που γίνονται καλά από μια γυναίκα, η οποία ομολόγησε στην Τουρκική Τηλεόραση, ότι τη θεραπευτική της δύναμη την αντλεί από μια κατακόμβη-σπήλαιο, όπου αγίασαν 7 Χριστιανοί Μάρτυρες!!!

ΤΟ ΑΓΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΙΧΑΗΛ

Το συγκλονιστικότερο όμως όλων, είναι εκείνο που ο έγκριτος Δημοσιογράφος ανέφερε για τη Σεβάστεια, ξεκινώντας από το Συναξάρι του Αρχαγγελου Μιχαήλ, όπου αναφέρετε η θεραπεία κάποιου πλουσίου στο Αγίασμα του Ταξιάρχη στη Σεβάστεια!

Εκεί, στο θυματουργικότατο εκείνο Αγίασμα, είχε χτιστεί περικαλλέστατος Ιερός Ναός, θαύμα αρχιτεκτονικής, που όμως δεν υπάρχει πια.

Αλλά υπάρχει το ΑΓΙΑΣΜΑ του ΤΑΞΙΑΡΧΗ, γεμάτο με εκατοντάδες μικρά ψαράκια, τα οποία γλείφουν τις πληγές, ή τα σημεία πάθησης των δεκάδων χιλιάδων Τούρκων, που πηγαίνουν εκεί από όλο τον κόσμο και γίνονται καλά, μπαίνοντας μέσα στο ΑΓΙΑΣΜΑ!!!

Μάλιστα οι Τούρκοι έχουν χτίσει ξενοδοχεία και δωμάτια για να εκμεταλλευτούν τον «θεραπευτικό» τουρισμό που έρχεται ακόμα και από τη Ρωσία!!!

«ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΣΟ ΔΕ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΜΟΥ»

Και ο επίλογος όμως του Νίκου Χειλαδάκη ήταν εξίσου συναρπαστικός, όταν αποκάλυψε πως αν και δουλεύει χρόνια σε μεγάλες εφημερίδες, καμία εφημερίδα και κανένα Μέσο Ενημέρωσης δε δέχτηκε μέχρι τώρα μέσα στην Ελλάδα να προβάλει όλο αυτό το συγκλονιστικό υλικό, για την Ορθοδοξία μέσα στην Τουρκία!… (σ.σ. Με την εξαίρεση της 4ε).



Πηγή: pistos.gr

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακαλύφθηκε νέο είδος δελφινιού

Εντοπίστηκε στην Αυστραλία και απειλείται από εξαφάνιση


Θεωρούνται από τα πιο έξυπνα θηλαστικά του πλανήτη, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν πως τα δελφίνια είναι πολύ αξιαγάπητα και διακρίνονται για το φιλικό τους χαρακτήρα.
Η διδακτορική ερευνήτρια στο τμήμα Βιολογικών Ερευνών του πανεπιστημίου της Μελβούρνης, Kate Charlton-Robb, ανακάλυψε ένα νέο είδος δελφινιού στις αυστραλιανές ακτές της Victoria.

Τα αποτελέσματα της μελέτης της δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό «PLoS ONE»

Αρχικά, εκτιμήθηκε ότι ανήκε στην οικογένεια των «ρινοδέλφινων», αλλά στη συνέχεια οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αποτελούν ένα νέο είδος, συγκρίνοντας τα κρανία, τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους και ορισμένες περιοχές του DNA τους με δείγματα που χρονολογούνται από τις αρχές του 1900.

Απαιτείται να γίνουν κι άλλες έρευνες για να διευκρινιστεί αν υπάρχουν κι άλλα μέλη του είδους που ζουν στην Αυστραλία.

Στα δελφίνια αυτά δόθηκε η επιστημονική ονομασία Tursiops australis, ενώ η κοινή τους ονομασία είναι γνωστή ως δελφίνια Burrunan.

Η ονομασία αυτή προέρχεται από τους Αβοριγίνες της Αυστραλίας στη γλώσσα των Boonwurrung, Woiwurrung, και Taungurung και σημαίνει «μεγάλα ψάρια στη θάλασσα, του είδους της φώκιας».

«Πρόκειται για μια απίστευτα συναρπαστική ανακάλυψη, καθώς από τα τέλη του 19ου αιώνα έχουν περιγραφεί και αναγνωριστεί μόλις τρία νέα είδη δελφινιώ», ανέφερε η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

«Αυτό που καθιστά την ανακάλυψη ακόμη πιο συναρπαστική είναι ότι το συγκεκριμένο είδος δελφινιού ζούσε... κάτω από τη μύτη μας, με μόλις δύο γνωστούς ντόπιους πληθυσμούς στο Port Phillip Bay και στις λίμνες Gippsland της Victoria, που δεν ξεπερνούν τα 150 μέλη» πρόσθεσε.

Τώρα οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για την προστασία των δελφινιών από εξαφάνιση.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Οι ΑΠΕ υπερκαλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες

Διαψεύδονται όσοι λένε οτι με τις ΑΠΕ μπορούμε να καλύψουμε μόνο ένα μικρό ποσοστό των ενεργειακών αναγκών μας.


Κάποτε, είχα γράψει για το αιολικό δυναμικό της Ιαπωνίας, ότι θα μπορούσε να καλύψει πλήρως τις ενεργειακές ανάγκες όχι μόνο της Ιαπωνίας αλλά και του κόσμου ολόκληρου.

Τώρα ήρθε και η επιβεβαίωση.

Το γράφημα(1) αυτό είναι από την τελευταία έκθεση του IPCC (Διακυβερνητικό πάνελ για την κλιματική αλλαγή) και αναπαριστά το δυναμικό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (γεωθερμική, υδροηλεκτρική, ωκεάνια, αιολική, βιομάζα και ηλιακή) σε EJ(2) (εξατζάουλ).

Το έχω επεξεργαστεί στα ελληνικά ώστε να είναι κατανοητό απ’ όλους.

Το δυναμικό καθορίζεται από διάφορους παράγοντες και συνεπώς δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια παρά μόνο εντός ενός εύρους τιμών. Ως εκ τούτου έχουμε μια κεντρική, μια ελάχιστη και μια μέγιστη τιμή.

Η αναπαράσταση αυτή γίνεται με τις κάθετες θαλασσί μπάρες. Το κάτω μέρος είναι το ελάχιστο εκτιμώμενο δυναμικό ενώ το πάνω το μέγιστο. Στο κάτω μέρος του γραφήματος κάτω από κάθε μπάρα αναγράφονται σε έναν πίνακα οι τιμές αυτές για καλύτερη εποπτεία.

Το γράφημα χωρίζεται σε τρεις περιοχές:

- Μία που αναφέρεται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

- Μία για την θέρμανση.

- Και μία για την συνολική πρωταρχική ενέργεια (σύνολο ενεργειακών αναγκών)

Επίσης σε κάθε περιοχή έχει χαραχθεί μία οριζόντια κόκκινη γραμμή που αναπαριστά τις ενεργειακές απαιτήσεις κάθε ομάδας για το 2008.

Παρατηρούμε ότι η παγκόσμια ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούσε να καλυφθεί πλήρως είτε από την αιολική είτε από την γεωθερμική ενέργεια δίνοντας τεράστιο μάλιστα πλεόνασμα. Παρατηρήστε ότι απαιτούνται 61EJ(2) και ότι η γεωθερμική μπορεί να δώσει ως μέγιστο 1109EJ(2) ενώ η αιολική 580EJ(2).

Σκεφτείτε τώρα πόσους μπελάδες θα μπορούσε να είχε αποφύγει η Ιαπωνία αν κάλυπτε τις ανάγκες της σε ηλεκτρικό από την αιολική ενέργεια. Ούτε πυρηνικά ατυχήματα, ούτε εισαγωγές πετρελαίου, ούτε τίποτε. Ενεργειακή αυτονομία και ενεργειακή ασφάλεια. Πάντως υπάρχουν έντονες σκέψεις στο Τόκιο για ανάπτυξη δικτύου ανεμογεννητριών. Ελπίζω μόνο οι σκέψεις να υλοποιηθούν κιόλας και να μην παραμείνουν μόνο σκέψεις.

Επιστρέφω στο γράφημα, όπου θέλω να σας επιστήσω την προσοχή στην περιοχή της πρωταρχικής ενέργειας. Παγκοσμίως η παροχή ενέργειας το 2008 ήταν 492EJ(2) (δεν έχει αλλάξει και πολύ σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης). Κοιτάξτε τώρα η άμεση ηλιακή ενέργεια τι δυναμικό έχει, από 1575 μέχρι 49837EJ(2). Πρόκειται για αστρονομικό ποσό που θα έλυνε μια για πάντα το πρόβλημα της εξάρτησης από το πετρέλαιο και των επιπτώσεων της εξάντλησής του.

Αν συνεχίσουμε να αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα προσπαθώντας να αντλήσουμε και την τελευταία σταγόνα του εναπομείνοντος πετρελαίου (έγραψα γι’ αυτό εδώ), το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να καταστρέψουμε το περιβάλλον χωρίς τελικά να αποφύγουμε το αναπόφευκτο.

Χρειάζεται παγκόσμιος σχεδιασμός ώστε οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) να προωθηθούν με δυναμικό τρόπο επενδύοντας στην τεχνολογία που θα τις καταστήσει ακόμα πιο ανταγωνιστικές απ’ ότι είναι ήδη αρκετές από αυτές σήμερα.

Πηγή: http://tonoikaipnevmata.wordpress.com

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Συνταρακτική ανακάλυψη ανθρωποειδούς

Τα genpets είναι η καινούργια ανακάλυψη της βιο-μηχανικής.


Πρόκειται για ζωντανά ανθρωποειδή τα οποία θα πωλούνται στα ράφια των super market ίσως και των pet-shop. Είναι φτιαγμένα από ανάμιξη ανθρώπινου και ζωικού DNA.

Όταν δεν έχουν ανοιχτεί από τη συσκευασία βρίσκονται σε κατάσταση ύπνου, κάτι σαν την χειμερία νάρκη. Αναπνέουν όμως επειδή η συσκευασία έχει τρύπες να περνάει ο αέρας.

Μόλις ο πελάτης ανοίξει την συσκευασία αρχίζει το κατοικίδιο ?? να ξυπνάει μετα από 20 λεπτά και ανοίγει τα μάτια του. Έχουν αίμα, οστά, μυς, μυαλό και οτιδήποτε άλλο έχουν τα θηλαστικά. Ζούνε με πρωτείνες.

Επίσης έχουν προσωπικότητα και το χρώμα της συσκευασίας δείχνει τον τύπο τους. Αισθάνονται πόνο αλλά δεν έχουν αναπτυγμένες φωνητικές χορδές για να εκφραστούν. Αν τα κόψεις βγάζουν αίμα.

Υποτίθεται ότι η εταιρεία τα έχει βγάλει για να παίζουν τα παιδιά με κάτι ζωντανό αντί για κούκλες ή άψυχα ρομποτ. Το pet μόλις ανοιχτεί θεωρεί τον κάτοχο του κάτι σαν τη μάνα του. Δείχνουν συναισθήματα. Για να μην ξεφεύγουν σε επίπεδο συμπεριφοράς τους δίνουν ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα η εταιρεία γράφει:

((How are the personalities controlled?
The Genpet feeding packs are color coded and specially formulated with a custom drug mixture that can be used to control the Genpet, much like human drugs can such as Ritalin or Lithium and other behaviour modifying drugs. Thus we can calm them, or stimulate them without extra tampering to the DNA structure.))

Αν νομίζετε ότι κάνω πλάκα δεν έχετε παρά να δείτε το site της Εταιρείας http://www.genpets.com/index.php.

Ακόμα καλύτερα δείτε τις "συχνές ερωτήσεις" http://www.genpets.com/faq.php για να σας φύγουν οι αμφιβολίες ότι όλα αυτά είναι υπερβολικά αλλά και να διαβάσετε και άλλα τρελά όπως το ότι αν σε δαγκώσουν, πουλάνε ειδικό kit για να τους βγάζεις τα δόντια !!!.

Αναμένουν έγκριση και μετά πηγαίνουν για παγκόσμια παραγωγή.

ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.


Πηγή: http://www.brandejs.ca/portfolio/Genpets/What

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Η έναρξη της σχολικής περιόδου

Το σχολείο ανοίγει ξανά

Σμίλεψε πάλι, δάσκαλε ψυχές
κι ότι σ’ απόμεινε
ακόμα στη ζωή σου
μην τ’ αρνηθείς. Θυσίασ’ το
ως τη στερνή πνοή σου.

Κωστής Παλαμάς

Πέρασα πριν από λίγες ημέρες από το 1|θ. Δημοτικό Σχολείο του χωριού μου, στα Κεράσια Μαλεβιζίου. Ένα καλαίσθητο κεραμοσκεπές παραλληλόγραμμο ευρύχωρο κτήριο, με ταβάνι και ξύλινο πάτωμα. Είναι χτισμένο σε μια απαλή πλαγιά με καταπληκτική θέα, κοντά στη μεγάλη εκκλησία. Σήμερα, άδειο από μαθητές, είναι -ως συνήθως- πολιτιστικό κέντρο.

Στέκομαι και το κοιτάζω. Ως αείρροος χείμαρρος ξυπνούν οι μνήμες. Ζωντανεύει και πάλι το παιδί που ο καθένας κουβαλά μέσα του. Χαϊδεύω με τα μάτια της ψυχής τους μικρούς μαθητές με τα πανέμορφα προσωπάκια, το βαθιά κουρεμένο κεφάλι, τα φτωχικά ρουχαλάκια, και τα αδύνατα ποδαράκια με τα ματωμένα γόνατα.

Παίζουν στην αυλή αυτοσχέδια παιχνίδια. Ξυλίκι, αμάδες, κουτσό, χωστό, κυνηγητό … Ανάμεσά τους κι εγώ. Ακούω τις παιδικές φωνούλες, τα γέλια, τα ξεφωνητά. Μυρίζομαι τον ιδρώτα των ξαναμμένων συμμαθητών μου. Χρόνια ξεγνοιασιάς, χρόνια χωρίς γυρισμό, που έκρυβαν τη δική τους μαγεία, αυτήν της παιδικής αθωότητας...

Όμως δυστυχώς ήταν στερημένες οι ημέρες που ζούσαμε τότε. Γιατί είχαν έρθει χρόνια πέτρινα. Πόλεμος, γερμανική κατοχή και στη συνέχεια ο εμφύλιος. Άτυχη η γενιά μας. Ας είναι. Ασφαλώς οι δύσκολες εκείνες εποχές έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Αυτές τις ημέρες οι αυλές των σχολείων θα γεμίσουν και πάλι από χαρούμενες παιδικές φωνούλες, με διηγήσεις για τις διακοπές του καλοκαιριού, με τις μοντέρνες παιδικές ενδυμασίες και τον ανταγωνισμό ακριβών μαθητικών προμηθειών.

Μόνο τα ‘πρωτάκια’, οι πρωταγωνιστές της νέας σχολικής χρονιάς, στέκονται αμήχανα με ένα βλέμμα περιέργειας και φόβου, κρατώντας σφιχτά το χέρι της μαμάς ή της γιαγιάς. Θα εξοικειωθούν γρήγορα κι αυτά αφού έχουν ήδη φοιτήσει σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς.

Θυμάμαι τον εαυτό μου πόσο χαρούμενος αισθανόμουν βλέποντας τους μαθητές μου την πρώτη ημέρα. Αυτή η ψυχική ευχαρίστηση, η δική μου ευφροσύνη, μεταδίδονταν και σ’ αυτούς. Ήδη τους είχα κερδίσει. Μια νέα σχολική χρονιά άρχιζε ελπιδοφόρα.

Ο δάσκαλος πρέπει να επιτελέσει ένα τεράστιο έργο. Έχει πάντα την επίγνωση ότι δεν ασκεί ένα επάγγελμα, αλλά ότι κοινωνικοποιεί το μαθητή. Με τη νηφαλιότητα του παιδαγωγού πλάθει σαν ζυμάρι την προσωπικότητά του, αναπτύσσει το συναίσθημα, καλλιεργεί τις δεξιότητες που αφορούν το μυαλό και το σώμα και εδραιώνει την εθνική και θρησκευτική συνείδηση.

Αυτός, εκτός από το να εμπλουτίζει το νου με γνώσεις, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα, διδάσκει και παράδοση-λαογραφία-θρησκεία-πολιτισμό. Η ψυχή της εκπαίδευσης είναι ο οραματιστής δάσκαλος.

Αυτός χτίζει σχολεία, ανεβάζει θεατρικά έργα, μονιάζει οικογένειες, προσέφερε παλιότερα και ιατρικές γνώσεις στα απομακρυσμένα χωριά της υπαίθρου. Εβίωνε τη ζωή του σχολείου και της κοινότητας. Είναι βαριά η συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης που βαραίνει τους ώμους των εκπαιδευτικών.

Ο δάσκαλος, συν τοις άλλοις, πρέπει να χαράξει στην ψυχή τού μαθητή την αγάπη για την ειρήνη, για τον άνθρωπο. Η καθημερινή αγωνία του είναι πώς να οιστρηλατεί τους μαθητές και να τους οδηγεί στο δρόμο της αρετής και του καθήκοντος.

Αυτή η διδασκαλία είναι υπεύθυνη, επίπονη, απαιτητική και ψυχοφθόρα. Ιδιαίτερα εκείνη που απευθύνεται σε μικρούς μαθητές. Μια ώρα διδασκαλίας ισοδυναμεί με αρκετές ώρες εργασίας γραφείου, πολύ δε περισσότερες χειρονακτικής εργασίας. Ας μη λησμονούμε, επίσης, ότι ο δάσκαλος δεν διδάσκει μόνο από καθέδρας, αλλά επιπλέον, με τη στάση της προσωπικής του ζωής και το ήθος του.

Το σχολείο είναι και ένας χώρος όπου ο μαθητής περνά ένα ρεγάλο μέρος του χρόνου του και πρέπει να του εξασφαλίζεται η δυνατότητα ώστε να νοιώθει ευχαριστημένος σ’ αυτό το περιβάλλον. Όλοι οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν ότι το κάθε παιδί είναι μοναδικό, ο πιο ευαίσθητος δέκτης των συναισθημάτων μας και το οποίο πάντοτε έχει ανάγκη της φροντίδας και της αγάπης μας.

Το να πλησιάσεις την παιδική ψυχή χρειάζεται στοργή, φαντασία και ψυχικό σθένος. Αν το επιτύχουμε, το εξυψώνουμε, του δημιουργούμε αυτοπεποίθηση, το ενθαρρύνουμε και το απελευθερώνουμε από τις όποιες αδυναμίες του. Ας του μιλάμε πάντοτε με σεβασμό.

Η συμπεριφορά μας είναι το καλύτερο παράδειγμα. Μας αντιγράφει επειδή είμαστε το ωραιότερο πρότυπο, ο μέντοράς του. Οι σχέσεις μας, που χτίζονται με φροντίδα και αγάπη, εισπράττονται αργότερα στα χρόνια του συνταξιούχου με τον ανυπόκριτο σεβασμό τού μαθητή προς το δάσκαλό του.

«Αν δεν κυβερνήσουν στα κράτη οι πεπαιδευμένοι ή αν δεν παιδευτούν γνήσια και αρκετά οι κυβερνήτες κι αν δεν συμπέσει μέχρι ταυτίσεως η πολιτική δύναμη με την αγάπη για την παιδεία… δεν θα υπάρξει τέλος των συμφορών στα κράτη» νουθετεί ο Πλάτων στην ‘Πολιτεία’ του.

Εφαρμόζοντας τη συμβουλή αυτή οφείλει η σημερινή πολιτεία να έχει την παιδεία ως πρώτη προτεραιότητα, να αντιμετωπίζει τις αδυναμίες της, να επιλύει τα προβλήματά της. Πώς είναι δυνατόν να εξευρίσκει τους τρόπους, τα μέσα της πρόληψης ή του περιορισμού των δυσάρεστων καταστάσεων, όταν δαπανά το χαμηλότερο ποσοστό του ΑΕΠ για την εκπαίδευση; «Δει δη χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων» αναφέρει ο Δημοσθένης.

Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι της Ευρώπης. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι ελλείψεις σε προσωπικό και βιβλία είναι αρκετές. Όμως το πλέον σοβαρό πρόβλημα είναι αυτό των διδακτηρίων. Πώς και πότε θα λυθεί; «Οι καιροί ου μενετοί» συμβουλεύει ο Θουκυδίδης. Απαιτείται άμεση δράση.

Κάθε δάσκαλος, ως αληθινός αλιεύς ψυχών και διαπρύσιος κήρυκας του Ελληνοχριστιακού ιδεώδους, εργάζεται για το μέλλον. Θησαυρίζει θησαυρούς κι έρχεται ο καιρός του σπείρειν και του θερίζειν. Δεν αρκείται στη γαλήνη μιας Ιθάκης.

Ανταμοιβή γι’ αυτόν είναι ότι οι μαθητές του έχουν ανέβει ψηλά. Και είναι οι χιλιάδες Έλληνες φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ερευνητές οι οποίοι διαπρέπουν και κοσμούν την παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα.

Όλοι αυτοί διδάχτηκαν, αγάπησαν τη μάθηση από κάποιους άσημους δασκάλους που είχαν την ικανότητα να μεταδίδουν με σιγουριά χωρίς να κραυγάζουν, προσφέροντας χωρίς φειδώ, ακόμα και την ψυχή τους. «Στους γονείς μου οφείλω το ζην, στο δάσκαλό μου το ευ ζην» έλεγε ο Μέγας Αλέξανδρος.

Έχω γράψει ξανά τον παρακάτω επίλογο αλλά αξίζει να τον θυμηθούμε και πάλι:

«Κύριοι, ζητήσατε να σας απαντήσω σε χίλια δυο πράγματα. Κανείς όμως δεν θέλησε να μάθει ποιος ήταν ο δάσκαλός μου, ποιος μου έδειξε και μου άνοιξε το δρόμο προς τη σκέψη, την έρευνα και την ανώτερη μαθηματική επιστήμη. Και για να μην σας κουράσω, σας το λέω απλά, χωρίς λεπτομέρειες, ότι ο μεγάλος μου δάσκαλος υπήρξε ο αξεπέραστος Έλληνας Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής, στον οποίο εγώ προσωπικά, αλλά και η μαθηματική επιστήμη, η φυσική, η σοφία του αιώνα μας, χρωστάμε τα πάντα».

Άλμπερτ Αϊνστάιν Τελευταία συνέντευξη τύπου, 1955


Βαγγέλης Κογκάκης,
δάσκαλος συνταξιούχος

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΏΝ ΜΈΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ GEENPEACE

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ GREENPEACE ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ


Το δικαστήριο απέρριψε συνολικά το αίτημα της ΔΕΛΤΑ για απόσυρση του Οδηγού Καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα στα ζωϊκά προϊόντα!

Ο Οδηγός κυκλοφορεί πλέον κανονικά και χωρίς κανένα περιορισμό αναφοράς στο όνομα και τη βαθμολογία της ΔΕΛΤΑ.

Ένα ευχαριστώ σε όλους εσάς που στηρίξατε τη Greenpeace από την πρώτη στιγμή, μοιάζει να είναι πολύ λίγο. Όχι μόνο γιατί η απόφαση μας δικαιώνει, αλλά πολύ περισσότερο γιατί επικράτησε το δικαίωμα όλων μας στη διαφανή και αμερόληπτη ενημέρωση.

Τι συνέβη με τη Δέλτα

Η ΔΕΛΤΑ, τον περασμένο Φεβρουάριο, κινήθηκε νομικά εναντίον της Greenpeace ζητώντας την απόσυρση της τρέχουσας έκδοσης του Οδηγού Καταναλωτών, στην οποία παρουσιάζει σημαντική πτώση στη βαθμολογία της (είχε προσκομίσει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις για τη μη χρήση μεταλλαγμένων στις ζωοτροφές, αθέτησε όμως τη δέσμευσή της να προβεί σε σχετική αναγραφή στη συσκευασία έως το Μάιο του 2010).

Το δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες της τόσο για παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού όσο και συκοφαντική δυσφήμηση, ενώ αναγνώρισε ότι «ο τρόπος βαθμολόγησης είναι διαφανής, ίδιος προς όλες τις συμμετέχουσες εταιρίες και αμερόληπτος».

Επιπλέον απεφάνθη πως «η αναγραφή – μη χρήσης μεταλλαγμένων- στη συσκευασία δεν είναι παράνομη» όπως ισχυριζόταν η ΔΕΛΤΑ,«αφού δεν αντίκειται σε διάταξη του Κώδικα Τροφίμων και ποτών».
Συνεχίζουμε δυναμικά τη δράση μας για τη σήμανση

Εμείς συνεχίζουμε τη δράση μας, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των καταναλωτών να επιλέγουν ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, ελεύθερα από μεταλλαγμένα με κρατική σήμανση. Άλλωστε η δημιουργία του προαιρετικού κρατικού σήματος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βρίσκεται σε εξέλιξη και το επόμενο βήμα είναι να υιοθετηθεί από τις ίδιες τις εταιρείες.

Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί μπορούμε και ανταποδίδούμε εμπράκτως την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, εδώ και 15 χρόνια, στη δράση μας ενάντια στα μεταλλαγμένα. Η ευθύνη είναι μεγάλη.

Μεγάλη όμως είναι και η χαρά μας γιατί ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, χάρη σε εσάς μπορούμε να φέρνουμε αποτελέσματα, όσο ισχυρός και αν είναι ο αντίπαλος κάθε φορά.

Πηγή: sofokleous10.gr

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Μυστικό Σχέδιο για την Κρήτη (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ)

Μυστικό Σχέδιο για την Κρήτη


Να μη ξεχάσουμε την προβοκάτσια με το κάψιμο της Συναγωγής στα Χανιά.

Που είναι το κράτος της μούγγας και της προδοσίας. Που είναι οι δημοκρατικοί δημοσιογράφοι.

Να Διευκρινίσουμε ένα πράγμα:
O Κρητικός Θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα και ποτέ από τα βάθη της αρχαίας Ιστορίας του Κρητικού Λαού δεν αμφισβητήθηκε αυτό. Άλλωστε οι Θυσίες του Κρητικού Λαού εναντίον των κατακτητών το απέδειξαν αυτό με τον πιο περίτρανο τρόπο. Ωστόσο μια μικρή ομάδα Κρητικών με ύποπτη δραστηριότητα ζητούν την ανεξαρτησία της Κρήτης.

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ;
Η Κρήτη λόγο της θέσης της έχει τεράστια Στρατηγική σημασία. Ελέγχει την Ευρώπη, την Αφρική, την μέση Ανατολή και την Ασία καθώς και τις Θαλάσσιες οδούς εμπορίου και τα πετρέλαια της διώρυγας του Σουέζ.

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
Το όλο θέμα έχει σαν αφετηρία την ημερομηνία 1912-13 κατά την οποία υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου. Μέχρι τότε η Κρήτη κι από το 1898 (τυπικά από το 1896, βάσει της συνθήκης του Βερολίνου), αποτελούσε αυτόνομο τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (με ταυτόχρονο έλεγχο των Μεγάλων Δυνάμεων), με όνομα «Κρητική Πολιτεία» και πρωτεύουσα τα Χανιά, ενώ είχε και δική της σημαία, βουλή, χωροφυλακή (υπό ξένη διοίκηση), σύνταγμα, ύμνο, νομίσματα, παράσημα κ.α., τα οποία ήταν, κατά βάση, παραλλαγές των αντίστοιχων του ελληνικού κράτους.

Ουσιαστικά η «διακυβέρνηση» της Κρητικής Πολιτείας, ασκούνταν από ένα μεικτό συμβούλιο το οποίο απαρτίζονταν απ' τα επιμέρους συμβούλια των Κρητών και των Μεγάλων Δυνάμεων. Το συμβούλιο όμως των Μεγάλων Δυνάμεων είχε ουσιαστικά την πρωτοκαθεδρία, καθώς είχε το δικαίωμα, ανά πάσα στιγμή, να αναστείλει την λειτουργία του συμβουλίου των Κρητών και να ζητήσει την ανασύστασή του, αν θεωρούσε ότι παραβαίνει κάποια όρια ή αυθαιρετεί.

Η εξωτερική πολιτική του νησιού παρέμεινε δέσμια των «προστατών» του. Η Κρητική Πολιτεία π.χ. δεν είχε δικαίωμα πολέμου κι οι σχέσεις της με άλλα κράτη περνούσαν, ουσιαστικά, από την έγκριση των Μεγάλων Δυνάμεων. Λόγω επίσης της υψηλής επικυριαρχίας του Σουλτάνου στο νησί, δεν ήταν επιτρεπτή η συγκρότηση κρητικού στρατιωτικού σώματος (αντ' αυτού δημιουργήθηκε η λεγόμενη «Πολιτοφυλακή», η οποία βεβαίως δεν είχε στρατιωτικό ρόλο και ισχύ).


ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ: Το αστέρι με κόκκινο φόντο είναι Τουρκικό, όχι Κρητικό!

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
Η σημαία της «Κρητικής Πολιτείας» βασίζονταν σε μια παραλλαγή της ελληνικής σημαίας του 1822. Τα τρία γαλάζια τεταρτημόρια, συμβόλιζαν την χριστιανική-ελληνική πλειοψηφία της Κρήτης. Το πρώτο όμως από τα τεταρτημόρια (χρώματος ερυθρού, το οποίο αποδίδεται στην μουσουλμανική-τουρκική μειονότητα) το οποίο απεικόνιζε το λευκό αστέρι, συμβόλιζε και δήλωνε την υψηλή επικυριαρχία του Σουλτάνου στο νησί (και όχι έτσι απλά την μουσουλμανική-τουρκική μειονότητα ή «το κρητικό αίμα που χύθηκε στους αγώνες», όπως, είτε σκοπίμως είτε από άγνοια υποστηρίζουν με παρρησία αρκετοί).

Η ΚΡΗΤΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ"
Ουδέποτε υπήρξε ανεξάρτητο κράτος της Κρήτης, αλλά μια (ημι)αυτόνομη και πλήρως ελεγχόμενη περιοχή από τις Μεγάλες Δυνάμεις.

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ" ΗΤΑΝ ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Ως εκ τούτου, η σημαία δεν συμβόλιζε την ανεξάρτητη Κρήτη (όπως δυστυχώς, λανθασμένα πιστεύουν πολλοί και την αναρτούν με «υπερηφάνεια»), αλλά την υποταγή στην Οθωμανική Πύλη, καθώς το νησί εξακολουθούσε να αποτελεί εδαφικό τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Επιπλέον, η συγκεκριμένη σημαία, ουδέποτε αποτέλεσε αγωνιστικό λάβαρο ή επαναστατικό σύμβολο που καθιερώθηκε από τους Κρήτες, αλλά ήταν μια επινόηση των Μεγάλων Δυνάμεων και του Σουλτάνου (το αστέρι μπήκε μετά από δική του απαίτηση).

Η σημαία λοιπόν της Κρητικής Πολιτείας, πέραν της όποιας ιστορικής σημασίας και παρουσίας της στην νεότερη ιστορία, δεν αποτελεί ένα σύμβολο το οποίο θα πρέπει να δημιουργεί «ρίγη» συγκίνησης και συναισθήματα «υπερηφάνειας», σε κανέναν Έλληνα και πολύ περισσότερο σε κανέναν Κρητικό.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ "ΥΠΟΠΤΑ" ΑΤΟΜΑ ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
Η «Ανεξάρτητη Κρήτη» δεν φαίνεται να αποτελεί στόχο μόνο μιας χώρας, ή τουλάχιστον, οι διασπαστικές κινήσεις δεν υποκινούνται μόνο από μία, αλλά περισσότερες (κατά κύριο λόγο, Τουρκία, Ισραήλ, Γερμανία, Αγγλία, Η.Π.Α).

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ

Μια πρώτη αναφορά, μαρτυρείται απ' τον οπλαρχηγό της κρητικής αντίστασης κατά των Γερμανών, Καπετάν Μανώλη Μπαντουβά.
Όπως αφηγήθηκε ο ίδιος, στον συγγραφέα Αντώνη Σανουδάκη, του προτάθηκε από τον Βρετανό πράκτορα των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων (Special Operations Executive), Μόντι Γουντχάουζ (Monty Woodhouse), που βρίσκονταν τότε στο νησί και συνεργάζονταν με τις ντόπιες δυνάμεις, να ηγηθεί (ο Μπαντουβάς) αυτονομιστικής κίνησης με την οικονομική στήριξη της Αγγλίας. Σε αντάλλαγμα, ο Μπαντουβάς θα χριζόταν πρώτος πρόεδρος της αυτόνομης Κρήτης.
Ο Μανώλης Μπαντουβάς, αντέδρασε σαν γνήσιος Έλληνας και δη Κρητικός: Αρνήθηκε, κι όπως λέγεται, συνέλαβε επί τόπου τον Γουντχάουζ και τον διέταξε να εγκαταλείψει την Κρήτη άμεσα.

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΙΣΡΑΗΛIΝΩΝ
Το θέμα άρχισε να ανακινείται πάλι στα τέλη της δεκαετίας του 70 και γνώρισε μια έξαρση στην δεκαετία του 80.
Το 1975 η αθηναϊκή εφημερίδα «Αθηναϊκή» (26-6-1975) απεκάλυπτε σε δημοσίευμα της ότι από το 1963 οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες επιδίδονταν στη δημιουργία σεναρίων, τα οποία στόχευαν στη συγκρότηση αυτονομιστικών κινήσεων στη Κρήτη.

Εδώ αξίζει να γίνει μνεία και στην αυτονομιστική δραστηριότητα που ανέπτυξε μεταπολιτευτικά ομάδα 6 Εβραίων στα Χανιά, λόγος ο οποίος έγινε και η αιτία απελάσεώς τους, ενώ άπλετο φως στις ισραηλινές ραδιουργίες ρίχθηκε το 1976, όταν ο καταδικασθείς από δικαστήριο του Ηρακλείου αυτονομιστής Ε. Ράμελ, αποφυλακίστηκε κατά τρόπο ανεξιχνίαστο, για να γίνει αργότερα γνωστό ότι επρόκειτο για αξιωματικό της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας ΜΟΣΑΝΤ.

Το 1977, πράκτορες της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ, «μεταμφιεσμένοι» σε επιχειρηματίες-επενδυτές, περιέτρεχαν τη Μεγαλόνησο και προσπαθούσαν να πείσουν τους εύπορους κυρίως Κρήτες, ότι η Κρήτη είναι αυτάρκης και θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητη. Προς τιμήν τους, η συντριπτική πλειοψηφία των Κρητικών που άκουσαν αυτή την θεωρία, κυνήγησαν τους Ισραηλινούς πράκτορες με πέτρες και μπαλωθιές.

Το ενδιαφέρον που επεδείκνυαν ανέκαθεν οι Ισραηλινοί για την παρουσία της Κρήτης ως κέντρο του «ιουδαϊκού πολιτισμού» είναι πασίγνωστο. Για την ενίσχυση αυτών των ανυπόστατων θεωριών τους, οι Εβραίοι μετέρχονται διάφορα μέσα, ανάμεσα στα οποία εντάσσεται και η ρίψη προκηρύξεων με εμπρηστικό περιεχόμενο σε κάθε γωνιά του νησιού (Αύγουστος 1977).

Εβραίος καθηγητής και στέλεχος της ΜΟΣΑΝΤ

Η επιδίωξή τους για να πείσουν ότι η Κρήτη αποτελεί πανάρχαια ιουδαϊκή εστία εστιάζεται σε μια προπαγανδιστική διαδικασία ψευδεπίγραφων επιστημονικών ερευνών, στα πλαίσια των οποίων εντάχθηκε και η κυκλοφορία του βιβλίου «Ιουδαϊκή Κρήτη». Η συγγραφή του ήταν έργο του Εβραίου καθηγητή και στελέχους της ΜΟΣΑΝΤ, Άνκορι, η δε έκδοσή του εξυπηρετούσε προφανείς σκοπιμότητες.

Παράλληλα με το εβραϊκό αυτό σύγγραμμα που πλαστογραφούσε βάναυσα τις ιστορικές καταβολές του κρητικού πολιτισμού, προκειμένου να εδραιώσει τα ψευδώς υποστηριζόμενα από τους Εβραίους, πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες μυστικές επισκέψεις εβραϊκών πλοίων στο θαλάσσιο χώρο της Κρήτης. Οι επισκέψεις αυτές είχαν το χαρακτήρα ερευνητικών ταξιδιών και αποσκοπούσαν στη δήθεν πραγματοποίηση υποθαλάσσιων ερευνών, με σκοπό την ανακάλυψη...αρχαιολογικών ευρημάτων τα οποία

θα καταδείκνυαν την... εβραϊκή ιστορία της Κρήτης. Στην πραγματικότητα, αυτά τα «ευρήματα» που αναζητούσαν, τα είχαν ρίξει εκ των προτέρων στη θάλασσα οι ίδιοι οι Ισραηλινοί και δεν ήταν τίποτε άλλο από... τεχνητά οξειδωμένες μαρμάρινες πλάκες και υδρίες, έτσι ώστε να δείχνουν «αρχαιοφανείς», τις οποίες στην συνέχεια ανέσυραν ως... ευρήματα.

Ο Τζβη Άνκορι, προκειμένου να ενισχύσει την ανυπόστατη αυτή θεωρία του, συμμετείχε σε όλα τα κρητολογικά συνέδρια, στα πλαίσια των οποίων πραγματοποιούσε... επιστημονικές ανακοινώσεις.

Αρχικά επιδίωξή του ήταν να καταστήσει αποδεκτό το ιστορικό ψεύδος ότι ο Μινωικός Πολιτισμός προήλθε... από Εβραίους. Στη πορεία της ιστορικής παραχαράξεως και πλαστογραφίας όμως, καθώς διαπίστωνε ότι οι επιστημονικοφανείς ανακοινώσεις του ετύγχαναν μιας γενικής ανοχής, διεύρυνε το αρχικό σχέδιο εβραιοποίησης των νησιών του Αιγαίου πελάγους και της Κρήτης, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό και τη Σπάρτη. Η ασέβεια μάλιστα και το θράσος του Άνκορι δεν είχαν όρια, αφού δε δίστασε να καταφύγει στην επίκληση κίβδηλων επιχειρημάτων, ανάμεσα στα οποία ήταν το εξωφρενικό ότι ο Γεώργιος Πλήθων... ήταν Εβραίος.

Ασφαλώς και το διαστρεβλωτικό έργο του Άνκορι δε διεξαγόταν σε άγονο έδαφος. Οι ευνοϊκές συνθήκες για τη παρουσίαση αυτής της ανυπόστατης θεωρίας, είχαν διαμορφωθεί ήδη από το 1965 με μια σειρά άρθρων του Εβραίου...αρχαιολόγου Σάιρους Γκόρντον, ο οποίος υποστήριζε αντιεπιστημονικά την... σημιτική προέλευση του Μινωικού Πολιτισμού.

Η ανάμειξη του Άνκορι στο «ερευνητικό» αυτό θέμα κατά κάποιο τρόπο διαστρεβλωτικό, γίνεται κατανοητό ότι δεν ήταν πρόσκαιρη. Αποτελούσε αναπόσπαστη πτυχή ενός ευρύτερου ανθελληνικού σχεδίου το οποίο υφίσταται και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την απόσπαση της Κρήτης, μόλις οι συγκυρίες το επιτρέψουν, από τον ελλαδικό κορμό.

Ο "ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"

Ήδη έχουν εκδηλωθεί και άλλες συναφείς κινήσεις. Ειδικότερα έχει παρατηρηθεί από τον βρετανικό τύπο, η παρουσίαση της Κρήτης ως ανεξάρτητης από την Ελλάδα. Χαρακτηριστική επ' αυτού είναι η περίπτωση της εβραϊκής ιδιοκτησίας αγγλικής εφημερίδας «Sunday Times», η οποία σε αγαστή σύμπνοια με το ευρωπαϊκό κανάλι EYRONEWS, σε πίνακα που δημοσιεύει καθημερινά παρουσιάζοντας τις θερμοκρασίες που επικρατούν στις πρωτεύουσες των μεσογειακών κρατών, παρουσιάζει τη Κρήτη ως ανεξάρτητη χώρα.

Στις αρχές του 1990 οι Αρχές της Κρήτης άρχισαν να επικεντρώνουν τις έρευνές τους γύρω από κάποιες ανώνυμες ευχετήριες επιστολές που αποστέλλονταν σε τοπικές εφημερίδες παραμονές Πρωτοχρονιάς και Πάσχα. Στις επιστολές αυτές υπήρχαν σκίτσα που παρουσίαζαν την Ελλάδα ως ένα τέρας, που άπλωνε το χέρι του και στραγγάλιζε την Κρήτη. Το κρίσιμο ερώτημα το οποίο καλούνταν να απαντήσουν ήταν ποιοι υποκινούσαν όλες αυτές τις ενέργειες.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι Αρχές αντελήφθησαν μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Οι μυστικές έρευνες, που έφτασαν μέχρι το εξωτερικό, είχαν οδηγήσει σε ένα σημείο που υποχρέωνε τους υποκινητές να... αναστείλουν το σχέδιό τους. Προσωρινά, όπως αποδείχθηκε...

Τα ανησυχητικά μηνύματα τόσο για την ΕΥΠ όσο και τις υπηρεσίες ασφαλείας άρχισαν να επανεμφανίζονται τα δύο τελευταία χρόνια.

Στη διετία αυτή έχει παρατηρηθεί μία εκστρατεία διάδοσης της Κρητικής Πολιτείας και τα αποτελέσματα είναι άκρως ανησυχητικά για τις Αρχές. Ολοένα και περισσότερες σημαίες «φιγουράρουν» σε σπίτια, ενώ δεκάδες είναι πλέον τα αυτοκίνητα (ακόμη και επιφανών Κρητικών) στα οποία είναι τοποθετημένο το σύμβολο της Κρητικής Πολιτείας στις πινακίδες.

Επίσης κατά εκατοντάδες φτάνουν τα SMS και τα MMS σε κινητά τηλέφωνα. Το φαινόμενο είναι εντονότερο στο Ηράκλειο, όπου οι Αρχές έχουν καταγράψει εκατοντάδες περιπτώσεις ανθρώπων (τόσο στην πόλη όσο και σε χωριά) που έχουν κάνει κεντρικό τους σύνθημα την «Κρητική Πολιτεία» και το όραμα της «αυτόνομης Κρήτης».

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Οι Αρχές ασφαλείας έχουν έγκυρες πληροφορίες ότι η κινητικότητα αυτή... υποκινείται κυρίως από επιχειρηματικούς κύκλους που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, με αιχμή του δόρατος τη Γερμανία. Πολλοί Κρητικοί λαμβάνουν e-mail με ανάλογο περιεχόμενο που τους προτρέπει να συσπειρωθούν για το μεγάλο όραμα της ανεξαρτησίας της Κρήτης.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι όλη η δραστηριότητα υποκινείται και χρηματοδοτείται από μία οργάνωση που εδρεύει στη Γερμανία.

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
Είχαν μάλιστα καταλήξει και στον επικεφαλής. Επρόκειτο για άτομο κρητικής καταγωγής, με ισχυρή θέση και ρόλο στο εξωτερικό, που όμως ως όνομα δεν είναι γνωστό στη μεγαλόνησο. Επιπλέον οι διάφορες έρευνες κατέληξαν και σε μερικά άτομα που εξυπηρετούν τούρκικα συμφέροντα.

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗΝ "ΔΙΑΛΥΣΗ" ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΡΑΤΗ
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Γερμανία είναι η χώρα η οποία φιλοξενεί και χρηματοδοτεί την FUEN (Federal Union of European Nationalities). Στη Γερμανία, η εύνοια της «εθνικής μειονότητας» είναι καθοριστική για τη συγκρότηση της εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής της. Για τη Γερμανία η «οργανωτική αναδιάρθρωση» της Ευρώπης αποτελεί μια μακροχρόνια στρατηγική και οι εθνικές οντότητες/ μειονότητες συστατικό στοιχείο της.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία ενός τέτοιου σχεδίου είναι η αποδιάρθρωση/ υποβιβασμός του εθνικού κράτους και η ανάδειξη των εθνικών ομάδων. Οι όποιες άλλες μειονότητες (π.χ. θρησκευτικές, γλωσσικές κ.λπ.) δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο, γιατί αντιστοιχούνται στο δίπολο πλειοψηφία/ μειοψηφία του εθνικού κράτους. Όσο για το κενό ισχύος, αυτό μπορεί να καλυφθεί από υπερεθνικούς θεσμούς - και στην προκειμένη περίπτωση την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μια ματιά στο πρόσφατο παρελθόν της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής, μπορεί να ενισχύσει αυτήν την ερμηνεία - διάλυση της Γιουγκοσλαβίας με μικρά κράτη που μπορούν να επιβιώσουν μέσα στην ΕΕ.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως και σε σχέση με το γεωπολιτικό βάρος της Κρήτης η Γερμανία δεν μπορεί παρά να είναι μόνο το βαγόνι μιας αμαξοστοιχίας της οποίας η ατμομηχανή βρίσκεται πέραν του Ατλαντικού, ενώ η Αγγλία και το Ισραήλ έχουν τις δικές τους βλέψεις. Στο γεωπολιτικό «βάρος» της Ελλάδας, το μεγαλύτερο μέρος ανήκει στην Κρήτη κατά κύριο λόγο και μετά στο Αιγαίο.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΩΣ ... ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ !

Την αρχή έβαλε το υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο στη σχετική ιστοσελίδα περιγράφει τη διαδικασία που μπορούν να ακολουθούν επιχειρηματίες προκειμένου να απλοποιούν τον τελωνειακό έλεγχο, χάρη στη χρήση μιας προσωρινής δήλωσης, γνωστής ως ΑΤΑ (Temporary Admission).

Στο ενημερωτικό σημείωμα που περιλαμβάνει τις πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών, γνωστό ως FAQ (Frequently Asked Questions), οι Αμερικανοί συμπεριλαμβάνουν και τη λίστα των χωρών που κάνουν δεκτές αυτές τις προσωρινές δηλώσεις εκτελωνισμού προϊόντων. Εκεί κάπου ανάμεσα σε 90 αναγραφόμενες χώρες υπάρχει και η αναφορά στην... Κρήτη ως ανεξάρτητο κράτος, ανάμεσα σε άλλα όπως η Κύπρος, η... Ελλάδα, η Ιταλία, αλλά και σχετικά άγνωστες στο ευρύ κοινό χώρες!

Σε δεκάδες αμερικανικά πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών η Κρήτη καταγράφεται ως ανεξάρτητο κράτος, γεγονός που προκαλεί εύλογο προβληματισμό, καθώς, αν ένα τέτοιο λάθος συγχωρείται από γραφειοκράτες, όπως οι άνθρωποι των υπουργείων, είναι ασυγχώρητο για ανθρώπους του πνεύματος. Η λίστα είναι μεγάλη και αξιοσημείωτη.

Η Κρήτη δε γλιτώνει όμως την... ανεξαρτησία της ούτε από τα καναδικά ταχυδρομεία, τα οποία γνωστοποιούν ότι αν θέλουν να επικοινωνήσουν ταχυδρομικά με το νησί μας μπορούν να στείλουν κι αυτοί ό,τι θέλουν ταχυδρομικά στη... χώρα Κρήτη ή στη νήσο Κέρκυρα, που επίσης καταγράφεται ως... κράτος, ενώ η Νότια Αφρική δε θα νοιαστεί πολύ για το τι γίνεται στην Κρήτη αφού σύμφωνα με την κυβέρνηση τους και τα επίσημα έγγραφα της, το 2003 τους πήγαν μόλις 2 Κρητικοί ενώ οι Έλληνες ήταν 7,732.

H UNESCO μας πληροφορεί οτι και η Κρήτη είναι μέσα στις χώρες που συμμετέχουν στο Global Ocean Observing System (το 2003). Οι μηχανικοί από την Κρήτη έχουν την τιμητική τους στο Institute of Electrical and Electronics Engineers.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΑ "ΛΑΘΗ" ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΑΝ

Η ομογένεια και το Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασαν άμεσα στη συντονισμένη αυτή πρόκληση, αποστέλλοντας επιστολές διαμαρτυρίας, πετυχαίνοντας να διορθωθούν οι περισσότερες από τις «λανθασμένες» αναφορές περί κράτους Κρήτης.

Στο γνωστό πρόγραμμα εγγραφής σε DVD Avi2dvd, μαθαίνουμε ότι το συγκεκριμένο λογισμικό υποστηρίζει και την...κρητική διάλεκτο! Αν και οι προγραμματιστές δηλώνουν πως δεν έχουν σχέση με αποσχιστικά κινήματα και τα συναφή, είναι απορίας άξιον πως τελικά η σημαία της Κρητικής Πολιτείας δεσπόζει δίπλα στις υπόλοιπες επίσημες εθνικές σημαίες (και πρώτη πρώτη μάλιστα!).

ΝΕΟΤΕΡA ΣΥΜΒΑΝTA
Ένα άλλο συμβάν έλαβε χώρα στην Κορσική στα πλαίσια των «Παιχνιδιών των Νήσων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αποστολή της Κρήτης καταφθάνοντας στο αεροδρόμιο της Κορσικής ήρθε αντιμέτωπη με μια δυσάρεστη έκπληξη. Οι διοργανωτές στα επίσημα έντυπα που μοίραζαν εμφάνιζαν την Κρήτη με τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας σε αντίθεση με την αποστολή της Κέρκυρας που συμβολίζονταν με την ελληνική σημαία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η διαπίστωση αυτή αιφνιδίασε τους νομάρχες της Κρήτης και τους υπόλοιπους φορείς που συμμετείχαν στην αποστολή, οι οποίοι εξοργισμένοι ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκα ο οποίος ήρθε σε επικοινωνία με τα Υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών.

Από την περιφέρεια Κρήτης εστάλη διάβημα διαμαρτυρίας προς τη διοργανώτρια Αρχή των Αγώνων, στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζονταν: «Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η Κρήτη αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και κατ' επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκπροσωπείται από το επίσημο σύμβολο του ελληνικού κράτους, την ελληνική σημαία».

Η κρητική αντιπροσωπεία απαίτησε να αποσυρθούν τα επίσημα έντυπα που θέτουν ζήτημα αυτονομίας της Κρήτης και ζήτησαν να κυκλοφορήσουν νέα. Στα νέα φυλλάδια πρέπει να ζητείται συγνώμη γι αυτό το σοβαρό θέμα που άπτεται των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας.

Η χλιαρή έρευνα σταμάτησε και πάλι -όπως και το 1990- στη διαπίστωση ότι κάποιοι Κρητικοί, μόνιμοι κάτοικοι Γερμανίας, χρηματοδοτούν και υποκινούν την αυτονομιστική προπαγάνδα.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Μια από τις πρώτες «κουμπουριές» δόθηκε από την τοπική αεροπορική εταιρία Sky Express (ιδρύθηκε το 2005), η οποία εδρεύει στο Ηράκλειο κι ανήκει σε έναν πρώην πιλότο της Ολυμπιακής, τον Μιλτιάδη Τσαγκαράκη.

Η εν λόγω αεροπορική εταιρία επέλεξε ως έμβλημά της, την σημαία της Κρητικής Πολιτείας. Το νέο λογότυπο της Sky ExpressΜετά από διαμαρτυρίες αναγκάστηκε να το αποσύρει και να το αντικαταστήσει (όχι όμως κι απ' τα οχήματά της, ή την σελίδα των online κρατήσεων), με «βαριά καρδιά» όμως καθώς φαίνεται κι από την ανακοίνωση που κοσμεί την ιστοσελίδα της, μέσα από την οποία παραδίδονται και κάποια «μαθήματα ιστορίας».

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ - ΝΕΑΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΙΑ

Το επόμενο επεισόδιο έλαβε χώρα στο Παγκρήτιο Στάδιο. Μία τεράστια σημαία της Κρητικής Πολιτείας που ανάρτησαν στην κερκίδα νεαροί από τα Μάλια στην έναρξη της διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου ΕΠΣΗ στο Παγκρήτιο Στάδιο (ο οποίος μεταδιδόταν απευθείας από την «ΚΡΗΤΗ ΤV»), κινητοποίησε τις αστυνομικές Αρχές, που ζήτησαν να αποσυρθεί και να διπλωθεί τάχιστα.

Οι νεαροί δεν προέβαλαν αντίρρηση, ωστόσο πριν κατεβάσουν το πανό (στο οποίο αναγραφόταν «Ανεξαρτησία 2012») έσπευσαν να τραβήξουν αναμνηστικές φωτογραφίες, καμαρώνοντας μπροστά από τη σημαία.

Στην Ασφάλεια Ηρακλείου οι δύο νεαροί υποστήριξαν ότι ανύψωσαν τη σημαία επειδή αγαπούν την Κρήτη. Σε ερωτήσεις για το ζήτημα της «Κρητικής Πολιτείας», δήλωσαν άγνοια.
Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως εδώ, ότι η σημαία της «Κρητικής Πολιτείας», δεν έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της σε γήπεδο, στο παραπάνω περιστατικό.

Από Κρήτες χρήστες του διαδικτύου, έχει αναφερθεί ότι η εν λόγω σημαία αποτέλεσε «λάβαρο» των «φανατικών» οπαδών της «Θύρας 4» του Ο.Φ.Η και των οπαδών της ομάδας της Χερσονήσου.

ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!
Την επόμενη μέρα, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου υποδέχτηκε στη Βουλή τούς μαθητές ενός σχολείου του Ηρακλείου και τότε αντιλήφθηκε ότι στην πλάτη της μπλούζας είχαν «σταμπάρει» τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας.

Ευλόγως ο άνθρωπος παραξενεύτηκε και έσπευσε να διευκρινίσει στους μαθητές ότι η συγκεκριμένη σημαία δε συμβολίζει την επανάσταση, αλλά είχε επιβληθεί από τις μεγάλες δυνάμεις στην Κρητική Πολιτεία. Είναι πάντως απορίας άξιο πώς οι μαθητές αυτοί έφτασαν στο σημείο να «φιγουράρουν» με τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας στις μπλούζες τους.

Ποιος και γιατί τους... ενέπνευσε άραγε;
Κληθείς να σχολιάσει τόσο το περιστατικό του Παγκρητίου όσο και αυτό με το σχολείο, ο κ. Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι κανένα θέμα δεν είναι δύσκολο, αρκεί κάποιος να το αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα και με ενημέρωση.

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙΛΟΥΝ : Η ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !
Τις απόψεις τους για το θέμα κατέθεσαν και άλλοι βουλευτές του νομού Ηρακλείου.
Επαναστατικός εμφανίστηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Μπαντουβάς, ο οποίος διεμήνυσε ότι αν υπάρξει τέτοια κίνηση (που σαφέστατα κατά τον ίδιο υποκινείται από άτομα εκτός μεγαλονήσου) «θα μας βρουν απέναντι τους και θα τους κόψουμε τα κεφάλια».

Ο κ. Μπαντουβάς, αναφερόμενος στα «πολλά κιλά αίμα» που έδωσαν οι Κρήτες για να αποτινάξουν τουρκικό και βενετσιάνικο ζυγό, τόνισε ότι, αν υπάρχει μία μειοψηφία που επιχειρεί ένα τέτοιο ατόπημα, τότε σίγουρα «πρόκειται για ηλίθιους» που επιδιώκουν να δημιουργήσουν πρόβλημα αυτονομίας.

«Κάλλιο να σε βαστά η μάνα σου και ας είναι να σε βαστά από τους αστραγάλους με το κεφάλι ίσια κάτω», δήλωσε με νόημα ο Ηρακλειώτης βουλευτής.

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Στον Άγιο Νικόλαο φαίνεται πως η «κατοχή» της Κρήτης από την Ελλάδα έληξε και η ανεξαρτησία έχει ήδη πραγματοποιηθεί, καθώς η σημαία της «Κρητικής Πολιτείας» ανερτήθη σε ιστό και σε εμφανές σημείο της πόλης.

Η φωτογραφία που βλέπετε τραβήχτηκε το απόγευμα της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου του 2007 στον χώρο όπου βρίσκεται το γλυπτό των αδελφών Σωτηριάδη στον Άγιο Νικόλαο.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ:
Σε κάθε περίπτωση πάντως η ιδέα της «Ανεξάρτητης Κρήτης», εντός του νησιού, δεν φαίνεται ικανή προς το παρόν να πάρει μια οργανωμένη μορφή. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται και τον εφησυχασμό.
Το Σκοπιανό κάπως έτσι ξεκίνησε και λίγοι έδωσαν σημασία...


ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΚΥΠΡΟ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ;

ΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ.